icon

Budúcnosť - nahradí nás technológia?

12. okt 2023

V dnešnej dobe možeme vidiet vysoky narast technologii, umelej inteligencie, strojov a podobne. Myslite že nas tieto stroje nahradia? Myslite že v blizkej alebo dalekej buducnosti už povolanie predavacka, taxikara, učtovnikov a podobne profesie ktore teoreticky vedia nahradit stroje, technika počitace zaniknu? V každom obchode už vidim samoooblužne pulty, v zahranici su taxiky bez šofera, AI ktore už vie všeličo a o par rokov verim že nahradia aj grafikov, dizajnerov a roznych počitačovych expertov, samozrejme vzniknu aj nove prac. pozicie, predsalen niekto tieto stroje musi vytvarat, opravovat a tak… ale Ktore povolania nezaniknu? Ktore tu budu napriek technologickemu vyvoju? Čo budu robiť naše deti, vnučata? Mam pocit že také to scifi kde sa vravi že nas ovladnu roboti aj príde. Bude dostatok prace pre ludi? Ved stroje za nas už aj varia, upratuju, v podstate robia skoro všetko a v zahraniči je to ešte na vyšsej urovni. Je to zaujimava tema

Strana
z3
autor
12. okt 2023

@tahomi to áno, lekarstvo, školstvo, socialne prace a štatna sprava ako policajti, hasiči to podla mňa ostane… a dokonca to bude lahsie s tymi technologiami. ale nie každy ma možnost, schopnosti, inteligenciu a podobne aby bol na takychto miestach

hiro
12. okt 2023

@valeria_h Ale co by boli nezamestnatelni, mozu vyrezavat lyzicky. V dobe ked vsetko bude vyrobene robotmi to bude pekna domaca dekoracia ze vyrobene rukami, to sa bude predavat vzdy 🙂

queen_mary
12. okt 2023

@wiwi28 uctovnik je plne nahraditelny. Data,/numbers drivovane pozicie su.

muchotrafka298
12. okt 2023

@tahomi v tvojom pripade by som sa vobec nebala, ze budu roboty vysetrovat. To je nerealne.

tosomja
12. okt 2023

Aká budúcnosť, keď sme sa práve vrátili do minulosti? 🙈

moonlight1210
12. okt 2023

Ludi, ktori budu mat v starostlivosti stroje, bude stale treba.
V pripade vypadku budu stroje aj tak plne odkazane na nas. Nebudu vediet opravit jeden druheho, ked nebude energie. Niekto bude musiet vziat srobovak do ruky (obrazne povedane).

autor
12. okt 2023

@tosomja to radšej ani nerozoberat….

valeria_h
12. okt 2023

@hiro Od Teba ma takáto reakcia neprekvapuje 🤪

stanulienkat
12. okt 2023

Roboty je , aj bude stále dosť. Zoberte si, aky je teraz trh práce a firmy stále nevedia nájsť zamestnancov. Bud su leniví, alebo hlúpi, proste ľuďom sa nechce robiť. Takže netreba nikoho ľutovať, že sa neuživí. Kto chce pracovať, ten sa uživí.

roja01
12. okt 2023

@slniecko5 uz prisli o pracu ludia kvoli AI. Tento rok prepustila IBM cca 200 zamestnancov a aj ine podobne.

slniecko5
12. okt 2023

@roja01 nepracujem v IBM, takže neviem
Posúdiť. Ty hej?

slniecko5
12. okt 2023

Ono k celej téme AI chcem povedať len toľko, zw hlúpy človek, ktorý si mysli, zw sa to nedeje a múdry ten, kto sa na to prípravi. Viac nemám potrebu.

poppy22
12. okt 2023

@nicicka no neviem..videla som videa,kde davali spievat pesnicku s dokonale imitovanym hlasom napr, rihany..a uz je minimalne jedna ai hviezda..s ai vytvorenym hlasom,skladbami,vizazou...zabudla som jej meno,taka tmavovlaska...a myslim,ze nieco take pride aj do divadiel casom-hologramy znamych hviezd-uz to funguje v cirkusoch,kde su hologramy zvierat....

poppy22
12. okt 2023

pokial nas ai nahradi iba v robote,tak to vsetci len privitame..zit budeme normalne,na pridelene kredity,zmiznu peniaze...teoreticky by potom nikdy nemal nudzu...len aby nas potom ai nenahradila uplne...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
roja01
12. okt 2023

@slniecko5, bolo to aj v mediach a poznam dvoch byvalych pracovnikov.

tenerifka
12. okt 2023

pred par dñami som mala velmi zaujimavy rozhovor s dvomi madridskymi pravnickami, nacali sme aj debatu o AI v oblasti sudnictva, a potvrdili mi, co som si len tak predstavovala ako fantaziu buducnosti....ze v USA sa uz skusaju procesy, kde rozhoduje AI, bez pouzitia etickeho kodexu, berie v uvahu len fakty.....boh nas ochrañuj

nicicka
12. okt 2023

@poppy22 v tom prípade tam prestanem chodiť

grof_monte_christo
12. okt 2023

Umelá inteligencia by mohla prispieť k skráteniu pracovného času 🙏

queen_mary
13. okt 2023

@roja01 a nepresuvaju sa len do Indie, ako Accenture? 😀

roja01
13. okt 2023

@queen_mary dala som tu link na clanok. Je dlhy, ale ku koncu pisu o AI.

hendikep
13. okt 2023

ano je podhodnotene, ale aj nenahraditelne … v tomto smere je to nieco co dokaze len clovek … napriklad ten “aha moment” v konceptualnom umeni .. otazka je ci to je pre spolocnost naozaj potrebne ( kultura celkovo ) lebo clovek bez toho prezije na druhu stranu v dnesnej dobe clovek potrebuje umenie a kulturu viac nez si chce pripustit .. ale to uz je na dlhsiu debatu

ascedant
15. okt 2023

Pomaly všetkých Nás náhradia stroje. Aj Vás ženy, Aby som to vysvetlil, minule som v telke pozeral svet technológii, či svet v obrazoch, nepamätám si už presne, Ale proste bola tam reportáž z Japonska. No a Japončíci sú fachmani celkom v oblasti robotiky a umelej inteligencie. No a zostrojili robota-androida. Pre menej znalých android je robotická replika človeka. Ale k veci, Japončíci su asi trošku úchylní, proste vyrobili robotickú ako to slušne napísať sociálnu pracovníčku, a že keď sa to ujme, tak budú aj také verejné domy. Ako mne toto rozum neberie.

subartic
15. okt 2023

@ascedant myslím že vy chlapi ste v tejto oblasti už nahradení a stále vás používame aj keď je k vám alternatíva .

Strana
z3