Budú všetky medvede naozaj odstreľované?
To naozaj teraz vystrielaju všetky medvede? Nedá sa to riešiť odchytom, alebo neviem, nejak inak? Ja chápem, ze niekedy to inak nejde, keby na niekoho z rodiny zaútočil medveď, sama by som iné riešenie nehľadala, ale toto mi príde už na hlavu...
Konečne ich idú redukovať , pretože už je neúnosné ako sú premnožené. A to nie že ľudia do lesa behajú ale normálne chodia do mesta k ľudským príbytkom a sú agresívne. Treba to konečne poriešiť. Ja to schvaľujem.
Keby boli v lese,nikomu by nevadili. Lenze napadaju ludi v dedinach,na cestach,chodia k obydliam. Znameho dotrhal medved a dovtedy som aj ja bola proti strielaniu. No po tomto utoku som zmenila nazor. Je to dozivotna trauma.
@really8 ani v Kanade to nie je také jednoduché. Toho medveďa nemôžeš len tak niekde “vyhodiť”, v lesoch sú iné medvede, ktoré majú tiež svoje teritórium. Taktiež do prírody sa vracajú len za určitých podmienok. Ak zviera sa sústavne vracia k mestu/dedine, ak napadne domáce zviera, či človeka, také sa musia utratiť.
Eko fanatici si musia uvedomiť, že život a zdravie ľudí je nad životmi zvierat.
Regulácia je potrebná. Skús porozmýšľať či majú medvede dákeho predátora ktorý by prirodzene regulovali ich počet .
Ja som síce dlhé roky mimo, ale tento problém som tiež zaznamenala. Môj otec žije vyše 70 rokov v tej istej dedine a pamäť mu veľmi dobre slúži. Všetky z mesta, čo majú šancu stretnúť medveďa akurát tak v ZOO alebo raz do roka na výlete v Tatrach, by si to mali prísť vyskúšať žiť na dedinu, kde tento problém nikdy nebol a stal sa v ostatných 5 rokoch, možno by pochopili, že je najvyšší čas riešiť tutu situáciu.
@mamutka Cigani chodia do lesov v tlupach. Lebo tolko cucoriedok a hub, co oni vsade predavaju, musi zbierat mnozstvo ludi sucastne. Takze k tomu robia patricny hluk a medveda vystrasia. A ano, medvede su premnozene a jedina cesta je odstrel. Ja som sa narodila na dedine, cele detstvo a mladost som bola v lese a dnes som rada, ze sme predali chatu v rekreacnej oblasti. Namiesto do prirody chodim do kaviarni. Kvoli strachu z medvedov.
Autorka prestaň chodiť do tých pekných hotelov. Nepoužívaj lanovky a celkovo už nepodporuj šialene developerske projekty. Problém nie sú premnozeni macovia ale premnozena smeracka cvarga a oligarchovia roky devastujuci lesy. Tie medvede v obciach sú následok.
Vsak konecne sa zacalo aspon nejake minimum diat s premnozenymi medvedmi. Ake pocty sa volakedy regulovali, ked este prefajceni travou (a ktovie cim vsetkym) sa nezacali hrat na ochrancov medvedov (vsak ano, peniazky cinkali, niektori si natom vytvorili zivobytie - akoze plasenie medvedov)? Bohvie kolko tisic ich tu mame a kvoli nepatrnej aktualnej regulacie (tusim zatial do 20 ks), tu idete vyplakavat. Mne toto rozum neberie.
A riesenie - zaviest ich hlbsie do lesa, ako fakt vtipne. Lebo urcite ti tam medved ostane, hlavne ked ho z tade bude vytlacat silnejsi jedinec.
Sú to prekliate zrúdy títo politici viď ala Huliak pre nich je to prestíž uloviť medvediu trofej ale vraždiť medvede je ohavný čin ako teraz 70 kg medvedicu a jej tri medvieďatka to je zrúdny čin - celé je to vymyslený lynč na medvede - títo politici rúbu lesy ( 10 000 000 kubíkov dreva ročne ) likvidujú celé lesy, ktoré sú ich domovom, kladú vnadiská blízko obydlí, aby prilákali medvede a potom mohli vykrikovať aha medveď v obci, píšu štvavé články aby v ľuďoch vyvolali davovú psychózu proti medveďom - každému takému vrahovi čo zabije medveďa len jedno a to - čo on tomu medveďovi !!!!!!!
@anouschka5 🤦🏼♀️

@tetapetra no neviem ako sú eko friendly ale neexistuje aby bola zver takto premnožená. Všetka zver nielen medvede.