Bude Zem na tri dni v temnote?
Zeny viete si to predstavit zeby sa to stalo? Pise sa, ze sa to ma stat zaciatkom
Noveho roku stvrtok piatok sobotu. A ze to pride v roku 2025 a vtedy to bychadza tieto dni. Co si o tom myslite?
@nufafa No dobre tak ho do diskusie pridám 😆
Otázka je hlavne pre veriace, som zvedavá ako to vnímate, tak to prosím neberte ako provokaciu. V dokumente out of the shadows povedali že vo svete je veľa zla lebo vysoko postavení uctievajú diabla. Hollywoodske filmy a videoklipy sú vraj plné satanskej symboliky. Začala som si to všímať a naozaj tam tie symboly sú. Tiež ste si ich všimli? Myslíte si že ich použitie niečo ovplyvňuje alebo je údajná hra mocných na uctievacov diabla len spôsob ako si pred sebou ospravedlňuju že sú totalni hajzli?
@katka700 Ten dokument som nevidela, ale o pouzivani satanskej symboliky som pocula. Nepatrala som po tom. Neviem, co si mysliet o mocnych tohto sveta. Kolki z nich napr. patria k slobodomurarom... V kazdom pripade satan je vladcom tohto sveta, on vie, kto vsetko mu patri... Ci sa mu niekto upisal dobrovolne, alebo sa k nemu priblizuje svojimi skutkami, asi ani nie je take dolezite vediet.... My to fyzicky nijako neovplyvnime, ale mame sa modlit za tych, ktori spravuju nasu i okolite krajiny, za vsetkych v podstate...
Z náboženského učenia sa o 3 dňoch temna hovori ale vôbec sa nevravi kedy takze by som neverila tomu
@katka700 nie ake symboly?? Ja iba viem ze napr jednorozec co ma kopec deti ma na obleceni ruksakoch je symbol sexualit
3 dní vkuse budem spať? 😅 sen!!!
@simca06022011 stale by sme byvali v stodoliach, platili im aj za to ze vzduch mozeme dychat, nemali by sme medicinu vyspelu, vedu, techniku.. vsetky diabolske veci.. :DDD nastastie casom dostali rozum /// fúha... ale vieš o tom, že strediskami vzdelania v stredoveku boli kláštory, že knižnice boli v kláštoroch, že mnohí mnísi boli aj lekármi, že práve na stavbách kostolov sa odráža obrovské stavebné umenie (toľko k tým stodolám), a že napr. ako prvý s teóriou veľkého tresku prišiel katolícky kňaz? ...
@rusalinka ale mnisi mali preto kniznice a vzdelanie, lebo cirkev odjakziva drancovala ludi z penazi. Ľudia boli chudobní a preto nemali prístup k vzdelaniu. Kdežto cirkev sa váľa v peniazoch odjakživa, ľahko sa im získavali poznatky a vzdelanie a hlúpych ľudí potom jednoduchšie ovládali a zastrašovali.
@rusalinka vies ze cirkev upalovala, pripadne "mucila" inovatorov s inymi nazormi, aby zmenili nazor? novymi poznatkami?postupmi? ano skoly boli napr. vacsinou cirkevne/napr. dedinske, pri kostole ich viedol farar/, a co sa tam ucili? chvalit pana, modlit sa a zit v sulade s cirkvou a potom este tak citat a pisat, primerane.. ak vobec chodili do tej skoly deti, ved negramotnost bola bezna, skola povinna nebola pokial viem, deti aby rodina vyzila makali na poliach a pod. Oblbnuti, ovladani od mlada
. A ze nieco vedeli? no ano vedeli, ved nic ine nemaju na praci, len sa ucit. Ostatne im bezny lud a majetky nakradnute zabezpecili. Ludia financie nemali na knihy a podobne vtedy luxusne veci (nuz a z kade tie knihy, ved sa pisali hadam len v klastoroch a pod, tak ako sa im to hodilo, a co bolo napisane bolo svate).
A to ze sa stavali sakralne budovy, ma co s tym, ze bezni ludia zivorili , aby cirkev na to mala financie? :D a neviem ako sa zasluzili o architekturu, pokrov v stavebnictve, kedze na to boli majstri. Nie knazi.
Urcite nie som odbornik na historiu, a vsetko ma dva pohlady na vec, ten co chce ich bude velebit, ten co nie nebude. Ja urcite nebudem za utrpenie v mene "akehokolvek" nabozenstva, a toho bolo viac nez dost. Inkvizitori, intrigy, snahy ovladat panovnikov, konfiskacie majetkov atd... a pokracovat by sa dalo dlho o tom.
@maja22 amen. Kedysi som o tom čítala, ale popravde som si to moc nevšímala. Ale čo ja viem.. ten stredoveký život bol asi jednoduchší. Tak napr.keby fakt prišlo k niečomu, koľkí by sa vedeli o seba fakt že postarať? Myslím tým prežiť (nie len dopestovať a odchovať, ale v prípade potreby sa aj ubrániť?)
Nie je mi jasné, že diabol sa stále ociernuje. Veď poslúchať musíš práve Boha. No neviem, ak by som si mohla vybrať, tak budem radšej v nemilosti u Boha a diabla chcem za kamoša.
A teraz vážne. Kto vymyslel túto dualitu? Nejako som sa v tom stratila. Keď príde súdny deň, Boh príde súdiť živých aj mŕtvych. Boh nemá súdiť, keďže sa hovorí vseobjimajuca božia láska.. A čo potom robi Satan? Ohrieva šunky nad kotlom (sveta žiť, plyn drahý...)? Či Satan je len na zastrasenie? Neupalte ma, len sa zamýšľam.
@stanulienkat dobre.
@simca06022011 dobre.
@autorla Aj ja som to počula o tom jednorozcovi. Počúvas slovenský dohovor za rodinu?
@simca06022011 ale nie to neni pravda ze mucili a upalovali carodejnice a novatorov, ako pises ze neni si odbornik..ani ja ale odtial potial najprv treba sa vzdelavat o stredoveku, alebo rozmyslat v súvislostiach, neni to vsetko take priamociare a pravdivé co sa povie na klebetnom fb, mk, v kometaroch pod novinovými clankami, realne sa mame co ucit od stredoveku, to je fáma ze temny stredovek ..a ked boli psychopati aj vtedy samozrejme, treba mat uctu k dejinam, nefalsovat nepreberat bezhlavo co pocujem, overovat si, hladat pravdu
@katka700 ja si myslim, ze tam su riadny psychopati, ked pozeram filmy ake sa natacajú ..to sa nedá..to neni normálne..uz pri rozpravkach to vidno...to povedal aj uznavaný cesky neurochirurg alebo psychiater? Ze nam vladnu psychopati..je aj kniha o tom ked das do googlu...ale to sa vie vseobecne..len ako sa my zariadime co budeme podporovat a co nie, ze je cez čiaru. A su v tom peniaze okrem škodoradosťi.
@lapersefona nie zatim ale citala som to kdesi uz nepametam kde
@nufafa ja mam zvazit, ci ty chces nieco naozaj vediet? 😄 Nie som jasnovidec. Hovorit o satanovi niekomu, kto v neho neveri, sa mi zda dost zbytocne. Neviem ani, ci veris v Boha, kedze sa vyjadrujes dost opovazlivo a lahkovazne. Viem si najst cas na tieto temy, lebo je to sucast mojho zivota, ale niekedy musim zvazit, ci je to potrebne...
@maja22 nechám na teba, či odpovies, alebo je to pre teba strata času. Nikde som nepísala, že v diabla neverím. Pýtala som sa, kde sa vzala dualita. Skôr neverím v Boha, Satan mi je bližší (kohutie ani kozie hlavy doma nemám a satanizmus je tiež..no ako by som to, aby som ta neurazila... proste fanatici brániaci svojho vodcu- neviem to napísať inak, sorry). Tým, samozrejme, neznevažujem tvoju vieru. Vážne som sa len zamyslela a zaujíma ma, ako si to niekto iný vysvetľuje. Viera a náboženský fanatizmus sú pre mňa rozdielne veci.
@nufafa seriál na Netflixe. Ak si pamätáš, kedysi chodievala v telke Sabrina, mladá čarodejnica. Toto je nové spracovanie, temnejšie, miestami až hororové... ale mne sa to veľmi páčilo. A tam bola linka o Lillith (čo je vlastne prvá žena Eva), ktorá sa zamilovala do Lucifera po tom, ako bol vyhnaný z raja a jej túžbou bolo s ním vládnuť peklu.
Pozri si out of the shadows ak ťa to zaujíma viac , vo filmoch zazries rôzne verzie pentagramov, diablov kríž, rohy, diablovo oko. Kým som sa na to nesustredila nevedela som že je to okultna satanska symbolika a prehliadla som tie symboly.
@nufafa Pytas sa, kde sa vzala dualita. Toto slovo nepovazujem v danom kontexte za spravne, lebo ak je nieco v dualite, je to v rovnocennom postaveni. Boh a Satan nie su si rovni. Satan je stvorenie, Boh je Stvoritel. Satan sa spomina ako v Starom zakone, tak i v Novom. Ano, co sa tyka vplyvu na cloveka, zda sa byt dost mocny. Ale jeho moc ma vytycene hranice, Boha sa boji, musi ho totiz posluchat, ak dostane priamy prikaz, hoci drzosti ma v sebe vela a dovoluje si... Je skutocne rebelom, ale nie stastnym, je zufaly a naveky zatrateny. Nenavist voci Bohu deformuje aj jeho vztah k cloveku, ktoreho sa snazi stiahnut so sebou na dno. Kedze v Boha neveris, citis sa blizsie k Satanovi pre jeho rebelstvo, mala by si vediet, ze je to otec lzi. Klamstvo a manipulacia su odbory, v ktorych je doma ako ryba vo vode...

Že ďalšia blbosť. A že som ich už zažila... Tá najčerstvejšia info bola, že očkovaní proti covidu v r. 2023 začnú záhadne umierať a všetci pomrú. Tak uvidíme. Ešte máme nejaký mesiac. A keď náhodou nezomriem, tak budem sledovať to temno, ktoré je rovnako pravdepodobné ako záhadné úmrtia miliárd ľudí na planéte, ktoré sa tiež akosi nekonajú...