icon

Blížime sa k vojne? Politická situácia desí občanov

25. mar 2024

Nikdy sme neboli bližšie k vojne ako teraz

deedol
25. mar 2024

ak bude nejaka vojna alebo nas sem pridu obsadit priatelske ruske vojska, tak za tym budu prave fico a pelle. skor tohto sa treba bat, ak pelleho zvolia za prezidenta.

autor
25. mar 2024

Mnohí sa z toho smejú. Ja nehovorím, že sa treba klepať strachom ale zase odtiaľ potiaľ.

zuzanazu85
25. mar 2024

@wolf_ Korčok je diplomat, Pelle iba niekto v tieni Fica, prisluhovač Fica ,ktorý si všetky svoje kampane založil na strachu. A sľuboch, ktoré nesplnili. Neznížili ceny potravín,iba sebe platy,DPH na pitnú vodu,o kultúre ani nehovorím a RTVS z verejnoprávnej, má byť proruská STAR (tie komunistické názvy, pomenovania ale mali vždy niečo do seba) 😏

ukulela
25. mar 2024

vies, co bude s tymto statom? ak ho niekto napadne, tak spojenci ho budu chranit. kedze mame (zatial stale) platne nejake clenstva a dohody .....
ak niekto rozputa//teda rozputaL vojnu, tak Vladimir Putin. Napadol susedny stat. Vojna sa deje na uzemi Ukrajiny. A ano, nevinni civilisti v Moskve su nestastim. zabil ich ISIS, v Rusku maju uz dlhoi problemy s islamistami, Nie urkajincami, ale islamistami. A keby pocuvali varovania tajnych sluzieb, mozno sa dalo tomu utoku vyhnut. Zial politiku robia ega vodcov. A v tomto pripade sa Putin realne priblizuje Stalinovi. Nik sa mu v okoli nepostavi.

@wolf_ lebo protistrana na tom stavia kampan, to je ako ked obvinuju prezidentku, ze posle vojakov na UA, pritom ona nema tu pravomoc ... aj ako vrchna velitelka OS SR vysle vojsko LEN na navrh vlady. a pod, bludy, bludy, bludy ...

egonsk
25. mar 2024

@zuzanazu85 kolko ti platia za taketo prispevky? Ked mam trosku volneho casu a nalady po veceroch, dalo by sa na tom trollovani aspon tie 300 mesacne ziskat?

autor
25. mar 2024

@zuzanazu85 len aby tí kandidáti "nefungovali" v tieni iných vecí, do ktorých my nemáme šancu vidieť

zuzanazu85
25. mar 2024

@egonsk prečo mi majú platiť? 🤣 Ja to robím zadarmo a vyššie dobro 😁. Nedakuj 😜

wolf_
Autor odpoveď zmazal
egonsk
25. mar 2024

@zuzanazu85 ale ja sa nepytam na tvoj sexualny zivot, ale na to trollovanie v prispevkoch 😁

zuzanazu85
25. mar 2024

@wolf_ no lebo vy-hral Ha-ra-bin 😉. Prečo asi,nik kto odsudzuje agresiu a vraždy na Ukrajine by nebol dobrý. A môže tam byť samá matka Tereza,aj tá by bola sorosovská. Videl niekto dnes Harabina v tv? To kto toto môže voliť??? Len sa pýtam.

zuzanazu85
25. mar 2024

@egonsk daj si facku a spať tiež! 😁

viera27
25. mar 2024

Ano. A jedine co funguje je odstrasenie. NATO je sakra velky kolac na to,aby sa z neho niekto pokusal odhryznut. A my sme chvalabohu jeho sucastou,ruky,nohy bozkavat vsetkym,co nam tam pomohli. Preto tak Putin tancuje okolo. Mohli sme byt Gruzinsko, Moldavsko, Armensko, Ukrajina. A to by sme sa este len triasli.

egonsk
25. mar 2024

@zuzanazu85 este nemozem, este musim podat danove, aby mali z coho nasi politici zit 🤣

zuzanazu85
25. mar 2024

@egonsk tak mu len pekne daj , zaslúži si, šéfino je len šéfino, pre niekoho 😉😁.

autor
25. mar 2024

Ib1984 súhlasím

pribinak
25. mar 2024

@wolf_ veď na nete je x rôznych hoaxov že korcok a vojna, stačí si prejsť pár diskusii

guiseppinka
25. mar 2024

@pribinak teraz, ked to putin nazval vojnou, tak aj fuco uz zacne pouzivat tento vyraz? Ci stale bude presviedcat, ze ziadna vojna nie je?

pribinak
25. mar 2024

@guiseppinka Fico je Putinov obdivovateľ, čo povie veľký Vlado, Fico zopakuje

guiseppinka
25. mar 2024

@pribinak som si aj myslela😆 ziadne prekvapko...

pribinak
25. mar 2024

@guiseppinka čo mam rozprávky na dobrú noc vymýšľať? Však toto je realita.

guiseppinka
25. mar 2024

@pribinak ked sme pri tych rozpravkach, tak by ma zaujimalo, ze ako funguju brigadnici na sumracnej s ich rozpravkami... lebo do vcera nikto nevytiahol juhoslaviu a zrovna vcera dosla fotka a zrazu vsetci odbornici na vojnu v juho... maju celkom malo casu a vytahuju take veci... koho to vobec napadne...

pribinak
25. mar 2024

@guiseppinka vojna je nosná téma týchto volieb, smutne

autor
25. mar 2024

@pribinak je to smutné ale zároveň nie ďaleko od reality

autor
25. mar 2024

@guiseppinka ja by som bola veľmi rada a zároveň dúfam, že ostaneme pri rozprávkach. Len.

pribinak
25. mar 2024

Vidím ze toto je tvoja téma. Škoda asi niečo písať

medda_beda
25. mar 2024

Vy ste už niektorí fakt akože.Neviem asi máte málo roboty keď máte čas rozmýšľať nad tým ako blízko vojny sme.
Toto podľa môjho názoru nevedia ani politici, ale odborníci na MK vedia všetko vopred.

vanilkovazmrzka
25. mar 2024

Tak odid do ruska a maj sa pekne cau

slovakboy
25. mar 2024

@autorka Nemám rád ľudí, ktorým keď je zle, tak sa snažia zatiahnuť do svojho videnia sveta aj ostatných. Chceš aby aj nám bolo zle aby sme tu spolu s tebou nariekali a pojedli časť tvojho pesimizmu a tak ti bolo lepšie. Alebo chceš aby sme ťa utešovali že nie, že vojna nebude. Chápem ťa, lebo som niekedy podobný ako ty. Bojíš sa, lebo peskov už nazval špeciálnu operáciu vojnou. A to vojnou so západom. Dobre ti tu ktosi napísal, že študuj históriu. A tá hovorí že podlizovať sa agresorovi nikdy nedopadlo dobre. Naopak. Žiaľ sme vo fáze eskalácie a deeskalácia už nie je možná. Nie v tomto momente. Je to ako keby Rusi vypustili na USA atómové zbrane a USA by povedalo, že oni v rámci deeskalácie nebudú paľbu opätovať. Agresora to len posilní. Ak chceš mier priprav sa na vojnu. Pred vojnou som tu hovoril ľuďom, ktorí sa pýtali či bude vojna, že sa netreba báť, pretože ani Rusko ani západ nemá dostatok zbraní na vedenie veľkej konvenčnej vojny. Len blby Putin si myslel že na to má. Je to ako keby chcel viesť Hitler druhú svetovu vojnu so zbraňami z prvej svetovej vojny. Urobil by galibu v časti európy, ale zastavil by sa hneď na začiatku. Lenže vtedy spojenci dokazali za dva roky vyzbrojiť aj Rusko aj seba. Teraz je toto tiež jediná šanca. Keď Putin roztočil vojnovú ekonomiku chystá sa na totälnu vojnu. Každý týždeň o tom šli dokumenty v telke od deväťdesiatych rokov. Nepozerali ste ich? Strkať si hlavu do piesku ako to robil západ po anexii Krymu a ako to robí Fico teraz je cesta do vojny. Ľudia nadávajú na ceny energie, na nefungujúce sankcie. A pritom si neuvedomujú, že je lepšie si aj trojnásobne utiahnuť opasok, ako tu mať vojnu. Ak si myslíš, že kolaborácia s agresorom nás zachräni od vojny tak ako zachránila Čechov a Slovákov kolaborácia s Hitlerom, tak máš z časti pravdu. Ale pozri si dejiny tohto obdobia na našom uzemí. Chcela by si žiť vtedy tu alebo vo Švajčiarsku, ktoré dalo hneď na začiatku Hitlerovi po nose. Slovensko má pritom z hľadiska geografie oveľa lepšie šance na obranu ako napriklad Poľsko. Keby sme boli po zuby ozbrojení tak ako sú neutralne krajiny, tak sa nemusíme báť podobne ako sa neboja Švajčiari. Paradoxne Švédsko Fínsko a dokonca aj Rakúsko sú lepšie vyzbrojení a majú väčšiu armádu, ako majú NATO krajiny v Európe. Ale to je nič proti tomu, ak niekto dá štvrtinu rozpočtu na armádu. Vďaka udatným Ukrajincom to nemá ani tak Rusko ĺahké lebo všetko čo vyrobia hneď minú na fronte. Ako dlho ale Ukrajinci vydržia bez zbraní? Keď sa prelomí front, do roka sú Rusi až v Prahe. To nestraším. To je reálne riziko s ktorým treba počítať dopredu a zariadiť sa tak ako keby sa malo stať. Vo fabrikách sa to volá krízový manažment, alebo riziko analýza. A vojaci to volajú strategické plánovanie.

larinka552
26. mar 2024

Aj mne je zle z politickej situácie na Slovensku. Po voľbách to ide všetko smerom do riti.
A k vojne sme blízko presne 761 dní.

chodec15
Odpoveď bola odstránená