icon

Bojíte sa jadrovej vojny medzi Ruskom a USA?

19. nov 2024

Ahojte prvýkrát keď začala vojna mi začali Panické ataky nevedela som fungovať ani pro deťoch a teraz keď je zas veľká hrozba zas sa bojím že do toho padnem skôr tu hľadám ukludnenie. Myslíte že Rusi vytiahnu jadrové zbrane alebo skôr počkajú kým nastúpi Trump )? Ak by totiž začal vojnový stav Trump sa do funkcie nedostane a to si hádam uvedomujú. Len všade dnes čítam články aj teraz že Vianoce prežijeme v bunkroch no my samozrejme nie lebo neviem či vôbec nejaký na Slovensku je 🤣🤣🤣 ale celkovo aj ako Rusi začali vo veľkom vyrábať proti atómové kryty a fakt mám strach keď vidím dianie a ako už ostreľujú rusko

klementinka58
19. nov 2024

@janinah ty si ok? ved ja som fica urcite nevolila, ale zas spravy nemusim sledovat, ved si myslis, ze tie spravy su objektivne ? 🙂 sa ventiluj inde

janinah
19. nov 2024

@klementinka58 hej? Som ti stupila na otlak? Správy sú kdejake.treba si tie objektívne vyselektovať...

klementinka58
19. nov 2024

@janinah tak hadam ty mi nebudes hovorit co mam sledovat....nejaka truba z konika

autor
19. nov 2024

@janinah
@klementinka58 baby nehadajte sa ja som chcela trochu upokojiť nie vyvolať hádku 😉

svetlonos
19. nov 2024

Prestaňte myslieť na strachy a nečítajte tie kraviny. Nikto u nás to ovplyvniť nevie a vieš ovplyvniť svoj zivot teraz a tu! Máme čo jesť, dá sa ísť na výlet, do mesta, hrať sa s detmi a tešiť sa práve teraz na vianoce. Zi moment a nie budúcnosť. Keby ti poviem, ze mas ešte 30 rokov mieru, alebo nie co s tou info? Máš kam ísť, neviem, niekde do Austrálie ci Nový Zéland?
Vypni mozog aj sociálne siete, spravy aj televiziu. Pôsobí to blahodárne a aj vyberať priateľov podobne. Nebavíť sa na určité témy, hotovo.

monikkatt
19. nov 2024

Pozri tu ti nikto neda odpoved co bude. Zbehnu sa tu najmudrejsie co vsetko vedia a presne vedia ktore spravy su tie prave a objektivne.. problem je ten ze putin je totalny magor, rovnako ako ten americky senilny dedo ktory mal uz lezat 3 metre pod zemou a nie vydavat taketo rozkazy. Nevies co mu skrsne v hlave a vojna moze byt behom sekundu aj u nas. Lebo kde sa bude bojovat? V amerike? To tazko. Vsetko si tu odserieme my. Len dufam ze v takom pripade pojdeme prvi, aj ked francuzi a velka britania maju "vacsie sance"

bielasovicka
19. nov 2024

@klementinka58 aj mne vyskakuju len tie veci co tebe 😄

klementinka58
19. nov 2024

@bielasovicka tak vidis a pre niekoho sme automaticky ficovolici bez nazoru. Lebo nepozerame spravy, nestresujeme nad cenou masla....ach jaaj opat sa mi potvrdilo ze cez konik cesta nevedie😃 zas to tu zavriem na dlhsiu dobu

stanulienkat
19. nov 2024

@veronika19895 ty Amerika zapadne mocnosti😂😂😂 Vies, ze za vojnu mozu rusi a nie zapadne mocnosti??😂 Uz si asi pocula o putinovi, ze? Tak tento obstarozny pan s malym pindurom moze za vojnu..ty mocnost.

lietajucikoberec
19. nov 2024

ukludni sa. nepozeraj tv, radio, uplne sa od toho odstrihni. si tu pre svoju rodinu, ktora ta potrebuje

xmischelkax
19. nov 2024

Keď sa začala vojna tiež som na tom bola podobne ako Ty. Takmer až neschopná fungovať. S par dnovym novorodencom. Mne vtedy pomohla Evka Fabianová @ejkas. Neviem či tu ešte funguje, prípadne si ju nájdi na FCB. Je to koučka,ale mne naozaj veľmi pomohla utriedit si veci, rozmeniť všetko na drobné kúsky a postupne sa rozhýbať. Lebo ja som len neustále sledovala správy a to bol začarovaný kruh. Vďaka nej som sa rozhýbala po malých krockoch. Teraz už správy nesledujem vôbec, aj keď toto na mňa samozrejme vyskakuje odvšadiaľ 😁

diewcatqoo
19. nov 2024

Ano, tiez som dnes zhliadla v nejakom bulvarnom denniku titulok, ze Vianoce stravime v bunkroch. Ehm, ked som si ho rozklikla, bolo tam, ze to povedal Medvedev alebo Peskov. Ti toho uz nakecali... 🥱

hnedovlaska1234
19. nov 2024

Ja sa pripojím, že od včerajška mám tiež akési úzkosti z tohto celého a v hlave všelijaké scenáre a pritom doteraz som to nejak ani neriešila, že vôbec 🫤

earlgrey
19. nov 2024

Nesledujem správy, nečítam somariny. Ono ja osobne to nijako neovplyvním a darmo tu bude niekto písať, že "nebojujem za budúcnost svojich detí", akokeby som ja sama niečo zmohla 🤣🤣🤣 takže pokiaľ neznejú sirény a nepadajú na Slovensko bomby, žijem pozitívne, s úsmevom na tvári, vychutnávam si každú minútu dňa...ak to príde, tak príde...aj tak utekať a skrývať sa nie je kde 🤣 a to je krutá realita...

zuzinabila
19. nov 2024

@svetlonos 😁hlavne ze v celej Skandinavii ludia dostavaju brozurky Ako sa zachovat v case krizy a vojny.neviem ci nesledovat spravy je liek na to vsetko. Zakladna informovanost snad je potrebna. Ale k teme autorky:vyzera to kadejako s roznymi moznymi scenarmi.ale skus sa nad to povzniest,ze aj tak sme na tomto svete len docasne,tak preco sa zubami nechtami drzat 😅😅(cierny humor,samozrejme,ale obcas pomaha)

ahhola
19. nov 2024
autor
19. nov 2024

@zuzinabila myslíte že naozaj dostávajú takéto brožúrky? A že je to preto že vedia že bude vojna? Inak pozerala som aj jednu diskusiu kdeten predstaviteľ NATO Bator vravel že si nemyslí že by bola vojna jadrová a že Ukrajinci majú drony ktoré dokážu doletieť oveľa ďalej ako tie rakety dlhého doletu ktorých ani nemajú vraj tak veľa...mne je jasné že nepovie na rovinu pripravte sa na vojnu zomriete ale trochu ma vie niekedy aj na Instagrame ukľudniť

autor
19. nov 2024

@zuzinabila no a mne by to bolo jedno neprežíval by som to tak ale mám strach o deti sú malé a nechcem aby sa im niečo stalo menší skoro umrel už viackrát keď bol malý ale vylízal sa z toho a teraz by to mali ukončiť nejakú senilni dedkovia...

autor
19. nov 2024

Ale osobne si myslím že ťa vojna by neprospela nikomu čo. Z tých mobilných krytov čo vyrábajú veď tam človek dlho nevydrží a radiácia by bola roku zem by bola neobyvatelna koľko by ich bavilo žiť v krytoch...už by nikto nemal žiadnu moc neviem ja dúfam že je to iba zastrašovanie a hlavne Slovensko asi nie je hlavný cieľ aj keď jasné že v prípade vojny je to jedno lebo umreme asi vsetci

mikadooo
19. nov 2024

Ahoj, práve čítam jednu múdru knižku, citujem: "váčsina vašich starostí sa týka vecí, ktoré nepodliehajú vašej vôli. Môžete sa trápiť možnosťou vojny, stavom ekonomiky, alebo tým, že môžete ochorieť, ale mier, prosperitu ani zdravie si tým nezaistíte. Ako jedinec môžete tieto veci len ťažko ovplyvniť. Navyše katastrofa, ktorá vám straší v hlave, sa väčšinou nakoniec v skutočnosti ukáže oveľa miernejšia, ako ste si predstavovali." Efekt? Blbá nálada, úzkosť, nepríjemné pocity kvôli niečomu, čo v podstate vôbec nedokážeme ovplyvniť. Sama píšeš, že ti to spúšťa panické ataky. Načo teda preboha si toto robíš sama sebe, že ešte otvoríš diskusiu, kde nájdeš ľudí, podobne súzniacich (lebo isto sa nejakí v diskusii nájdu), ktorí ešte posilnia tvoje obavy? Nerozumiem... Fakt nerozumiem... Čiže namiesto toho, aby si sa vedome vyhýbala tomu, čo tvojej mysli škodí, naopak, vyhľadávaš zdroje, ktoré potvrdia tvoje domnienky a úzkosti 🤷. Jednoducho nerozumiem.

tilly
19. nov 2024

Brožúrky dostávajú aj kvôli prírodným katastrofam, aby vedeli, čo robiť. Vid. Valencia nedávno.

zuzinabila
19. nov 2024

Neviem,no. Snazim sa zit tak,aby som sa nebala ist na druhy svet. Nejako ma tie spravy nerozhadzuju.nehovorim ze plesam od stastia,to by bola riadna zvratenost🙂 ale nejak som zmierena s tym,ze vojny vzdy boli,su aj budu. A predsa,tie udalosti sa nejako vyvijaju,historia sa opakuje,to len my sme uz tak spohodlneli a sme naivni ze sa nas to nemoze tykat

naja94
19. nov 2024

Ešte si nepochopila, že len cielene rozsievajú strach?

hnedovlaska1234
19. nov 2024

@naja94 tak bodaj by to tak aj bolo🥹

zuzinabila
19. nov 2024

@tilly no,hm,len keby to nebolo take okate-Finsko zanechalo neutralitu v 2023 a vstupilo do NATO a Svedsko tak urobilo v 2024 po 200 rocnej neutralite....kvoli hrozbe vojny....ale,hej aj prirodne katastrofy v tom hraju rolu😁

naja94
19. nov 2024

@hnedovlaska1234 nevšimla si si, že rusáci atómové zbrane vyťahujú pravidelne, keď západ poskytne Ukrajine nejaký výraznejší support?
Nie nerastné bohatstvo, ale rozsievanie strachu je ich národný poklad... na iné sa nezmôžu... úplne cielene teraz tliachajú o protiatomových krytoch, aby nas akože vydesili... cirkuranti

akvi
19. nov 2024

Pozri, aj tak to neovplyvnis, tak prečo nad tým vôbec premýšľať. Pripraviť sa na to tiež nedá, to ti potvrdia aj ľudia z Ukrajiny, ani oni to nečakali a museli reagovať v sekunde. A ak by nejaká jadrová vojna nastala, poloz si otázku, či fakt chceš prežiť po jadrovom výbuchu, ja teda nie. Takže miesto pesimistických predstáv a trápenia sa, si užívaj každý deň, teš sa z maličkostí, rob si radosť.

kuko55
19. nov 2024

Pravdupovediac aj ja mám od tej správy veľmi nepríjemný pocit.
Nepáči sa mi to...nemám že paniku, skôr taký mrazivý nepokoj....
keby som bola bezdetná, vnímala by som to možno inak.....
Ale tiež mám male dieťa a teda môj strach je, že keby sa dačo (ozaj jadrový výbuch) stane a my s mužom umrieme,ono ostane samo...kto raz čítal Pomaľované vtáča, tak vie o čom hovorím.

Ja som kúpila jodové tablety a povedala som si, dúfam ze ich na dôchodku s radosťou vyhodím.

zuzinabila
20. nov 2024

@kuko55 no vidíš, mne muž toto hovoril už ked vypukla vojna na Ukrajine a nekúpila som. teraz sú nedostupné.

zuzinabila
20. nov 2024

@kuko55 a mimochodom, riziko nie je ani tak z použitia atomovej bomby, ale z toho, že na Ukrajine je viac jadrových elektrární okolo ktorých rakety sem-tam rachnú, takže stačí , že to zasiahne nejakú elektráreň a z toho môže byť tá tragédia. inak, medzitým som našla ešte jedinú intern.lekáreň, kde je jodid na sklade, tak teraz už idem objednať naistotu.