Bojím sa mať dieťa kvôli priateľovej karme

13. apr 2021

Ahojte.

Ani neviem ako začať, necítim sa najlepšie psychicky, ale potrebujem sa asi ,,vyrozprávať", lebo ma to ťaží na duši.

Keď som s priateľom bola ešte len krátko, spravil jednu hroznú vec. Pohádal sa s jednou babou a povedal jej niečo v zmysle že aby mala postihnuté dieťa, alebo niečo v tom zmysle.

Bola som na neho nahnevaná, ale nejako sme to potom neriešili.

Lenže teraz po rokoch, už uvažujeme nad vlastnými deťmi, lenže mne teraz napadla táto myšlienka, že čo ako naše dieťa nebude zdravé, kvôli priateľovi, kvôli tomu že sa to teraz stane jemu/nám.

Nejako som sa nad tým doteraz nezamýšľala, ale teraz ma prepadla táto myšlienka a neviem čo mám robiť.

Mám sa kvôli tomu rozísť s priateľom, alebo sa vzdať myšlienky na vlastné dieťa?

Z osobnej skúsenosti, keď som bola malá, bola som silnejšia, a moju mamu na to upozornila kamarátka, aby mi toľko nedávala jesť, a ona sama potom mala dieťa ktoré až do puberty trápila obezita. Keď som bola väčšia bola som zase chudá a suseda na mňa hovorila, aká som chudučká, biedne dieťa, a jej syn mal neskôr zdravotné problémy kvôli ktorým veľmi schudol a nemohol poriadne chodiť...

A ja si teraz nahováram, že to čo oni videli na mne, tie chyby sa potom prejavili na ich deťoch, aby potom naše deti netrpeli za partnerovu chybu :(
Teraz sa s ním kvôli tomu ani nerozprávam.

maria1989
13. apr 2021

Zájdi za psychiatrom.

elizabet173
13. apr 2021

myslím, že by si mala mať dieťa, najlepšie dvojčatá, nemala by si pri nich čas riešiť takéto hlúposti

jaskolka
13. apr 2021

To sú nezmysly, čo riešiš...

larisa
13. apr 2021

Takéto blbosti tu riešiš. Ako malé dieťa v škôlke.

deti95060810
13. apr 2021

zo myslíš ozaj vážne? Hanbila by som sa vôbec také blbosti písať...

janai1
13. apr 2021

Byť tým chlapom, rozídem sa s tebou 🙂 navštív psychiatra

hradnapani
13. apr 2021

ja by som skor asi zvazovala, ci chcem stravit zivot po boku cloveka, ktory je schopny zo seba vyplut taketo slova. Chapem, ze clovek sa nemusi ovladat vo velkej hadke, ale ak ma sklony k takymto vyrokom ci hadkam castejsie, tak by som mala radary nastrazene ;)
k tej karme... je to taka nepolapitelna vec, ale niektori co na to veria hovoria, ze sa moze prejavit aj za dlhy cas, aj v dalsom zivote, cize si to moze zliznut on sam ;)

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tatisna
13. apr 2021

Ja na Tvojom mieste presvedčím Tvojho chlapa nech sa ide tej babe ospravedlniť. Potom by sa Ti mohlo uľaviť...

monikamama
13. apr 2021

Nemaj dieta

mabenn
13. apr 2021

"Teraz sa s ním kvôli tomu ani nerozprávam." - a to prečo? Práveže sa s ním o tom rozprávaj. Vyjasni si ty sama, a aj s ním, či chceš mať dieťa s mužom, ktorý toto vypustil z úst a či to bolo adekvátne situácii. "Mám sa kvôli tomu rozísť s priateľom, alebo sa vzdať myšlienky na vlastné dieťa?" - ako môžeš naraz zvažovať rozchod aj mať dieťa? Nezvaľuj to na riziko karmy, ale sama sa rozhodni o čom to celé vlastne je.

elizabet173
13. apr 2021

inak to, že sa s ním teraz nerozprávaš, je úžasné riešenie. Tak 12 ročnej sopľandy

777januska777
13. apr 2021

No mňa by netrápila nejaká karma, ale skôr to co tvoj priateľ povedal. To fakt povedal nejakej babe aby mala postihnuté dieťa? Dúfam, že sa patrične za to ospravedlnil a oľutoval to, ak nie, tak to svedčí o jeho charaktere.

mpg
13. apr 2021

@tatisna Tiež si myslím, že je to dobrý nápad, aby sa jej ospravedlnil, aspoň telefonicky a vysvetlil jej, že vtedy sa neovládal, ale nemyslel to naozaj. Niekedy sa to stáva, že slová (aj tie nerozmyslené) vesmír vypočuje. Niekedy sa to plní aj dosť rýchlo a niekedy to môže byť až v nasledujúcom živote.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinals
13. apr 2021

Myslím, že treba brať život ako príde a veľmi nerozmýšľať nad týmito vecami. Verím v to, čo životu dáš to sa ti vráti. Ži každý deň tak aby si si potom nemusela spytovať svedomie. Ak chceš dieťa, prečo nie. V tehotenstve je veľa vyšetrení aby sa rôzne vady odhalili, samozrejme nie všetky. Ale takto si vsugerovávať postihnuté dieťa, keď ešte nie si ani tehotná mi príde trochu moc. Skús sa poradiť s psychológom alebo možno farárom.

juliatriscova
13. apr 2021

Nezávidím ti, ale takéto veci sa v živote dejú. Je to smutné.

elementissa
13. apr 2021

Clovek si povie, ze uz ho tu nic neprekvapi. A potom pride takato tema. :D
Mi to pripomenulo vcerajsok- pozerame s muzom serial a v jednom dieli jeden typek "preklial" hlavnu postavu - hlavnej postave sa velice dobre darilo v hre a vyhral vsetky stavky, tak sa jeden z protihracov rozzuril a v nejakej hatlanine ho "preklial" a potom mu jeho kamos stale pripominal, ze je teraz prekliaty a uz bude navzdy. A typkovi sa fakt prestalo darit- veci v jeho blizkosti sa kazili, z neho sa stalo este vacsie nemehlo ako bol predtym, nic mu neslo, vsetko pokazil...samozrejme sa to hned roznieslo pomedzi ludi, ze je prekliaty a vsetci sa mu zacali vyhybat. A nakoniec teda dobehol za takou starenou, ze nech ho zbavi prekliatia :D a ona sa na nom naramne bavila, dala mu hrozne carovny talizman, aby ho chranil pred prekliatim a zobrala mu za to vsetky peniaze, ktore on predtym vygemblil :D a pointa bola, ze mu nakoniec povedala- "vsetko je v tvojej hlave a funguje to len natolko, ako tomu sam veris".

Takze ak aj ty veris na to, ze ta moze niekto prekliat, tak si kup nejaky mega carovny kamen, ktory ta bude pred prekliatim chranit. Vzdy totiz funguje to, comu veris. Ludska psychika dokaze robit take zazracne veci, ktore si neuvedomujeme priamo, ze raz darmo, povercivi ludia potom zhtnu kazdu blbost.

rebeka25
13. apr 2021

A toto ma volebne právo....

petus998
13. apr 2021

To je asi fakt na psychiatriu toto

nevenka
13. apr 2021

No takto, podla mna, toto, co povedal, je naozaj ubohe a ja verim, ze slova maju moc. To, co hovorime o sebe a o druhych ludoch, co im prajeme. To, co povedal, splna definiciu prekliatia. Ako sa kedysi hovorilo, "bodaj by ta"...atd...je to vlastne zlorecenie, prianie druhemu zle. Nechcela by som byt s clovekom, ktory nieco take dokaze zo seba vypustit, pretoze to svedci o tom, ze dokaze byt na ludi velmi zly a ked jemu sa nedari, tak nech sa ani im nedari.

Takze rada je, porozpravaj sa s nim o tom, ze o tom vies, bojis sa, ze chces vediet, ako to myslel. Ty ale musis vediet, ako sa sprava k ludom vseobecne, ak taketo podobne prejavy zlosti mava bezne, velmi by som sa zamyslela, ci s nim ostanem.

Neverim na karmu a taketo veci, som krestanka. Ale verim, ze nase slova, ciny, myslienky maju moc. Priat druhemu zle je odporne a snad to najhorsie, co moze byt. Ale to ani nemusi byt clovek krestan, aby to takto vnimal. To, ze sa s nim nebavis, nic nevyriesi.

sslobodnamama777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dilino
13. apr 2021

Hovori sa čo praješ druhemu čakaj na sebe.Ked to dokazal povedať v hneve v hádke aj keby neviem ako sa s ňou pohadal tato vec sa nehovori nikomu ani zo srandy.Stať sa to môže ale aj nemusi.Tvoj priateľ by sa mal važne zamyslieť a aj ty či ti vôbec taký partner za to stoji aby ste boli dalej spolu.

maria39
13. apr 2021

@dilino ano presne tak takezto veci sa nezartuju suhlasim s dilino👍

kvetinkaf
13. apr 2021

Članok

autor
13. apr 2021

Tak nakoniec sme sa o tom predsa len porozprávali, aj keď veľa sme toho nevyriešili...
Partner mi tvrdí že ho to mrzí, ale ona že na mňa nadávala, ohovárala ma, tak to povedal v amoku, alebo čo.. Neviem. Aj keby, nič to na veci nemení.. Partner nie je zlý človek, áno, má svoje chyby, ale inak je pozorný a chápavý ku mne, snaží sa pomáhať druhým ľudom, zvieratám.. Možno je to aj moja chyba, že som to mala s ním riešiť hneď, ale teraz ma prosto predali takéto myšlienky a premýšľam nad tým ako ďalej.
Ďakujem vám za všetky názory.

sslobodnamama777
13. apr 2021

na prianie narodenia postihnuteho dietata neni ospravedlnenie. To ani v najvacsom hneve clovek nepovie..normalny. Povie hocico, ale toto len najhorsi ludia zelaju, uz len to, ze to vobec nosia v sebe taku myslienku. Lebo ten Tvoj partner nieze tej zene zaprial zle ale aj nevinnemu dietatu. Pre mna to znamena len to, ze on to má v sebe, no neviem, vsak uvidis, Mňa striasa z takych ludí, je to signál, ze co este v sebe nosí. Takto sa neobranujú dámy. Vsimala by som si aj jeho iné chovanie v roznych situaciach.

dilino
13. apr 2021

Môj názor je to zlí človek len sa ho snažiš obhajiť.To že to ti dotyčna nádavala mala si jej to vratiť stretnuť sa s ňou ved niesme deti na ZS porozpravať vyriešiť si to medzi 4 očami ak by každý koho kto ohovaral zaprial toto u mňa je to nepochopiteľne a je to u mňa ako človek obyčajna 0 bez hodnoty .Môže sa vyvijať dieťa dobre a môže urobiť pri pôrode lekár ako to bolo u mňa chybu po ktorej dieťa ostane postihnute.Toto za mňa nepripustne. Ja sama som mala postihnutu ležiacu dcérku už zomrela ale v živote aj neviem ako by ma kto nahneval vytočil do nepričetna do zúfalstva by som postihnute dieťa nepriala ani najväčšiemu nepriateľovi v myšlienkách a nieto ešte z úst vypustiť.Hanbiť by sa mal a ty by si si mala dobre zvažiť či s nim chceš dieťa.Ja by som s takým chlapom dieťa mať nechcela v žiadnom pripade .To že mňa ohovaraju ľudia neznamena že im idem dopriať zlé a ešte na deťoch. Hnus a katastrofa pomstychtivý chlap deti sú náš najväčši poklad v živote polož si otázku boh nedopusť že bude postihnute myslim obrazne nie v skutočnosti. Ostal by pri tebe ako tvoja opora ako tvoj partner myslim si že nie.Je to ťahať za sebou ťažky obrovský kríž.Rozmysli si to či ti to stoji za to.

autor
13. apr 2021

Čo mám teda podľa vás urobiť? Rozísť sa sním, zahodiť takmer 10 ročný vzťah pre jeho hlúpu chybu, ktorú spravil ešte ako nerozumný chalan ? Ja viem, moja chyba bola, že som si to ani neviem prečo uvedomila až teraz. Alebo ho podporiť v tom, aby konal ešte viac dobrých skutkov, a aby aspoň trochu odčinil to zlo ?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz