icon

Bude vojna? Konflikt Ukrajina

26. jan 2022

Co myslite, moze sa ten konflikt Ukrajina, Rusko skončiť vojnou?

liusa82
26. jan 2022

@tenerifka inak aj mňa včera toto napadlo vo vani😀 myslela som akurát na túto tému že čo keby sú ženy takto na čele a o všetkom by rozhodovali tiež si myslim že by to všetko aj v minulosti takto nedopadlo

annm81
26. jan 2022

@liusa82 Ako pri všetkom - záleží od situácie. Boli by to ženy ako Čaputová a Radičová, alebo ako Záborská a Belousovová, nech ostaneme na Slovensku.

fiffinkaa
Autor odpoveď zmazal
annm81
26. jan 2022

@fiffinkaa Už včera som v diskusii vyzvala, aby niekto, kto tvrdí, že situáciu hrotí USA, napísal konkrétne činy Američanov, ktoré ho vedú k tomu presvedčeniu.

Na oplátku som ja napísala, prečo považujem za agresora Rusko - ruskí špióni na ambasádach, ruské zasahovanie do suverenity iných štátov, Krym, Vrbětice, vyhrážky, nesplniteľné ultimáta. V minulej diskusii som sa odpoveď nedozvedela, keďže Rusofilovia s vysokou školou života asi nedokážu sformulovať jasnú rozvitú vetu. Dočkám sa tu?

Inak spôsobili peklo aj v Juhoslávii? Aj vo vojnovej Európe? Aj v Kórei?

zuzinapipina
26. jan 2022

@annm81 ja si tiež myslím, teda nemyslím,ale viem,ze agresor je tu podla mna rusko...celkom sa mi páčil k tomu tento komentár a takisto aj videá v komentároch jednoznacne nasvedcuju,ze nie amerika, ale rusi si myslia,ze su nieco viac.https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10227685549071223&id=1442194694&m_entstream_source=timeline&anchor_composer=false

malvor
26. jan 2022

Rusko je agresor, ale Ukrajina je pre Ameriku strategicky bezvýznamná a snažia sa ju dostať do NATO, odkiaľ by mali priami dosah na Moskvu. Amerike by sa tiež nepáčilo keby sa Rusko dohodne s Mexikom, že si tam otvorí základne a umiestni svojich vojakov.

annm81
26. jan 2022

@malvor Sovietsky zväz sa dávno rozpadol, takže o partnerstvách Ukrajiny ďalej nerozhoduje. Mimo to, Rusko s NATO dávno susedí. Litva, Lotyšsko, Estónsko sú členmi NATO, Fínsko s NATO spolupracuje a z Turecka (člen NATO) je do Ruska tiež len cez mláku.

malvor
26. jan 2022

@annm81 Rusko je jadrová veľmoc, nie je to také jednoduché, že susedný štát so strategickým územím pre Rusko si teraz môže robiť čo chce, pretože Sovietsky zväz už neexistuje. Putin by už dávno na Ukrajinu zaútočil pred 8rokmi, keby tadiaľ nešiel plynovod do EÚ. Biden odobril dostavbu NordStream2, čím dal Putinovi zelenú na útok. Nehovoriac o tom, ako sa včera vyjadril, že ak zaútočia tak na ich uvalia ekonomické sankcie, ale vojakov tam nepošlú.

annm81
26. jan 2022

@malvor Ukrajina si môže o svojej zahraničnej politike rozhodovať sama. Rusi už asi zabudli na to, že sami sa pod suverenitu Ukrajiny podpísali a že za to Ukrajina Rusku zaplatila vcelku vysokú cenu.

cubo2
26. jan 2022

@fiffinkaa Rusko nie je agresor? A Krym sa daroval Rusku sam alebo mi nieco uslo?

Jasne, ze Rusko je agresor..

ivkazba
26. jan 2022

@mima1 to robila moja mama. Keď som to prvý krát videla, že na balkóne na parapete a komode potraviny, pýtam sa čo je. A že "nákup v karanténe". 😂😂😂

mima1
26. jan 2022

@ivkazba No ja som to citala len tu raz a vtedy som teda otvarala oci ze coooo…. A este utierali vraj vsetky zabalene potraviny dezinfekciou 😂😂

fiffinkaa
Autor odpoveď zmazal
hiro
26. jan 2022

Jakub Goda to dal dokopy:

Poslanec ruskej dumy Jevgenij Fiodorov navrhol výstražný nukleárny útok na testovacie stredisko americkej armády v Nevade. Takto si zauvažoval vo videu na Youtube:
"Nie sú tam civilisti a ak im dáme dva-tri dni dopredu upozornenie, bude to dobrý spôsob ako demonštrovať vážnosť našich zámerov."
https://m.lenta.ru/news/2022/01/16/fedorov/?fro...

Podpredseda dumy Peter Tolstoj zase navrhol, že Rusko by malo expandovať na úroveň jeho hraníc z roku 1917.
https://www.znak.com/2022-01-13/vice_spiker_gos...

Šéf vysielania ruskej televízie Russia Today Anton Krasovskij (na obrázku) hovorí, že Ukrajina neexistuje, lebo je to "ruská zem" a vyhráža sa, že Rusko napadne Ukrajinu pri akomkoľvek náznaku, že by boli blízko vstupu do NATO.
Keď sa ho hosť jeho show pýta na ukrajinskú ústavu, do ktorej si vložili cieľ vstúpiť do NATO, Krasovsky hovorí, že ukrajinskú ústavu zoberú a spália ju na pneumatikách na Kreščatiku "tak ako to máte radi".
Toto video odporúčam pozrieť:

https://www.youtube.com/watch?v=KyhnAOAmYGY

Ďalší poslanec štátnej dumy Alexej Žuravľov sa zase v televízii vyhrážal smrťou americkému senátorovi Bobovi Menendezovi, ktorý propaguje sankcie proti Rusku. Predtým navrhoval únos iného amerického kongresmana.
https://newjerseyglobe.com/congress/report-puti...

Na jednej z najpopulárnejších ruských televízii Russia 1 odznelo, že požiadavky Kremľu, s ktorými prišli v rámci prebiehajúcich rokovaní, sú iba formalita, ktorá slúži len na to, aby legitimizovala pripravovaný vojenský zásah.
https://cepa.org/going-up-russias-war-elevator

cubo2
26. jan 2022

@fiffinkaa krasne skopirovany komentar z Facebooku, skoda, ze su to uplne hovadiny.

Uz len v prvej vete pises hluposti - Rusi nas neoslobodili. Vysledkom oslobodenia byva sloboda, nie okupacia inou mocnostou. Rusi nas obsadili. Rusi vyhnali Nemcov, to je pravda, ale nenechali nam slobodu. Ked sme sa my, obcania Ceskoslovenska, sami rozhodli zmiernit socializmus a byt slobodnejsi (Prazska jar 1967 - Dubcek) tak v 68-mom k nam nabehli vojska varsavskej zmluvy, aby sme to s tou "slobodou" nahodou neprehnali. A zacala normalizacia.

Zvysok blabolov nejdem ani komentovat.

annm81
26. jan 2022

@fiffinkaa Jasné, Amerika na celej čiare prehráva už od čias studenej vojny. Len by ma zaujímalo, v akých parametroch sú na tom Američania horšie, v ekonomike, zivotnej úrovni, dĺžke dožitia, korupcii, bezpečnosti, inováciách? A to porovnávam Rusko s USA, ktoré sú v mnohých parametroch na tom horšie než tá západná Európa, ktorá podľa teba tiež je pred krachom.

liljana
26. jan 2022

@fiffinkaa Rusko nie je agresor? Fuu, to sa na skolach uz neucia o roku 1948, 1968 CSSR, 1955 krvave potlacenie demonstracii ruskou armadou v Madarsku,... Gulagy vynechame ... Alebo mozno vtedy iba niekto chybal v skole, ked sa to preberalo. 🙂

liljana
26. jan 2022

@fiffinkaa Zabudla si na Cikatila 🙂 V ROSSII net zlocina.
To je ako Fico. SMER nepotrebuje kontrolu, sme na tak vysokej urovni, ze korupcia u nas je nemozna. Nenadarmo studoval v Moskve. 😂

https://cs.wikipedia.org/wiki/Andrej_Čikatilo
Andrej Romanovič Čikatilo 16. října 1936, Jabločnoje, Sumská oblast – 14. února 1994, Novočerkassk) byl sovětský sériový vrah a kanibal, známý jako rostovský řezník, rudý nebo rostovský rozparovač, protože většinu svých vražd spáchal v Rostovské oblasti ruské SFSR. V letech 1978–1990 sexuálně napadl, zavraždil a zmrzačil nejméně 52 žen a dětí na území ruské SFSR, ukrajinské SSR a uzbecké SSR. Čikatilo se přiznal k 56 vraždám a v dubnu 1992 byl souzen za 53 z nich. Čikatilo byl následně v únoru 1994 popraven. Části těl svých obětí jedl.

liljana
Autor odpoveď zmazal
annm81
26. jan 2022

@liljana Ešte nezabúdaj na to, čo postvárali Rusi v Poľsku. Zaujímavé, ako rozdielne sú vnímaní Rusi v Poľsku a na Slovensku - niektoré národy majú aj vrstvu inteligencie aj historickú pamäť a iné zasa nie.

mike_bassett
26. jan 2022

Bože ženičky, ale ste tu nevzdelané a sprosté niektoré :D
Veď sa odsťahujte do Ruska, tam vám isto dobro bude.

mike_bassett
26. jan 2022

@fiffinkaa Ty si Blahova stará tetka čo ju nedávno z kurína vypustili, či ako ?

elizabeth88
27. jan 2022

Nuz nikomu z tychto mocnarov gloriola asi nenarastie,to si budeme asi zbytocne nahovarat,ze sa tu snazi niekto akurat tak zachovat mier bez postrannych umyslov.Amerika ma nejake svoje zaujmy,maju obrovsku produkciu zbrani napriklad.Ciste teoreticky by sa im mozno aj nejaka taka vojna hodila...no sme my len ludia,cosimozu domyslat...

kavicka12
27. jan 2022

@solange7 🤣🤣🤣

anja27
28. jan 2022

@hiro pises neskutocne hluposti. Akoze osobne si sa bavil s Putinom Bidenom ci inymi a povedali ti ze vojnu nechce hej? Ze si to zelaju podla teba len konspiratori. To si myslia len naivni ludia ako ty. Boje o moc a nadvladu boli vzdy a aj budu. Pre nenasytne ludske ego..takze co pises je odveci. Nikto z nas nevie o tom nic viac..

denda007
28. jan 2022

@liljana snazilkovanie je fakt hnusne slovo

kolieskova232
28. jan 2022

Osobne si myslim, ze sa to nejak utrasie

hiro
28. jan 2022

@anja27 Konspiratori su posadnuti konzumovanim strachu. To je susto ktore maju na ranajky obed veceru. Produkovanie sprav ako kazdy chce vojnu a znici ich milovane Slovensko je len dalsi zakusok.

liljana
28. jan 2022

Je 99% sanca, ze sa konspiratori vojny nikdy nedoziju a zomru smutni, ze sa ich zelania a predpovede nenaplnili.

anja27
28. jan 2022

@hiro ale bavime sa o tom co si napisal ze nikto nechce vojnu iba konspiratori to ze ziju v strachu je ina vec. Ako mozeme vediet ci niekto chce vojnu alebo nie? To je proste hlupost..