Blížime sa k vojne? Politická situácia desí občanov
Nikdy sme neboli bližšie k vojne ako teraz
Do pôsobnosti Národnej rady Slovenskej republiky (= predseda NRSR Pelle a poslanci - vacsinu v NRSR maju Smer/Hlas/SNS) patrí najmä:
- uznášať sa o vypovedaní vojny
- vysloviť súhlas na vyslanie ozbrojených síl mimo územia Slovenskej republiky
- vysloviť súhlas s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl na území Slovenskej republiky
Vláda (= predseda vlady Fico a ministri zo stran Smer/Hlas/SNS/nezaradeni) rozhoduje v zbore:
- o návrhu na vyhlásenie vojnového stavu
- o vyslaní ozbrojených síl mimo územia Slovenskej republiky
(zdroj ustava sr, skratene mnou)
kolkokrat to treba este zopakovat?
Aké zosmiešňovanie? reálne sa pýtam, kam chceš ísť a ako si to predstavuješ. Nie si utečenec. Nikto sa o teba v cudzine nebude starať. Kde chceš bývať, čo chceš robiť? deti a škôlka, škola... lekár... len tak naslepo sa vyberieš aj s rodinou do sveta? z čoho tam chceš žiť?
@cierny_konik doteraz bolo Rusko -, Ukrajina vojenská operacia. Od piatku ide už o vojnu. Vraj podľa rusk.vyhadrení.
Nikdy sme neboli bližšie k vojne ako teraz? Si si istá? Či história nie je tvoja silná stránka, že?
Vyjadrení
no vidis, a zmenilo sa nieco realne, ked to premenovali? nezmenilo, len doteraz klamali a teraz konecne povedali, ze je to vojna a nie "specialna vojenska operacia".
@deedol nie, sú princípy, ktoré presne definujú rozdiel. Naštuduj si!
doteraz to bola taka ista vojna, ako od piatka, bez ohladu na to, ako ju Rusi nazyvaju. Rusi zacali vojnu uz v roku 2014, ked obsadili Krym. Vtedy to samozrejme tiez nebola "vojna", lebo tam boli neoznaceni vojaci.
@pribinak zažila si ty alebo tvoje deti niekedy reálnu hrozbu vojny v minulosti?
Áno zažila, ja som sa narodila ešte v posledných rokoch komaca.
Boli sme súčasťou Východného bloku, okupovali nás spojenecké vojiska !!!! Chápeš? Boli tu cudzie armády na našom území
Bolo veru horšie,ale neboli moc soc.siete, čiže ani trollovia,ale ja si to nepamätám,ťahala som 🦆 a svet bol 🍓. Chcela by som byť opäť dieťa,niekedy 😊
@cierny_konik mýliš sa. Nie je vojna ako vojna. Doštudovať!
@cierny_konik dik za lajk, ale mame si to obe DO-STU-DO-VAT!!! lebo asi momentom vyslovenia slova "vojna" ruskym prezidentom sa situacia na celej ukrajine zazracne zmenila. to je tak, ked sa niekto zahrabe do pojmov a nevidi realitu tot za plotom.
A ty sa mýliš,že ti tento príspevok nik nezablokuje,keď sa budeš vyjadrovať ako pubertačka. 😉
@lucka_ke vojna nie je iba na Ukrajine
... Tebe je zle z politickej situácie a mne z toho neustáleho zosmiešňovania tu ...z jednoducho položenej otázky Ti tu hneď baby Vangy,vyveštia koho si volila, čo máš vystudované,čo si pila... celé zlé toto🙄neviem, či niektoré sa nečítajú,alebo čo...ale človeku je trápne aj za ne...
@miskakyska žiadna vojna nebude!!! A nie je to šírenie poplašnej správy? Sa to už naučte,ako argumentovať. Rusi si nestihnú ani prdnúť,kým Amerika bude už na konci. Vidieť na ich bezpečnostnej situácii. Ešte niečo?
@miskakyska volila? Nevolila? Nik nemôže vedieť. Nejde mi o to. Ide mi o to, čo nás čaká. A tak, či onak, nič dobré. Taká je realita. Žiaľ 😕
@miskakyskapresne
Vzdy to urcite nicky otocia na volicov stran koalicie alebo niektore neparlamentne strany,
Nieje tu ANI JEDEN PRISPEVOK kde by volici tych stran ktorych sa pokusaju zosmiesnit utocili na volicov Korcoka alebo volicov opozicicnych stran,
Mne to uz pride ako vymyslena fake tema len aby sa mohli zase bavit o tom istom konspiratoroch a neviem co este.
Autorka, nemam problem respektovat aj iny nazor, ale pokial komunikacia skonci na tom, ze si mam dostudovat, tak tazko pokracovat.
@miskakyska - nikde neurazam, nezosmiesnujem,
@deedol, ta, tak, idem radsej studovat, bude to uzitocnejsie straveny cas 🙂
Preboha,!!! Tu nejde o to, kto, čo a ako? Ale čo bude ďalej. Čo bude s týmto štátom (ak vôbec bude), aký bude dopad na ľudí a pod.
@nicicka tak to potešilo ešte viac,och moje narcisy,jablonky, čerešňa 😁
Môže sa stať, že budeme zanedbateľná, bezvýznamná kolonia....
@wolf_ neviem odpovedať, čas a udalosti ukážu.
@wolf_ a v prospech dobra chcem veriť v to "lepšie"
@wolf_ naozaj chcem veriť, že sa neocitneme tam, kde nechchceme.

Mne nieje zle tak z politickej situácie ako zo spoločnosti v akej žijeme. 😒 to co sa ma stat sa stane a my to neovplynime rieši sa to vyššie a akí sú jedni takí sú aj druhí je jedno kto tam sedí.... Jedine co my dokážeme ovplyvniť je to ze sa budeme správať voči druhým ľudsky lebo covid bol slabá ukážka negativnych medziľudských vzťahov aké všade panujú ....