Bude kríza v roku 2026?
Pride podla vas vacsia kriza v roku 2026?
nerozumiem jednej veci, ako v dnešnej dobe žije dôchodca nejaky zo 400€.. odo mňa napr.zubar pyta 400€ za 1 zub
nerozumiem jednej veci, ako v dnešnej dobe žije dôchodca nejaky zo 400€.. odo mňa napr.zubar pyta 400€ za 1 zub
@karolinakr aj si mu ho predala😂?
@anonym_df5074 A v decembri foto vianočných stromčekov s kopou darčekov, potom v januári fotky z lyžovačiek, dovoleniek. Ale majú sa zle 🙄
@alica110 viem, co chces povedat.
Ale ludia nenariekaju depresivne. Proste to vidia realne a dusevne sa na to pripravuju. Lebo tomu utiect nemozu. Musia hrat s kartami, ake im vlada predlozila.
Zase tiez nemozes optimizmus zalozit na tom, ze sa posadis chrbtom k horiacemu domu a “dako bolo, dako bude” sa budes tesit z toho, aky krasny zlaty zapad slnka dnes vecer priroda vycarila.
@alica110 viem, co chces povedat.
Ale ludia nenariekaju depresivne. Proste to vidia realne a dusevne sa na to pripravuju. Lebo tomu utiect nemozu. Musia hrat s kartami, ake im vlada predlozila.
Zase tiez nemozes optimizmus zalozit na tom, ze sa posadis chrbtom k horiacemu domu a “dako bolo, dako bude” sa budes tesit z toho, aky krasny zlaty zapad slnka dnes vecer priroda vycarila.
@moonlight1210 Ja nič také netvrdím. Fica je treba vyhnať bičom, bohužiaľ, ľudia si ho opäť zvolili. Ja len dúfam, že po tom všetkom čo už predviedol, vypadne v budúcich voľbách na smetisko dejín. Ale to majú v rukách ľudia.
@anonym_f638a0 sú ľudia čo desiatky rokov podnikajú, majú dobré vzdelanie, mladí ľudia čo majú bohatých rodičov, alebo ešte nemajú záväzky tak cestujú a sedia po kaviarňach🙂nie všetci majú hlboko do vrecka, ale aj ľudia na nižších pozíciách by mali žiť slušný zivot
@anonym_e75293 mnoho mladych sedia po kaviarnach a podnikoch, ktori nemaju bohatych rodicov, ale minaju tam svoje zarobky z brigad.
@anonym_e75293 mnoho mladych sedia po kaviarnach a podnikoch, ktori nemaju bohatych rodicov, ale minaju tam svoje zarobky z brigad.
@eva8 samozrejme nerozporujem.Zase nerobme z kávy niečo nóbl aj keď vo Viedni stojí tak ako u nás😉v lete pri mori som si ju dala na hlavnej pešej zóne za cenu nižšiu ako v Ba
Celý svet je v recesii. Bude na jednotlivých štátoch, kedy sa odrazia od dna a pôjdu znova do expanzie.
Co sa tyka podnikania, uz citit, ze firmy (aj velke) zacinaju pomaly vravorat. Co ich dodavatelov (mensie firmy) zacina posuvat k tomu, co sme tu uz raz mali - druhotnej platobnej neschopnosti.
@anonym_autor za mňa takmer na 90% bezohľadu na našu vládu.
Príde skôr celosvetová kríza ktorá sa prejaví aj u nás
@janettdamian keby sme neboli v EU, uz pred 20timi rokmi naša republika by bola teraz na úrovni moldavska.. ale aj to bude, tam smerujeme...
Slovensko vôbec nedoplatilo na investorov, doplatilo na blbych ľudí čo si nevazili že do nás niekto bol ochotný investovať a dávať nám prácu, tj peniaze ktoré prúdili pre nás.. radšej nemát nič..
@jana_eyre_2 ty vnímaš Slovensko ako zaostalú krajinu, ktorá ako keby, nikdy nemala žiaden priemysel a hospodárstvo. Treba ísť hlbšie do histórie, napr. Československo po 1918, rozvoj povojnového Československa, aký bol priemysel a hospodárstvo pred 1989... Naša krajina mala vždy šikovných a pracovitých ľudí. Po 1989 sa všetko rozkradlo a dostalo do rúk západu. Investori využili všetko čo im bolo ponúknuté a teraz ťahajú ďalej ako kobylky. Ja som zažila časy, keď priemysel a poľnohospodárstvo fungovalo a neboli žiadne dotácie (korupcie) z EÚ. To len teraz si všetci myslia, že by sme bez EU boli zahynuli, boli sme určite viac sebestačný ako dnes... A čo sa týka automobiliek, ekonómovia varovali, že je nebezpečné ak sa štát orientuje dominantne na jeden výrobný sektor, o tom čo bolo, a nie o tom, či si vážime investorov...
@janettdamian ano, lebo bolo zrejmé že budeme len montovna. Aj to len do času. Privatizacia strategických podnikov, carga, ... teda konkretne to ako to u nás prebehlo, podmienky, provizie, bol de facto podvod na ludoch. A za dalších vlád prišlo rozkradanie eurofondov- další hnus do mozaiky celého vývoja. Zahranicne korporacie, ktoré sem s radostou za výhodných okolností prišli, priniesli v niečom aj pozitivne hodnoty, aj zamestnancom zaplatili pekne- teda na slovenské pomery, ale stahuju si od nas obrovské sumy, ktoré ich headquarters pomáhali držať nad vodou. V tom uhrne na nás paradne zarobili.
Každopádne bude horšie, my sme malí a závislí, nesebestacni, ako bonus ešte aj odzbrojení. Tieto ficove konsolidacie nas ďalej poskodia, aj to Rumunsko nás už statisticky predbehlo, a pravda je aj to že EÚ spravila viaceré nerozumne rozhodnutia a s velkým, dlhodobym dosahom.
Kriza je aj inde, ale u nás je ten dopad drastickejsi než napr v AT alebo DE.
@miriamzba presne tak, z môjho pohľadu sme nič extra vstupom do EÚ nezískali, skôr stratili... Keby sa nebolo vyrabovalo hospodárstvo naše, a mala by EÚ záujem o spoluprácu, nie naše zdieranie, boli by sme dnes niekde inde.
@anonym_f638a0 sú ľudia čo desiatky rokov podnikajú, majú dobré vzdelanie, mladí ľudia čo majú bohatých rodičov, alebo ešte nemajú záväzky tak cestujú a sedia po kaviarňach🙂nie všetci majú hlboko do vrecka, ale aj ľudia na nižších pozíciách by mali žiť slušný zivot
@anonym_e75293 samozrejme, aj ludia na nizsich poziciach odvadzaju dane, mnohi z nich tazko pracuju. Aj oni si zasluzia dostojne financne ohodnotenie.
@anonym_autor vacsina velkych medzinarodnych firiem v nasom meste prepusta zamestnancov , neprijima novych , a pozicie vyssieho manazmentu ,ci vedeckych pracovnikov presuva do zahranicia . Tolko k mojmu okoliu ,l. V nemecku recesia uz je , k nam to prichadza tiez ,kedze sme na nich prirlis naviazani . Takze ano ,kroza pride , obavam sa ,ze bude vacsia ,ci dlhsia ako v 2008
@zafir01 myslite ze sa to necha padnut tak moc ako v 2008?
@anonym_autor Nenechá, majú na to mechanizmy.
@anonym_autor určite príde a nielen na SVK. Kríza sa pomaličky ale isto valí celou Europou. Čím horšie fungovanie jednotlivých štátov, tým viac sa prejaví.
Predpokladali sme ze to pride,kupili sme v predstihu velku zahradu,nech je aspon na com pestovat,keby cosi..🙂
@anonym_autor ja zatial ziadnu krizu nevidim. Vidim ludi vysedavat v kaviarnach, mnohi uz teraz riesia letnu dovolenku. Vacsina letecky k moru. Okrem toho sa chodi na poznavacky, wellness pobyty. Mnohi si dopraju manikuru, pedikuru, masaze, kozmetcku, botox... Torty na oslavy sa neunuvaju piect doma, co poznam zeny, vratane seba, objednaju za nemaly peniaz. A mohla by som pokracovat. U nas v meste supermarkety plne. Mozno to len pride, ozaj neviem.
@anonym_f638a0 uz teraz je kazda 3.rodina na SVK na hranici chudoby,ale tie nevidno..
@anonym_df5074 A v decembri foto vianočných stromčekov s kopou darčekov, potom v januári fotky z lyžovačiek, dovoleniek. Ale majú sa zle 🙄
@alica110 to že sa na MK alebo FB objavi 5 fotiek z lyžovačky neznamená že si slovač žije nadštandardne. Spocitaj si v reali koľko tvojich susedov chodí lyžovať. Na našej ulici chodime lyžovať len my. Chápeš realitu verzus sociálne siete?
@alica110 to že sa na MK alebo FB objavi 5 fotiek z lyžovačky neznamená že si slovač žije nadštandardne. Spocitaj si v reali koľko tvojich susedov chodí lyžovať. Na našej ulici chodime lyžovať len my. Chápeš realitu verzus sociálne siete?
@anonym_cb954b V mojom okolím je takých veľa. Dovolenky, lyžovačky, majú sa dobre. Ja chodím tiež.
@anonym_cb954b V mojom okolím je takých veľa. Dovolenky, lyžovačky, majú sa dobre. Ja chodím tiež.
@alica110 ty žiješ v ČR? lebo to máš v profile, preto sa pýtam
@anonym_a79cc9 Áno, žijem v Cr.
@alica110 aha,lebo my tu na SVK sa mame horsie ako tam v civilizacii😆
@jana_eyre_2 ty vnímaš Slovensko ako zaostalú krajinu, ktorá ako keby, nikdy nemala žiaden priemysel a hospodárstvo. Treba ísť hlbšie do histórie, napr. Československo po 1918, rozvoj povojnového Československa, aký bol priemysel a hospodárstvo pred 1989... Naša krajina mala vždy šikovných a pracovitých ľudí. Po 1989 sa všetko rozkradlo a dostalo do rúk západu. Investori využili všetko čo im bolo ponúknuté a teraz ťahajú ďalej ako kobylky. Ja som zažila časy, keď priemysel a poľnohospodárstvo fungovalo a neboli žiadne dotácie (korupcie) z EÚ. To len teraz si všetci myslia, že by sme bez EU boli zahynuli, boli sme určite viac sebestačný ako dnes... A čo sa týka automobiliek, ekonómovia varovali, že je nebezpečné ak sa štát orientuje dominantne na jeden výrobný sektor, o tom čo bolo, a nie o tom, či si vážime investorov...
@janettdamian to fakt si myslis ze by sa dalo zit a fungovali by fabriky ako pred 1989? V dnesnej dobe? A bez EU?
@anonym_autor ako moc v r.2008???ja som vtedy ziadnu krizu nepocitila a napr.tam kde teraz robim vtedy prepustali ale po 2m ich vsetkych,co chceli zobrali spet.No len potom uz bol problem s ludmi.Takze ak pride teraz kriza,rozhodne to nebudu riesit ako vtedy ale radsej ludi nechaju doma na percenta,a tam tiez bude isto prispievat aj stat.
@janettdamian to fakt si myslis ze by sa dalo zit a fungovali by fabriky ako pred 1989? V dnesnej dobe? A bez EU?
@natalka13 však by sa hospodárstvo ďalej v spolupráci s inými krajinami rozvíjalo, išli by nové technológie, vývoj atď. A tie ostatné krajiny vo svete čo sú mimo EÚ a už nás predbehli, to ako dokázali. Zas sa netvárme, že celý svet okrem Slovenska sedí na ložiskách ropy a plynu. Proste nám vyrabovali...
@janettdamian skôr do rúk mečiara a jeho ľuďom, než do rúk západu. ak si vtedy žila, kde si bola?
@anonym_autor ako moc v r.2008???ja som vtedy ziadnu krizu nepocitila a napr.tam kde teraz robim vtedy prepustali ale po 2m ich vsetkych,co chceli zobrali spet.No len potom uz bol problem s ludmi.Takze ak pride teraz kriza,rozhodne to nebudu riesit ako vtedy ale radsej ludi nechaju doma na percenta,a tam tiez bude isto prispievat aj stat.
@anonym_5b8c87 Takze ak pride teraz kriza,rozhodne to nebudu riesit ako vtedy ale radsej ludi nechaju doma na percenta,a tam tiez bude isto prispievat aj stat.
prosím??? na aké percentá? aký štát a čím bude prispievať ľuďom, ktorí nemajú do čoho pichnúť, pretože ich zamestnávateľ ide dolu vodou? lebo mnoho z nich pôjde. preto dôjde k prepúšťaniu. áno, k prepúšťaniu.. toto nie je covid, toto je/bude kríza. bude sa prepúšťať. a nezabudni, vďaka úžasným opatreniam ani nedostaneš podporu poriadnu, hoci by si odmakala napríklad 20 rokov. žiaľ. dostaneš almužnu. a čo mesiac, to menšiu a nižšiu. a po 6 nič. dovi dopo...
@janettdamian skôr do rúk mečiara a jeho ľuďom, než do rúk západu. ak si vtedy žila, kde si bola?
@amdornik v 1989 bola som v škole, áno Mečiar a jeho ľudia tiež sa pekne nabalili, ale dnes čo tu máme podniky, tak sú v zahraničných rukách a zisky ido mimo SK. A investori využili čo mohli a dvíhajú kotvy...

za opravy si priplatíte viac od buduceho roka, pre ten mikroodvod živnostnikov
@karolinakr urobili fakt úplnú kravinu, čo sa týka ekonomiky. namiesto podpory živnostníkov, aby pracovali čestne a odvádzali dane ich ničia. čo urobia títo ľudia? zrušia živnosti a budú chodiť robiť/maľovať/opravovať/zapájať/murovať, atď. úplne načierno na základe toho, že sa o nich bude vo všeobecnosti vedieť (ľudia si proste podohadzujú šikovných majstrov navzájom). majstri budú zarábať, ľudia budú spokojní, že to ide mimo bločik, pretože by ich to vyšlo omnoho drahšie. a takto to bude fungovať. čiže kontraproduktívne.