Byt v Anglicku, v ktorom žijeme sú potkany. Je to dôvod na ukončenie nájomnej zmluvy?
Zijeme s manzelom v Uk, a v auguste sme si prenajali priestranny byt blizko mojej prace. Bohuzial, predvcerom som zistila, ze su tu Potkany, jeden velky cierny sa nam premaval po kuchyni. Problemom je, ze ludia co ziju v susednych bytoch nemaju problem vyhodit odpadky pred vchodove dvere, a preto tu u nas vonku obcas vyzera ako v chlieve. Par krat som vzala gumene rukavice, a pozbierala vsetky tie odpadky ako krabicky z fast foodu, ale nebavi ma to robit stale, najma ked vsetci ostatni to tu maju na haku. A prave na tom mieste stale vidim behat potkany. Ked som to oznamile agenture, namiesto ponukaneho riesenia som dostala odpoved, ze okrem mna sa tu nikto nikdy na potkany nestazoval, a vraj to urcite neboli potkany ale mysi, a teda si mame kupit jed na mysi. 😅 Pracovnicka nezabudla podotknut, ze v nasom byte sa vystriedalo mnozstvo najomnikov, ale stazujeme sa len my....Bohuzial sme im naleteli, a podpisali s nimi zmluvu na 6 mesiacov. Mrkla som na ich facebookovu stranku, a tam sa Jedna anglicanka stazovala na to iste, vraj prenajimaju iny byt, nie ten nas, ktory je takisto nainfikovany potkanmi. Nato jej pracovnicka agentury odpovedala to iste co mne v mojom maily, vraj je jedina co sa stazuje, a nikto iny sa tam na potkany nikdy nestazoval. Skratka urobili z nej klamarku, aby ocistili svoje meno. Nebudem spominat dalsie skusenosti s nimi, bolo by to na dlho. Rozmyslame ako z toho von, bez toho aby sme museli zaplatit najomne do Februara. Pardon za preklepy, pisem z anglickej klavesnice.
@oslo1 Devon, niekolko mil od Exeteru.
@f333 nie majitel, ale council zabezpecuje odvoz. Majitel s tym nema nic. A ano, zavisi od lokality, ako som uz pisala, teraz, co som sa odstahovala z vacsieho mesta, mame odvoz recyklovatelneho odpadu v parny a nerecyklovatelneho v neparny tyzden. A zase to zavisi od councilu, pod ktory patris. Aj poplatky su pre kazdy council ine.
Ak si v socialnom byte, mas zmluvu s councilom alebo housing association - ale o smeti sa stara council, nie landlord.
Ak si v privat rent, mas zmluvu bud priamo s majitelom bytu/domu, alebo s agenturou - a s tymi vela ludi ma velmi zle skusenosti. Ja som mala asi stastie - aj agentura v Londyne, aj moj byvaly landlord boli velmi slusni a kazdu zavadu vyriesili rychlo a bez problemov.
Ale viem, ze to tak nie je vsade, pracujem totiz na council a tie staznosti, co niekedy mame na susedov/majitelov bytu/agentury tak to sa mi niekedy rozum zastavuje.
Ked si tu clovek prenajme dom, tak vsade musi zahlasit svoje meno a potom je uz vsetko na neho pisane. Ci nedoplatky, preplatky energie, nefunkcnost internetu alebo nevysypane smeti. Majitel s tym nic nema. Je to na tom, kto v property byva.
Na "dokonalom Zapade" TOTO?
To nie je mozne! To len na zaprdenom Slovensku, kde ma kopec ludi krasne domy a vydlazdene dvory je mozne 😀
(sorry za ironiu, ale nedalo mi, po dnesnom precitani par prispevkov, kde si kydame do vlastneho hniezda)
fúha by ma nenapadlo, že to tam tak môže fungovať. by som bola povedala, že v tom budú mať isto lepší systém ako my, no zjavne som sa dosť mýlila
@simonahra to su len take mýty, ze tam vonku je vsetko lepsie. Konkretne v UK maju vsetko okrem novostavieb stare, vlhke, hnusne, male, netesniace okna, hlupe vodovodne baterie, male dvory a ubohe male zahrady za domami, su bez vkusu a nonstop opiti a to aj tehotne zeny, otrasne sa stravuju, deti v kratasoch stale soplave a tak dalej... novopostaveny zatepleny svetly velky dom si tam moze dovolit skutocne malokto, zatial co u nas takmer kazdy.

@obsadenemeno ano,ved ja netvrdim,ze odvoz zabezpecuje majitel sam.on ma zabezpecit,aby odvoz fungoval... tym,ze zaplati tu da
intrerval zalezi nalokalite? ake je kriterium ,podla coho vyberaju tu lokalitu?
dva tyzdnenevzia todpad? to je hruza...
to majitel nezaobstara kontajneryk domu? a sprvc apotom nevyprzdni tie konatajnwery na ulicu pred vyberom?
je jasne,ze realitna agentura nie je sucs aci arbiter na rozhodovanie o spravani sa sudedov ..
ale ani nema povinnost deratizovat. to je povinnostou majitela ,s ktorym uzatvori najomca zmluvu..
ci s kym v uk najomca uzatvara zmluvu o najme nehnutelnosti? predsa s majitelom ci spravcom v pripade soc.bytov.... ci nie?