icon

Bude kríza?

4. apr 2023

Plánujem zmeniť prácu, ale mám strach, neviem či risknúť a zmeniť alebo zostať tam, kde som. Príde nejaká veľká nezamestnanosť? Zmenili by ste prácu ak by ste mali možnosť alebo nemám teraz riskovať? Vôbec neviem čo robiť. Bojím sa, aby neprišla nejaká obrovská nezamestnanosť, ja budem v skúšobnej dobe a pôjdem ako prvá.
Nie som zrovna ten typ, ktorý sa bojí, ale v tejto dobe už neviem čo si myslieť, ekonóm nie som, nerozumiem týmto veciam.

Strana
z2
jj298
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
4. apr 2023

To moze prist hocikedy, aj v minulosti, to co opisujes moze prist o 10-20-30rokov ... ak vobec... clovek by sa cely zivot bal ist vpred keby toto riesil

autor
4. apr 2023

To ja viem, ja len nejak som v poslednom čase vystavená rôznym typom ľudia teda hlavne tých, ktorí strašia. No a tiež články ako AI nahradí takmer prácu každého, tak trochu mám strach. Ale dosť ma to obmedzuje.

viestta
4. apr 2023

Ty mas kamosov, co sa "vzdeavaju" na Hlavnych sravach? retoze tieto chu-jady tomu nasvedcuju. Rdsej si najdi kamosov, ktori studovali ekonomiku, ti ti vysvetlia ako sa opakuju ekonomicke cykly v spolocnosti. A digitalnu menu mas uz teraz, uz dlhe roky ju mas, ked pouzivas platby kartou a vyplata ti chodi na ucet v banke.
Mas pracu, kde robotizacia a umela inteligencia nehorzi, to nech sa toho obavaju ti, co skladaju blbosticky za pasom. Ty si uplne a uspesne za vodou, bez ohladu na to aka kriza pride a kedy pride.

mondolina
4. apr 2023

takže babku v DD prebalí robot 🤖? kedy? do pol roka? 🙈🙊

anjelicek26
4. apr 2023

Nepustaj si negativnych ludi do zivota, skodis sama sebe. Uplne vazne. Mas stabilne krize-vzdorne zamestnanie... co si clovek bezne odpusti je - umenie, kultura, gastro mimo domu, vylety, dovolenky, kozmetika, tam sa bude "uberat", keby prijde kriza ako prve... ale nie opatrovanie...

autor
4. apr 2023

@anjelicek26 Ďakujem pekne za povzbudenie 🙂

autor
4. apr 2023

Dík baby, pomohli ste 🙂

denkatn
4. apr 2023

strach prekonas tak, ze si povedz co mozes robit aby sa neudial najhorsi scenar. tak mozes makat v tej robote za dvoch aby ta neprepustili aj ked su v skusobnej. alebo mat v zalohe nejaku preklenovaciu robotu, aby si mala peniaze, ale po krize zase budu hladat ludi. ak sa ti nieco paci chod za tym a urob vsetko preto, aby si si zvysila sance, ze aj ked pride kriza, das to.

zuzanaete
4. apr 2023

Tiez som pocuvala od kamosov obavy, ked som im povedala koncom roka 2008, ze sa o par mesiacov vratim zo zahranicia. Ze ci si to radsej nerozlyslim a nepockam, ze je to blbe s pracou … Pre mna to nebol dovod. Nikto netusil, co bude a co som mala cakat rok, dva, tri …? Prisla som domov podla mojho planu a o 3 tyzdne uz aj pracovala. Netreba sa bat. Robis v oblasti, kde roboti tazko nahradia ludi a take pozicie tu budu stale bez ohladu na ekonomiku. A starnucim obyvatelstvom len budu pribudat.

Strana
z2