Budú pošty fungovať do budúcna?
Dnes sme mali takú debatu že všetko sa zdražuje, aj služby pošty sa zdraželi, že už nebude pomaly mať kto posielať cez poštu keď je aj iná možnosť. Som sa nad tým tak zamyslela či budú fungovať pošty vôbec do budúcna.? Sme dedina s 5000 obyvateľmi. Áno robím na pošte a myslela som že si to už potiahnem do dôchodku. No ktovie čo bude..
Aj jednota ruší prevádzky, tam kde sa to neoplatí. Ale určite nezruší všetky predajne.
Jasne, že sa dviha poštovné. Aj na pošte sa svieti, kúri, aj do aut sa tankuje, aj na pošte pracujú ľudia, ktorých treba platiť. Proste hore ide všetko. Všetko. Včera v jednote uhorka 🥒 1.70. To nikto nerieši. Proste dole už nič nepôjde. Len hore.
@1fifinka1 Jednota u nás v dedine sa rozširuje. Dali dlhšiu otváraciu dobu a aj v nedeľu bude otvorená čo doteraz nebola. No som zvedavá čo nás čaká a neminie.
V Považskej Bystrice v priebehu roka zatvorili dve. A to jednu na sídlisku ktoré ma cca 11000 obyvateľov.
Posta je staty podnik. Kazdy stat ma povinnost poskytovat postove sluzby. Takze nie, postove sluzby ako take nesmu nikdy zaniknut.
Posielanie listov je uz davno stratova zalezitost pre postu a stat. Ale stat to aj tak musi poskytovat....
Samozrejme postove filialky sa mozu pozatvatat....ale stale musi byt moznost niekde ten list odoslat.
@1fifinka1 ludia nechcu ucty, lebo sa plati za ne:DD ved ked zaplatim 5 sekov na poste, tak poplatok je taky isty ak nie vyssi ako na bankovom ucte.
Ostante moze, nemusi byt pravda, ale urcite zeefektivnovanie prace a zmena pristupu caka kazdu jednu postu. Ziadne vyuctovanie ani co opisujes mi roky neprislo postou. A myslim, ze to tak bude mat viac ludi vo veku 40 a menej. Kto uz len dobrovolne a rad beha na postu? :DD
Elektornickymi schrankami stratila posta veeeela zasielok. ja som to pozerala, iba jedna firma, minuly rok a mam tam cca 80 dorucenych dokumentov (bez doruceniek atd,), JEDNA osoba. To je vela prace a vela penazi ak mame desattisice podnikatelskych subjektov.
Rusenie pobociek je podla mna prave snaha o efektivnejsie vynakladanie penazi, lebo platit tolko budov, tolko zamestnancov, to nie je sranda. Urcite vsetky nezrusia, s tym suhlasim.
@simca06022011 ja tie účty nosím, ale tak sú ľudia, čo vždy vedia všetko lepšie. Koncim debatu. Co som chcela som napísala. Ze tebe nechodia, neznamená, že inému nie. Všetci to vidíte len cez seba. Sedíš tam? Doručujes? Nie. Takže.....
By ste sa divili koľko ľudí pôjde radšej na poštu 10x ale fyzicky to zaplatí, fyzicky si odložia sek, ktorý kedykoľvek dohladajú. Pre niektorých ľudí je internet banking smrť. Na šeku majú všetko vypísané, len podajú. Žiadne chyby v číslach nič. A na Slovensku nežijú len ľudia do 40 rokov. Milujem odpovede na koniku, tu sú všetky lekárky, právnický, finančné poradkyne, postarky, predavačky. Najlepšie odpovedať všetky a na všetko. To je na MK. Super. Všetci vratme licencie, diplomy, stačí nám na prežitie MK!!!
@1fifinka1 JA nepisem, ze sa to nerobi a nik to nerobi a nepouziva, kde take nieco vidis? ja pisem, ze tie dovody, platit ucty v hotovosti, asi nebudu kvoli bankovemu poplatku ;) A ku generaciam, naschval som tam napisala vek.. ale postupne tie generacie, ktore nevedia prezit internet banking budu ubudat (predstav si su aj dochodcovia, ktori su za banking vdacni a na postu ich clovek nedostane ani parom volov a nepovedala som ze ZIADNY z nich nedostava postu... ). Posty budu samozrejme vzdy, ale bude sa zefektivnovat praca, doplnat sluzby. Atd. Clovek musi mat moznost jednoducho poslat/dostat balik kamkolvek, ziadna krajina postu nezrusi to je fakt.
A tiez, som si na milion percent ista ze tieto poziadavky dostavat faktury skoncia. A nie len z iniciativy odberatelov. Nik sa nebude tutkat a pri dneesnych cenach posielat postou faktury. Si predstav len obycajne poslat 2000faktur, To mam kazdy mesiac +-2000EUR, nekradnem :D a takto mysli xy firiem, uz sa setri aj na tom, ze eshopy netlacia faktury, ale posielaju ich emailom. Je to uplne jednoducha vec, velke firmy to nerobia automaticky, len s ohladom na ludi, ktory realne email a pod vymozenosti uz/este nepouzivaju.
Ale tak ano, mozes byt na tuto debatu hakliva, ja to beriem. Aj vytahovat debaty o odbornosti a podobne "urazky" aj na moju "odbornost" a kludne mozes aj MK osadenstvo urazat. Fakt je ze do financii a nakladov a dovodov na to preco sa deje co sa deje aj s postou vidim. A mozes sa kludne o zem hodit. A nezabudni, ze aj ty si clen MK, pises sem a nie raz, takze v podstate aj o sebe pises. Lebo mne napr. vycitas nieco, co som nikde nenapisala :D Rozohnila ta takto jedna veta ohladom toho ze platit sek v hotovosti je drahsie ako bankovy ucet.
@1fifinka1 áno zdvíhali platy,ale prečo? No preto,lebo dorucovatelka mali minimálnu a keďže sa tento rok zdvíhala minimálna,tak sa zdvihli platy aj im,tak aj všetkým. Pošta tak ako je podľa mňa v priebehu 15 rokov zmizne lebo ju držia hlavne dnešný dochodcovia,čo nemajú maily, účty a smartfóny.Listy sa posieľať už nebudú,budú emailová komunikácia, všetko zaplatíš cez internetbanking. Bežné dorucovatelka už nebude treba,skôr budú mobilné,ktoré budú rozvážať aj balíky. A aj priehradok bude skôr na baliky
@1fifinka1 a toto je pokus o vtip alebo čo.... práveže sa ešte pridáva a ľudia viac využívajú internet a atď.Ja som už nebola na pošte ani nepamätám,jedine čo inkaso príde a to je všetko.Cakam ,kedy aj to už bude chodiť do mailu.Ale všetko riešim už cez net.Vypisy, vyúčtovania všetko v maily.A platí sa cez banking.Starí ľudia už majú účty a deti platia cez banking aj im inkaso lebo chcú ušetriť ten poplatok.Cakam kedy aj dopisy začnú riešiť kuriérske spoločnosti.Baliky už ani neposielame cez poštu ale cez kuriérov.Keby poštu nedržali umelo, už dávno nie je
@kvietocek87 🤣🤣🤣🤣 ďalšia odborníčka
Ja nechodím na plaváreň ani do kina. Nech všetky zrušia. Okupem sa vo vani, a film si pozriem na nete. Načo UMELO držať také inštitúcie. Ved keď nevyužívam ja, nikto tam nechodí.
@simca06022011 áno, v zahraničí sa štandardne udáva číslo bytu
@1fifinka1 ja s tebou súhlasím a nemám nad 40 a tiež chodím platiť šekom a aj cez sek posielam peniaze lebo ma to vyjde lacnejšie ako vklad do banky....
@angela85 vazne si myslíš takú chobotinu, že sa budú iba meily posielať? 😅😅👏🤦🏻♀️ Omg. Ja každý rok posielam pohľadnice, či na narodeniny, meniny, veľkú noc alebo aj vianoce poštou!!!!! A budem to robiť kým ne umrem.
Tak isto je ešte XY služieb co ponuka pošta a co cez meil neurobíš.
Keby pošta normálne účtovala veci, ktoré sú inde spoplatnené, tam by fungovala efektívnejšie.
1000 dôchodcov ide vyberať dôchodky, na postu, lebo soc poisťovňa ich tam posiela zdarma. To isté iné dávky.
Mali by to posielať na účet alebo účtovať aspoň 2€ za osobný výber..
Toto státie v rade kvôli výberom peňazí na poste je katastrofa. Potom ze prečo tam ľudia nepodáva ju balíky. No hodinu stáť v rade kvôli balíku, to radšej pri platím 50centov cez Zasielkovňu.
@lenkakravcova 😁bola by diskriminácia, nedávať cash... To by bolo demaršov😁
2018 busom Štrbské - Poprad cez Veľkú Lomnicu... . Tam dav ako pred koncom sveta... Zrazu všetci ožili, ze co, to?... 15.teho,socialne dávky... povedal šofér do mikrofónu. Tak hej, to dava logiku. Takže TL tiež prežije pošta.
@lenkakravcova toto ma ani nenapadlo s tými dôchodkami. Podľa mňa to aj je dotované štátom,či?
@angela85 to neviem, lebo zase pošta je štátny podnik, - či si za to preleju nejako peniaze, netuším, ale vyberačov tých dávok to na píšte nestojí nič, preto ich tam je tak veľa. 😀 Keby dali tie 2€ poplatok, hneď by všetci zrazu mali zdarma fio alebo mbank účty kde by si to nechali posielať a nezdržiavali by konečne. 😀
@ahhola
No musím povedať, že mne viac vyhovuje pošta ako kuriéri. Z kuriérov som vždy mala stres, človek sa im stále musí prispôsobovať, je to veľmi nepohodlné.

@1fifinka1 Aj nám zvýšili plat od 1 marca, no uvidíme čo bude ďalej. V meste zavreli zo 7 dve pošty.