icon

Byt s hypotékou vs 2generačný rodinný dom s rodičmi ale vlastným poschodím bez hypotéky

matka317
3. aug 2018

Ahojte ak mate skusenosti skuste napisat.Odstahovali sme sa od rodicov pretoze sme boli v jednej izbe u nich a uz nam to vsetkym prerastlo cez hlavu.Kupili sme 3izbovy byt s hypotekou a teraz zvazujeme ci tam ostat alebo ist k rodicom ale uz mat kazdy svoje poschodie a spolocny dvor, zahrada sa da rozdelit a navstevy nase sa daju tiez vyriesit aby sme sa neobmedzovali, mame male dieta a este jedno chceme a dom je rovnako 3 izbovy ako u byt ale u rodicov je este jedna volna izba ked by sa deti vo vyssom veku nezhodli alebo by bol chlapec a doevca.Na mali by sme zahradu a nie byt zavrety v byte.no s domom suvisi zas viac roboty.Jedna sa hlavne o to ze mam strach a kto teraz zmenime tak ci to v buducnosti nebudem zas lutovat. Rodicia maju obrovsku zahradu a na byte zas robota nie je no ked chcete ist von treba na to peniaze a v dome so zahradou si ten cas vonku viete apravit aj s posedenim a pohostenim ...

Strana
z2
asia83
4. aug 2018

@asaela Nevrav hop kým nepreskočíš. Kiežby vám to vydržalo naveky. Ak sú rodičia i deti maximálne tolerantní, pokorní a rozumní, ide to. No koľko je takých? Ako šafranu.

alex666
6. aug 2018

@matka317 Chápem, že bývať v byte s detmi je otrava, ale rieste to skor kupou starsieho domu alebo bytom s predzahradkou alebo nieco take. Byvanie s rodicmi nikdy neprinasa nic dobre, aj ked budete mat vlastne poschodie... O rok budes z rodicov na nervy a budes chciet odist

matka317
autor
6. aug 2018

Dakujem vam vsetkym za nazory 😊

etnatn
6. aug 2018

My sme tak, najskor sme pozerali byty, ale nakoniec sme sa rozhlodli byvat u nas v dvojgeneraku, byvali sme s mojou babkou na prizemi a moji rodicia na poschodi, ked babi zomrela po case sme sa swapli a prerobili kazdy svoje poschodie podla obrazu svojho..kazdy byt je absolutne samostatny - kuchyna, kupelna, obyvka, wc, dost izieb a hlavne vlastny vchod..dvor a zahrada su spolocne..kedze su to moji rodicia, tak som vacsi podiel rozhodnutia nechavala na manzelovi..rozumie si s nasimi fantasticky, za tie tri ci styri roky nemali ani jeden konflikt, to skor ja sa viem s mami pochytit za kadejaku sprostost, ale to nic nie je 🙂..no a sme bez hypoteky, mame nove auto, cestovali sme po svete a teraz ked mame princeznu mozem povedat, ze v nasich mame neskutocnu pomoc...cize moze Ti kto chce co chce radit, ale vzdy zalezi len na ludoch!

misinka0611
6. aug 2018

Z toho čo si napísala mám pocit že chceš mať dom bez roboty vonku, na ňom, chceš mať byt ale so zahradou. Ale takto to nefunguje. Každé bývanie ma + aj - . Ale co by som robila ja? Hlavne by som bývala sama vo svojom lebo sukromie s nedá vyvazit ničím. Mozno tak stredná cesta. Dom 4izb. s mensou zahradkou kde sa nenarobis ale decká sa na nej vybehajú. Taký mame my.

kkl82
6. aug 2018

odhliadnuc od moznych vztahovych problemov v buducnosti, teraz bez hypoteky, ale na stare kolena si to byvanie “zadarmo” zaplatite viacnasobne. zostane vam potom velky dom, ktory bude treba rekonstruovat a vase deti tam s vami byvat mozno nebudu chciet. predate potom ho tiez len s tazkostami a bud (po rekonstrukcii) hlboko pod cenu, alebo vobec. a nedoplatite sa potom ani na energiach. radsej zostante na byte, aj ked s hypotekou. snazte sa najst si neskor (po materskej) lepsiu pracu a casom sa posunut niekam dalej, napriklad do svojho maleho domceka, aj ked zas len s hypotekou.

Strana
z2