icon

Bicyklovanie - predpisy

bloger
14. jan 2022

Pekný večer chcem sa opýtať čo si o tom myslíte. Má niekto právo kričať na cyklistov, že nesmú jazdiť po ceste? Vraj iba po cyklotrase môžem jazdiť. Podľa mňa cesta je pre všetkých. Jedna pani mi takto nadala. Myslím si, že neprávom lebo som ju nijako neohrozil.

Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
att123
Odpoveď bola odstránená
sense
15. jan 2022

@bloger ak si neporušil pravidlá cestnej premávky, nejaka trúba alebo chuj ti môže byť u prdele a mal si zareagovať rovnako, a popravde najviac nadávajú vždy ti, kt tie pravidlá nedodržuju... A z tých Info co si poskytol ťažko povedať kto bol v práve, lebo sú vodiči a vodiči, rovnako ako aj cyklisti a cyklisti, dokonca aj medzi chodcami nájdeš blbcov

avalsinats
15. jan 2022

Ak je k dispozicii cyklotrasa vedla cesty, mas ist po nej. Ak nie, mas ist po ceste na pravej strane pruhu. Ja zase neznasam mamicky s kocikmi, ktore sa promenaduju po cykloceste (podotykam urcenej VYHRADNE pre cyklistov), pricom chodnik maju o 2 metre dalej a este na mna zazeraju, ked si na ne dovolim zazvonit, nech uhnu a pracu sa tam, kde patria. Tiez mam decko, tiez kocikujem a chodim tam, kde mozem a kde mam istotu, ze ma niekto nenaberie zozadu. Rovnaky problem na predelenom chodniku. Jedna strana pre chodcov a jedna pre cyklistov. Chodci zasadne po tej strane pre cyklistov a dourazani, ked ich upozornim. Psacie voditka cez celu trasu roztiahnute, desiati vedla seba a ani obraz ani zvuk o diani okolo seba. Ja som ohladuplna, chapem aj to aj hento, ale aspon otvorim oci a sledujem situaciu okolo seba, ked uz kracam po ceste pre cyklistov. Ale som sa najedovala 😀 ono by stacilo, keby sa ludia, chodci, cyklisti, vodici a vsetci zacali spravat normalne, ohladuplne a empaticky k ostatnym, a nie "teraz ma vypustili z chlieva, tak budem nadavat vsetkym naokolo, lebo mam pravdu aj ked ju nemam a som jesitny".

annm81
15. jan 2022

@avalsinats Toto strašne štve aj mňa. Natoľko, že sa k takýmto ignorantom správam ozaj hnusne. Jednoducho sa priblížim natoľko blízko, aby to bolo bezpečné a prudko zabrzdím. Na rozdiel od zvončeka reagujú na pískanie bŕzd podstatne lepšie :D Samozrejme, týka sa to len dospelých a skoro dospelých. Malé deti nemôžu za to, že majú retardovaných rodičov.

grundia
15. jan 2022

@annm81 prudko zabrzdíš tesne pred nimi?
Dúfam,že sa ti nikdy nestane,že sa ti zabrzdiť nepodarí.
Toto je naozaj veľmi inteligentné.

bloger
autor
15. jan 2022

@viestta šťastná žena, že ty žiadne ego nemáš iba ja ho mám

grundia
15. jan 2022

@viestta hlavne,že ty si si teraz pohladila svoje ego 👍.

Radšej opúšťam túto diskusiu. Vaše duchaplné odpovede mi vytvárajú obraz o vašej osobnosti.

annm81
15. jan 2022

@grundia Nie, zabrzdím za nimi, keďže idú po chodníku predo mnou a zvonček ignorujú. A ako som vravela, priblížim sa len natoľko, aby som bezpečne zabrzdiť dokázala. Iste, ak na mňa v tej chvíli príde mikrospánok, tak nezabrzdím, ale ak by som zvažovala také alternatívy, potom radšej nesadám do auta ani na bicykel, ani na kolobežku.

Pointa nie je ich zvalcovať, ale vystrašiť ich zvukom, na to človek nemusí byť pol metra za nimi.

ckocka
15. jan 2022

@bloger A bola tam teda tá cyklotrasa alebo nie? Nechce sa mi to celé študovať.

viestta
Odpoveď bola odstránená
bloger
autor
15. jan 2022

@ckocka je tam iba kúsok chodníka a treba odbočiť na most. Potom okolo domov ale zvyknú sa tam hrať aj deti. Môže sa niečo stať, že podbehnú a podobne.

ckocka
15. jan 2022

@bloger Zlatko, vecne, logicky, bez výhovorok. Si chlap, postav sa k tomu čelom.

bloger
autor
15. jan 2022

@ckocka Prepáč ale nie som tvoje zlatko. Končím túto debatu a dakujem všetkým.

viestta
Odpoveď bola odstránená
hesloveslo
15. jan 2022

@bloger stalo sa mi niečo podobné ale ja som bola šofér a pan cyklista. Motal sa mi pred autom nervy som z neho mala tak som ho obehla zastala som kus pred ním a zastavila ho že prečo nejde po cyklokrose ale trepe sa do cesty keď tam ta cesta je vyslovene pre nich. Pan sa začal strašne rozčuľovať že čo si dovoľujem. Tak som zavolala políciu a oni mi dali za pravdu ze keď ma vedľa cesty cyklotrasu ma ísť po nej

ckocka
15. jan 2022

@bloger Odpusť mi moju familiárnosť, debatujem tu ako medzi rodnými. Nerada by som vypudila vzácneho zástupcu mužského pohlavia.

slovakboy
15. jan 2022

@bloger je to o úcte a rešpekte. Ja bicyklujem od svojich 15 rokov ročne 3-7 tisíc kilometrov. Na bicykli som zažil už veľa príhod. Havárii aj pádov. Vo Švajčiarsku ma nabrala jedna pani zadnou častou auta odbočila tesne predomnou doprava preletel som jej cez zadnú kapotu sedanu musela to počuť aj vidieť utiekla. Ďalšie auto zastavilo a našťastie som mal len modriny. Raz idem na bicykli po hlavnej ceste 1. triedy skoro rano a predo mnou v mojom smere cyklista opitý ide od kraja po stred cesty. Odrazu zozadu auto šmyk ledva ho obišiel šofér. Bol by som svedkom nehody a musel by som svedčiť v prospech vodiča. Chlapa som stiahol surovo z cesty a odprevadil do mesta na chodník. Sám som raz nabral zaparkované auto a zdemoloval som ho ramenom aj bicyklom. Našťastie som sa na ňom nezastavil a zachytil som ho len ramenom. Môjho kamaráta raz kamión vôbec neobišiel zachytil ho kolesom a odhodilo ho do priekopy. Mal šťastie. V Nemecku ma obchádzali autá zďaleka Keď išlo auto v protismere tak auto za mnou spomalilo hoci malo priestor ma obísť. V dedinách Romovia do mna hádzali kamene len raz aj to zo srandy nie s úmyslom ublížiť. Skôr zažívam pokriky hanlivé aj povzbudzujuce. Raz som nosil ružové cyklistické tričko ľudia neverili by ste koľko žien po mne pokrikovalo že som buzerant. Rómky sa mi smiali ale jedna pani šla s malým možno 5 ročným dievcatkom okolo mna. Ja som stal na chodníku a čakal na kamaráta na sídlisku že ideme bicyklovať. Keď obe šli okolo mňa tak tá pani hovorí dievčatku: vidíš to Emička, tí buzeranti sú už všade. Tetuška čo na teba kričala možno bola podobná. Vadil si jej ako taký. Ako cyklista. Možno si myslela že zákon zakazuje chodiť cyklistom po ceste a smú chodiť len po cyklistických chodníkoch. Aj mne vadí keď cyklisti idu na bicykli cez prechod. Beriem ešte keď nezíde z bicykla ale ide rýchlosťou chodca to mi nevadi. Ale raz ma v tme vyľakal jeden čo v plnej rýchlosti mi preletel popred auto na prechode. Zatrúbil som zastavil a musel som to rozdýchať. Stiahol som okienko že na neho zakričím ale stihol som len počuť z diaľky na mna kričal: som na prechode ty debil. Takze tak asi

Strana
z2