Budeme bez plynu?
Myslíte si, že budeme bez plynu? Už teraz prúdi menej plynu na Slovensko, čo bude ďalej? Nemecko nám plyn dodávať nebude (vraj), pretože sami majú málo. Nemyslím iba domácnosti, ale fabriky, pekárne...prežijú to?
Je pravda, že Putin po odstávke nepustí plyn?
@markus1 Keď som sem písala, že nás odpoja tak sa mi tu dámy smiali. A je to tu.
však máme plyn z inde, zásoby sú, a čo si myslíš čo plašíš si myslíš že ako nepotrebuju rusi predavat plyn že budu platit vojnu na ukrajiny z poz. myslenia, dojdú prachy príde rozum budu radi že môžu niečo predať
elektriny je dost čo riešiš
a mimochodom ona píše o niečom uplne inom, o tom že poliaci si vyzbrojili armadu poriadne a pripravili sa na to že rusi začnu vydieracku nátlakovu vojnu ale s teroristami sa nevyjednava proste , nech si nechaju aspon im možno konečne ludia nebudu v panelakoch mrznut
to máš fakt skutočne dôveryhodny zdroj a prečo nik nezverenil udajny list , ja ti napíšem člankov kolko len potrebuješ
myslíš ž 3 štaty nahradí odber polky europy
Zhrniem. Na rusov len velky bic a malu ohradu, za to, co spravili. Nebudeme predsa obetovavat okolite krajiny len preto, aby sme mali lacne faktury za kurenie. Nie sme na Mnichovskej konferencii. Plyn si dovezieme od inych krajin. Nech sa s nim rusi aj zadusia. Som za masivne dodavky tazkych zbrani na Ukrainu a vyplieskanie tej ruskej havede. S teroristami sa nevyjednava, teroristi za likviduju.
Ja sa psychicky i financne prirapravujem na dva-tri tazke roky. Pamatam, ked sme sa v detstve stiahli 7clenna rodina do dvoch izieb a kuchyne a v ostatnych sme kurenie vypli, aby sa usetrilo. Teraz by slo spustu ludi rozdrapit, keby sa to po nich chcelo. Ale kurenie bolo to drahe a nikto nam to nedotoval. AJ teraz som to ochotna urobit, aj ked financne utiahneme i velky narast, ale aspon tym usetrime spotrebu. A ak zavru skoly, tak holt za peniaze urcene na leto odcestujeme niekam uz cez zimu na dlhsie, vdakabohu nam to nase prace umoznuju. Ale ako tato superkvalifikovana vlada vyriesi priemysel, tak to ma desi☹ No cokolvek je lepsie nez ist na ruku Rusku, pze to by znamenalo o par rokov mat ruske tanky pred domom a byt druhou Ukrajinou, a to dakujem pekne, radsej EU a slobodu zit si a pracovat ako chcem!
@liljana
@rohypnol1 uzivatelky modreho konika, kt. su aktivne v temach o dovolenkach a prijme nad 3000e su podla vas reprezentativna vzorka situacie a stavu slovenskeho naroda? Naozaj? 😂
toto u mnohych naozaj nie je o bio potravinach , dovolenkach a kavicke v kaviarni, ale o ako tak dostojnom preziti. A takychto rodin bude pribudat....
Na Slovensku mame uz teraz vyse 700 ludi pod hranicou chudoby, dlhove zatazenie domacnosti je vyse 70% ich rocnych disponibilnych prijmov a odhaduje sa ze viac ako 35% ludi nezvladne vykryt neocakavane vydavky..
Co bude, ak sa inflacia vyrazne zvysi, dojde k stagflacii, hromadnym prepustaniam, enormnemu narastu cien atd. atd, si domyslite.
Moja rodina to zvlada, ale nebudem preto bagatelizovat zlu situaciu..
v jednom suhlasim, kto rezervu ma, zvladne to. Len u nas ani tu rezervu rodiny nemaju,je u nas priam zufala financna gramotnost..
@sara07 Ty si dobrý troll. Áno mám strach, lebo všetko ide na plyn, priemysel a keď priemysel nebude mať plyn tak logicky budú prepúšťať.
nejde všetko na plyn,drvivá výroba funguje na elektrinu , rozmyšlaj , stroje čo máte v továrni čo majú zástrčku čiže elektrinu nie ?
nejde všetko na plyn , jedine duslo šala lenže načo ide sa celkovo spotreba hnojiv znižovat tam sa bude prepuštat aj keby sme dostali plyn zadarmo , teraz ako sa ideme všetci poskladat z duslo šala , nepotrebuje svet tolko hnojiv už
schválne mi vypíš presne ktoré tovarne budu pre plyn odstavené aby to tvoje KED bolo naplnené
mala by si ten svoj strach riešit so psychologom a myslíš že ked sa budeš klepat a stresovat pre plyn že ako čo vyriešiš ?????
@sara07 Čo automobilky?
@markus1 veď to.
@sara07 Tak vidíš ty mudrlantka...čítaj čo píše viestta
nepracovala si nej že ?
gragulujem k duševnemu orgazmu
😂😂
a kedy presne ako uplne všade naraz prepustia aby som si poznačila do kalendara
@sara07 nie nenahradís. Zo dňa na deň nepostaví oblúkovu pec, zo dňa na deň nezmeníš ohrev v naráža kach, v zihacich peciach. Jedna vysoká pec je v odstávke, takže je menej vysokopecneho plynu, kokosové batérie síce idú, ale koksarensky plyn a vysokopecny z vlastnej produkcie neutiahnu cely finisching. Všetky pece sa vykuruju zmesnym plynom. Samotná výroba surového železa a ocele sa bez plynu zaobíde, valcovanie už nie. Každú bramu ohrievas v plynových narážacich peciach na valcovaciu teplotu. Každý vyvalcovany zvitok musíš vyzihat v y nových peciach. Pozinkovna ma pece, dynamiky, počinov a tiež. Neverila by si koľko tam je pecí, ktoré sú odkázané na plyn. Oblúkové pece na elektrinu možno ešte nie sú ani nakreslene, nie to aby coskoro bežali.
Za Podbrezovou nemám až tak presne info, ale aj oni majú plynové pece na ohrev polotovarov, na tepelnú úpravu v technogickom cykle. Toto na elektrinu neprerobis zo dňa na deň a ani za pár mesiacov.
Cementáreň aj keď spaľuje napríklad pneumatiky bez plynu neudrží pece v chode.
@sara07 Čítaj ďalej ty duševný orgazmus
@sara07 ak myslis dekarbonizaciu v US Steel (oblukove pece), tak tam este nie su ziadne konkretne terminy. Ide o obrovsku, financne aj casovo narocnu investiciu, kde je otazna navratnost, cize bez fin. podpory statu sa do toho nepustia..
cize na to mozeme na este velmi dlhy cas zabudnut (na realizaciu potrebuju cca 2roky, este sa ani nechystaju zacat, takze.... )
ty si neurol na ukludnenie, ano zdochneme tu uplne bez ruského plynu

@kittykat22 Ty aj čítaš čo píšem? Alebo len nezmyselne útočíš?