icon

Bezohľadní susedia v paneláku

baklik
10. nov 2013

Mate aj vy take problemy s bezohladnymi susedmi v panelaku??
Prestahovali sme sa do noveho, pricom cely zivot som byvala v bytovke, ale toto som este nezazila! Suseda nad nami kludne pusti zmykacku o 22.30 v noci, co sa nenormalne rozlieha po tych zelezobetonovych konstrukciach, slusne ju poziadam, ze nas to vyrusuje, slubi, ze to bude akceptovat, ale ze ju mrzi, ze sa musi kvoli nam obmedzovat!, ze vraj doteraz to nikomu nevadilo! To, ze ona a jej 15 r. dcera dupu nenormalne ako kone a viem o kazdom ich jednom kroku, nebudem ani specialne rozoberat...
Na druhy den nam zvoni pri dverach sused, ktory byva pod nami a zjavne sa mu postazovala, a s velkym vreskom, ze my sa nemame co stazovat, nakolko sa u nas trieskalo a buchalo (dovolili sme si na komplet prerobit stary panelakovy byt, v ktorom bolo uplne vsetko v povodnom stave, podotykam, ze so suhlasom susedov, vsetkymi povoleniami a prerabky od 8.00 do 17.00 okrem vikendov, cez obed hodina - dve pauza, aby deti v panelaku mohli spat, ale neda sa vyhoviet vsetkym a nemozem za to, ze niekto pracuje na smeny a bezhlucne prace este, bohuzial, nevymysleli) a menit nieco, co tu vraj roky funguje a nikomu nevadi (rozumej porusovanie nocneho kludu?, co sme si my v zivote nedovolili a ani nikto, kde som doteraz byvala!).
Nasho 2r. syna nazval sopliakom, ktory reve atd. - vrchol drzosti! porovnavat male dieta s dospelymi, ktori maju mat rozum! Nehovoriac o tom, ze sopliakom si moze nazvat nespratneho pubertalneho vyrastka a nie nevinne 2r. dieta! Ku koncu akoze diskusie (pricom o diskusiu vobec neslo - ten hulvat sa prisiel len vyziapat a demonstrativne odkracat ako vitaz) som uz bola sopla aj ja a tykal mi!
Takze nam teraz nad hlavami mozu strielat aj delobuchy v noci a my to mame akceptovat, pretoze sme si dovolili prerobit byt! A to je dotycna osoba nad nami dokonca bytovou dovernickou....
Podotykam, ze nikdy sme nemali negativne vztahy so susedmi, max. tak neutralne, takze toto ma dost vyviedlo z miery.... :-/

spravodliva
14. mar 2014

@winipega tak na lepšiu skorú budúcnosť...:o)

vreckovka2
15. mar 2014

Tak ja mam za sebou prvu noc a je mi doplacu.o 5.30 pracka pustena a od 6tej si veselo pokrikuju.vysavac nad nami a tv totalne duni na cely byt od 8mej.sice to uz je ok cas,ale nemusela by byt tv tak nahlas.inak pocut aj rozpravanie aj chodenie zdola aj zhora.na boku je teraz kupeny byt,cize zatial nikto v nom.neviem ci to tu vydrzim,mozno si zvyknem,len si musim prehodit rezim a chodit skoro spat,teda,ked vypnu susedia telku.tehla nie je zarukou ticha a to sme si ju riadne priplatili..som nahnevana na predavajucu,lebo nas oklamala.pytali sme sa je na zvuky,vraj nic nepocut.bola to znama.nemala by problem byt predat,tak nechapem tuto jej pohnutku.som sipila ked som pocula tu telku ako sme tu upratovali,ze bude zle.

vreckovka2
20. mar 2014

@baklik
@winipega
@spravodliva
baby myslite, ze je rozumne poorosit susedov nad nami, aby si nepustali tak nahlass hudbu a tv? ako je to v ramci normalneho casu, ale pocuvat cele poobede cca od 17tej do 22hej hudbu a tv ako nam duni po celom byte ma fakt nebavi.....to ze dupu a tresnu dverami odignorujem nejako, ale toto sa neda....vsak ja si pustim hudbu a aj tak to dunenie a slova pesnicky pocujem a este aj pracka mi tu zmyka...bojim sa len toho, ze nam potom budu robit este viac naprieky...myslim, ze som dost tolerantna, ale ak by si to dali na normalnu pocutelnu hlasitost, tak by to stacilo aj im a nam by to tu nedunelo..

baklik
autor
20. mar 2014

@vreckovka2 takze mate tehlu a vsetko takto pocut?? v prvom momente som myslela, ze ste v panelaku... lebo ja som takyto sok zazila, ked sme sa prestahovali z tehloveho do panelaku. vela zavisi od toho, aka je dispozicia bytu. my sme boli na prvom, nad nami suseda prala uz pred siedmou, lenze wc a kupelna boli na chodbe mimo izieb a fakt nic nebolo pocut, iba ak som bola v kupelni, aj to nie tak ako tu. vedla nas suseda mala byt tak, ze za spolocnou stenou, kde sme my mali spalnu, mala ona chodbu, takze zas v pohode. a nad nami tichi susedia, nikdy sme ich nepoculi hadat sa, ale kroky a rec som v zivote nepocula, nevedela som o ich prichodoch a odchodoch, co sa o terajsich susedach neda povedat...
a aki su to susedia? ak su to nejaki starsi dochodcovia, tak s tym, obavam sa, vela nenarobis, ak su nedoslychavi... pod rodicovskym bytom sme mali taku dochodkynu, ale ona pocuvala iba rozhlas a iba pod detskou, tak nam to bolo kvazi jedno.
ja, ked som bola hore upozornit susedu, nech si da tichsie hudbu, ktoru vypiekla nad nasou spalnou, kde spal maly, tak nahlas, ze nemohol spat a potom, ked bol hokej, tak zas robila s kamaratmi bengal, tak som to vzdy otocila na maleho, ze nemoze spat.
a susedu nad nami som upozornila preto, ze nas budila, uz som z toho mala podvedomy stres a blok v spanku.
tak neviem... skus nadhodit, ked tu susedu stretnes, ale najskor skus presondovat, co su to zac, aby si vedela, co mozes od nich ocakavat a ako na nich.

winipega
20. mar 2014

@vreckovka2 povedat im mozes a uvidis.ja som bola tak upozornit susedu este v predoslom byte,bola na pohlad aj pokec velmi mila,ale ked som ju bola poprosit ci by kvoli malej nedali tv tichsie,tak ma surovo odbila,ze sa cuduje ze zrovna my co sme prerabali sa ideme stazovat jej.ze oni od nas mesiac pocuvali buchot a zvykli si vypeckovat tv takze aj moja mala si ma zvyknut na ich televizor...ludia su hnusni.tuto ked sused pod nami prerabal tak som ho bola tiez poprosit ci by nemohol cez obed byt klud ked mala spi,a on ze jasne jasne a co mysli? nevrtal akurat v tom case co som mu povedala ze mala spi?a detto vecer...odvtedy len zurim tu a nebola som im povedat ani slovo.akurat teraz mi zobudili malu lebo si potrebujú surne nieco stlkat 😠 a zrejme gulaju zelezne gule po dlazbe,co na tom ze mala mi vstava do skoly ze 😖 zaklop slusne popros a odozvu uvidis casom.mozno su to normalni ludia,len ja mam smolu 🤐

winipega
20. mar 2014

@baklik inak ten blok v spanku mam aj ja 😢 ja jednoducho nezaspim kym pocujem ze su hore,ono medzi nami sa aj cudujem ze moje deti (sice z velkymi problemami) ale nejak zaspia,ale ja nezaspim ked kazdu chvilu pocujem skrknutie stolice,padnutie niecoho co mne pripada jak kus zeleza,hucanie toho idiota a ich decka a toto buchanie kazdych 5-10minut trva tak do 23 a od 6 rana zas ☹ takze ja zaspavam okolo pol noci a pred 6 sa uz zobudim,aj skor ako zacnu trieskat a ked zacnu tak cakam ktoru malu mi skor zobudia.ja uz fakt nechapem co tam ti ludia dokazu tolko buchat.ja si myslim,ze to je uz aj naschval,kazdu chvilku im nieco drbne na zem asi nahodou,vonkajsie rolety stahuju zasadne ked je u nas uz ticho a vytahuju ked mne deti este spia,takze ten rachot zobudi aj mrtvolu...vies ake mam nervy?vo mne to uplne vrie,stretnut ich v nejakej takejto chvili ked mi decka zobudia tak ich asi zabijem.drzi ma len to,ze zachvilu sme prec inak neviem,bud by ma slak trafil alebo by som to tam vystrielala....

vreckovka2
21. mar 2014

@baklik
@winipega nie sú to dôchodcovia, je to pár v strednom veku. No priateľ za nimi išiel po 22hej, či by si to mohli stíšiť, lebo nám rezonujú basy v celom byte. Do toho sa oni ešte prekrikovali. No stál asi 10 minút pri dverách, kým začuli klopanie. Otvoril mu podnapitý sused s tým, že koľko je hodín. Chvíľu mu trvalo kým pochopil, že nám vadí, že to tak počuť. Priateľ mu aj vysvetlil, že počuť najmä basy a rozlieha sa to po stenách.Tak to potom stíšili a aj povedal, že sa budú snažiť hovoriť potichšie...Ale nemyslím si, že je to vyriešené, keďže bol podnapitý, možno si ani nebude pamätať a za ďalšie asi len tie hodiny ho nejako umravnili....nemyslím si, že poobede mu to bude nejako prekážať, že nám sa tam všetok zvuk rozlieha. Myslím, že som celkom tolerantná a aj zvyknutá na zvuk telky, či rádia - predtým pod nami bývali dôchodcovia nahluchlý - pravidelne od 19tej pozerávali telku - počula som každé slovo zo správ ani som ich nemusela mať zapnuté a tiež mám maminu s poruchou sluchu, takže u nás telka občas revala na plné pecky a síce som bývala v dome, ale tiež tam nebola izolácia neviem aká super..Ale keď som si pustila rádio v normálnom režime, tak som nepočula ešte aj tú telku...Teraz keď som si včera pustila, tak som mala mix dvoch vecí, čo je ešte horšie...takže nechápem ako nahlas to musia mať, resp. asi ani nie nahlas, ale tie basy robia svoje..no bude to sranda...asi sa odsťahujeme ☹ nevadí mi ak sa robí prirodzený hluk ako buchnú občas dvere, dupú, alebo počuť silné fúkanie nosa, občasné vykríknutie a občas tresknutie niečím, ide to ruka v ruke s bežným pochodom domácnosti....ale telka a rádio by fakt nemuseli kričať, lebo to človek počuje aj keď to má tichšie a neruší tým nikoho naokolo...

ammellia
21. mar 2014

Nas raz bola upozorniť suseda na hluk. My sme si to tak neuvedomovali, tak sme sa ospravedlnili a hudbu stisili.

winipega
21. mar 2014

@vreckovka2 no tak to je radosť,ked sused popíja 😒 ale v podstate asi jedno,naši nepopíjajú a aj tak sú hluční.a to už je v ludoch,lebo ja telku aj rádio počujem zdola a vedla našej obyvky majú obyvku susedia a od nich počujem sem tam radio ked si dajú hlasnejšie.inak viem že telku pozerajú lebo zo susedou kecáme o programe ale nepočuť nič ale zdola všetko...a darmo sme im boli na začiatku ako sa prisťahovali povedať,že to počuť,stichlo to tak nachvilu a potom zas a ešte horšie 😒 proste niektorí ludia sú debili,uvidíš ako zareagujú tí vaši.možno budeš mať štastie a fakt si budú davať bacha.držím palce 😵

inak ja som včera prehadzovala dcere postel v detskej lebo sa mi noc pred tým budila,že počuje strašné šupy a to bol náš feťák s ktorým máme spoločnú stenu.zas mal amok tak kopal do steny...ale chcem povedať,že jak sme prehodili postel tak som vytierala podlahu a ako som bola na kolenách tak som mala hlavu pri zásuvke a úplne zretelne som počula každé slovo z fetošovej telky a aj jeho šomranie,doslova každé slovo,pohyb cez tú zásuvku!!! to je normálne??sme s mužom normalne nechapali a do toho prišiel kamoš čo práve prerába byt tak mi hovoril,že jak vybrali jadro tak tam v podlahe a stenách doslova jamy boli,priemer tak 20cm,a že ako vybrali zárubne tak normálne od polky bol panel dutý! zrejme nejaký nepodarok ale dakujem pekne! a potom (to som až tak nepochopila) nejak obijal omietku či čo a že tie panely jak boli krivé tak tie špáry v tých časoch vypchali len nejakou sadrou alebo čo,skratka sa to drmolilo a keby do toho sekol tak sa zrejme preseka az k susedom.takže tak boli stavané tieto domy.narychlo a potom sa čudujme prečo máme pocit že bývame zo susedmi v jednom byte 🤐
@spravodliva
@baklik

baklik
autor
21. mar 2014

@winipega to je strasne... tak to hovori samo za seba, mne hned bolo divne, ze co su to tu za panely, ze vsetko tak pocut. otras... 😠 a clovek za tieto nepodarky vykyda este kopu prachov!
tak je to hruza s tym fetakom, to clovek nema ani ako s takym vymletym clovekom riesit. to mozme byt este stastni, ze toto tu nemame... fakt na zufanie...
inak, k tym zastrckam - to mi hovorila mama, ze ked jej znami si prerabali elektriku v panelaku, tak tam vraj,kde su zasuvky, mali diery a do nich osadena zasuvka (mozno nie vsade je to tak, ale oni to tak mali), ale tiez sa cudovali, ze vsetko tak zretelne pocuju a toto bol hlavny dovod.
a s tou nekvalitou ma to veru neprekvapuje, to bolo rychlo nasekat kralikarne, nech je kde byvat a staci sa pozriet na tie podlahy krive a casto-krat aj steny...

vreckovka2
22. mar 2014

@baklik
@winipega no nepreslo to....maju asi blbo umiestnene reproduktory, alebo tv na stene., takze tie basy sa rozliehaju po stenach...telku pouzivaju ako kulisu, takze ide cele poobedie alebo asi cely den, lebo dnes od rana ficia...chlapik asi nepracuje, lebo je stale doma..cez den s tym nic nezmozeme...som si vcera aj ja pustila hudbu, aby som to prehlusala..nerada to robim kvoli susedom vedla a pod nami, ale ak sa budu stazovat, tak im poviem, nech si to riesia s dotycnym...ja sa hadat s nikym nemienim..Este chceme skusit, ci nepomoze ak si kupime koberce, a este nieco do obyvacky - obyvackovu stenu sme nechceli, nemame ani tv, ale asi bude musiet byt aspon nejaky nabytok, nech to trocha tlmi. som z toho nestastna, lebo nas prvy kupeny byt, fakt pre nas dokonaly, pekne si ho zariadujeme a ti nad nami nam to cele kazia poondiatou telkou....sme sa dozvedeli, ze uz v minulosti to s nimi risiel sused oproti, tak s tym vtedy aj nieco spravili, ale asi len smerom k vedlajsim susedom...ta co tu byvala pred nami to neriesila, jej to nevadilo, alebo si pustila nahlas radio...

winipega
25. mar 2014

@baklik ved toto štve aj mna 😠 hypoteku pomaly do konca života máme a platiť toto? no ešte že sa nám podarilo predať...len dúfam,že sa to aj dotiahne do konca lebo sa objavujú problémy tak mám depky z toho 😢
a k týmto panelákom som našla na nete toto:http://rabek.blog.sme.sk/c/80091/Panelakom-konci-zivotnost-Existuje-alternativa.html

takže ja sa snažím odísť ozaj preč,pretože ked si pomyslím,že mám 2 deti a v podstate malý 3izb.byt (63m2) tak čo im ostane? ceny budú časom klesať a predajú to za 20 rokov za minimum,lenže ked aj kúpim starý rodinny dom pri meste,tak myslím,že sme vyhrali.dom môžu vždy zbúrať a postaviť nový,nadstaviť,pristaviť čo ja viem čo,ale panelákový byt ktorý za 20rokov bude pomaly na demoláciu? čo potom? ja to teraz vidím na sebe,moji rodičia síce majú dom,ale daleko od nás a nie je tam práca pre môjho muža,majú krásne veliky pozemok a keby to bolo bližšie tak by som dala neviem čo za to keby mi povedali postav si...tak to len môj názor,predať kým to ešte ide,lebo v mojom prípade by som zachvílu vyskočila z okna...a to som ešte doma na MD...neviem si predstaviť chodiť do práce,nevyspatá,žiadny pokoj a oddych doma ,no neviem,asi na psychiatriu by ma viezli zachvílu 🤐

spravodliva
5. apr 2014

@winipega ahojte, ja už ani nemám síl sa ku všetkému vyjadrovať. Len potvrdím, že aj z bytu pod nami v poslednej dobe je toho počuť dosť veľa..., a nehovorím o tom, ako breše hebedo pes... . ten patrí rovno do rodinného domu, nie do paneláku! škoda sa rozčuľovať nad všetkým. S hlupákom si neporadí nikto. Žiaden spôsob nemá význam. Všetkým držím palce, aj sebe 🙂

baklik
autor
11. apr 2014

@winipega
@spravodliva tak ja som na prasky zas. suseda nad nami sa umudrila, klop-klop, uz nepocujem kazdy krok a nebucha dverami, ze vsetci musime byt v pozore, ked sa zjavi doma. ale - napr. susedia pod nami sa min. tyzden takmer kazde rano hadali pod nasou spalnou, cize prijemny budicek chces-nechces 6.30, vsak coze, ved oni su hore, preco by este ini mali spat! ale ceresnicka na zaver - suseda z vedlajsieho vchodu, s ktorou mame spolocnu stenu - my spalna, ona kuchyna, si do tej kuchyne natrepala pracku a posledna dva tyzdne veselo zapina pracku pred desiatou a perie aj do 23.30. ja sa pytam, ci je toto normalne, ked viem, ze za stenou maju spalnu??!! minule som sa uz neovladla a zatrepala som jej na stenu o 23.15, myslela som, ze pochopila, ale zjavne nie. ja nechapem, ze musime byt obklopeni primitivmi zo vsetkych stran!!! ja si nedovolim im za stenou pustit umyvacku po desiatej ani bohovy a oni takto! zjavne budem musiet ist za nou a vysvetlit jej, ze akoze sorry, aj ked oblubuje neskore pranie, po desiatej plati pre vsetkych nocny klud! aj teraz - je 23.00 a pracka veselo ide a pritom ju pocut nielen v izbe za stenou, ale aj v obyvacke na opacnej strane bytu. a stavim sa, ze rano bude uradovat a varit uz po siestej, lebo ona nevie varit pred obedom,len rano! ona asi nepotrebuje spat! ja nechapem toto, mne rozum zastava.... 😠

baklik
autor
11. apr 2014

pracka doprala, tak to aby som isla rychlo spat, kym mozem! pretoze cca 6.30 ocakavam budicek! tak caka ma necelych sedem hodin spanku. ako tu byvame, som chronicky nevyspata a neviete si predstavit tu ulavu, ked ideme na vikend k mame, ktora sice tiez byva v panelaku, ale ziaden primitiv mi nedupe nad hlavou, netrieska pri nocnom prichode domov dverami, neziape rano ani cez den pod nami a nepusta pracku v noci! normalne kludny spanok, ziaden podvedomy stres... 🙄
@spravodliva
@winipega

vreckovka2
12. apr 2014

@baklik
@spravodliva

baby, tak to ma mrzi, ze ste na tom takto...
U nas sa to zlepsilo , klop klop. Jeden vikend som nadavala celkom nahlas na nich, aj som sa vyhrozila, ze si kupim domace kino a nastavim im ho na strop a ostatni susesia mi budu uplne u zadku...asi ma poculi 😝 . NIeco si zmajstrovali a stlmilo to zvuky. Ako pocut tie basy este, ale je to lepsie...Pocut od nich kroky, fukanie niosa a tak podobne, ale to uz ma netrapi. My sme si tiez kupili koberec, zaplnili trcoha obyvacku. Nie som nadsena kvoli prachu, ale tak co uz. Plus aj ja som sa skludnila, som tolerantnejsia a hlavne dlho v praci 😀 . takze ak pocujem tu telku 2 hodinky denne, tak to nejako prezijem. A je fakt, ze o 22hej ju stisia, alebo uplne vypnu. Dnes som si dokonca robila srandu, ze suseda rano cakala, kym vstaneme, aby zacala vysavat, lebo sme sa zacali rozpravat v spalni (v splani najviac pocut hlasnu rec) a ona v tom momente zapinala vysavac...a obvykle vysava skor 😉 .

winipega
2. jún 2014

@baklik
@vreckovka2 dievcata,tak my sme v byte poslednu noc,ja asi ani nezaspim od radosti 🙂 a uplne sa tesim ze nas byt kupil taky mlady parik bezdetny zatial a idu komplet prerabat.tak nasi drahy hromotlci budu trpiet tak ako ja ked prerabali oni bezocivo.som zvedava ako budu oni uspavat dieta pri vrtacke 😅 darmo,kazdemu sa vsetko raz vrati...ja som trpela 2roky pri nich...drzim vam palce nech sa susedia unormalnia a mate klud 😉 😉
@spravodliva

baklik
autor
2. jún 2014

@winipega jaj, ako vam je dobre. tu to prekvita bezohladnostou jedna radost. napr. v piatok poobede mi maleho zobudila brzda zhora, zas velke tresknutie dverami po prichode domov. a akoby to nestacilo, tak v sobotu rano budicek 4.45! lebo vsak preco by si ona nalepila na stolicky nalepky, ktore som jej aj osobne priniesla a slusne ju poziadala... nie, im asi robi naramnu radost skripat tymi stolickami rano akoby ich tam desat ludi ranajkovalo a nie iba dve osoby. je to strasne, clovek by si pomyslel, ze ju to bude chvilu drzat a potom si uvedomi, ze snad nebude robit naschvaly. je to vysokopostavena osoba v riadiacej pozicii v ustave s onkologickymi pacietami a teda clovek by od takej cakal trochu iny pristup. nie, ona nechape, co riesiem a ze ja s tymi stolickami teda narobim..... jedina skoda, ze ja im to nemam ako vratit. kebyze byvam nad nimi, tak to by videli, ale takto... nechapem. ked uz nechcu brat ohlad na nas dospelych, tak aspon na to by mohli, ze mame male dieta. ona musi byt riadne vymleta, ked nechape, ze ten zvuk u nas je ovela horsi a nie taky v pohode ako pre nu u nich. a najma nas nim budi, o to ide....
ja nechapem, co je to za cloveka.... 😅

winipega
2. jún 2014

@baklik obavam sa ze ta krava zistila co ti najviac vadi a to robi naschval...aj u nas to tak bolo...ja neviem preco ti ludia nemaju trocha empatie v sebe...ja som asi padla z marsu ale napr.skrkanie stolicami nebudem robit ani v dome nieto este v panelaku.ved ten zvuk lezie mne na nervy,vies ale to uz je potom o tom kto s koho...mna vystvali oni ale som rada,sice je to drina,prerabat a stahovat ale konecne budem mat klud..neviem si ani predstavit ten pocit ze budem zaspavat bez jej pracky a rachotov a rano ma nebudu budit oni ramusom...

vreckovka2
3. jún 2014

@winipega supeeeer, gratulujem k odsťahovaniu sa 🙂. aj keď mi je ľúto teda, že vás takto vyštvali....

@baklik niektorým ľuďom nevysvetlíš....

My máme relatívne kľud. Už to nie je dennodenné počúvanie hudby a domáceho kina. Občas si hudbu vypeckuje sused zdola, ale tie 2 hodinky dvakrát do týždňa sa dajú vydržať v pohode 🙂. také tie bežné ako práčka po 22hej a behanie a vyšťanie po byte ráno o 7mej už neriešim. To mi nejako nevadí. Hlavne sa teším, že máme kľud od domáceho kina. KLop klop....snáď sa im len nepokazilo a bude to takto aj naďalej...

spravodliva
6. jún 2014

@winipega Ahoj, tak držím palce, nech máte to nové bývanie pokojné!!! A ako si napísala, každému sa raz všetko vráti. U nás žiadna zmena, takže... . Teraz v lete sa to dá vydržať, pretože sa snažím každý víkend niekam vypadnúť a užiť si kľud a krásy Slovenska... . 🙂 Všetko dobré!!!

spravodliva
6. jún 2014

@baklik My teraz čo sú už teplé dni, sa len čudujeme, čo tí nad nami dokážu robiť na balkóne... . Nikto iní, len oni. Ako keby boli niekde v rodinnom dome. Bazénik s vodou, hluk, krik a tá dôležitosť... . Bez komentára.

spravodliva
6. jún 2014

@baklik To poznáme. 6 rokov sme mali budíček o 5:00 - 5:30h. Teraz je to už lepšie. 6:00 - 6:30h. Ako na niečo také, že ísť si niekde vonku posedieť a trošku sa zdržať, na to môžem zabudnúť, lebo ráno skorý budíček, a dospatie pri našich susedoch nehrozí... . Ináč, všetkým prajem krásny začiatok leta 🙂

bartolomai
17. dec 2014

Zdravím
Mám aj ja problém so susedmi aj keď z iného súdka. Zvuky sú v pohode(tehlovy, ibaže preklady sú dute), v tomto problém nie je aj keď bývame na prízemí.
Problém je v tom, že sme domovnikovi nepadli do oka, a dochodci nad nami majú rozvedenu dcéru s dvoma malými deťmi. Sprvu sme si so ženou mysleli, že sú na nás nabruseni kvôli dcérke, ktorá je dosť živá a vie byť aj hlučná. Dôvod prečo nás chcú vystvat je ten že dôchodkyňa chce ubytovať dcéru s vnucencami v našom byte. Obe deti spolu sú ale dokopy hlucnejsie aj živšie ako naša dcéra. Domovnikovi to je jedno, hlavne že sa nás zbaví. Proste nepchame sa mu do zadku a relativne sa nad rámec slušnosti o nikoho nestarame.
Už boli aj nejaké defekty na mojom bicykli, neviem či aj to vypustené koleso na aute nebola jeho práca. Mám dokonca vážne podozrenie že nás aj odpočúva s nahravanim. Silnejší rozhovor sa dá normálne rozumieť.
V čase keď som šiel spať pred nočnou tiež vyhrávala vŕtačka. V iné dni keď vtedy nespim tak je akosi ticho. Spalnu mám vedľa jeho pivnice, chodí snáď asi 500 krát. Najprv ide dovnútra, po chvíľke akože odíde a po pár minútach sa snaží potichu zatvoriť plechove dvere. Aj trochu stenšil stenu. To zakaždým večer aby sa dcérke "lepšie" spalo.
Najhoršie je však to že neviem ako sa brániť. Všetci sme v nájomnom byte a určite nepatrím k tým čo majú na nový.
Človek je o to viac v strese, lebo neviem čo vymyslia a ako ďaleko pôjdu aby nás dostali z bytu. Proste nerovny boj, lebo nerobia nič v rozpore so zákonom a viem že si na to dávajú pozor. Dosť musím aj ženu krotit(chceli ju vyprovokovat tým že jej povedali že boli na socialke, aby nám zobrali malú) a tiež čakám kedy mi prasknu nervy.

franzziska
21. jan 2015

u nas je to tiez zazracne...maju deti - chapem..nevadi mi ich krik z bytu normalka...ale myyslim ze presahuju urcite limity...je to chrapunstvo alebo sebectvo? niektori si myslia ze ziju v bytovke sami...mne napr. vadi to ze ked idu von tak deti vyhodia na chodbu a oni si behaju po byte a tak to trva asi 20 minut nez idu prec a deti nechavaju na chodbe same a tie hucia, dupocu, skacu revu - a na chodbe sa to nehorazne ozyva...ale neskutocne...toto zazivam niekolkokrat denne kazducky den...je to otrasne...dokonca ma vedia s tymto krikom az zobudit zo silneho spanku v tej najdalekejsej izbe jak je to mozne? 😀 ...a viem ze to nie je nahoda - dalsia vec co robia - hocikedy idu umyvat chodbu o 23 hod az pol 1 v noci a pritom bucha s mopom o zabradlie...najvacsia drzost je ze na chodbe si sami rozhodli ze si daju velky botnik a velke skrine v ktorých maju jedlo akadeco ine a skrine ked otvaraju tak to neskutocne buchoce a toto robia tiez v noci...

nehovoriac ze ta chodba je otras...ani dvere sa mi nechcu otvorit...mavaju tam vsetky boty a tie pachnu...a tiez kazdy den tam davaju smeti a nechavaju celu noc i den a to tiez pachne...skuste kazdy den splhat po schodoch bez vytahu a hore vas este aj ovali hrozny smrd ze vam je na omdletie....

naozaj chce clovek tak vela aby aspon jemnejsie zatvarali skrine a nebuchali s mopom o polnoci? sama toto nerobim takze viem ze sa to da......ale niektori ludia su fakt idioti

clovek2015
6. mar 2015

Zlodej kričí: Chyťte zlodeja!
Aj takíto sú „ľudia“. Známi bývajú už dlhé roky v paneláku. Pochvaľovali si tiché a pokojné bývanie. Až kým sa pred cca 4 rokmi nenasťahovali asi o 20 r. ml. pár žijúci „nakope“. Pôvodní majitelia byt upravovali pred 10r. Noví začali znova všetko prerábať odznova: 4 mesiace vkuse – každý pracovný deň po skončení pracovnej doby (prichádzali o 17-tej, 18-tej) až do noci triasli sa panely od vŕtačky, pretože všetky steny a plafón obíjali polystyrénom (každý diel asi 4 – 6 šrobikov). Cez víkend od skorého r. (6:00) znova do noci. 4 mesiace. Po tejto dobe denodenného neznesiteľného hluku konečne nastal kľud – bol Štedrý deň. Užili si ho 1 deň a na 1. sv vianočný začal hluk znova. To ich už nahnevalo a išli mladým dohovoriť, že aspoň vo sviatok by si mohli dať pokoj. Na prekvapenie: mladá sa tvárila, že hluk nejde od nich (hoci nemal ísť odkiaľ, z ďalšieho bytu neboli doma) a drzo sa oborila, že či sú známi sprostí, že na 1. sv. vianočný by predsa oni nerobili hluk. V nasledujúcom období prerábky pokračovali, už v menšej miere – len cez víkend a v niektoré pracovné dni. V piatky a soboty večer si pozývali návštevy, aby im byt ukázali. Návštevy zostali do rána a do 3. hod. ráno dávali o sebe vedieť. To už známi nevydržali a po 22.00 ohlásili rušenie nočného kľudu. Mladý na napomenutie políciou tvrdil, že žiadny hluk nerobia a „ticho sa bavia“. Hlučne pokračovali ďalej a ešte sa začali vysmievať na adresu známych, čo počuli do bytu. Situácia sa opakovala. A tu máme kričiaceho zlodeja: mladý sa išiel sťažovať na bytovú správu, že im naši známi hlukom strpčujú život, že im trieskajú do stien, do radiatorov, skáču nad hlavou a pod. a to v skorých ranných hodinách (známi ale cez víkend skôr ako o 8:00 nevstávajú). Na správe bytov tomu neverili, pretože známych poznajú ako nekonfliktných tichých ľudí. Keď neuspel tam, zvolil inú taktiku: začal búchať do radiatorov, vulgárne sa začal vyjadrovať na adresu našich známych a začal ich očierňovať pred druhými. Vulgárnosťami im doškriabal schránku a preliačil, že sa ťažko otvára. Hádzal im odpadky pred dvere. To všetko popri tom rozprával, že robia oni jemu. Susedia o 2. poschodia vyššie cez víkend rána upravovali balkón. Na to mladý vyletel (asi ho o 8-mej zobudili) z bytu s tresknutím dvier a išiel sa pozrieť, kto robí hluk. A čuduj sa svete, o niekoľko dní sa im na menovke objavil vulgárny výraz. Zrejme je konfliktný typ, ktorý má problém aj s inými ľuďmi, s ktorými si dopisuje "vulgárne lístky". Býva ich plná chodba, susedia ich vyhadzujú. Aj z toho známych obviňuje. Dokonca jeho mama (ktorá má takisto problémy a prišla kvôli očierňovaniu kolegov o zamestnanie, teraz robí upratovačku) známych takisto neprávom očierňuje. Známi sú tichí ľudia a ako sa hovorí: opakovaná lož sa nakoniec stane pravdou, píšem tento príspevok, pretože určite nie sú sami, ktorí sa takto stali obeťou. Preto, ak máte takýchto susedov, neostávajte ticho, nedajte sa neprávom obviňovať. Teraz mladí čakajú decko a situácia bude zrejme ešte horšia. Obyvatelia mestečka pod Javorinou budú mať zasa o jednu „atrakciu“ viac.

juli268
26. jún 2015

tak aj ja patrim zrejme medzi dve skupiny medzi tu ktorej vadi hluk a aj ktora ho vyraba 🙂 tak suseda s ktorou mame spolocnu priecku nonstop ma s niecim problem ale nieze by to riesila ako normalny clovek dohodou ale vykrikuje po chodbe a najlepsie je na tom ze pravidlo ze zlodej krici chytte zlodeja ako je tu uz spomenute funguje u nas na 100 pro par prikladov mala nastevu a zrejme fajcia a ako vysli z bytu s poznámkou ze stale niekto fajci vo vytahu ze je to neskutocne ale pokym nemali nastevu od nikial taky cigaretovy smrad nesiel ....potom zase po chodbe zacala kricat ze zase je chodba spinava a ze ju nikto neumyva pritom oni prerabali a chodba ako ked ju niekto pomuci a znama isla okolo jej bytu s dietatom a vyliezla ze co dupe a klope jej pri dverách ale nic take sa nestalo a najlepsie ze jej manzela priviezli o 5 tej rano z nemocnice a klopali asi pol hodinu na dvere ked som vysla lebo to znelo ako na nase dvere pan sa osopil na mna ze to nie ku nam a dalej klopali na tie ich tu uz cloveku rozum zastava ale priznam si ani my niesme bez vyny mame malu ktora je hyperaktivna a skace spieva si ako vsetky deti je to hlucne ale co jej teraz mam zalepit usta a priviazat ako psika aby bola na jednom mieste ....

veronika2704
4. mar 2016

a prosim vas ako to riesite ? hlucnost susedov ja byvam v biskupiciach v novostavbe teray cerstvo prestahovana a sla som z kaluze do blata kazdy den tri mesiace bez pauzi dupot buchot ja neviem ako ty ludia chodia akoby patou a este k tomu deti skriekaju ale ako nemam nic prosti detom ale od rana do vecera aby sa desatrocny chlapci v kuse nahanali vrieskali dupotali a tie steny tennke vsetko pocut mam take nervi ale viete co im mozem som v podnajme a hadat sa? nemam nato asi odvahu alebo im robit napriek ja uz fakt neviem co dalej priatel pracuje do noci jemu to az tak nevadi alebo zasa sa stahovat????

muguet
Autor odpoveď zmazal
veronika2704
7. mar 2016

nooo u nas dupot buchot akoby aj naschval zobrala som metlu a som im buchala o stenu ved to sa ozyva ten dupot...a vsade maju deti asi taky rodinny panelak a to som sa odstahovala cerstvo v nadeji ze to bude lepsie...mne stuple nepomahaju ani liek na spanie...