Budú musieť všetci, čo budú na pohrebe dodržať karanténu?

paulinka17
15. aug 2020

Ahojte
Bohužiaľ nám zomrela babka a zajtra ma pohreb, chystala som sa samozrejme že idem ale dnes som zistila že prišla jej dcera z Talianska (podotykam skoro pol rodiny je z Talianska ale keďže je situácia aká je neprídu) budú musieť všetci čo budú na pohrebe dodržať karantenu ?

deti95060810
15. aug 2020

nie...

lucinkab
15. aug 2020

Nie ale neviem ci by som sla max von qj to s odstupom ako riskovat...vsetci budete zapisany co tam budete ak dakto ochorie vaetci pojdete do karanteny a na testy

veronikaszabova
15. aug 2020

@lucinkab vies kolko ludi mozes stretnut napriklad v obchode, ktori sa vratili z Talianska?
Ja si nemyslim, zeby sa mala stranit rodiny na pohrebe.

lucinkab
15. aug 2020

@veronikaszabova je to babka,je situacia aka je s kovid a poznam ludi co sa na pohrebe tvaria sceny ako smutia a zvysok zivota nepachnu k hrobu...

lenadka
15. aug 2020

Taliansko je momentálne v zelenej zóne, teda karanténa sa na ľudí prichádzajúcich z IT nevzťahuje. Opatrenia na predchádzanie ochorenia sú ROR. Úprimnú sústrasť.

veronikaszabova
15. aug 2020

@lucinkab a co ze je to babka? To nema truchlit?

mirage
15. aug 2020

@lucinkab uplne odveci komentar. Poznas ich? Vies, ke maju v rodine vztahy?

galioska
15. aug 2020

@paulinka17 to vážne toto?

sense
15. aug 2020

Nemusia. Taliansko nie je na zozname

scorpionflower1
18. aug 2020

@veronikaszabova prepac, ale nemas pravdu. Kontakt s rodinou je iny (bozkavanie, podavanie ruk) a hlavne asi bude po pohrebe kar v uzavretom priestore. V sucasnosti korona pribuda v Trenc. kraji a vsetci nakazeni su z rodinnych oslav. V obchode sa dokazatelne nenakazil na Slovensku este nikto, lebo tu nemame komunitne sirenie. Velke rodinne oslavy a navstevy neodporucaju ani hygienici.

veronikaszabova
18. aug 2020

@scorpionflower1 takze ty sa nestretavas ani s rodinou? Ci?

My mame v sobotu oslavu narodenim mojich chalanom - pride 30 ludi a neriesime.

scorpionflower1
18. aug 2020

@veronikaszabova Stretavam sa s najblizsou rodinou, o ktorej viem, kde bola v poslednych 2 tyzdnoch (mama, otec, sestra a jej deti) a ze by zdravie neriskovala. Velke rodinne oslavy neabsolvujem. Ak chces ist na oslavu, je to tvoja vec, ty vies najlepsie, ale hygienici to neodporucaju. Ja som ti napisala fakty. Kontakt na rodinnej oslave je ovela riskantnejsi ako kontakt v obchode.