Bude možná dovolenka v Chorvátsku v júli?

18. apr 2020

Ahojte, máme zaplatenú zálohu na dovolenku v Chorvátsku na konci júla. Keďže je teraz situácia taká aká je, myslíte, že koncom júla sa bude dať už cestovať, či nie? Ja už pomaly strácam nádej. Je mi to ľúto hlavne kvôli dcére, keďže ona sa môže kúpať akurát v mori, v bazénoch nie, takže sa vždy veľmi teší. ja si myslím, že tento rok z toho asi nič nebude. Čo si myslíte vy?

veronice
18. apr 2020

Ja by som to neriskovala.... Kto vie co este bude...

lenja123
18. apr 2020

Obávam sa, že tento rok sa aj v bazénoch nikto kúpať nebude 🤷‍♀️

jaron
18. apr 2020

My sme práve predvčerom po dohode s CK zrušili pobyt, ktorý však mal byť už na začiatku júla.
Ťažko povedať, čo bude o tri mesiace. Dôležité však je, ak máte pobyt zaplatený u CK, aby ste ho nestornovali vy teraz, ale počkali, či CK bude môcť vašu službu zabezpečiť, alebo nie. Pokiaľ by ste zrušili službu teraz, mohla by CK uplatniť klasické storno podmienky, pretože dnešný stav vás zatiaľ neoprávňuje k rušeniu toho, čo bude o tri mesiace. Ak o tri mesiace opatrenia orgánov štátnej správy nebudú umožňovať vašu službu zabezpečiť, CK vám bude musieť vrátiť celú sumu.

dzejsik
18. apr 2020

Čítala som, že v ČR by boli za to, aby sa dalo ísť v lete k Jadranu. Hlavne ak by išlo o ubytovanie v súkromí, malo by to byť v júli už ok.

luccija
18. apr 2020

@dzejsik tak Česi pôjdu určite, lebo to bude lacné, alebo Chorvati budú chcieť dohnať straty a zase prekvapia cenami.Na pláži, pumpach, v reštauráciách, zmrzline hlava na hlave myslím, že tento rok budeme radi niekde v chalupe na Slovensku.

autor
18. apr 2020

My máme ubytovanie v súkromí, ale aj keď sa situácia ukľudní, pochybujem, že bude vo svete taký stav, že nikde ani jeden nakazený. No a ak to bude tak, že nakazení ešte budú, čo určite budú, tak je asi risk sa trepať niekde do Chorvátska a celú dovolenku len sledovať, kto vedľa vás na pláži zakašle. No uvidíme.

dzejsik
18. apr 2020

@luccija jasné každý ako chce, ja len názor, že sa asi bude dať ísť ... aj Chorváti sa vyjadrili, že by sa radi vyhli tomu aby u nich letná sezóna nebola, keďže tam mnohí z toho žijú ... ubytko v súkromí v nejakej mini dedinke pri mori by malo byť rovnako ok ako chalupa v súkromí na SR

pink_lady
18. apr 2020

my nic nerusime zatial, pozrite si blog tomiholubijubavi, ma tam nejake info...ja verim ze pojdeme

pininka1
18. apr 2020

Aj my máme ísť koncom júla, ešte som nič nerušila, len som napísala na ubytovanie že nevieme čo a ako a ozvali sa mi,že kľudne keď budeme chcieť nejaku zmenu nech dáme vedieť.

oli18
18. apr 2020

Baby, ako skontrolujete, ci bol privat po predchadzajucich turistoch vydezinfikovany? Toho by som sa bala.

matkahelka
18. apr 2020

Riesilo sa to tu uz vo viacerych skupinach. Pisali aj baby, co ziju v HR. Aj nasi susedia maju znamych priamo v HR. Dovolenkovat pri Jadrane sa urcite bude dat. Chorvati pre to urobia vsetko a cesi hranice uz urcite zatvorene mat nebudu. Urcite tam bude omnoho menej turistov ako po ine roky, myslim, ze je kazdemu jasne, ze hlava na hlave na plazach to nebude. Plus sa predpoklada, ze budu hranicne kontroly a nie zo vsetkych statov budu chorvati cudzincov prijimat.

pink_lady
19. apr 2020

@oli18 no vezmem si,ako vždy,sanytol,dettol,...ako nikdy nemôžem vedieť či predo mnou tam nebol niekto s chrípkou,anginou, maláriou,HIV,rotavirom či neprebehla myš potkan s leptospirozou,či nebude na kľučke streptokok, pmeumokok...korona sa udrží Max 3 dni aj to musí mať podmienky,zato niekto baktérie sú oveľa odolnejšia a dokáže pokaziť dovolenku...inak vedeli ste,že po plechovkách v skladoch behajú potkany a tí roznášajú leptospirozu a keď sa z tej plechovky napijete tak to môže mať prudký spád a death? To mám od suseda gastro dr... koľkí cucaju z plechoviek priamo na pláži...ble...či korona je jedina choroba ktorá na nás číha?

pink_lady
19. apr 2020

..ach ten mobil všetko prepisuje omluvam za chyby. No a ešte,skôr sa bojím toho sajrajtu čo je na košíku v Lidli či tescu,toho čo tak víri vo vzduchu v obchode ako toho že zrovna predo mnou bol v app ubytovaný niekto nakazeny

zuzanka.zuzu
19. apr 2020

@pink_lady nie, nepočula si to od "suseda gastro dr" 🙄 táto info kolovala po mailoch čo si preposielajú dôchodcovia, unudení štátni úradníci atď ktorí nepanikária po FB tak panikária po staru 😀 inak klikla som si na tvoj blog a ty fakt rada zveličuješ..."počula som rozhovor, že si kúpil 650 ks rúšok" 🙄 nepanikár, nezveličuj, ako svokra budeš s týmto otravná (podobnú mám, takže na takéto správanie mám radar a pri tebe teda riadne pípa 🙂

lenuliatko84
19. apr 2020

Aj my sme mali ist koncom jula do chorvatska.davano som to uz zrusila

matapo
19. apr 2020

...my pojdeme a aj momentalne sme, co sa konzeriev tyka tie od mala pred pouzitim umyvame a to uz je nejake to desatrocie 🙂 takisto robim hned po prichode vzdy dezinfekciu prenajateho ubytovania.

hettinka
19. apr 2020

Vírus je aj tu aj tam. Takze nakaziť sa môžeš rovnako tu na túre, ako tam na plazi. Napriek tomu neplánujem dovolenku a našťastie nemáme ešte nič zaplatené. Ak sa bude dat, pôjdeme spontánne.

pink_lady
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pink_lady
19. apr 2020

@zuzanka.zuzu ty vole aka dedukcia 😅 predstav si, mam to od suseda, dr. A. z TN, ten mail som zaregistrovala cca 5 rokov po tom co som to vedela uz od neho...a este viem co som pocula od telefonujuceho dedka... no ak si myslis ze mas moje usi a vies co som pocula, na to je dotycneho gastroenterologa pani manzelka v odbore vyborna, tiez lekarka ;)

luccija
19. apr 2020

@oli18 to bola otázka za 100 bodov.No tak si poupratujes inokedy, keď tam mohol byť niekto so žltačkou či inou chorobou a spiš na matracoch kde sa niekton pelesil, ješ z tanierov...človek s brusnou chrípkou, keď sa niekto rozhodne ísť nemôže vidieť všade nákazu.Mohol tam byť pred tebou človek s HIV napriklad

hettinka
19. apr 2020

@pink_lady od isteho zážitku v hoteli v Albánsku vždy už beriem na dovolenku domestos a Savo. V HR zatiaľ bola v hoteloch vždy top čistota. Apartmány sú na tom o niečo horšie, závisí od domáceho.

pink_lady
19. apr 2020

@hettinka ved to je podla mna normalne a zodpovedne, ja aspon sprchu a wc vzdy vydezinfikujem ked prideme niekde a nieco sa mi nezda, riad ak nie je umyvacka pred pouzitim umyjem ..... vymenovala som tie bakterie tak trochu ironicky ze ci si niekto mysli ze nic ine ako korona na nas nikde neciha?

zdravyrozummoralky
20. apr 2020

Zabookujte si hotel, ktorý sa bude dať zrušiť. Ak vám to nezruší hotel, tak si to v prípade zhoršenia zrušíte sami 😉. Hlavne po tejto "pandémii" budú pláže ÚPLNE VYĽUDNENÉ, takže nemusíte sa obávať, že budete musieť byť medzi ľuďmi

julia204
21. apr 2020
cecilia29
21. apr 2020

My pojdemw asi k známym do HR az koncom augusta

oli18
21. apr 2020

@zdravyrozummoralky takych, ktori si budu mysliet, ze plaze budu vyludnene bude vela, preto tam pojdu. Aby ich nakoniec nebolo tolko, ako obycajne, plno😀

kacenocka2
22. apr 2020

@pink_lady aj ja tomu verím. My mame zaplatenú zálohu, domáca nám ju vráti v prípade ze nás nepustia.lenze aj keby sa dalo, ide o to ci nás pustia tranzitne cez Maďarsko aj či nebudeme musieť pri návrate byť v 14dnovej karantene

momoqui
22. apr 2020
pink_lady
23. apr 2020

@kacenocka2 keď nie HU,pustia cez AT. Tá (domaca)karantena by nám nevadila ale viem že sú ľudia čo si to nemôžu dovoliť. Ale cHlafom že napr HR a SR majú porovnateľnú (momentálne) situáciu, nemyslím že ak by došlo k možnosti cestovania,že by bola karantena nutná

pink_lady
23. apr 2020

@oli18 nebude lebo hotely budú zavreté takže menej bude určite
Ja zas nemienim sa hrnúť za každú cenu ale ak sa bude dať, čomu verím,tak pojdeme...