icon

Bude kríza v roku 2026?

28. okt 2025

Pride podla vas vacsia kriza v roku 2026?

Strana
z5
amdornik
30. okt 2025
@janettdamian

@amdornik v 1989 bola som v škole, áno Mečiar a jeho ľudia tiež sa pekne nabalili, ale dnes čo tu máme podniky, tak sú v zahraničných rukách a zisky ido mimo SK. A investori využili čo mohli a dvíhajú kotvy...

@janettdamian kotvy dvíhajú preto, lebo súčasná vláda nastavuje podmienky podnikania tak, že ich to jednoducho odrovnáva. ty by si podnikala niekde, kde ti sťažujú život? čo myslíš, čo urobí kvantum našich živnostníkov po tej ich konsolidácii? zrušia živnosti a budú robiť načierno. alebo zrušia živnosti a pôjdu robiť do zahraničia a tam budú odvádzať dane.

anonym_f638a0
30. okt 2025
@anonym_a79cc9

Predpokladali sme ze to pride,kupili sme v predstihu velku zahradu,nech je aspon na com pestovat,keby cosi..🙂

@anonym_a79cc9 presne takto si.predstavujem taku ozajstnu krizu. Ludia si zacnu pestovat, uskromnia sa, konzum klesne. Ale kym sa toto nedeje, akosi krizu nevnimam.

janettdamian
30. okt 2025
@amdornik

@janettdamian kotvy dvíhajú preto, lebo súčasná vláda nastavuje podmienky podnikania tak, že ich to jednoducho odrovnáva. ty by si podnikala niekde, kde ti sťažujú život? čo myslíš, čo urobí kvantum našich živnostníkov po tej ich konsolidácii? zrušia živnosti a budú robiť načierno. alebo zrušia živnosti a pôjdu robiť do zahraničia a tam budú odvádzať dane.

@amdornik súhlasím s tým čo píšeš, aj ja som dlhé roky SZČO, ale mám aj informácie z korporátov ako to funguje. A nie je to len o podnikateľskom prostredí v SK. A v žiadnom prípade sa nezastávam tejto bandy, nikdy som ich nevolila. Veľká tragédia je, že ani nie je koho voliť...

amdornik
30. okt 2025
@janettdamian

@amdornik súhlasím s tým čo píšeš, aj ja som dlhé roky SZČO, ale mám aj informácie z korporátov ako to funguje. A nie je to len o podnikateľskom prostredí v SK. A v žiadnom prípade sa nezastávam tejto bandy, nikdy som ich nevolila. Veľká tragédia je, že ani nie je koho voliť...

@janettdamian v tomto súhlas, žiaľ... všetko, čo by ako tak asi stálo za to skúsiť, je rozdrobené... nemá šancu dlho vydržať. je to katastrofa.

bobabooobiii
31. okt 2025
@anonym_f638a0

@anonym_a79cc9 presne takto si.predstavujem taku ozajstnu krizu. Ludia si zacnu pestovat, uskromnia sa, konzum klesne. Ale kym sa toto nedeje, akosi krizu nevnimam.

@anonym_f638a0 ale prosím ťa .. to nie je správna predstava, pretože nežijeme v dobe kde si každý môže dovoliť mať záhradu. To je taká rozprávková predstava, že ľudia sa vrátia ku obrovským roliam ako kedysi. Tie role sa dedili z generácie na generáciu. Ľudia chodili domov poobede z roboty a ťahali na rolu, kde ešte k tomu mali aspoň 5 detí, ktoré s nimi robili.
To ako si potom predstavuješ, ak väčšina ľudí žije v bytoch na hypotéke? Role sa dávno rozpredali a dnes tam stoja diaľnice, rezidencie. Priemer sú dve deti, človek robí do 16-17 hodiny. Kde by dnešní ľudia mali peniaze a čas? Doba sa veľmi zmenila a naozaj si nemyslím, že generácia po roku 2000 by dobrovoľne išla na rolu, uskromniť sa. Sú takí, no to je zanedbateľné množstvo.

bobabooobiii
31. okt 2025
@bobabooobiii

@anonym_f638a0 ale prosím ťa .. to nie je správna predstava, pretože nežijeme v dobe kde si každý môže dovoliť mať záhradu. To je taká rozprávková predstava, že ľudia sa vrátia ku obrovským roliam ako kedysi. Tie role sa dedili z generácie na generáciu. Ľudia chodili domov poobede z roboty a ťahali na rolu, kde ešte k tomu mali aspoň 5 detí, ktoré s nimi robili.
To ako si potom predstavuješ, ak väčšina ľudí žije v bytoch na hypotéke? Role sa dávno rozpredali a dnes tam stoja diaľnice, rezidencie. Priemer sú dve deti, človek robí do 16-17 hodiny. Kde by dnešní ľudia mali peniaze a čas? Doba sa veľmi zmenila a naozaj si nemyslím, že generácia po roku 2000 by dobrovoľne išla na rolu, uskromniť sa. Sú takí, no to je zanedbateľné množstvo.

@bobabooobiii najrýchlejšie obnovenie ekonomiky je zbrojarina. Dúfam a verím, že k takému niečomu nepríde, ale keď sa pozriem do sveta nikam inam to nespeje. Práveže USA a Rusko tento fakt dobre vedia, rovnako vedia že terajšia ekonomika sa už ťažko dá zachrániť. Ekonomika nebude nikdy stabilná a synusoide od vrcholu musí zákonite nastať recesia (čo je teraz) až sa dostane do depresie (krízy). V tejto dobe vývoju a pokroku nás teda nezachráni kopanie na roli. Pretože musíš z niečoho žiť, platiť účty, dane a z predaja zemiakov na ne nezarobíš. Dopyt bude minimálny, lebo lacnejšie je dovezené. V predstave, že každý by takto žil? No, nezarobili by na seba.

bobabooobiii
31. okt 2025
@amdornik

@janettdamian v tomto súhlas, žiaľ... všetko, čo by ako tak asi stálo za to skúsiť, je rozdrobené... nemá šancu dlho vydržať. je to katastrofa.

@amdornik a ešte si vyberieš stranu, ktorá ako tak je v súlade s tvojimi predstavami a vždy sa nájde (ten jeden čo, stačí na hlasovanie) skorumpovaný poslanec. A odhlasuje za veci, s ktorými nesúhlasíš. A tu už ozaj otázka koho voliť. Štát prehnitý korupciou. Normálne by som dala, že ak bude hlasovať proti hodnotám strany, kde vystupuje nech odstúpi mandát.

ekira1
31. okt 2025
@janettdamian

@miriamzba presne tak, z môjho pohľadu sme nič extra vstupom do EÚ nezískali, skôr stratili... Keby sa nebolo vyrabovalo hospodárstvo naše, a mala by EÚ záujem o spoluprácu, nie naše zdieranie, boli by sme dnes niekde inde.

@janettdamian a naše hospodárstvo sa samé vyrabovalo? Pamätáš si niečo z tej doby? Kto nás predal? Čarnogurský, Dzurinda hovorí ti to niečo? My vyrabať nepotrebujeme, budeme si voziť zo západu.. a ľudia tlieskali.. a oni podniky predali( teda rozkradli). Mečiar bol " len" mafián. Ten zarobil na inom.

anonym_93bdde
31. okt 2025
@alica110

@anonym_d59331 V novodobých dejinách. Či kedy bolo lepšie? Keď bola 1 alebo 2 svetová? Kríza v roku 1929? Komunizmus?

@alica110 prečo porovnávať s vojnami? Prečo neporovnávať napr. s rokmi približne od 2010-1018?

anonym_93bdde
31. okt 2025
@anonym_f638a0

@anonym_f638a0 mám veľkú záhradu, nepestujem takmer nič, lebo sa to neoplatí. To mám dávno prepočítané a to mám studňu, keby nie, tak by to bol ešte väčší nezmysel. Ak ti ide o to, že vieš, koľkokrát hnojíš, vieš, čo dávaš deťom do hrnca, tak áno, vtedy to má zmysel. Akj vtedy, ak je práca v záhrade pre teba koníčkom. Ale ak ti ide o finančný prínos, oveľa ľahšie tie peniaze zarobíť ináč,lebo tisíce eur to nebudú. Ak by boli, že by si produkty predávala, tak už potrebuješ techniku, kde treba tiež započítať jej nadobúdaciu cenu. Takže záhradu mám okrasnú, privyrobiť si dokážem prácou na dohodu, ktorú si riadim podľa toho, ako mám čas a chuť, nie podľa počasia, čo je v záhrade nutné a ani sa nerútim z toho, že práve dozrievajú uhorky, ktoré by bolo treba zavariť a ja mám zaplatenú dovolenku. Kedysi som mala svoju koreňovú zeleninu, paradajky, papriky, uhorky, zemiaky, bylinky, cibuľu, pár ovocných stromov práv kvôli malému dieťaťu, Keď vyrástlo, tak som si prepočítala, že hodiny práce a výnos z tej záhrady je oveľa menej, ako si dokáýem zarobiť bez lopotenia sa

anonym_f638a0
31. okt 2025
@bobabooobiii

@bobabooobiii mozno naivna predstava, nehovorim. Len viem, ze mnohi pocas covidu zacali hufne pestovat, preto som si myslela, ze v case ozajstnej krizy, ked by zavazilo kazde euro, by ludia zacali zit co najviac svojpomocne. Aspon taki, co tie zahradky maju.

ekira1
31. okt 2025
@anonym_f638a0

@bobabooobiii mozno naivna predstava, nehovorim. Len viem, ze mnohi pocas covidu zacali hufne pestovat, preto som si myslela, ze v case ozajstnej krizy, ked by zavazilo kazde euro, by ludia zacali zit co najviac svojpomocne. Aspon taki, co tie zahradky maju.

@anonym_f638a0 v čase covidu sa ľudia báli, že nekúpia, veď ako vykúpili konzervy a ryžu a cestoviny.. dodávanie bolo obmedzené. Nevýhoda záhradky je, že keď sa tam niečo urodí, je to v sezóne a vtedy je sezónna zelenina, ovocie lacné. Takže úspora ako taká to nie je, ale koníček a istá forma sebestačnosti je to fajn.

anonym_3e2a06
8. nov 2025

@anonym_autor kríza je to najmenej..bude vojna

anonym_04602f
8. nov 2025
@anonym_3e2a06

@anonym_autor kríza je to najmenej..bude vojna

@anonym_3e2a06 Bu bu bu

Strana
z5