icon

Boli ste na pochode za život? Ako sa vám páčil?

Dnes o 04:51

Boli ste včera ma pochode za život? Ako sa Vám páčil?

Strana
z5
hefo
Dnes o 17:54
@simsalabim

@hefo ano a je to tak efektivne, ze preto v Polsku zomrelo niekolko mladych zien, lebo im upt odmietli. Spominam si iba na Izabelu a Agniesku. AI bude vediet viac.

@simsalabim To sa musíš spýtať tých lekárov, prečo sa tak rozhodli. Ja len hovorím, že učenie RKC za tamtie prípady nemôže (odhliadnuc od toho, že aj v Poľsku platí štátne právo a inštitút krajnej núdze zaiste majú tiež).

anonym_9fec11
Dnes o 17:56
@anonym_171c99

@simsalabim No vidíš a teraz aj je čo jesť, nikto nám tu od hladu neumiera a aj iný luxus oproti minulosti a furt je dôvod dať zabiť vlastné dieťa

@anonym_171c99 pre info na Slovensku je skoro 900 000 v pásme chudoby

anonym_c3d88a
Dnes o 18:00
@anonym_9fec11

@anonym_171c99 pre info na Slovensku je skoro 900 000 v pásme chudoby

@anonym_9fec11 Akurát, že to je "chudoba" definovaná ako X % z priemeru. Takých chudobných je kopec aj v Luxembursku a nič to neznamená...

anonym_2ba2f1
Dnes o 18:03
@qrstxyz

@anonym_8f82a7 veľmi dobre poznám poruchy/syndrómy, ktoré spomínaš, to sa neboj. Môj názor to ale nemení, aj tak každý vie, že väčšina interrupcií sa vykonáva preto, lebo žena to dieťa proste nechce. Či už z toho dôvodu, že má iné priority ako kariéra, štúdium alebo cestovanie alebo preto, že má pocit, že nebude si môcť žiť na tak vysokej nohe ako doposiaľ. Prípady so závažným postihnutím dieťaťa spomínate len preto, aby ste v spoločnosti vzbudili pocit, že odporcovia potratov sú náboženskí fanatici, ktorým vôbec nejde o zdravie ženy a život dieťaťa po narodení, to ale nie je pravda, samozrejme.

@tetapetra hej? Prečo má potom toľko žien psychické problémy po interupcii? Správne rozhodnutie by predsa človek ľutovať nemal.

@qrstxyz ja som ten extrem, co spominas. Mam 33 a som panna, a aj budem, pretoze tehotenstvo je moj najvacsi des a nic na tomto svete ma nedonuti ho riskovat. Deti som nikdy nechcela. Ak by ma niekto znasilnil a nebol by umozneny potrat, zabijem sa. Takze takto vlastne by prisli o zivot teda dvaja, ale to tvojej logike nevadi, vsak? Jeden zmiznuty potencialny zivot vs dva by mala byt objektivne jasna zalezitost, ale ty by si potrat nepovolila, tak by si zabezpecila dvakrat vzaty zivot namiesto jedneho. Gratulujem, dobra matematika.

anonym_9fec11
Dnes o 18:06
@anonym_c3d88a

@anonym_9fec11 Akurát, že to je "chudoba" definovaná ako X % z priemeru. Takých chudobných je kopec aj v Luxembursku a nič to neznamená...

@anonym_c3d88a ako,že to nič neznamená. Ohrození sú jednorodicia,aj tu na MK sa s tým človek stretne, hladove doliny detto. Socialne slabší, nezamestnanosť....

misiak7777
Dnes o 18:32
@anonym_171c99

@simsalabim Lebo cez vojny tu tie podmienky boli priam ideálne. Keby takto uvažovali aj časoch minulých, žiadne ďalšie generácie by sme tu nemali.

@anonym_171c99 počuj ty żumpa, neviem čo robili tvoji starí rodičia, ale moji schovávali 12 ročne dievčatá, lebo Rusi ich znasilnovali. Na decku sa vystriedali 10 muži. A áno, boli na výškrab.
Doteraz v Indii keď sa narodí dievča, tak ho zakopú po narodení. Isto lepšie ako potrat

simsalabim
Dnes o 19:03
@anonym_171c99

@simsalabim No vidíš a teraz aj je čo jesť, nikto nám tu od hladu neumiera a aj iný luxus oproti minulosti a furt je dôvod dať zabiť vlastné dieťa

@anonym_171c99 je to plod, nie dieta.

anonym_c3d88a
Dnes o 19:14
@simsalabim

@simsalabim
Slovník súčasného slovenského jazyka A – G, H – L, M – N, O – Pn z r. 2006, 2011, 2015, 2021.
dieťa dieťaťa L dieťati pl. N deti G detí D deťom L deťoch I deťmi s. 1. ▶ nedospelý ľudský jedinec asi do 15. roku:

Či podľa teba to nie je ľudský jedinec? A čo je to? Pes?

anonym_c3d88a
Dnes o 19:18
@anonym_9fec11

@anonym_c3d88a ako,že to nič neznamená. Ohrození sú jednorodicia,aj tu na MK sa s tým človek stretne, hladove doliny detto. Socialne slabší, nezamestnanosť....

@anonym_9fec11 Neznamená to nič preto, lebo pre takejto definícii chudoby nájdeš tých cca. 10 % takto definovaných chudobných v akokoľvek bohatej krajine. Hoci "naši" chudobní by niekde v Afrike alebo Bangladéši boli strašnými zazobancami.

anonym_171c99
Dnes o 19:34
@simsalabim

@misiak7777 A čo má toto prosím ťa s faktom, že v minulosti sa rodili a prijímali deti do takých podmienok aké si dnes sotva vieme predstaviť? Vieš čo robili moji starí rodičia počas vojny? Ukrývali Židov napríklad, utekali do lesa, keď im zhorel dom ale najmä ťažko dreli, aby sa uživili ale to stále nebol dôvod na to, aby zabili svoje deti, a že ich teda bolo. V tomto kontexte sa niesol môj koment a nie ku znásilňovaniu, keď už máš potrebu sa takto vyjadrovať.

anonym_171c99
Dnes o 19:36
@simsalabim

@simsalabim Môžeš si to definovať ako len chceš, stále je to človek.

julish
Dnes o 19:52
@anonym_171c99

@simsalabim Môžeš si to definovať ako len chceš, stále je to človek.

@anonym_171c99 a kto ma prednost, povedz: zle uhniezdeny partyzdnovy “clovek” alebo zena, ktora umiera na sepsu pre tohto “cloveka”? Povedz! Lebo toto sa deje - umieraju zeny na mimomaternicove tehotenstva, lebo “zakaz potratov”. Tak povedz!

anonym_a4f298
Dnes o 19:55
@simsalabim

@qrstxyz ano, a preto ju za to potrestame zakazom potratov. A muza ako potrestame?

@simsalabim tie názory na zákaz potratov sú fakt ako výplod sekty. Potom ženy chodia na holandské lode do medzinárodných vôd, kde legislatìva rodnej krajiny nemá dosah. Ako chodia napríklad poľky. Tak asi aj pre mnohé slovenky je toto správne 🫣 Viac ako slobodná voľba ženy v zdravotníckom zariadení. Možno dovtedy, kým dcérka v 16 neoznámi, že je tehotná.

Strana
z5