Boli ste na pochode za život? Ako sa vám páčil?
Boli ste včera ma pochode za život? Ako sa Vám páčil?
@anonym_8f82a7 môžeš sa hanbiť, že takéto niečo vôbec píšeš. Ale hej, kebyže mi lekári povedia, že dieťa, ktoré čakám je postihnuté, predsa by som si ho nechala, aj keď by som nadšená nebola. Každý predsa chce mať zdravé potomstvo. To ale neznamená, že chorého dieťaťa sa zbavím. Tak ako chcem byť zdravá aj ja, ale keď dostanem sama nejaké ochorenie, tak tiež nepodstúpim eutanáziu. Rovnako, kebyže som znásilnená, áno vynosím to dieťa, ak by som nevedela sa oň postarať, dám na adopciu. Ale život mu brať nebudem.
Ty si radšej dávaj pozor, čo ostatným želáš, lebo sa ti to môže škaredo vrátiť. Toľko nenávisti len zato, že niekto s tebou nesúhlasí. Hanbi sa.
@qrstxyz Je fajn, že si istá v tom, že by si vedela prijať dieťa s postihnutím.Otazkou je, že či máš v tom jasno o aké genetické vady sa môže jednať, kde sa vykonáva interrupcia zo zdr.dovodov?
@qrstxyz a zena nie je inkubator. Ma na svoje telo pravo. Plod a porod zene telo neodvratne poznacia, aj dusu. Nie je povinna svoje telo nikomu poskytovat. Spravne je potraty zakonom umoznit do urciteho tyzdna. Potraty tu vzdy boli a budu, ci ich zakazes alebo nie. Zakazom sa iba ohrozi zivot zien. Podstatne je, ze zenu do potratu nikto nesmie nutit.
@simsalabim Bola by si schopná odsúdiť interrupcie na základe pohlavia napr. v Indii, kde keď ultrazvukom zistia, že žena čaká dieťa, ide na interrupciu, lebo žena má podľa indickej kultúry rodiť chlapcov?
@anonym_autor bola som...bol to obyčajný slušný pochod
@simsalabim Bola by si schopná odsúdiť interrupcie na základe pohlavia napr. v Indii, kde keď ultrazvukom zistia, že žena čaká dieťa, ide na interrupciu, lebo žena má podľa indickej kultúry rodiť chlapcov?
@anonym_autor ano, iba na zaklade pohlavia ano. Ale ak je upt raz dovolena, tak je uplne jedno, aky dovod ona navonok prezentuje, pokial to je v zakonom urcenom obdobi. Je to na nej (pokial ju do toho nikto netlaci - s natlakom na nu nesuhlasim vobec). Ale opat sa vraciame k tomu, co som povedala - spolocnost by mala prisposobit vsetko tomu, aby zena tehotna byt chcela a aby dieta donosila. Ak raz na to nie su ekonomicke ci - ako tu - spolocenske podmienky, nemame sa preco cudovat, ze zena zvazuje ukoncenie tehotenstva.
@misiak7777 ak je ohrozený život matky, vtedy by som povolila. Je to ale fakt veľmi krajná situácia, keď si z dvoch životov môžeš vybrať len jeden. Ešte znásilnenie je také diskutabilné u mňa, aj keď príde mi kruté potrestať dieťa vraždou, hlavne keď otec dostane maximálne tak basu.
@tetapetra a zlodej keď bude chcieť silou mocou niečo ukradnúť, tak to tiež urobí. Takže zrušme trresty za krádeže, navrhujem. Keby sa médiami a sociálnymi sieťami nešírili bludy propagujúce potraty, tak o čo nižší by bol záujem žien o ne. Mnohé by v rámci neplánovaného tehotenstva hľadali iné riešenia. Lenže potrat sa vykresľuje ako jednoduchý výkon, ktorý nemá žiadne ďalšie dôsledky, či už na psychické alebo fyzické zdravie ženy.
Mne je fakt jedno, čo kto so svojím telom robí, nemám potrebu sa niekomu do života miešať, ale fakt ma mrzí, ako sa ľudské plody dehumanizujú a nenarodené deti sa zabíjajúll len z toho dôvodu, že práve v danom momente to ich matke nevyhovuje. Niekto sa musí zastať aj tých plodov.
@qrstxyz takže sa dokážeme zhodnúť v tom, že nechajme to na tú ženu. Ona sa určite rozhodne správne, nech sa rozhodne akokoľvek, hlavne ju treba v tom podporiť
@anonym_171c99 presne tak. Preto treba kazdu nechat rozhodnut podla jej vedomia a svedomia.
@simsalabim Škoda len, že na to doplatí ten najnevinnejší, ktorý nedostane žiadnu možnosť brániť sa😥
@anonym_autor ano, iba na zaklade pohlavia ano. Ale ak je upt raz dovolena, tak je uplne jedno, aky dovod ona navonok prezentuje, pokial to je v zakonom urcenom obdobi. Je to na nej (pokial ju do toho nikto netlaci - s natlakom na nu nesuhlasim vobec). Ale opat sa vraciame k tomu, co som povedala - spolocnost by mala prisposobit vsetko tomu, aby zena tehotna byt chcela a aby dieta donosila. Ak raz na to nie su ekonomicke ci - ako tu - spolocenske podmienky, nemame sa preco cudovat, ze zena zvazuje ukoncenie tehotenstva.
@simsalabim Lebo cez vojny tu tie podmienky boli priam ideálne. Keby takto uvažovali aj časoch minulých, žiadne ďalšie generácie by sme tu nemali.
@anonym_d4539f duhovy pochod nema za ciel nic ine, len sirit povedomie o tom, ze existuju ludia s roznou sexualitou bez ohladu na to, akeho su pohlavia. (A predstav si, su taki aj v svatej cirkvi ci medzi krestanmi.) Mozeme mat vyhrady k niektorym jedincom s exhibicionistikym prejavom, ale v principe ide o sirenie myslienky tolerancie. Nikoho nenuti menit svoju sexualitu, zivotne nastavenie, ci presvedcenie.
Aku myslienku siri Pochod za rodinu? Ze vsetko co nie je v sulade s cirkevnou moralkou, je zle? Ze zivot plodu je nad zivotom zeny? Ze zena nema pravo rozhodovat o svojom tele? Ved nech sa kazdy rozhodne zit podla svojej moralky. Ja neodsudzujem zenu, ktora sa rozhodne mat 6 a viac deti. Rovnako neodsudzujem ani tu, ktora sa rozhodla podstupit interupciu, lebo si uz dalsie dieta nemohla dovolit alebo zo zdravotnych dovodov. Opat zopakujem: porodnost neprestane klesat, kym bude klesat zivotna uroven. Lebo rodit deti je lahsie ako ich vychovat a uzivit.
@kp7333 siri myslienku, ze dieta je dar a nie nastroj na obchodovanie s ludmi. Ze sa ma chranit a nie zabijat, ked niekto sexuje, no nevie prijat zodpovednost za pripadne pocatie dieta. Ja akceptujem zdravotne a podobne vynimky, kedy by tehu vazne ohrozovalo zivot matky ci po znasilneni...tam nech rozhoduje zena, lebo rovnake veci kazda zena vnima inak.
@simsalabim Lebo cez vojny tu tie podmienky boli priam ideálne. Keby takto uvažovali aj časoch minulých, žiadne ďalšie generácie by sme tu nemali.
@anonym_171c99 vies co, moji stari rodicia zili cez vojnu, aj 1. aj 2, svetovu. Starka spominala, ako zeny chodili k anjelickarkam, casto po znasilneni vojakmi. Starkeho sestra (on bol rocnik 1900) sa narodila cez vojnu a dokrivena bola cely zivot, lebo "nebolo co jest".
@kp7333 siri myslienku, ze dieta je dar a nie nastroj na obchodovanie s ludmi. Ze sa ma chranit a nie zabijat, ked niekto sexuje, no nevie prijat zodpovednost za pripadne pocatie dieta. Ja akceptujem zdravotne a podobne vynimky, kedy by tehu vazne ohrozovalo zivot matky ci po znasilneni...tam nech rozhoduje zena, lebo rovnake veci kazda zena vnima inak.
@euka210 ja akceptujem pravo na slobodnu volbu. to, ze ja som interupciu nepodstupila, este neznamena, ze automaticky odsudim zeny, ktore si tuto moznost zvolili ako krajne riesenie. Lebo zufali ludia robia zufale ciny.
@anonym_b63ed3 podľa pánbožkárov môžeš aj umrieť,ale musiš predtým porodiť
@anonym_8f82a7 To je nezmysel, treba si prečítať katechizmus katolíckej cirkvi a nie šíriť dohady. Pokiaľ je smrť dieťaťa len vedľajším účinkom záchrany života matky, -> a nejde to urobiť inak <- , tak takýto zákrok je v katolicizme morálne dovolený.
@anonym_8f82a7 To je nezmysel, treba si prečítať katechizmus katolíckej cirkvi a nie šíriť dohady. Pokiaľ je smrť dieťaťa len vedľajším účinkom záchrany života matky, -> a nejde to urobiť inak <- , tak takýto zákrok je v katolicizme morálne dovolený.
@hefo ano, takto to je. Citala som o tom tusim v moralnej teologii, ked som brigadovala vo vydavatelstve. Takisto zakrok pri mimomaternicovom tehu pre zachranu zeny je moralne uplne v poriadku, ked pri tom zahynie plod.
@hefo ano a je to tak efektivne, ze preto v Polsku zomrelo niekolko mladych zien, lebo im upt odmietli. Spominam si iba na Izabelu a Agniesku. AI bude vediet viac.
@anonym_autor
Nebola som. Títo pochodujúci sú nespokojní, že sa život dieťaťa chráni až od 12.týždňa, ale po narodení ich už nezaujíma. Žiadna interrupciám, odfajknuté.
To, že tie matky veľakrát nemajú na jedlo, žobrú po sociálnych sieťach oblečenie, obuv, umelé mlieko.
Rovnako právo chorého dieťaťa na život. No jasné, že ho má. Ale ktovie, či by si aj to dieťa vybralo roky utrpenia a rehabilitácii bez nádeje na plnohodnotný život.
Ale to nič, je odfajknuté, život zachránený. Za akúkoľvek cenu.
@qrstxyz takže sa dokážeme zhodnúť v tom, že nechajme to na tú ženu. Ona sa určite rozhodne správne, nech sa rozhodne akokoľvek, hlavne ju treba v tom podporiť
@anonym_8f82a7 veľmi dobre poznám poruchy/syndrómy, ktoré spomínaš, to sa neboj. Môj názor to ale nemení, aj tak každý vie, že väčšina interrupcií sa vykonáva preto, lebo žena to dieťa proste nechce. Či už z toho dôvodu, že má iné priority ako kariéra, štúdium alebo cestovanie alebo preto, že má pocit, že nebude si môcť žiť na tak vysokej nohe ako doposiaľ. Prípady so závažným postihnutím dieťaťa spomínate len preto, aby ste v spoločnosti vzbudili pocit, že odporcovia potratov sú náboženskí fanatici, ktorým vôbec nejde o zdravie ženy a život dieťaťa po narodení, to ale nie je pravda, samozrejme.
@tetapetra hej? Prečo má potom toľko žien psychické problémy po interupcii? Správne rozhodnutie by predsa človek ľutovať nemal.
@anonym_8f82a7 veľmi dobre poznám poruchy/syndrómy, ktoré spomínaš, to sa neboj. Môj názor to ale nemení, aj tak každý vie, že väčšina interrupcií sa vykonáva preto, lebo žena to dieťa proste nechce. Či už z toho dôvodu, že má iné priority ako kariéra, štúdium alebo cestovanie alebo preto, že má pocit, že nebude si môcť žiť na tak vysokej nohe ako doposiaľ. Prípady so závažným postihnutím dieťaťa spomínate len preto, aby ste v spoločnosti vzbudili pocit, že odporcovia potratov sú náboženskí fanatici, ktorým vôbec nejde o zdravie ženy a život dieťaťa po narodení, to ale nie je pravda, samozrejme.
@tetapetra hej? Prečo má potom toľko žien psychické problémy po interupcii? Správne rozhodnutie by predsa človek ľutovať nemal.
@qrstxyz väčší problém na psychiku majú tie, ktoré nechcené dieťa porodili
@qrstxyz Bez potreby niečo dokazovať, obhajovať sa opýtam: Stála si pred rozhodnutím,ci privedies na svet veľmi choré dieťa,alebo dieťa, ktoré umrie pri pôrode,či krátko po ňom... alebo podstupis interrupciu?
Nebola som, ale videla som dnes video kde nejaky chlap hovoril o tom, ze zena po znasilneni ma odpustit a priat nasilnikovi dobro. Toho by som isla oplut.
@anonym_fd0bf6 chcela by som ho vidieť či by mal
Tie iste reči keby niekto znásilnil jeho dcérou, vnučku alwbo ženu a musel by vychovávať cudzie dieťa
Ja grcam z týchto dristov 🤢🤢🤮🤮
@anonym_autor ja by som ovela viac uvitala keby sa organizatori aj pochodu zucastneni ovela viac angazovali v tom aby zlepsili zivoty uz narodenych, zijucich deti
Nebola som a ani neviem co presne si mam o tom myslieť. V Poľsku sú interupcie zakázané, ale pritom ma Poľsko rekordne nízku porodnost. Myslím, že nižšiu ako SR. Takže asi niekde nastala chyba.
@qrstxyz Bez potreby niečo dokazovať, obhajovať sa opýtam: Stála si pred rozhodnutím,ci privedies na svet veľmi choré dieťa,alebo dieťa, ktoré umrie pri pôrode,či krátko po ňom... alebo podstupis interrupciu?
@anonym_b63ed3 síce nie, ale viem, že by som aj v tejto situácii dieťa donosila. Proste v tom mám jasno
@anonym_autor ja by som ovela viac uvitala keby sa organizatori aj pochodu zucastneni ovela viac angazovali v tom aby zlepsili zivoty uz narodenych, zijucich deti
@anonym_1b33ac tie deti ich uz ale nezaujimaju...hlavne,ze dostalo sancu na zivot,ale aky to bude zivot ich netrapi
@anonym_b63ed3 síce nie, ale viem, že by som aj v tejto situácii dieťa donosila. Proste v tom mám jasno
@qrstxyz
takže by si vedome predlžovala jeho utrpenie.
@qrstxyz Nehovor hop, kým nepreskocis.Bez ohľadu na to, že mám zdravého syna, dostala som sa pred rozhodnutie,kedy som bez toho,aby som tušila,ze som tehotná, absolvovala CT.Riziko poškodenia plodu nebolo zanedbateľné.Ja viem, že čo to je preplakat noci, viem aké to je čakať aj na výsledky genetických testov,a preto nesúdim.Urcite poznáš ako praktizujúca veriaca:Nesud,aby si nebol súdený....a keď už spomínaš, že väčšinou sa ženy uchyľujú k potratu z pohodlnosti, pre kariéru, atď, tak treba spomenúť aj to, že ako im pomáha náš sociálny systém, ale aj jednotlivci v prípade, že sa im narodí dieťa s ťažkým postihnutím.
@hefo ale my nie sme katolicizmus. Katolíci nech sa riadia svojou vierou, ale nech ju nevnucujú iným. My sa riadime svetskými zákonmi. Nie zákonmi vymyslených postáv, ktoré popierajú veškeru logiku a zdravý rozum.
@hefo ale my nie sme katolicizmus. Katolíci nech sa riadia svojou vierou, ale nech ju nevnucujú iným. My sa riadime svetskými zákonmi. Nie zákonmi vymyslených postáv, ktoré popierajú veškeru logiku a zdravý rozum.
@anonym_f91d78 A aj vidíš, na čo som reagoval, alebo červená hmla pred očami?
@anonym_171c99 vies co, moji stari rodicia zili cez vojnu, aj 1. aj 2, svetovu. Starka spominala, ako zeny chodili k anjelickarkam, casto po znasilneni vojakmi. Starkeho sestra (on bol rocnik 1900) sa narodila cez vojnu a dokrivena bola cely zivot, lebo "nebolo co jest".
@simsalabim No vidíš a teraz aj je čo jesť, nikto nám tu od hladu neumiera a aj iný luxus oproti minulosti a furt je dôvod dať zabiť vlastné dieťa

@anonym_038947 tak čo iné jej ostáva ako nechať si dieťa? Proste každý čin má následky. Prečo by malo byť dieťa zabité len preto, že jeho matka ho nechce? Veď všetci vieme, ako sa deti robia. Ono keď niekto pohlavne žije, vždy treba rátať s touto možnosťou. Ak by som mala dajme tomu štyri sekcie za sebou a odmietala by som sa vzdať pohlavného života, tak ako jediné riešenie by mi ostala sterilizácia.
@qrstxyz Anencefália.Patauov syndróm.Edwardsov syndróm.Potterovej syndróm.Exocardia.nech sa páči.Vynos,poroď. Diagnózy nezlučiteľné so životom.Dieťa umiera po pôrode.Spokojná?
Downov syndróm spojený s ťažkými vývojovými vadami srdca, poruchy zraku, sluchu, štítnej žľazy a rôzny stupeň mentálneho poškodenia.
Spina bifida.Hypoplastický syndróm ľavého srdca.Transpozícia veľkých ciev.Hydrocefalus.Hernia diaphragmatica.Osteogenesis imperfecta.....
Ty si to predstavuješ ako selanku.Sa zobuď.