icon

Bude na jeseň lockdown?

24. júl 2021

Čo myslíte bude na jeseň lockdown

mb2021
Odpoveď bola odstránená
mb2021
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
mb2021
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
tina4931
26. júl 2021

@malva123 ty si mimo uplne

sisaka
26. júl 2021

@palicka tak som myslela, že vek ta ospravedlňuje, ale ani ten nie. V tvojom svete sú oveľa tvrdšie opatrenia, v mojom boli a sú oveľa miernejšie a zomrelo nám pri o čosi nižšom počte obyvateľov ako ma Slovensko o 10 000 menej ľudí.
Zatiaľ aj napriek pretláčaniu totalitného riadenia spoločnosti sa nájdu ľudia, ktorým ostal pud sebazáchovy a nejaké zvyšky slobody a nenechajú so sebou tak zametať.
Pri snahe jednej reštaurácie fungovať len pre zaočkovaných boli roznensení po internete obidvoma tábormi a dúfam a pevne verim, že medical apartheid, ktorý sa pretláča v Európe sa tu neuchytí, obavy sú, lebo všetky obmedzenia ľudských prav prichádzajú práve odtiaľ.
Nádherný deň v totalite prajem aj ja tebe

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
sisaka
26. júl 2021

@mb2021 predstav si, že nám tu nikto neumieral ako muchy po prvom mraze, ale žiaľ vo vekovej kategórii do 65 rokov pod ktorú spadam, vďaka opatreniam, zomrelo oveľa viac ľudí ako na samotný covid (podľa Statistics Canada) Takze ak nám hrozí umieranie tak to bude tak ako minuly rok - samovraždy, predávkovania, neskorá diagnostika závažných ochorení…

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
an1ka
26. júl 2021

@mamamasama my sme chceli ísť do Poľska minulý týždeň (do aquaparku) a na vstup do krajiny vyžadujú Poliaci PCR test alebo 14 dní od úplného zaočkovania, takze v podstate majú pre vstup do krajiny ešte prísnejšie pravidlá ako mi tu na SVK...

mamamasama
26. júl 2021

@an1ka tak mas zle informacie, nakolko cestujem a staci im antigen v AJ, alebo PL

kinderzwillinge
26. júl 2021

@mb2021 Skoda, ze nevies debatovat konstruktivne a tato debata sa zvrhla na tupe dotahovanie

mb2021
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
26. júl 2021

@an1ka presne, ľudia tu mrncia a protestujú (podľa mna úplne zbytočne), vsak aj iné krajiny majú opatrenia, striedavo prísnejšie a menej prísne. Opatrena sú jedna vec, ich dodržiavanie bez efektívnej kontroly druha. A na SK kontrola nie je prakticky žiadna.
Odkedy som zaockovana, čo bolo vo februári, odo mna 1x - slovom JEDENKRÁT - chcel niekto test a to policajti počas zatvorenia okresov, boli sme dlho čierny okres, tak stali a námatkovo kontrolovali na hranici okresu. No a v práci a v synovej škole chceli elektronicky vyhlásenie o bezinfekcnosti, ale NIKTO NIKDY NEKONTROLOVAL, či aj reálne test mame (jasne, mali sme).

Dcéru kontrolovali vo vlaku do/z CR, ale medzicasom už vraj zasa nekontroluju.

antoniatonka
26. júl 2021

co splietate, vo svajciarsku otvorili restauracie (boli otvorene iba na vyzdvihnutie, ci donasku), kulturne podujatia nedavno na konci maja /obchody textil a ine boli zavrete mesiac, prelom januara a februara/ ak sa nemylim a doteraz bez ruska nie je povoleny vstup do obchodov

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
anja27
26. júl 2021

@nttnnt ja myslim ze ta nenavist v ludoch zasiata bola a teraz len vyrasila naplno. Akurat som pozerala jedno pekne video kde hovorila pani o tom ako su dve skupiny ludi kvoli ockovaniu a len par ludi je niekde uprostred. A tie dve skupiny ludi sa hadaju kto ma pravdu a pritom ju nema ani jeden lebo su obe rovnake a konaju bud zo strachu alebo ze su presvedceni o vlastnej pravde. Ale to tu bolo vzdy. Neviem ci sa to nejako do budcna zmeni s toleranciou inych nazorov

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
26. júl 2021

Bude, nebude. To je otazka. Zalezi kolko ludi ochorie tak ze bude potrebovat intenzivnu zdravotnu starostlivost. Nejde ani o to, kolko bude chorych ludi celkovo - ako tu niekto postoval grafy z Anglicka. Je to jedno. Keby bolo chorych aj 5000 ludi denne tak nemusi byt lockdown. Zalezi na tom pocte ktori skonci v nemocnici. Ako bolo zmienene na prvej strane, ze zle Slovensko malo tvrdy lockdown. Ano malo, lebo na rozdiel inych statov, ma rozpredane zdravotnictvo vo velmi zlom stave. Slovenska republika nema dost lozok na JIP, ARO, nema vybavene nemocnice ako ine staty, ktore mohli ponat ovela viac pacientov. Este sukromne nemocnice sa odmietli podielat na pandemii a neboli ochotni brat pacientov z ulice. Keby to stat nechal bezat, tak chorych ludi by nemali kam umiestnit. Nemali by dost personalu v nemocniciach. Vedenie Slovenska nemalo moc na vyber. Ak by si nieco mala vlada zobrat z pandemie je to, ze treba siroku rekonstrukciu zdravotnictva 😕

V zime u nas bude velmi zalezat na preockovani obyvatelstva. A druha vec je, ci nepride mutacia, ktora by na ockovanie hodila bobek.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
26. júl 2021

@viktorka48 ja sa ho nezastavam. Ale ten lockdown bol na slovensku nutny - a musel byt prisnejsi ako v inom state ktory je lepsie vybaveny. Spravil vela chyb, o tom ziadna. Aj ked na Oravu vsetci nadavali ze sa tam siri koronavirus. No siri, ked najblizsie testy boli Dolny Kubin, Ruzomberok, Martin co je hodina cesty autom, Ked tam pomaly bola nakaza v kazdom 3 dome tak dal postavit stany. A to je len zlomok z toho co vyvadzal. Bol uplne strateny. Ale pravda je, ze zdravotnictvo je na tom velmi zle, a skutocne tie lozka niesu.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
26. júl 2021

@viktorka48 bol. A aj napriek tomu, ze bol taky tvrdy lockdown tak na SLovensku zomrelo ovela viac ludi ako v Anglicku, Cechach a dokonca viac ako v Spanielsku alebo Portugalsku. Pozri si tuto stranku https://coronavirus.app/map - to su data z oficialnych statistik statov. Ked si pozries umrtnost tak slovensko ma 3.19%. Take Cesko ma 1.18% Anglicko ma 2,27%, a dokonca Spanielsko ma 1,90%. To su cisla mrtvych, a tie ta nepustia. Slovensko ma neuveritelne mnozstvo mrtvych ludi v porovnani s inymi statmi. A to je len preto, lebo nemame nemocnice, ani poriadne vybavenie a ani personal. Keby to Matovic nechal ist, tak to si ani neviem predstavit co by u nas bolo.

anja27
26. júl 2021

@viktorka48 tiez to tak vidim. Akoby chceli kazdeho presvedcit ze ich rozhodnutie je jedine spravne a mali by to robit vsetci. Ale toto v demokratickej spolocnosti nemozeme mat inak sa to uz neda nazvat demokraciou. Za oponou pandemie sa to robi najlepsie. Rozdeluj a panuj..

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená