Behanie po ceste
Ahojte , je tu niekto kto chodí behať a nemá možnosť behanie po chodníku, len po pro ceste ?
Rada by som začala behať , no som s toho somár , po ktorej strane by som sa teda mala držať ?
Kamarát mi vraví že po ľavej a kamarátka zas že po pravej 😅
To musíš akurát po ceste a áno po ľavej. Ja by som sa v dnešnej dobe bála behať po ceste oproti autám,aleže fakt 😳. To skôr vybehni niekde na kopec, futbalové Ihrisko a daj si pár kolečok,alebo kolo bytovky,domu,alebo len bežiaci pás 🤭😁.
Po ceste nebehaj pre svoju bezpečnosť. To uz radsej po nejakej poľnej ceste cez pole, alebo kludne ihrisko futbalove.
@zuzanita1609 No bývame na dedine ktorá je dosť malá , pole tu síce je o niečo ďalej od dediny ale tam nie je vôbec žiadna cestička.
Ostáva mi teda len cesta ktorá vedie z dediny (neni to hlavná cesta ) 😅
@betulinka1 kiež by v tejto dedine aj niečo také bolo 😅 sme tu nový a behanie je proste moja záľuba
A táto dedinka je malička nemi tu nič také , jedine len cesta ktorá vedie z dediny
Ou jee
Toto by som neriskovala
Radšej bežiaci pás.
Alebo autom do mesta a tam si zabehať, prezliecť spotené tričko a znova autom domov.
Kľudne behaj oproti autu vždy len prosím nezabudni si reflexné prvky! Na to mnohý zabúdajú
@pe_mi moja kamoška tak beha kazde rano z jednej dediny do druhej pomedzi to po hlavnej ceste. Akoze obdivujem ju, a po snehu behala co dostane auto šmyk. Ja by som sa bála tak behat popri ceste a teraz sami šialenec co si mysli ze je na F1 okruhu..mňa by tam nikto nedostal.
Tak v dedine ešte áno,to sa ešte dá,ale dakde po R-kovej z dediny do dediny by som sa už bála. A hlavne dačo reflexné si daj,ja ich nosím aj cez deň,alebo farebné oblečenie. Ja by som skôr po Tom poli, asfalt.podklad dosť škodí kĺbom pri behu.
V dedine nemáte chodníky?
@abbey1 veru nie , a keď ak chodník je tak
Proste tam si nezabeháš , iba sa trošku prejdeš 😅
@lucia23529 samozrejme to je základ 😇
Ale veď vybehni za dedinu a nájdi si svoj smer. Teraz tráva nie je,aj sucho je. Malá dedina predsa musí byť v okolí prírody,kopcov, polí, lúk.
To najlepšie behanie podľa mňa. Aj do toho kopca 😜
@mandzula Presne takto to mame aj my 😀chodika trošku je ale
To fakt mali úsek
A nechceš len behať preto,aby si bola videná,že behaš? 😉 Pretože ak máš rada beh,bolo by ti jedno kade. Ja som opačný prípad,cítim sa blbo,keď ma vidia 😁.
@zuzanita1609 asi ma poznáš viac než ja samu seba 😀 ale nie nie som ten prípad, v dedine je poväčšine len starších ľudí , behať po ceste chcem preto , pretože kým sme bývali v meste vždy som behala po ceste ktorá je určená na behanie a bicyklovanie , takže som skôr zvyknutá behať po rovine 😊
Ja sa len pýtam,to nie výčitka,či čo 😁.No musíš potom zmeniť terén,či chceš,či nie,ak chceš v tom pokračovať. Alebo už len ten pás,alebo sadni do auta a behať po meste,na cyklistické trasy. Nemáš iné riešenie.
@zuzanita1609 Nejak to vyriešiť musím 🙈 a vodičak nemám 😅
Ja beham po malo frekventovanej ceste (medzi dvoma malymi dedinami) len skoro rano cez vikend a okrem reflexnej vesty, vzdy ked ide auto stiahnem sa az za krajnicu a zastanem. Ale to uz velmi vynimocne. Radsej si dam o 3-4 koleciek viac na polnej ceste...
Je to o drzku, ludia su na telefonoch, idu aj 120tkou... a ked sa stretnu pri tebe z oboch smerov...
a ak uz musis behaj v protismere autam, aby si ich vcas videla a mohla vcas reagovat. Zvyraznena od hlavy po paty, vesta stoji par eur.
Minule som videla madam, samozrejme v ciernom v smere jazdy na frekventovanej neprehladnej ceste a ako vodic a bezec som ju nechapala... ako moze byt niekto taky hlupy a lahostajny... mala som sto chuti zastat a hodit po nej aspon reflexnu vestu!
Po ľavej strane a výrazne reflexné veci, aj červené blikajúce svetlo a hlavne dávaj na seba pozor. Hľadala by som iné možnosti aj keď je to len cesta 3.triedy. Stretávam bežcov na ceste ráno aj poobede (aj za šera). Veru niekedy je to o držku, cesta úzka, síce áut málo, no z môjho pohľadu nebezpečné.
@abbey1 vazne su dediny bez chodnikov... manzel je z oravy, cca 3000 obyvatelov, vcelku velka dedina, vela novych domov, mladych, skola po 9rocnik, zdrav.stredisko, obchody, ... a len minuly rok zacali stavat chodniky, take ze sa dvaja natesno obidu popri hlavnej ceste, ale su.... ja som nechodila ani jedno dieta kocikovat....
Po lavej strane, reflexne nieco na seba a hlavne... nie so sluchatkami v usiach, lebo nebudes pocut auto. U nas tiez dost ludi behava a raz som skoro taku jednu so sluchatkami zrazila, lebo som vysla zo zakruty 40km, zbadala ju v poslednej chvili, ona po kraji nesla a nepocula, ze ide auto 🤦♀️
My tiez chodniky nemame, len na nasej ulici je taky stary, vsetci chodia po ceste. Ale sme dedina mimo nejakej hlavnej cesty, na ulici sa nase deti kludne mozu hrat, lebo za nami je uz len pole 😁
Ale cesta dost uzka pre 2 auta...a ked ide bus, tak musim aj na travu. Najlepsie je, ze nase deti su naucene ist na travu, ked ide auto...a stare babce dobre ze po strede cesty nejdu a musim ich nasiroko obchadzat 🤦♀️

Po ľavej krajnici
https://sjz.sk/bezecka-etiketa-poznate-jej-prav...
A mimochodom aj chodci chodia po ľavej tak kamarátku pouč.