Bezdetné páry - nenudíte sa?
Ti, co ste sa rozhodli dobrovolne nemat deti, nenudite sa? Ako si vyplnate cas?
Forum pre mamicky, tehulky... asi zla platforma na takuto otazku...
@anjelicek26 nie nie, praveze som super vycerpana z deti, tak chcem vediet o co prichadzam
O co prichadzas? Ved aj ty si bola bezdetna, tak ako si si vyplnala cas vtedy? 🤷♀️
Kokos, cielom rodicovstva nie je vyplnanie casu rodicom, aby sa nenudili. Takto vnimajuci rodicia nestrihaju pupocne snury a nenechaju svoje dospelé deti samostatne zit. Ja deti mam plánované, chcene a z lasky, ale rodila som neskor. A teda urcite by som sa ani bez nich nenudila. To som sa ani pred nimi. Mam svoje hoby, nemam problem lenosit. Chodili by sme na dovolenky, predlzene vikendy, ucit sa tancovat 😁 atd. Ale ja som sa nokdy nenudila ani ked som nemala vztah.
Takze, robit deti aby si sa nenudila = blbost. To skodi tym detom, lebo ich neodlozis. A kludne pouvazuj, co si v zivote robola docteraz, co ti robo radost a co by si este chcela zazit, naicit sa a hura do toho.
Ja som si myslela že my budeme bezdetný pár ale nakoniec máme 7 mesačnú dcérku. Akože je to úžasné byť mamou, ten život dostane úplne iné gule ale... strašne mi chýba môj starý život. Strašne 😩 Až teraz vidím aké to bolo bezstarostné obdobie. Iba robota, playko, netflix a chill.
Bezdetná som bola do 36 a nikdy som sa nenudila. Ty si čo robila, kým si mala deti?
@svokrinjazykmonika Neboj, prejde pár rokov a bude zase pohoda.
@svokrinjazykmonika Kym nemas deti tak neocenis kolko mas vlastne casu a volnosti 😁 lebo si nezazola ten stav ked mas dieta, zodpovednost za neho. Az spatne ked ho uz mas, tak si uvedomis aka to bola predtym sloboda 😅
@svokrinjazykmonika neboj,zvykneš si a mala podrastie a zas bude viac času. Ani ja som není vyslovene mamičkovsky typ. Bol to tiež pre mňa veľký zásah do môjho života a normálne sa mi snívalo o Tom ako úplne sama utekám preč. Ale moje deti,to je moje ❤️. Už sú väčší (4,9) a ja v práci. Mám čas na svoju prácu a koníčky. Viem si dokonca uchmatnúť aj celý deň len pre seba.
To sa nedá povedať, lebo bezdetní si nevedia predstaviť život s deťmi.
To je ako keby otázka, či si prežila chorobu lepšie s vakcínou.
Ako nez sme dieta mali, nenudili sme sa , ani teraz sa nenudime. Skor sa zmenil svet okolo pocas corony atd. Ale ze by sme my menili zaujmy alebo tak…
Nenudíme sa.. chodíme do práce (nie sú to len 4 hodiny HO, musela som rýpnuť do dnešnej diskusie🤣🤣), dáme si spolu večeru, hráme hry, pozeráme seriály, teraz sme zahájili cyklistickú sezónu, ja chodím behávať, raz za čas sa ku mne manžel pridá alebo on ide na workoutové ihrisko a ja behám... Okrem toho čítam knihy a spolu dobrovoľníčime.. neľutujem nič...
@svokrinjazykmonika mňa by zaujímalo, ako sa dá taký život vôbec dosiahnuť 😀 lebo taký som nemala ani bez deti, ale znie to dobre…
Mame v rodine aj sme kamaráti s pármi, čo nemôžu mať deti a nechceli adopciu. Každý mali svoje koníčky, potom spoločne a chodievali pravidelne na výlety a dovolenky. A sú spokojný, nastavili sa tak
Nenudím? Niekedy neviem co skor
Tak ja mam bezdetnu sesterku a kukauj seriály.
Sa im smejem, že už sú seniori.
Všetko čo ide.
Klamstvo, mama na prenájom, ruža aj Dunaj.
Ja kuknem večer denný vycuc z jedného na istg a idem mŕtva spat.
Takže dá sa aj pretelkovat voľný čas pre bezsetnych.
V aktívnejšie dní majú bike, výlety ČR, kurilstvo, opatrovanie detí známym,..
môj brat hovorí že s manželkou spolu prežili najkrajšie chvíle keď boli bez detí. Brali sa mladí mali 21 r. Nemuseli. Oni chceli. Bez detí boli 4 roky. Podľa neho to boli ich najkrajšie roky aj keď hneď vždy dodá, že deti patria k manželstvu ....
Vraj si chodili kde chceli - výletíky, kiná, divadlo, návštevy kamarátiek a známych....
po narodení detí s tým museli prestať resp. sa poriadne obmedziť. aspoň na istý čas.
Už sú zas samy. Deti dospeli , z domu odišli.
A tak zas majú výletíky, divadlá, návštevy....
Ja som niečo také nezažila... vždy som sa vydávala tehotná .....
@angela85 tiež mám presne také staré deti a daň tip, kedy máš čas na koníčky. Ja si nájdem čas iba na modrého koníka, fakt 😁 aj keď povedzme strávim v práci 5 h namiesto 8, stále mi to nevychádza. Ráno stále trvá dosť času, kým sa vypraceme z domu, poobede ich zoberiem niekam (ich koníčky, jazykový kurz, ihrisko, ku kamarátom…), potom sa snažím zbúchat nejaké plnohodnotne jedlo, skontrolovať zuby a zrazu je už 20-21 h
@deti95060810 keď sa na to spätne pozerám tak aj my sme to mali podobne-začali sme spolu ešte počas toho ako som chodila do školy a brali sme sa po 8 rokoch a po ďalších 3 sa nám narodila dcérka. Aj teraz je to fajn len niekedy mi chýba len tak vybehnúť do kina alebo wellness. Samozrejme som vďačná za to ze mame malú a nedala by som ju za nič len sa niekedy zacnie človeku po tom že sme boli len my dvaja a nemuseli sme sa prispôsobovať tejto malej bytosti 🙂 ale vidím ako nám rastie pred očami a zachviľu ani sa nenazdame a odíde nám z domu 😞
ja by som sa asi bez deti nudila.. nie v zmysle, ze by som nemala co robit, ale ze ked clovek citi, ze chce deti, tak nic ine ta tak nenaplni, ani praca, ani konicky.. vsetko je akoby iba taka naplast na tu nenaplnenost.. ale ked niekto po detoch netuzi a nema ich dobrovolne, tak neviem, preco by sa mal nudit..
a ty, ked si supervycerpana z deti, tak asi vies, o co prichadzas, nie? o tu sladku nudu 😀
Ja by som bez deti spala asi tyzden vkuse 😃
Ja som sa pravdu povediac nikdy nenudila nie ze bez deti, ale ani bez partnera 🙂 Ja som bola odjakziva typ, ktory sa proste nikdy nenudi. Skor nikdy nestiham vsetko, co by som chcela robit. Dufam, ze mi to aj zostane do konca zivota. Manzel je podobny typ.

😅