Boli ste na pochode za život? Ako sa vám páčil?
Boli ste včera ma pochode za život? Ako sa Vám páčil?
@anonym_autor boli sme na vsetkych predoslych 4, ale uz sa nam teraz nechcelo ist cez celu SR kvoli tomu do Blavy. Boli sme tam cez jarne prazdniny a mam dost Ba tak na 10r 😀
Ked bude v Ke, tak pojdeme.
Význam a prínos hnutí a zhromaždení na podporu rodiny spočíva v posilňovaní postavenia rodiny ako základnej bunky spoločnosti a v presadzovaní opatrení pre jej stabilitu. Tieto aktivity majú hlboký sociálny, ekonomický aj kultúrny rozmer.
Priamy význam a konkrétny prínos tohto fenoménu sa prejavuje v niekoľkých kľúčových oblastiach:
1. Spoločenský a kultúrny význam.
Posilnenie stability spoločnosti: Rodina funguje ako primárne miesto socializácie a výchovy detí. Podpora rodiny pomáha formovať zdravé medziľudské vzťahy a znižovať sociálno-patologické javy.Medzigeneračná solidarita: Tieto hnutia zdôrazňujú dôležitosť väzieb medzi deťmi, rodičmi a starými rodičmi, čo vedie k vzájomnej pomoci a úcte k starším.Udržiavanie hodnôt: Pre mnohých účastníkov ide o ochranu tradičných hodnôt, identity a kultúrneho dedičstva v rýchlo sa meniacom svete.
2. Ekonomický prínos
Riešenie demografickej krízy: Verejný tlak na podporu rodín motivuje štát k tvorbe opatrení, ktoré mladým ľuďom uľahčujú rozhodnutie mať deti, čo je kľúčové pre zvládnutie starnutia populácie.Zosúladenie práce a rodiny: Iniciatívy často presadzujú flexibilné pracovné časy, dostupnosť materských škôl a spravodlivé finančné ohodnotenie rodičovskej práce, čo pomáha ekonomickej stabilite domácností.Prevencia chudoby: Zameranie sa na rodiny s viacerými deťmi alebo jednorodičovské rodiny pomáha presadiť cielenú sociálnu pomoc a znižovať riziko ich prepadu do chudoby.
3. Politický a legislatívny prínos
Presadzovanie rodinnej optiky (Family Mainstreaming): Tlak verejnosti núti politikov posudzovať každý nový zákon cez prizmu toho, ako ovplyvní bežnú rodinu (dane, bývanie, školstvo).Ochrana práv rodičov: Hnutia často obhajujú právo rodičov na výchovu svojich detí v zhode s ich vlastným presvedčením a hodnotami.
@anonym_72f10f cim konkretne prispel tento pochod tvojej alebo mojej rodine?
Racionalne uvazujuci jedinec si zalozi rodinu, ked ma vytvorene zazemie (byvanie, stabilne zamestnanie a uspory na preklenutie materskej...). Ked sa zhorsuje socioekonomicka situacia (rast nezamestnanosti, nizke mzdy, vysoke uroky na hypotekach, enormny narast cien nehnutelnosti...) logicky klesa porodnost. A ziadne pochody na tom nic nezmenia (leda ze by to boli myslienkove pochody v hlavach politikov).
Racionalne uvazujuci jedinec si zalozi rodinu, ked ma vytvorene zazemie (byvanie, stabilne zamestnanie a uspory na preklenutie materskej...). Ked sa zhorsuje socioekonomicka situacia (rast nezamestnanosti, nizke mzdy, vysoke uroky na hypotekach, enormny narast cien nehnutelnosti...) logicky klesa porodnost. A ziadne pochody na tom nic nezmenia (leda ze by to boli myslienkove pochody v hlavach politikov).
@kp7333
plus zákaz UPT aj keď sa ich to netýka.
@brrunetkaa furt dookola vám treba to isté vysvetľovať. Dieťa, ktoré žena čaká, nie je súčasťou jej tela. Je to samostatná ľudská bytosť.
@qrstxyz Ale JEJ telo je obmedzovane a "vyuzivane"
@brrunetkaa super, tak malé bábätko nechaj samé nech sa nakŕmi a prebalí. Či začneme aj tie vraždiť, lebo sú odkázané na matku?
@qrstxyz To male babatko sa uz narodilo, pretoze nejakej zene nevadilo vynosit ho. Tu ide o deti/plody, ktore zeny z nejakeho dovodu vynosit nechcu. Niektore zeny proste byt tehotne nechcu, aj ked otehotneju. Ano, mohli sa chranit a mnohe sa aj chranili ale napriek tomu otehotneli. Co by si navrhovala ako riesenie pre tieto zeny? Vyslovene ich DONUTIT pretrpiet 9 mesiasov tehotenstva? Alebo co teda? Ked berieme do uvahy, ze anonymny porod pre ne neprichadza do uvahy, pretoze nechcu podstupit tehotenstvo.
@brrunetkaa furt dookola vám treba to isté vysvetľovať. Dieťa, ktoré žena čaká, nie je súčasťou jej tela. Je to samostatná ľudská bytosť.
@qrstxyz počet potratov klesá, či ty si za úplný zákaz?
Nie,včera som mala narodeniny a tie trávim zásadne s vnúcatmi,ale pochod podporujem aj vsetko čo je za život a rodinu. A nemuseli by všetko trepať len do BA,vychod to má potom dosť od ruky.
@janinah tak zorganizuj na vychode 🫣už si ti zli aj blavaci 😂
@anonym_autor Bola som sa pozriet. V stanku, kde mali “babiky” v tvare embryí mi pani nukala letak. Vravim jej, ze nechcem, mam z toho uzkost, lebo keby sme zili v Polsku alebo Texade, pravdepodobne by som uz bola mrtva (mimomaternicove tehotenstvo si vyzaduje rychly zakrok, uz som mala krv v bruchu…). Pani len mykla plecom. Inak ma tam prekvapilo to mnozstvo techniky, jimmy jibs, strasne vela letakov a transparentov zadarmo, plno merchu… take financovanie maju tieto pochody, inde som to nezazila. Hm…
@qrstxyz a zena nie je inkubator. Ma na svoje telo pravo. Plod a porod zene telo neodvratne poznacia, aj dusu. Nie je povinna svoje telo nikomu poskytovat. Spravne je potraty zakonom umoznit do urciteho tyzdna. Potraty tu vzdy boli a budu, ci ich zakazes alebo nie. Zakazom sa iba ohrozi zivot zien. Podstatne je, ze zenu do potratu nikto nesmie nutit.
@qrstxyz a zena nie je inkubator. Ma na svoje telo pravo. Plod a porod zene telo neodvratne poznacia, aj dusu. Nie je povinna svoje telo nikomu poskytovat. Spravne je potraty zakonom umoznit do urciteho tyzdna. Potraty tu vzdy boli a budu, ci ich zakazes alebo nie. Zakazom sa iba ohrozi zivot zien. Podstatne je, ze zenu do potratu nikto nesmie nutit.
@simsalabim aj vraždy tu vždy boli a budú. Aj tie zlegalizujeme? Ak žena nechce dieťa, nech sa dôkladne chráni. V dnešnej dobe je toľko možností ochrany, dajú sa aj kombinovať. Ak k tehotenstvu dojde, treba prevziať zodpovednosť za svoje činy. Užívať by si chceli všetci, ale niesť dôsledky to už nie.
@qrstxyz počet potratov klesá, či ty si za úplný zákaz?
@misiak7777 počet potratov klesá, lebo aj celkový počet tehotenstiev klesá. Každým rokom sa rodí menej a menej detí.
@kp7333 a duhovy pochod nam co dava? Tiez je to proti racionalite, lebo priroda pozna len 2 rody...muzsky a zensky...
...zatial vsetci maju moznost slobodne vyjadrit svoj nazor...okrem krestanov...ti su samozrejme zaostali a stredoveki...takze lgbti nazory su v poriadku, ale prolife uz nie? 🤔
@simsalabim aj vraždy tu vždy boli a budú. Aj tie zlegalizujeme? Ak žena nechce dieťa, nech sa dôkladne chráni. V dnešnej dobe je toľko možností ochrany, dajú sa aj kombinovať. Ak k tehotenstvu dojde, treba prevziať zodpovednosť za svoje činy. Užívať by si chceli všetci, ale niesť dôsledky to už nie.
@qrstxyz žena sa má chrániť? To fakt napíšeš toto v 21storoci? To fakt. A čo keď všetko zlyhá? A čo keď je znásilnená? A čo keď to dieťa má vývojové chyby?
@qrstxyz ano, a preto ju za to potrestame zakazom potratov. A muza ako potrestame?
@simsalabim Nie je povinná svoje telo nikomu poskytovať????🙈 Na to mala myslieť predtým ako niekomu svoje telo poskytla.
@simsalabim Aj živý plod má na svoje telo právo, či tu už platí iná matematika?
@simsalabim Aj živý plod má na svoje telo právo, či tu už platí iná matematika?
@anonym_171c99 ona niekomu telo poskytla na to, na co chcela (mozno ani to nie). Neposkytla ho nikomu ako inkubator. Ale vies co? Ja nikoho do potratu nenutim. A ani plod vynosit. prosim ta, nenut ani ty nikoho. Nech sa kazdy rozhodne podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia.
@morusha nie, z mojho pohladu nema. Je to plod. Suhlasim vsak s jeho ochranou od urciteho tyzdna tehotenstva. Prava plodu vsak nemozu byt nadradene nad prava zeny - prave preto povazujem hranicu 12. tyzdnov za dobry kompromis.
@qrstxyz ano, a preto ju za to potrestame zakazom potratov. A muza ako potrestame?
@tetapetra áno, má sa chrániť. Alebo jej partner, to už nech si oni vyriešia. Respektíve aj abstinencia je cesta, alebo iné praktiky, pri ktorých tehotenstvo nehrozí. Hádam ti viac vysvetľovať nemusím. A na znásilnenie sa prestaňte vyhovárať, takéto prípady tvoria zlomok potratov. Takisto VVCH. Život chorého človeka nemá cenu alebo čo? Takýmto štýlom začneme aj zabíjať ľudí s chronickými ochoreniami.
@simsalabim zákaz potratov nie je trest pre ženu, ale ochrana života dieťaťa. Podľa tejto logiky by aj zákaz vraždy bol trest pre vraha. Prečo chceš trestať mužov, som dosť nepochopila, trestala by som len takých, čo ženu nútia ísť na potrat.
@misiak7777 počet potratov klesá, lebo aj celkový počet tehotenstiev klesá. Každým rokom sa rodí menej a menej detí.
@qrstxyz nemáš pravdu. Kukla som si štatistiku, a umelé prerušenie nemá súvis s nižšou pôrodnosťou. Dokonca rok 2026 je čo sa týka počtu najnižší od roku 1997.
Nízka pôrodnosť súvisí hlavne s ekonomickou situáciou a oddialovanim tehotenstva. Nižší počet potratov s lepšou dostupnosťou anti a informovanosť.
Ale teda ja som sa ťa pýtala niečo iné - či si za úplný zákaz potratov
@tetapetra áno, má sa chrániť. Alebo jej partner, to už nech si oni vyriešia. Respektíve aj abstinencia je cesta, alebo iné praktiky, pri ktorých tehotenstvo nehrozí. Hádam ti viac vysvetľovať nemusím. A na znásilnenie sa prestaňte vyhovárať, takéto prípady tvoria zlomok potratov. Takisto VVCH. Život chorého človeka nemá cenu alebo čo? Takýmto štýlom začneme aj zabíjať ľudí s chronickými ochoreniami.
@simsalabim zákaz potratov nie je trest pre ženu, ale ochrana života dieťaťa. Podľa tejto logiky by aj zákaz vraždy bol trest pre vraha. Prečo chceš trestať mužov, som dosť nepochopila, trestala by som len takých, čo ženu nútia ísť na potrat.
@qrstxy len jedno, ži si svoj život zo svojim telom, ale nekaž nikomu čo má robiť so svojim. Ak raz žena chce ísť na potrat ,tak nan pôjde. Ja sa vyhovaram a ty prekrúcaš moje slová.
@qrstxyz lebo ty tretsas zenu tak, ze je odmietnes pravo na vlastne telo, na zivot podla jej predstav a casto aj za cenu ohrozenia jej zdravia. UPT do 12. tyzdna je rozumny kompromis, ktory chrani prava zeny a neskor plodu. Este raz opakujem - ty si zi svoj zivot podla svojho najlepsieho vedomia aj svedomia. Ale nekaz nikomu ho zit podla tvojich predstav. Ak by sa plod dal z tela zeny odobrat a dochovat v umelej maternici, ok. Ale neda sa - zatial, takze ponechajme tej zene aspon nejaku autonomiu.
@simsalabim Nie je povinná svoje telo nikomu poskytovať????🙈 Na to mala myslieť predtým ako niekomu svoje telo poskytla.
@anonym_171c99 ak ju znásilnil manžel?
Kde sa stratil 3.prispevok?
@anonym_b63ed3 nikde,si zablokovaný/á.
Tiež ho nevidím 😂
Skrytý komentár ............
@qrstxy len jedno, ži si svoj život zo svojim telom, ale nekaž nikomu čo má robiť so svojim. Ak raz žena chce ísť na potrat ,tak nan pôjde. Ja sa vyhovaram a ty prekrúcaš moje slová.
@misiak7777 ak je ohrozený život matky, vtedy by som povolila. Je to ale fakt veľmi krajná situácia, keď si z dvoch životov môžeš vybrať len jeden. Ešte znásilnenie je také diskutabilné u mňa, aj keď príde mi kruté potrestať dieťa vraždou, hlavne keď otec dostane maximálne tak basu.
@tetapetra a zlodej keď bude chcieť silou mocou niečo ukradnúť, tak to tiež urobí. Takže zrušme trresty za krádeže, navrhujem. Keby sa médiami a sociálnymi sieťami nešírili bludy propagujúce potraty, tak o čo nižší by bol záujem žien o ne. Mnohé by v rámci neplánovaného tehotenstva hľadali iné riešenia. Lenže potrat sa vykresľuje ako jednoduchý výkon, ktorý nemá žiadne ďalšie dôsledky, či už na psychické alebo fyzické zdravie ženy.
Mne je fakt jedno, čo kto so svojím telom robí, nemám potrebu sa niekomu do života miešať, ale fakt ma mrzí, ako sa ľudské plody dehumanizujú a nenarodené deti sa zabíjajúll len z toho dôvodu, že práve v danom momente to ich matke nevyhovuje. Niekto sa musí zastať aj tých plodov.
@misiak7777 ak je ohrozený život matky, vtedy by som povolila. Je to ale fakt veľmi krajná situácia, keď si z dvoch životov môžeš vybrať len jeden. Ešte znásilnenie je také diskutabilné u mňa, aj keď príde mi kruté potrestať dieťa vraždou, hlavne keď otec dostane maximálne tak basu.
@tetapetra a zlodej keď bude chcieť silou mocou niečo ukradnúť, tak to tiež urobí. Takže zrušme trresty za krádeže, navrhujem. Keby sa médiami a sociálnymi sieťami nešírili bludy propagujúce potraty, tak o čo nižší by bol záujem žien o ne. Mnohé by v rámci neplánovaného tehotenstva hľadali iné riešenia. Lenže potrat sa vykresľuje ako jednoduchý výkon, ktorý nemá žiadne ďalšie dôsledky, či už na psychické alebo fyzické zdravie ženy.
Mne je fakt jedno, čo kto so svojím telom robí, nemám potrebu sa niekomu do života miešať, ale fakt ma mrzí, ako sa ľudské plody dehumanizujú a nenarodené deti sa zabíjajúll len z toho dôvodu, že práve v danom momente to ich matke nevyhovuje. Niekto sa musí zastať aj tých plodov.
@qrstxyz pride ti krute "potrestat dieta vrazdou", ak je zena znasilnena??? WTF??? A co ta zena? Ju je ok potrestat 9. mesiacmi tehotenstva, nechat ju znasat vsetky fyzicke a psychicke nasledky s tym spojene, odtrpiet porod, znasat ekonomicke dosledky, mnohkorat celozivotne zdravotne dosledky, atd.? To akoze anozaj? Toto je humanny pristup k cloveku?
@anonym_171c99 ona niekomu telo poskytla na to, na co chcela (mozno ani to nie). Neposkytla ho nikomu ako inkubator. Ale vies co? Ja nikoho do potratu nenutim. A ani plod vynosit. prosim ta, nenut ani ty nikoho. Nech sa kazdy rozhodne podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia.
@morusha nie, z mojho pohladu nema. Je to plod. Suhlasim vsak s jeho ochranou od urciteho tyzdna tehotenstva. Prava plodu vsak nemozu byt nadradene nad prava zeny - prave preto povazujem hranicu 12. tyzdnov za dobry kompromis.
@simsalabim Práva plodu nemusia byť nadradené, stačí ak budú rovnocenné. Právo na život je najvyššia hodnota, bez neho by sme tu nehovorili o žiadnych ďalších právach pre nikoho. Ohánaš sa právami ženy, a čo takto právo na výhradu svedomia u lekárov, čo keby si ju začali uplatňovať všetci? Prečo musia robiť túto špinavú robotu, len preto, že niekto odmieta zodpovednosť?
@simsalabim Práva plodu nemusia byť nadradené, stačí ak budú rovnocenné. Právo na život je najvyššia hodnota, bez neho by sme tu nehovorili o žiadnych ďalších právach pre nikoho. Ohánaš sa právami ženy, a čo takto právo na výhradu svedomia u lekárov, čo keby si ju začali uplatňovať všetci? Prečo musia robiť túto špinavú robotu, len preto, že niekto odmieta zodpovednosť?
@anonym_171c99 vsetci si ju uplatnovat nebudu. A zopakujem - je to plod. Jeho prava su chranene od 13. tyzdna.
Dopriala by som všetkým ochrankyňám a ochrancom plodov,aby oni alebo ich dcéry,či niektorá iná žena v rodine bola znásilnená,alebo jej zlyhala antika,alebo by čakala postihnuté dieťa.Potom chcem vidieť to bitie sa päsťou do hrude "za život"
@anonym_b63ed3 nikde,si zablokovaný/á.
Tiež ho nevidím 😂
Skrytý komentár ............
@anonym_8f82a7 Ja nie, len tak zo zvedavosti som sa opýtala

@anonym_b63ed3 to je hlavne výplod AI.
Prínos to nemá žiadny, to len fanatici si organizujú svoje pochody, lebo sa musia starať do životov iných.
Majú pocit, že len oni majú patent na ten najsprávnejší život.
@anonym_f91d78 Nechcem spochybňovať, že či presvedčenie toho, či onoho cloveka je správne,ale často rôzne hnutia a pochody su len zdrojom sváru a nenávisti.