Bol váš Silvester pokojnejší tento rok?
Žienky ako sa vám zdá, bol tento Silvester pokojnejší, bolo menej hlučnej pyrotechniky?
U nás menej nebolo. Od konca novembra búchali petardy (nie jedna, ale desiatky celé poobedia), ale to som popravde volávala prvý rok aj políciu 🙂 Čo potom značne pomohlo 🙂... Ani Silvester menej nebol, ale vnímala som ho ako normálnejší oproti minulým rokom 🙂 Kedže počas dňa v podstate skoro nič, začali až na večer, a prišlo mi, že menej petárd a viac klasického pekného ohňostroja - čo neuznávam ani to (lebo si uvedomujem dopady), ale keď už, tak ohňostroj chápem význam, aj je to pekné, zatiaľ čo u petárd význam nevidím žiaden 🙂 A aj skôr skončili, tento rok už o 2 sme šli venčiť, minulý rok sme čakali do 5tej 😉
U nás rovnaká katastrofa ako každý rok 😀.
@nika523 u nas bol kludnejsi iba v tom, ze ludom z tych petard a ohnostrojov nehrabalo cele sviatky, ale iba vcera. Okolo 18:00 sme poculi prve petardy, ale malinko. Potom intenzivne naozaj az po polnoci cca 15 min, aj to len “vdaka” blbym susedom, ktori dobre vedeli ze nasi psikovia doma vnutri stresuju a celi sa klepu, a aj tak nam ten bordel hadzali rovno na ulici pred domom 🤦🏽♀️ dnes je uz chvalabohu uplny klud, verim ze to tak aj zostane uz cely vecer a nenajdu sa blbci, ktori este potrebuju vybuchat vsetko co vcera nestihli. A verim, ze aj buduce roky uz tie petardy nebudu vobec v kurze aj ked je zakaz, snad uz vsetko co mali debilkovia v zasobe tento rok vyhadzali. No byvame blizko CR hranic a ludia si to nosia aj odtial.
U nás bolo z každej strany ohňostroj o polnoci, boli sme na ulici a pozerali sme.A dneska večer starosta usporiadal novoročný ohňostroj.Bolo to krásne.
V nasej stvrti nie, rovnaky, ako v min roku.
@maranco nik to nekontróluje v bazáre s handrami to veselo predávajú,v obchodných reťazcoch,a čo je najhoršie presne ako píšete rodičia si hrozbu pre deti neuvedomujú,kúpia im pre radosť petardy lebo chcú 🤦♀️...na Sk je to tak,že treba ľuďom vyhovieť a za lepiť oči,ale len na papieri...katastrofa...
@nika523 u nas urcite kludnejsie. Napriklad nasa štvrť domov nemala ziadne delobuchy, mali sme prskavky. A z inych casti bolo tiez pocut malo, aj so sídliska islo menej hluku.
Bolo menej hluku ovela...
U nás o dosť menej iné roky strieľali na Silvestra od rána už teraz bolo počuť sem tam veľmi málo a o pol jednej už bol pokoj čo iné roky aj do druhej strieľali
Áno, u nás bolo výrazne menej pyrotechniky.. cez deň vôbec nikto nic, večer pár buchov a o pol.noci asi pol hodinku čo búchali a nie nejako moc.. fakt mi to prišlo úplne primerane - mne čo neznáša ohnostroj.. a snáď prvý krát jeden môj pes normálne ležal, nestresoval a my sme mohli ísť aj do mesta na večernú prechádzku (druhý to nikdy neriešil).. o pol noci troška sa krcila a potom sa ukludnila.. takéto Silvestre úplne v pohode vážne..
U nás bolo menej. Naša fenka spala a o polnoci pozerala svetielka z ohňostroja, 10 minut po polnoci bolo ticho
Ovela pokojnejsi.

@nika523 ja som pocítila, že aj áno