icon

Bývalky - prečo ste také závistlivé, neprajné, protivné, žiarlivé?

23. aug 2023

Tie ktoré sa tu nájdete, zamyslite sa nad sebou a nad tým že lož má krátke nohy. Všade kade chodím nič iné nepočujem, iba aké ste žiarlivé, nedoprajné. Že všetko ex priateľom, ex manželom kazíte, robíte im prieky. Iba ako ich o peniaze odrať, využiť... Málo je takých, čo vychádzajú normálne. Ja žasnem, ako môžte byť také zatrpknuté. Veď to je des počúvať. Zamyslite sa na sebou a nad tým, že ak máte nedajbože deti, tak jedine oni týmto trpia. Myslíte si, že keď huckáte dieťa proti novej priateľke, tak čo? Odkopne ju? A veď aj ak áno, veď si nájde muž inú, aj proti tej budete huckať tie deti? Proti celému svetu ich budete huckať? Nejako ste to nedomysleli, že, ale treba deti huckať, veď čo ak by chceli byť u otcov a ten by nemusel platiť alimenty, že? To je ok, že tie deti trpia, že žijú v prostredí, kde ich len huckáte a preonačujete, lebo asi iné nepočúvajú doma, keď prídu hentak zbalamutené? Veď jedine len to dieťa bude v nepohode. Otvorte si oči. Ako za výživné, deti aj na psychyatriu dotiahnuť. Myslíte si, že keď Vás ide rozpučiť, že ste na ocot a nikto o Vás nezakopne, tak treba ničiť vzťahy expriateľovi, expartnerovi, exmanželovi? Veľa vzťahov to aj tak ustojí, len mi je ľúto tých detí. V takom prostredí existovať. Že deti, aby chodili nastavené od matiek, proti otcom, s komentármi a výčitkami, kde je jasné, že z ich hlavy to nie je. Ako ozaj, je to trápne, nie je to zdravé ani pre Vás a opakujem, hlavne pre tie deti. Už keby ozaj že tak zle som na tom a mám silnú potrebu sa odbaviť na niečom, tak radšej sa idem kamarátke vyrečniť na kávu, kúpiť si dačo nové, zacvičiť, ako dieťom rečniť do hláv výmysly a somariny, polopravdy.... Že deti, aby otec nemohol vziať na dovolenku, lebo aj to sa postaráte, že dobre nedopadne. Aby exka hodiny vyvolávala deťom, úmyselne ich rozľútosťovala, kontrolovala čo kedy jedli, kde boli, pre boha živého ste Vy normálne, takto sa strápňovať? Veď majú otca, on nie je rodič? Nevie sa postarať? Keď nie, načo ste s ním chceli dieťa? Ale na alimenty a keď si zmyslíte a Vám vyhovuje, alebo potrebujete, tak to už Vám nevadí, vtedy nehuckáte deti, že?.....ja sa ani nečudujem, že sú na ústavnú liečbu tie deti. Na Vianoce na štedrú večeru aby deti nevedeli, čo je mať večeru u otca? Ako ozaj sa môžte niektoré hanbiť, ale nezabudnite, že Vás to raz dibehne a ani sa nečudujte, že deti začnú drogovať a skáču z mostov.

simca06022011
23. aug 2023

:D to si robis srandu :DDD ja sice nie com nikoho ex, ale tak toto je trapne. Za to ze ty poznas jednu/alebo aj viac/ taku zenu a vadi ti co robi, tak si myslis, ze to vsetky takto robia? A si myslis, ze chlap a kazda nova priatelka su anjelikovia, ktori dokazu presvedcit matku deti, ze sa postaraju? No predstav si, ja by som umrela od strachu keby mi male dieta moj chlap bral na dovlenku s nejakou novou. Iste by som volala. Lebo ho poznam a on nie je schopny sa o nikoho postarat, tak o svoje potreby a o jedlo celu dovolenku ale to je tak vsetko :DD A deti chodia casto od chlapovej mamicky oblbnute, to je fakt, zazila som to ako dieta aj ako dospela. Vynimocne som stretla normalne babky.
A naozaj sa intenzivne staras do coho ta nic nie je. Napr. ten tvoj vtipny komentar k nabozenstvu: ja do kostola nechodim, ani nik, a dcera chcela ist na nabozenstvo, isla.. keby do mna zacal niekto hucat preco, tak vas poslem do teplych krajin. A nikdy vyucujuci (nie je to knaz veru) nepovedal nic ani sa nepytal na kostol a pod. Dokonca ked vymyslala,ze teda chce ist aj na evanjelicke, tak som ju pustila (mimo jej rozvrh) a ani tam s nou nemali problem.. :D niekedy netreba riesit rodinu a nazory. Ja sa pytam svojho dietata co chce. mat takuto rodinu stahujem sa na druhu stranu sveta.
A priklanam sa k tomu co je tu, poznas IBA jednu stranu. Tam je aj druha a urcite nie je ani otecko svaty... :D

simca06022011
23. aug 2023

@vroni mozno manzelstva rozbila svagrina :DDD a rodina co sa intenzivne zaujima o vsetko co nema :D mna by slak trafil keby ma niekto takto sledoval.. tieto vsetky veci iste ma len tak z pozorovania, bracekovia sa chodia asi vyplakat alebo neviem.. uplne nechapem :D
Ako celkom neverim, ze viac bratov v jednej rodine je uzasnych a obaja maju rovnaky problem so zenami, rozvedeny... ale tak kto vie.

annelise17
23. aug 2023

No tak “naša” exka je silný odvar:
- nahuckala ich dieťa, že môj muž nie je jeho otec, v skutočnosti je ním jej nový partner a môj muž je len jeho kamarát na víkendy
- že naše spoločné dieťa nie je jeho súrodenec, iba “akože”
- že narodeniny nemá v deň, kedy sa narodil, ale vtedy keď ich oslavuje s nimi (malo u nás byť na narodky)
- že mu kradneme oblečenie a odkladáme si ho pre naše dieťa (stratila sa mu u nás 1! ponožka za celý čas, inak mu žiadne oblečenie nedáva, všetko sme mu tu kúpili my)
- že v skutočnosti k nám ani nechodí tak ako má, lebo otec naňho kašle (chodí riadne v čase stanovenom súdom, pomimo nám ho nedá)
- že na výlety chodia vtedy keď on musí ísť sem (aby mu bolo ľúto, že on nejde a musí byť tu)
- že od nás vždy dostal doslovne hovno
- že oni majú doma všetko lepšie, krajšie a my máme opäť doslova hovno
- že má klamať na súde, že ako tatu berie jej nového partnera, inak bude zle
A mohla by som menovať do rána.. výsledok ? Zlomené, nešťastné dieťa, ktoré pýta pozornosť, nevie čo znamená slovo otec, nevie sa z ničoho tešiť lebo nesmie, doma má predsa lepšie. Bez kamarátov, šikanuje iné deti, nedokáže prejaviť a spracovať emócie, všetko potláča a zahovorí vetou “mne je to jedno, mňa to nezaujíma, veď ma sem nemusíte brávať, mne to je fuk”. A samozrejme, sústavne klame, naozaj sústavne, ak za deň povie 1 vetu ktorá je pravdivá, tak je to zázrak. Má 8 rokov.

thoughtfulweirdo
23. aug 2023

Stačí nájsť rozvedeného, ktorý má dobrý vkus a vyberá partnerky uvážene 😄 exmanželka môjho muža je úplne normálna pohodová žena, na prvom mieste mala vždy dobro ich spoločných detí, takže sa správala vždy v tom duchu, s mužom spolu komunikujú včas, slušne a efektívne, vždy je naklonená dohode a kompromisu, nemá problém ustúpiť a vyjsť v ústrety, keď je to v záujme detí, aj v kontakte so mnou ich podporovala od začiatku a sama im prízvukovala, aby sa ma snažili spoznať a dali mi šancu. Čo a ako cíti ona vnútri, to môžem len hádať, ale ak aj mala nejaké antipatie alebo zlosť, vedela si to vyriešiť a neubližovať deťom. Ja si ju vážim a úprimne, ak by sme sa náhodou s mužom raz rozviedli, verím, že by sa aj mne podarilo mať takú úroveň ako ona. Myslím, že kľúčom k úspechu je vyberať si za partnera racionálneho a psychicky vyrovnaného človeka, ktorý ovláda aspoň základy práce na sebe a so sebou 🙂

nikaeli
23. aug 2023

@thoughtfulweirdo veľmi pekne si to napísala.. aj ja som si to takto predstavovala, rozchádzali sme sa s tým, že navždy budeme milujúcimi rodičmi, ktorí si budú pri výchove dcéry pomáhať.. z jeho strany je žiaľ opak pravdou 🤷🏻‍♀️

aandrea9
23. aug 2023

Aha. Tak bratia. Tým pádom je tvoj názor absolútne neobjektívny. Iba si si tu vyliala žlč

mamutka
23. aug 2023

Toto mne príde dost zvláštne, mať toľko rozvedených ľudí v okoli. Ja teda poznám len ľudí čo žijú spolu dlhé roky spokojne. Nie len na oko, ale naozaj. Vlastne, po dlhej úvahe som si spomenula na známych čo sa rozviedli, ale tam problém robil muž, ona veru nikomu nič zle nerobí.
Ak máš oboch bratov rozvedených, to sa im akože stalo nešťastnou náhodou? Nie je chyba hlavne v nich? To si ani jeden nevie nájsť normálnu partnerku, či si robili deti s blbkami pod nátlakom? Ja nemám rada tieto reči, že ex je taky, onaky, že exka je furia…. Tak ved predsa, asi je problém aj v užívateľovi, ak sa ulakomil na vadny produkt….

tosomja
23. aug 2023

@mamutka neviem, čo s tým má to, kto aký problém mal v manželstve. Kto koho podviedol, či nepodviedol, robil, nerobil...po rozvode nestrácaš titul rodiča. Je jedno aký mali problém rodičia, dieťa má nárok na oboch, aby obaja rozhodovali, vychovávali, financovali, ľúbili. Tak im to treba umožniť, nie robiť naprieky. Deti za to nemôžu, že dospelí nevedia spolu žiť.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mamusa123456789
23. aug 2023

Co tak požiadať o striedavi starostlivosť? Každý jeden chlap ma tu možnosť a podla toho co tu čítam, tak súd vraj vyhovie a nemusia sa sťažovať na platenie alimentov a nebudú deti ani toľko huckane

cervenaruza123
23. aug 2023

Co nepoznas ziadne mrchy a nesympaticke zeny? Sak je kopa vypocitavych ludi, ako inak sa asi budu spravat? Zial vacsinou aj chlap je slepy a vezme si taku zenu len pre peknu tvaricku a potom sa cuduje. Alebo sa mozno pretvarovala a je to smola, ale nikto z nas dospelych nie je dokonaly a nedokaze sa dokonale ovladat, takze ani exky nebudu dokonale. A casto sa citia ukrivdene a maju zlomene srdcia, tak nevedia uplne ovladat svoje spravanie.
Ale kazda minca ma dve strany. Poznam otca, co vonku place, ze nemoze byt s detmi. Kym s detmi bol, vrieskal po nich cele dni tak, ze to sa nedalo pocuvat. Ale teraz vyplakava a je za top otca. A deti este aj matke na oci vyhodia, ze u ocka je lepsie. Ocko na nich kasle, necha ich cely den telku pozerat, neuci sa s nimi, nestara sa, tak si to samozrejme pochvaluju, fajna sloboda u ocka, ziadna vecierka, nic. Ale toto nie je vychova. Aj ockovia vedia byt manipulacni. A niekedy su taki obaja rodicia. A trpia deti.

tosomja
23. aug 2023

@mamusa123456789 môj chcel, ona nie, súd vyhovel jej. Žiadna striedavka. Chcela výživné. Len kvôli tomu.

mamutka
23. aug 2023

@tosomja ved nepíšem že sa nemajú starať, deti nemajú doplácať na rodičov. Píšem v podstate že autorka žije v nejakej zvláštnej komunite kde je strasne veľa ľudí rozvedených. No a keď si jej bratia obaja vybrali za ženy divne ženské, asi robili riadnu chybu vo výbere. Alebo ženy boli ok, len chlapi podvádzali a potom sa s tým exky nedokážu nikdy zmieriť. Viem si celom predstaviť, že žena nevie zniesť keď jej dieťa musí povinne víkendovat s tupcom ktorý ju napr ako tehotnú podvádzal a teraz žije s …. ktorá sa na zadaného ulakomila. To len ako príklad, že aj také “rodinky” existujú. Vždy na to doplácajú deti.

autor
23. aug 2023

@annelise17 ježiši, tak to máte veselo. Brat to má obdobne. Ale musím podotknúť, ze to vidím aj z blízkeho okolia. Jedna moja kamarátka sa rozišla s partnerom a dlhé roky boli spolu a teda aj ona sa úplne zmenila, k zlému. Ostala zatrpknutá, taká je hnusná, neskutočne bývalého cez deti trestá, začal sa im syn už pokakávať a ona veselo pokračuje, proste vidno, že dieťa tým trpí a stále nemá dosť a ide si svoje, lebo no, potrebuje výživné, splácať úver na bývanie. Tak iba ako dieťa k sebe pripútať a neprísť o alimenty. Len to tiež nie je dlhodobé riešenie. Čo neskôr, keď uz čoskoro nebudú žiadne alimenty, z čoho zaplatí splátku, aby jej vychádzalo, keď už teeaz je to iba o chlp. Neviem, toto mi tiež nepríde správne, dieťa si oblbovať lebo alimenty. Aby sa mi z toho pokakávalo... za mňa to dieťa má rado oboch rovnako a práve by ho ani jeden rodič nemal stavať do pozície, že nech si vyberie ktorého má radšej, menej, ani jeden by ho nemal používať ako prostriedok na pomstu druhému, nech už čokoľvek sa stalo medzi rodičmi.

autor
23. aug 2023

@mamutka no takto, jedna si našla milenca v práci 🤣 a druhá, teda odišla lebo si myslela, že ju čaká niečo lepšie, nejaký lepšie zarábajúci muž, taký čo jej kúpi vlastné nové auto, potom sa chcela aj vrátiť, ale brat ju už nechcel. Veď štatisticky sa každe 2 manželstvo na SR končí rozvodom, čo ti na tom nesedí v počte rozvedených/rozídených okolo? Vieš koľko mojich kamarátok, spolužiačok je už dávno ex? Strašne veľa.

annelise17
23. aug 2023

Mňa človek ako ona nemôže vyprovokovať. Je to chudera ktorá skončila ZŠ a hneď začala rodiť, rodí až doteraz, nikdy nechodila do práce, sama sa vyjadrila, že sa jej nechce pracovať. Má viac detí, na všetky kašle, sú poodkladané kade tade, len otcom robí naprieky. Doma sedí a hrá videohry, keď zrovna nie je tehotná tak po večeroch popíja s kamoškami, čo nám jej dieťa potom hovorí, ako maminka spadla zo schodov a vracala.. nehovorím o tom, že sa ma nonstop snaží všade sledovať, aj pred náš dom sa často vozí len tak po večeroch na aute (bývame v bočnej mimo uličke). Jej syn má ku mne také zvláštne puto, vždy keď príde chce byť stále so mnou, som jediná ku komu sa chce pritúliť a keď sme sami, často sa mi zdôveruje .. z nej si ja nič nerobím, to je troska, jediné čo mi láme srdce je to dieťa ktoré v tom vyrastá. A nechceli sme to nechať tak, robili sme všetko možné aj nemožné, socialka, súdy, psychológovia.. výsledok je, že súd nariadil pravidelné návštevy u psychológa, toť vše.

annelise17
23. aug 2023

A žijú presne tak, ako ty popisuješ. Všetko na pôžičky, len aby vyzerali, že majú.. celé zle. Chudiatka deti pri takýchto individuách, a je jedno či je to žena alebo muž.

mamusa123456789
23. aug 2023

@tosomja aha, ja som myslela, ze súd vyhovie žiadosti o striedavi, keďže sa to tu dosť často spomína, ale v každom prípade žiadosť podať môžu, nič tým nestratia, môžu len získať, ci?

mamutka
23. aug 2023

Asi žijem v nejakej bubline kde sa ľudia berú až keď sa naozaj dobre poznajú a sú potom spolu dlho spokojní. My sme s mužov vyše 20 rokov spolu, stara škola 😁 ja byt chlap, tak žene ( ktorá rodinu sama rozbila ) idem ráznym hlasom vysvetliť, že nebude dieťa deptat, nebude ho počas dna somnou prenasledovať telefónom, nebude rozostvavat a pod. Proste by som sa s ňou nesrala. A nie že ma bude strašiť že mi dieťa potom neda a pod. Atd atd. Lenže na dohodu musí mať človek aj istú mozgovú kapacitu a ak si muži vyberajú za ženy sliepky, s prepáčením, tak sa potom ťažko dohaduje. Rovnako aj kopa žien si urobí dieťa s bastardom a potom nariekajú. Nie je nič dôležitejšie ako dôkladne vybrať partnera na plodenie deti, lenže ľudia dnes spia s kde kým a potom sa čudujú.

majlo1234
23. aug 2023

@tosomja otras naozaj
Presne si vravim, ze by som mozno spatne svoju volbu muza premyslela. Na druhej strane, nebyt jeho ex zivota, vsetko nam klape dobre, urcite by som s inym muzom riesila zas ine sracky….asi je vsetko, ako ma. Ale ozaj by si to tie zeny mohli odpustit a venovat sa sebe a svojmu stastiu

majlo1234
23. aug 2023

@mamutka ono je to tazko. Muz aj cela jeho mladnicka partia(povedzme desat chlapov) sa brali pocas alebo tesne po vysokej skole za svoje prve “lasky” lebo sa to vtedy, v tom okoli a v tej socialnej bubline tak robilo. Teraz, o 20 rokov neskor su vsetci, okrem jedneho, uz rozvedeni. Tak neviem, ci je to statisticka odchylka, alebo to proste vypoveda o tom, ze v dvadsiatke vies tazko odhadnut partnera, nemas este uplne usporiadane zivotne priority…a potom to tak koncieva.

autor
24. aug 2023

@tosomja aj ja poznám prípad, kde relatívne chlap a žena po rozchode fungovali ok, stávalo sa, že sem tam dieťa prišlo s komentárom, že sa matka navážala, do súčasnej partnerky, ale veď žiarlivosť. No ale to, čo nastalo po sude o striedavku, to bolo strašné. Normálne sa chlap opýtal, či chce byť viac dieťa u neho, že áno, tak to začal riešit najprv s ňou, že nech to skúsia, sanozrejme, že nie. Tak riešil súdom, a dieťa chodilo preonačené, nastavené, že zle mu je s otcom zrazu, že jeho partnerka je najhoršia, že on tam nechce byť, samozrejme na súde to isté....madam hore nos, že vyhrala, lebo veď do kolena vŕtať si dať za pár stoviek a poviem ti takto, že dieťa je uz po cca 3 rokoch takýchto ťahaníc (rychlo slovenských súdov, je v týchto veciach na zaplakanie, a nechápem tiež prečo nechajú toľko času na ovplyvňovanie dieťaťa matkou) problematické, vystrkuje rožky, má problémy v škole, so správaním, uteká z domu, k otcovi odpor vytvorený...nedopadne to dobre. Len ako píšem matka chodí ako páv, že vyhrala a rieši potom, v škole, v riaditeľni, čo jej dieťa vyviedlo. Je ro dvojsečná zbraň, lebo sa jej to vracia cez to dieťa späť. Tak to bude aj u Vás.
Darmo, posudok na súde mali, že dieťa je pod silným vplyvom matky a navrhujú to prešetriť, sudca rozhodol proti striedavke. Chlap sa aj odvolal ale tiez neuspel, museli by tu byt dalšie posudky dietata, do akej miery je pod vplyvom matky, ale otec to v zaujme toho dietata vzdal. Alr dieta ma zivot poznaceny na vzdy, tym ze matka vytvorila odpor voci otcovi.

autor
24. aug 2023

@thoughtfulweirdo juj tak to si dobre natrafila zrejme. Ja mám teóriu, že ak je šťastná, nerobí problémy a aj deti sú šťastné. Vieš, bratove deti koľko krát prišli nastavené tak, že maminka nemá peniaze, že on ich má vziať na zmrzlinu. Chápeš? Alebo, že ona ich nemôže vziať k moru, lebo nemá peniaze. Alebo ona ich nemôže vziať na výlet, lebo má pokazené auto a nemá peniaze na opravu....chápeš? Chodí do práce ako každý. Každý si musíme hradiť takéto bežné veci. Vieš koľko krát sa stalo, že nemali v zime topánky a zimné oblečenie? V teniskach chodili po snehu. Ďalej oni majú ploché nohy obe deti, vôbec to nerieši. Brat bol s nimi u ortopéda 2xkrat rocne, vybavil zameranie, vložky na mieru,kupil, myslíš si, že im to dávala nosiť, keď boli u nej? No nie. A samozrejme cca 2x rocne toto cele, lebo nohy rastu. Uz je neskoro, nohy naprd, maju nespravny postoj, čapcú, proste u nej kde sú vacsinu casu to nenosili, aj ked to mali pod nosom, lebo proste ona im to nebude davat.

aurora33
24. aug 2023

No podla mňa si tu prišla dosť tak nakydat na bývalé tvojich bratov. Ploche nohy sa nevyliečia len nosením vložiek.

rikarika
24. aug 2023

@mamutka mnozstvo rozvedenych? Chodis do prace? Pytam sa preto, lebo uz v druhom prispevku pises ze nepoznas takmer ziadnych rozvedenych. V praci je podla mna typicka vzorka spolocnosti. V nasej fime robi cca 150 ludi a veruze rozvedenych je tam dost.

tosomja
24. aug 2023

A ja poznám prípad ešte horší. Nie môj, ale jedného známeho. Žije v Írsku a to, čo sa deje tam, je hrôza. Vôbec nešetrili či žena hovorí pravdu, čo chcú deti. Len práva žien. Ona ho normálne vyhodila z domu, vlastného domu, lebo ona je v práve, ona potrebuje strechu nad hlavou so 7 deťmi. Podotýkam, 3 vlastne, 4 osvojené. Všetky jej nechali, aj napriek tomu, že sa liečila na psychiatrii, že muža napadla nožom, že bílá deti, keď spomenuli otca. Dala si postaviť vysoký múr, aby nemohol vidieť do ich dvora. Aby deti nevideli otca. Mohol s nimi byť len pod jej dohľadom, a pod dohľadom kuratelky. Keď deti plakali pred policajtami, že nech u ísť domov k mame, nasilu ich brali, ako vrecia zemiakov. Ten muž sa úplne zrútil. Vzdal to, lebo trpeli deti. Už majú najmladšie 11rokov, bolo to v čase keď mal 2 roky.
Vôbec nevie, ako žijú, ako vyzerajú. Píše im listy, vracajú sa mu naspäť. On je zo Slovenska, zobral si Poľku a žili v Írsku.
Kým mali osvojené deti, bolo všetko ok, keď sa im narodili vlastné deti, začalo jej preskakovať až do toho štádia, že ho úplne vymazala zo života detí.
A môžem dať za neho ruku do ohňa, že to není zlý človek. A aj keby bol zlý manžel, tak prečo by mu mal niekto odoprieť právo byť otcom??

tosomja
24. aug 2023

@rikarika presne tak, je veľa rozvedenych. Ale je to každého vec, nie každý sa tým chváli. A ja napríklad som rozvedená, ale znova vydatá, tak kto má nepozná, nevie 🙂
Moja kolegyňa si v 50tke našla počas manželstva priateľa. Aj sa odsťahovala k nemu, nerozviedla sa. 😃

autor
24. aug 2023

@tosomja toto sa veľmi zle číta,nesmierne mi je ľúto detí z takého prostredia. Ja vôbec nerozumiem napr. aj na SR keď teda jeden rodič dá návrh na inú upravu styku, lebo sa domnieva, že zrejme tomu dieťatu bude lepšie, ak budú spolu častejšie, tak dieťa by malo byť vypočuté takmer okamžite, minimálne skôr ako bude písomne upovedomený druhý rodič, tam už ozaj vzniká veľa, veľmi veľa priestoru na jeho manipuláciu a to hlavne nie je dobré pre dieťa. Nemalo by sa stať prostriedkom a ak napr.hneď vypovie, že ja neviem áno chcela by som viac tráviť času s otcom, tak podľa toho sa má rozhodnúť. Ak vidno že po opätovnom stretnutí a zvlášt ak už matka o konaní vie, dieťa diametrálne zmenilo názor, prípadne ak priamo povie, lebo matka povedala - kolízna by mala upozorniť matku, predvolať, že evidentne mu dohovárala a nie je to správne. Na SR sa to ale nerobí. Pekne vidno ako v čase súdneho procesu tie deti menia názor, podľa toho ako ktorý rodič zasiahne, ako ho ovplyvní. Nemalo by sa to diať. A viem to, lebo s tým často pracujem. Ozaj by mala byť nejaká inštitúcia, ktorá by riesila iba to, aby sa riešilo/zamedzovalo priamemu alebo nepriamemu vplyvu na deti zo strán rodičov v bežnom živote a zvlášt v procese súdneho rozhodovania. Tam by to malo byť pod prísnym dohľadom.

mimi12392
24. aug 2023

Máš manžela a deti. Tak buď šťastná a užívaj si to. Mnohé ženy sú sklamané a nešťastné a nevedia to inak dať najavo ako nenávidieť tú milenku. Čo má s ňou chodiť na kávu a na spoločnú dovolenku s nimi? Určite to nie je správne, keď to riešia cez deti. Ale treba pomôcť aj tým ženám, je to len ich volanie o pomoc.

autor
24. aug 2023

@mimi12392 ja aj pracujem v oblasti blízkej tomuto a vidím to často a vidím, že tie deti tým trpia najviac.