icon

Bude na jeseň lockdown?

24. júl 2021

Čo myslíte bude na jeseň lockdown

mirka438
26. júl 2021

@marca12 pokial ani nasledujuce vlady nebudu davat peniaze tam kam treba sa veru nikam neposunieme. Ci ti kradli 12 rokov tak ideme aj pri tychto cakat 12 rokov? A potom co? Ci ty si nemyslis, ze keby tito diletanti aspon nieco dali do zdravotnictva bolo by to lepsie ako nic? Uz ma unavuje citat smer kradol, smerohlas mafia a taketo dristy. Nechapem. Ak mi vadi, ze kradol smer, pre kiu Mariu mi nevadi, ze kradne sucasna vlada? Dufam, ze sa dozijem toho, ze mi to raz niekto vysvetli. Ze mi jeden zlodej vadi a druheho ospevujem aj keby mi kradol priamo pred ocami co sa kurnik sopa aj realne deje..a ludia nic..hlavne nech nekradne smer... tymto nech to nahrabane aj usami vyteka a dobre bude..a zdravotnictvo nadalej tam kde je

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
mey8
26. júl 2021

@mirka438 keby tie miliony čo našiel (neviem či na ulici, či v tej rozkradnutej pokladnici po smere,...) blbec Psychopat investoval do zdravotníctva a do budovania novej nemocnice napríklad, vôbec by sme sa nemuseli obávať o nedostatok lôžok, ventilácií a podobne... Hlavne že lockdowny sú kvôli tomu aby sme udržali nápor na zdravotníctvo a realita taká, že vláda zdtavotníctvu nepomôže... Ešte treba rušiť nemocnice... 👎🏻👎🏻👎🏻

mey8
26. júl 2021

@miriam11 na to už pomaly prichádzajú aj krajiny ako Izrael, a Británia atd. Ale hovoriť o tom verejne sa rovná Hoax😂😂😂

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
mey8
26. júl 2021

@viktorka48 škoda že mu to Slovenský ľud tak dlho dovoľoval.. A stavba nemocnice, financovanie nemocníc stojí veľa.. Radšej 2 miliony (ako často? Týždenne?) za vyplácanie ľudskej hlúposti a totálnej poddajnosti... Ja som len zvedavá ktoré,, ovce,, budú nútené tie milióny vracať.... Ale to je vlastne teraz jedno, teraz sa poďme odmeňovať za hlúposť.... 😂👎🏻 Nemocnica nenemocnica, zdravotníctvo na pokraji,... A aj tak sa lockdownu nevyhneme... 🤦‍♀️😂 Ach ale nezabudnite privítať pápeža a potom mi,, nezodpovedný neočkovaný'' ktorý tam ani nebudeme môžeme za všetko 😂😂😂🤦‍♀️

mey8
26. júl 2021

@mey8 mysliac za 3-4 1000 vlnu😂😂

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
26. júl 2021

@miriam11 nemyslim si ze je velke nic. Ale malo by sa pozerat najskor na protilatky a kto ich nema tak ockovanie. Nemozeme robit uplne nic - to nejde. Pretoze prichadzaju ine mutacie a je to problem. No a treba natlacit novu vakcinu 🙄

miriam11
Odpoveď bola odstránená
marca12
26. júl 2021

@mirka438 ja nikoho neospevujem,napisala som len,že po roku nemozeme cakat vysledky a uz vobec nie v takejto krize.

ivana11155
26. júl 2021

@miriam11 máš pravdu, neviem síce ako protilátky ale účinnosť vakcíny je oveľa nižšia ako si pôvodne mysleli:

kittykat22
26. júl 2021

@ivana11155 preco screenujes len to co sa ti hodi? Nizsie je napisane ze ma 97% ucinnost pri 2 davkach. Ale to si nejako odstrihla.

@miriam11 to co pises nie je pravda.

sisaka
26. júl 2021

@kittykat22 problémy s angličtinou? Efektívna je len na 39% pri delta variante, to znamená, že bráni samotnej nákaze.
ďalej píšu, že 2 dávky vakcíny stale dobre fungujú čo sa týka prevencie hospitalizácie - 88% účinnosť a 91% účinnosť pri prevencii vážnej choroby.
To chce riadnu dávku fantázie z toho vydedukovat, že 2 dávky majú 91% účinnosť 🙄 to sa vola wishful thinking
samotný Pfizer priznáva a údajne to nikdy nepopieral, že účinnosť bude klesať a po 6 mesiacoch bude dosť nízka. Fauci im kázal
“ držať huby” , ale teraz je to uz jasné uz aj zo štatistík. Čo sa týka nejakých hospitalizácií a vážneho priebehu, tam sa už manipuluje o 106 s dátami, to vidím podľa toho, co sa deje u nás v Kanade a v USA.
Pre moju vekovú skupinu je šanca že zomriem na covid pribilizne 0.2% na kieho by som sa išla napichať touto experimentálnou “vakcínou”,
s účinnosťou 39% na variant, ktorý sa rýchlo stáva dominatným a veľkou neznámou, čo to spraví s mojou imunitou a telom či už z krátkodobého alebo dlhodobého hľadiska. Asi len človek, čo sleduje mainstream bullshit a politikov sa da na niečo také nachytať + samozrejme ľudia, ktorí zapredajú vlastne zdravie koli cestovaniu.
Môžem kašlať celu dovolenku, keď tu ide o život, radšej do smrti neprekročim hranice ako dať rodinu na experiment.

derdia
27. júl 2021

@viktorka48 co by som akoze mala nahlasit? 🤔

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
27. júl 2021

@sisaka tak ale podla tychto udajov stale ta vakcina zabrani tomu, aby clovek neskoncil v tazko stave v nemocnici, ci? V rodine mame covidove umrtie, 53 rocny fit bratranec, nikdy by som nepovedala, ze prave on na nieco take zomrie... a v okoli mam 12 rocne dievcatko, ktore bolo aj hospitalizovane kvoli Covidu a teraz, 4 mesiace po prekonani, stale chodi na plucne a ma velke problemy s dychanim... No ale v konecnom dosledku, je na kazdom, aby si zvazil, co je pre neho lepsie - vakcina alebo nie. Nerada sa pustam do takychto debat, lebo ludia ich vnimaju velmi citlivo a zaroven malokto ma dostatocne vzdelanie a rozhlad, aby sa vedel "kvalifikovane rozhodnut".... O vakcinach vseobecne sa vie, ze nakaze nemusia uplne zabranit a zaroven aj to, ze na to,a by fungovali spolahlivo, musi byt dosiahnuta kolektivna imunita. A ano, kazda jedna ma nejake vedlajsie ucinky, ktore su prehliadnutelne, pokial sa to netyka PRAVE MNA.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
att123
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
27. júl 2021

@viktorka48 ja som si zas ista, ze keby bolo dost vakcin u nas v zime, ked ludia realne umierali, zaockovalo by sa omnoho viac ludi. Moznost zaockovat sa je vsak stale slobodnou volbou. Zaroven si myslim, ze celej situacii absolutne neprospieva, ked sa ockovanie stalo volebnou kampanou - opozicia proti a vladne strany za. Politika by sa do toho nemala vobec miesat. Informacie o vakcine by mali prezentovat odbornici. Ja verim tomu, ze vakciny funguju, posledne data z Anglicka jasne ukazuju, ze covid sa siri medzi nezaockovanymi mladymi ludmi. Myslim, ze tam uz maju po Covide. U nas... som zvedava, co bude, ale pevne dufam, ze sa zivot, hlavne pre mladych ludi, opat nezastavi.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
27. júl 2021

@sisaka ale ved tam cely cas ide o prevenciu hospitalizacie a nie o to ze dostanes/nedostanes covid. Takze vakcina robi to co ma. My potrebujeme aby ludia nechodili do nemocnic a nie aby nedostali covid. Ale v pohode. Nedavaj si vakcinu, nikto ta nenuti. Ani teba, ani inych. Ale ked pride zima a bude lockdown tak sa nestazuj.

kittykat22
27. júl 2021

@simsalabim Ale ved v anglicku je Astra ktora je vytvorena na starom principe vakcin - na rozdiel od Pfizer ktory je tlaceny. Astra nie je ani dovolena aby bola v EU pouzivana takze porovnavat Anglicko a napriklad Izrael moc nejde. A nejde o to, ze sa siri koronavirus. Ten sa sirit bude. Ide o to, aby ludia neskoncili v nemocnici - pretoze ked niekto dostane a prekona virus bez problemov tak sa tu moze veselo sirit ako chripka v zime. Ale co potrebujeme je, aby ten co ju dostane nemusel ist do nemocnice a nemal po chorobe zdrav. problemy.

simsalabim
27. júl 2021

@kittykat22 v Anglicku nie je len Astra. Ockuju tymi istymi 4 vakcinami, co aj u nas - Astra, Pfizer, Moderna, Janssen, minus Sputnik. Od 40 mladsich neockuju Astrou. Statistiku toho, kolko vakcin od akeho vyrobcu bolo podanych, sa mi hladat nechce…. Ale mas pravdu v tom, ze Izrael sa sustredil na Pfizer. A co myslus tym, ze Astre nie je EU dovolena?

kittykat22
27. júl 2021

@simsalabim prepac zle som to napisala. Astra sa nedoporucuje a v Cesku ju maju len mladsie rocniky. V Prahe je napriklad vsade Pfizer. Ale Slovensko je problemove v tom, ze nema dobre zdravotnictvo a lozka. Prave pre Slovensko je ockovanie dolezite. Ak sa naplni kapacita miest tak bude zase vsetko zatvorene. Som zvedava ako to bude v zime.

simsalabim
27. júl 2021

@kittykat22 to ano. Je tlak proti Astre, ale aj zo strany ludi. Vacsina ju nechce. Ja som ju tiez nechcela.