Bicyklovanie - predpisy
Pekný večer chcem sa opýtať čo si o tom myslíte. Má niekto právo kričať na cyklistov, že nesmú jazdiť po ceste? Vraj iba po cyklotrase môžem jazdiť. Podľa mňa cesta je pre všetkých. Jedna pani mi takto nadala. Myslím si, že neprávom lebo som ju nijako neohrozil.
Po ceste v pohode veď nie po celom meste sú cyklo trasy.... Ja neznášam ,keď cyklisti nezlezu z bicykla na prechode pre chodcov ,a najlepšie keď takto ide celá rodinka aj s tromi deťmi.. Vtedy mi vrie žlč..
@bloger ak je pri ceste cyklotrasa máš byt tam. Neohrozil znamená, spravil som chybu v dopravných predpisoch a nič sa nestalo, alebo si si istý ze si siel podľa predpisov.
Za mna: každý jeden cyklista co aj je podľa zákona účastník cestnej premávky musí poznať dopravné predpisy.
Bohuzial to tak nie je a hlavná, vedľajšia, semafor..... Nič..... Potom sa sťažujú že sa na nich nadáva.
Česť svetlým výnimkám.
Ani ja nemám rada cyklistov na ceste, teda tých kt nedodržuju predpisy a myslia si ze ich sa netýkajú, ostatní mi nevadia.
Ja ako cyklista tam kde sa dá používam cyklochodnik, kde nie dodržujem pravidlá cestnej premávky
Dakujem
Priznám sa, že som čakal trochu viac podpory. Tak ale je to obraz spoločnosti v ktorej žijeme. Vodiči odmietajú rešpektovať cyklistov správajú sa hrubo. Chýba úcta a rešpekt a dosť to cítiť. Napríklad aj tu na MK.
@viestta Uplne z duse mi hovoris... Ked maly zacinal chodit,jedna pani na mna na chodniku nakricala,ze si mam nanho davat pozor,aby ho nezrazila. Presne ako ty som jej povedala,ze nemam oci na zadku a ona nema co jazdit po chodniku,lebo chodnik je odvodene slovo od slova chodit. Ale tak kaslala na mna a v pohode sla dalej. A top bol jeden chlap,podla ktoreho som nesla po chodniku s kocikom "dost vo svojom pruhu" a on musel pribrzdit...bola nedela doobeda,nikde nikoho...nazval ma vsetkymi moznymi zvieracimi menami a nemat tam krpca,asi by som rovnako slusne odpovedala.
Tak ako píšu. Ak je cyklotrasa samozrejme že treba jazdiť po nej aj kvôli tvojej bezpečnosti. Ak nie samozrejme ideš po ceste po svojej strane. Ja jazdím iba po ceste bohužiaľ žiadna cyklotrasa nie je po ceste do práce. Nikdy sa mi však nestalo, žeby po mne niekto kričal všetko je to len o ľuďoch treba byť k sebe ohľaduplní.
@viestta ja som. Raz tak jednej na bicykli povedala par pekných slov keď kričala na mňa z bicykla na chodníku nech sa jej uhnem, tak som jej povedala ze chodník je pre chodcov a keď chce nech sa jej uhnem ma zísť z bicykla a prejsť olo mňa peši, tak ako vravia predpisy a nie aby som sa jej ja s deckom ihybala do blata lebo o ak kvôli nákupom na bicykli zaberá celý chodník a nemá ani v plane pribrzdiť.
@bloger Čo znamená "mať právo" - právo zo zákona, morálne právo, alebo čo? Snáď najhorší problém Slovenska je neohľaduplnosť a arogancia ľudí. Asi bicykluješ krátko, tak si si ešte nestihol zvyknúť, že na chodníku zdieľanom medzi cyklistami a chodcami na teba budú hulákať chodci, aby si sa pratal na cestu. A na ceste na teba budú hulákať vodiči, aby si sa pakoval na chodník. Sú to tí istí chodci, čo sa premávajú po cyklochodníkoch akoby sa nechumelilo. A keď následne sadnú do auta, nenapadne ich zastaviť pred prechodom. No a keď sadnú na bicykel, kašlú na to, že po tom istom chodníku, kde sa rútia dole, sa prechádzajú aj rodiny s deťmi.
Podľa pravidiel máš ísť po cykloceste. Ak nie je k dispozícii, tak po kraji cesty (ak je niekde úzke miesto, alebo rozbitá krajnica, v záujme svojej bezpečnosti sa radšej presuň k stredu, tak aby ťa auto pri obiehaní neohrozilo). Na chodníku môže ísť cyklista len tak, že bicykel tlačí (ale ak ideš opatrne krokom, je to podľa mňa v pohode).
Správaj sa na bicykli tak, aby si neohrozoval a zbytočne neobmedzoval iných - nieže idete po ceste traja vedľa seba, nie že besne kľučkuješ medzi chodcami. Ak budeš mať v tomto čisté svedomie, potom môžeš kašľať na to, že iní sú bezohľadní.

@bloger ak je na danom mieste aj cestička pre cyklistov, tak áno, mal by si ísť po nej. Ale ak nie, tak po ceste po pravej strane, čo najbližšie ku kraju.