icon

Bývalky - prečo ste také závistlivé, neprajné, protivné, žiarlivé?

23. aug 2023

Tie ktoré sa tu nájdete, zamyslite sa nad sebou a nad tým že lož má krátke nohy. Všade kade chodím nič iné nepočujem, iba aké ste žiarlivé, nedoprajné. Že všetko ex priateľom, ex manželom kazíte, robíte im prieky. Iba ako ich o peniaze odrať, využiť... Málo je takých, čo vychádzajú normálne. Ja žasnem, ako môžte byť také zatrpknuté. Veď to je des počúvať. Zamyslite sa na sebou a nad tým, že ak máte nedajbože deti, tak jedine oni týmto trpia. Myslíte si, že keď huckáte dieťa proti novej priateľke, tak čo? Odkopne ju? A veď aj ak áno, veď si nájde muž inú, aj proti tej budete huckať tie deti? Proti celému svetu ich budete huckať? Nejako ste to nedomysleli, že, ale treba deti huckať, veď čo ak by chceli byť u otcov a ten by nemusel platiť alimenty, že? To je ok, že tie deti trpia, že žijú v prostredí, kde ich len huckáte a preonačujete, lebo asi iné nepočúvajú doma, keď prídu hentak zbalamutené? Veď jedine len to dieťa bude v nepohode. Otvorte si oči. Ako za výživné, deti aj na psychyatriu dotiahnuť. Myslíte si, že keď Vás ide rozpučiť, že ste na ocot a nikto o Vás nezakopne, tak treba ničiť vzťahy expriateľovi, expartnerovi, exmanželovi? Veľa vzťahov to aj tak ustojí, len mi je ľúto tých detí. V takom prostredí existovať. Že deti, aby chodili nastavené od matiek, proti otcom, s komentármi a výčitkami, kde je jasné, že z ich hlavy to nie je. Ako ozaj, je to trápne, nie je to zdravé ani pre Vás a opakujem, hlavne pre tie deti. Už keby ozaj že tak zle som na tom a mám silnú potrebu sa odbaviť na niečom, tak radšej sa idem kamarátke vyrečniť na kávu, kúpiť si dačo nové, zacvičiť, ako dieťom rečniť do hláv výmysly a somariny, polopravdy.... Že deti, aby otec nemohol vziať na dovolenku, lebo aj to sa postaráte, že dobre nedopadne. Aby exka hodiny vyvolávala deťom, úmyselne ich rozľútosťovala, kontrolovala čo kedy jedli, kde boli, pre boha živého ste Vy normálne, takto sa strápňovať? Veď majú otca, on nie je rodič? Nevie sa postarať? Keď nie, načo ste s ním chceli dieťa? Ale na alimenty a keď si zmyslíte a Vám vyhovuje, alebo potrebujete, tak to už Vám nevadí, vtedy nehuckáte deti, že?.....ja sa ani nečudujem, že sú na ústavnú liečbu tie deti. Na Vianoce na štedrú večeru aby deti nevedeli, čo je mať večeru u otca? Ako ozaj sa môžte niektoré hanbiť, ale nezabudnite, že Vás to raz dibehne a ani sa nečudujte, že deti začnú drogovať a skáču z mostov.

vroni
23. aug 2023

No áno. Tvoji bratia sú určite úplne svätí, manželstvo rozbili výhradne škaredé exky a na to, aby si ich kedysi vzali ich určite omamili. Takúto znosku hysterickych bludov tu človek tiež len tak nevidí. Pokiaľ si pani vzali preexponované hysterky, dalo sa to čakať, inak ma takéto správanie vždy svoju príčinu.
A nie, nie som ničia ex s deťmi, len môj muž priviedol dve exky do vzťahu. Nie sme žiadne kamošky a občas medzi nimi a mojim mužom solídne "lietalo perie". Občas pri tom boli aj deti a jasne, ze co to sa v tých makovickach zachytilo. Napriek tomu ich považujem za normalne matky, ktoré sa bili o maximálny prospech svojich detí a snažili sa im vykompenzovať neprítomnosť otca. Neviem, ci by som niečo robila lepšie ako oni.

dskjhfdlkdjhl
23. aug 2023

Ja nejako nechapem, ze naco takyto vykrik, ved ak mas v okoli take mrchy, tak im to povedz do oci a bud priama.

danica2711
23. aug 2023

no určite sa ti tu ozve nejaká zatrpknutá, nenávistná exmanželka a pochváli sa so svinstvami, ktoré vyvádza svojmu ex a do detailov ti to vysvetlí, aby si TO pochopila (nie TOMU pochopila). Nestaraj sa do iných vzťahov, nežiješ so zúčastnenými, poznáš problém len z jednej strany. Rieš niečo užitočnejšie.

simona20201309
23. aug 2023

Trochu sa čudujem, že sa tak vytacas, keď nejde o tvoju rodinu. Ale inak si to vystihla do bodky a kto to nezažil, nikdy nepochopí. Exky sú totiž nastavene tak ze keď nie sú šťastné ony, nebude nikto.
Oni si to totiž VÔBEC neuvedomujú ako ich deti trpia. Je to ich vnútorný boj a zároveň strach ze je ich deťom s cudzou ženou a exmanzelom lepšie ako doma s nešťastnou, večne nadavajucou na život matkou.
Na druhej strane si myslím, že je to ta najťažšia vec a ja by som tento pocit nechcela nikdy zažiť. No hoc je to bolestivé vidieť, že niekto si užíva rodinný vylet s mojimi deťmi a ja nie som jeho súčasťou - my matky napriek tomu musíme ovládnuť ylten svoj hnev, frustráciu, smútok, nešťastie a urobiť všetko preto, aby sme to neprenasali na deti a aby deti boli šťastne
Už si aj tak dosť pretrpeli tým, že sa rodicia rozviedli.

Tej našej ex sa podarilo deti dokonale postvat proti nam. Najviac zo všetkých zúčastnených trpeli deti a v podstate na to všetko najviac doplatili oni.

Dobrý príspevok. Nech sa naozaj zamyslia tie, ktorých sa to týka.

tosomja
23. aug 2023

@simona20201309 u nás "naša ex" aj keď mala priateľa, tak nám robila peklo zo života. Deti si zmanipulovali tak, že teraz tu už nechcú prísť vôbec. Naposledy nám vykricala, že kvôli tomu, lebo ich otec keď žil s nimi, tak sa nevenoval mame, ani ju neobjal, nedal pusu, a pri mne je veselý a aj pomáha 🤦 a nepotrebuje stále robiť okolo auta, aby nebol s mamou.
Jej slová "no vidíte, deti. Už má ju, už vás nepotrebuje, má novú rodinu".

dskjhfdlkdjhl
23. aug 2023

@simona20201309 ja mam zase v rodine pripad, ked nova manzelka vyslovene bojovala proti ex a neustale sa snazila dokazovat, ze ta sa nevie postarat o svoje dieta. Takze by som povedala, ze niektore zeny su proste divne a je jedno, ci su ex, alebo aktualne partnerky😉 Ono, z kazdej aktualnej raz moze byt ex a tak to bolo aj v u tych nasich pribuznych😉

abbey1
23. aug 2023

Vo svojom okolí mám len jednu rozvedenú kamarátku a jeden rozvod v širšej rodine. Ostatní fungujú v dlhoročných manželstvách. Zaujímavé.
V prvom rade to chce dobrý výber partnera a potom toto nemusíte riešiť. Ten chlap, ani tá ženská sa zázračne nezmenia po pár rokoch manželstva. Určite nie tak radikálne, že z milujúcej osoby sa zrazu vykľuje psychopat, ako to popisuje autorka.
Stačilo by trochu zdravého rozumu, žiadne hŕŕ bŕŕ neuvážene do vzťahu, alebo ešte lepšie zo vzťahu do vzťahu a nemuseli by deti trpieť.

jamimo
23. aug 2023

rozvody, zlé vzťahy, striedavá starostlivosť, psychopatia, primitívnosť, citové, ekonomické vydieranie, manipulácua prostredníctvom detí sa nedeje len zo strany ex manželiek a matiek detí. Moja kamarátka to zažíva s exmanželom. Už 4 roky s ním nežije. Chudáka to stále neprešlo. To, čo dokáže ten chlap vypustiť z úst, konať a niekde inde rozprávať opak, by si žasla. Nie, nedržíme stranu ani jednému, ale poznáme roky, okolie... Nikdy by som to do neho nepovedala, neverila, čo dokáže s dieťaťom a prostredníctvom neho navystrájať.
Ak máš vzťah s mužom (a jeho ex+ deťmi) v batožine, treba si jasne určiť hranice, pravidlá, plniť súdne rozhodnutia, nevzťahovať emočne a citovo "veci" na seba, nenechať sa manipulovať. Záleží aj od tvojho partnera ako vie asertívne komunikovať a ustáť, obhájiť vaše súkromie, život. Takže? Netreba mať horkú slinu, treba žiť tak, aby ste boli v pohode. Ak nie... =Ináč, nemôžeš ísť do vzťahu s chlapom so záväzkami. 👆

nikaeli
23. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl druhá manželka môjho ex mi nedávno poslala sms, že svoju dcéru zle vychovám, že ktovie ako dopadne.. Dcéra má 16, nepije, nefajčí, netúla sa po uliciach. Sme rozvedení 9 rokov, ex ju za posledné 4 roky poriadne nevidel a mne ide jeho žena hovoriť niečo do výchovy?? 🤦🏻‍♀️ podotýkam, že pani je moja rovesníčka a žiadne deti nemá..

dskjhfdlkdjhl
23. aug 2023

@nikaeli to len potvrdzuje to, co pisem-je jedno, ci je aktualna, alebo ex, ak je trafena, tak je trafena.

som_realistka
23. aug 2023

Dám Ti pohľad zo strany ex. Ja som bola ex, bývalý na súde zubami nechtami bojoval o striedavku na staršiu a o neobmedzený prístup k mladšej, súhlasila som. Keď ju vybojoval, pár týždňov to fungovalo, a potom to bolo, nemôžeme si zobrať malú lebo ideme na víkend preč, víkend keď mala byť u otca malá spolu so staršou. Ďalší raz, nezoberiem si malú, lebo dve deti (aj jeho drahá mala dieťa z predchádzajúceho vzťahu) sú do auta akurát. Keď zahlásil takúto sprostosť tretí krát, nakričala som naňho. Nerobila by si aj Ty krik? Mesiac dopredu som ho upozornila, že mám stretávku (cez ten víkend mali byť deti podľa rodičovskej dohody uňho), napriek tomu mi v stredu pred tým zavolal, že majú iný program a malú si nevezmú. Prinútila som ho aby ju zobral, a čo myslíš, že som sa dozvedela od spoločných známych? Ja som tá, ktorá mu vešia deti na krk. Takže iba toľko k novým partnerkám. Maslo na hlave majú aj ex aj nové, a nie sú zlé iba bývalé, ale žiadny chlap ani nová partnerka tu nepovie, "mám normálny vzťah s ex".

doriiis
23. aug 2023

Zatiaľ sa nevyskytla žiadna šialená exka tu.Alebo sa k tomu málokto prizná.No nic,čítam dalej🍿

tosomja
23. aug 2023

@doriiis presne, kto sa prizná, hlavne, že poväčšine tu každá napíše, nech si to muž "odrpí" nie len v tejto diskusii, ale všade, kde sa rieši rozvod, výživné, stretávanie.

tosomja
23. aug 2023

@som_realistka ja poviem. Mám normálny vzťah s ex. Ale mám aj opačnú skúsenosť, najhoršiu ex, aká môže byť. Toľkokrát boli policajti, kuratelky, každý len kývol plecom. Kašľať na to, deti rastú a buď úplne sa odcudzime, alebo pochopia, že aj otca majú a že ich ľúbi a bojoval.

simona20201309
23. aug 2023

@tosomja presne ako u nás.... vidím ze to vo väčšine funguje ako cez kopirak....

autor
23. aug 2023

@nikaeli no len to pride ako pises, az casom. Deti su roky priamo a aj nepriamo ovplyvnovane zvycajne matkou a su vedene proti otcom... tak ked sa neozvu, ex, ktore robia prieky, nech sa ozvu, ktore nerobia a vychadzaju super. Ja takych poznam ozaj par. Na jednej ruke napocitam. Ostatne su harpie a neskutocne mrchy.

simona20201309
23. aug 2023

@som_realistka lenže toto je trochu mimo témy. Tvoj muž sa skratka zbavuje zodpovednosti
Autorka tu však chcela poukázať na to, keď ex prepne a ziarlia a robia problémy a ničia vlastným deťom život.

autor
23. aug 2023

@maminkadeticiek ved som napisala, ze deti pridu k otcovi a vykricia mu napr.ze neplati vyzivne matke a on ozaj plati. Myslim, ze taketo veci sa nemaju stavat a ak by sa ozaj stalo, ze ten otec nezaplati, myslim, ze kazdy normalny da tej byvalej vediet dopredu, ze sa cosi stalo, ale nie stytom, ze chlap plati pravidelne, na cas, navyse a aj vreckove dava a aj tak ti pridu deti nastavene, ze neplati vyzivne. Proste myslim si, ze taketo veci by sa nemali vobec diat. Ze cez dieta riesia exky vsetko. Ak by ozaj aj bol problem, neriesim to cez dieta. Ci mu mam doma povedat a hucat do neho, ze neplati mi otec na neho, ak by neplatil? Alebo mam si vymysliet, ze beplati, ak aj plati? A zase cez deti? Hmmmm a toto je len jeden z milion prikladov. Kolko krat dosli bratove deti v zime a oni v teniskach, ze ona im nebude kupovat zimne topanky, lebo nebyva sneh. On jej plati aj peniaze navyse za oblecenie a deti nemali zimnu obuv. Tak brat im siel kupit a este ho zvozila, ze to nemysli vazne, ze to nebudu mat jej deti na sebe obute, take topanky a samozrejme pred detmi to riesila. A osobne som bola s nimi, par topanok za cca 50 eur a malo jej bolo.

autor
23. aug 2023

@monro no daj. 🤣 isto sa najdu aj mrchy na druhej strane.

autor
23. aug 2023

@tosomja no ved pomaly ale isto sa deti od otcov odsudzujú, presne to vidíme aj my.

autor
23. aug 2023

@som_realistka ale zase sú aj normálne exky. Mám kolegyňu takú a máme aj priateľský vzťah, takže sa dosť poznáme aj súkromne. Takže existujú, viem, že to iba nepredstiera.

stanulienkat
23. aug 2023

Baby, darmo sa durdite, vo velkej casti to takto funguje. Zeny vedia byt riadne harpie a su..y. Najprv sa nevedia dockat sobasa, mnohe naschval otehotneju, potom si vydupu dalsie a dalsie dieta. Potom zistia, ze ich chlap nie je az taky ideal... Hlavne, ze ho bombardovali svadbou a detmi (v lepsom pripade). V horsom pripade boli tak blbe, ze po par tyzdnoch "zostali" tehotne v podstate s cudzim chlapom, ktoreho ani nepoznali. No a konecne nadchadza pomsta, manipulacia cez deti. Brania im v styku, huckaju deti, klamu, ohovaraju... Zrazu ti uzasni chlapi su nezodpovedni, nevedia sa postarat, su lenivi....... Tak naco si s takymi chlapmi robili deti? Predtym taki neboli?
Mam takyto pripad v okoli a je smutne, ze sa dvaja dospeli nevedia kvoli blahu svojich deti dohodnut. Samozrejme, ze nie su take iba zeny. Ale su pri rozvode na koni a vedia zneprijemnit zivot.

nikaeli
23. aug 2023

To nič nemení na tom, že sa ťa to netýka. Nie je to tvoj problém. Tvoji bratia si to so svojimi bývalkami musia poriešiť sami. A možno im vadí práve to, že do toho strká nos celá rodina - vrátane teba. Tak ako mňa riešila svokra a švagor a štvali dcéru proti mne, hoci sa o ňu vôbec nestarali a nestarajú sa doteraz. Otec za ňou nechodí, švagor je jej krstný otec a neozve sa ani k narodeninám. Starí rodičia takisto. Dcéra už s nimi ani nechce byť a ja ju nútiť nebudem. Bolo by zaujímavé počuť názor tvojich ex.švagrín. Môj ex a jeho žena by tu tiež na mňa kydali 🤷🏻‍♀️

tosomja
23. aug 2023

Len mne je to ľúto. Hlavne, keď viem, ako môj manžel trávil každú chvíľu so synom, všetko ho naučil, venoval sa mu. Ale, to bolo všetko počas ich vzťahu a deti ja neviem, nejak nevnímajú to pekne, čo bolo, len to zle od odchodu. Ako ich mama im vkuse každú chvíľu hučala, že on im rozbil rodinu, že ich neľúbil...nebudem rozoberať ako čo bolo v ich rodine, lebo som s nimi nežila, neviem aký mal dôvod si hľadať inú, prečo bol radšej v garáži, či dlhšie v robote, alebo zobral deti a išiel s nimi sám von aj na celý deň...že prečo sa hádali, prečo chodil jesť do reštaurácie, piť kávu na benzínky...ona mi povedala svoju verziu, on svoju, deti sa skôr zhodli s otcom, ale ináč to podali, teraz mi to všetko dáva zmysel.
Najhoršie je to, že on platí výživné. Platil aj navyše, komplet školy, výlety, ešte aj benzín jej preplácal. Každú jednu ceruzku, hlúpy ešte aj vreckové im dával, keď išli s mamou na výlet. Ona s nimi mala zážitky, ktoré on financoval, ale on už mal zakázané ich zobrať či na zmrzlinu, lebo podľa súdu ich nemá mať, aj keď sme sa vonku stretli, nemohli prísť ho postiskat, ani sa pozdraviť, nemohli mu napísať, zavolať. Keď náhodou to urobili jej za chrbtom, dozvedela sa od kamarátky, či susedky, už im zobrala mobily, zakázala chodiť von.
Poslala ich v papučiach čo majú na doma, lebo vraj ona kúpila topánky, tak ona im nedá k nám, nech kúpime, aby sme tu mali. Pritom on jej peniaze na tie topánky dala. Deti však vidia len to, že ona s nimi bola v obchode, kúpila mama. Mama s nimi bola na kúpalisku, ale že on platil vstupné, už zatajila, on keď povedal deťom, že mamke posiela peniaze aj na výlety, Mikuláša, atď, tak to nie je pravda.
Hučí im do hlavy, že ich už nepotrebuje, lebo so mnou je šťastný. Že sa usmieva, pri nej bol chmuravy, podráždený. Že chodíme na výlety a ich neberieme, lebo už ich nepotrebuje. Pritom im nedovolila s nami ísť.
A naposledy čo sme boli s nimi, už boli takí zlí, že dom strácala nervy, už som povedala, že ja ich tu nechcem, keď tu sami byť nechcú. Že mama ich tak proti nám postvala, že už nevedia čo robiť zlé, aby ich mama bola spokojná, že ich výchovu nezvládame.
Chce ich mať pre seba, môže. Ale už ani keď bude ona potrebovať, ich tu nechcem. Keď prídu za otcom, že ho chcú vidieť, objať, môžu, ale aby robili zle, pýtali peniaze, nech zabudnú.
Syn má 11r a dcéra 17r. Nemajú vlastný rozum. Ako posadnuté satanom.

fauko
Odpoveď bola odstránená
majlo1234
23. aug 2023

@tosomja a mas aj vlastne deti? Ako to vies vybalancovat?

My to mame podobne. Ja sice ani nemam verziu od exky, iba od okolia, preco im vztah nefungoval. Moj muz tiez nie je najlahsia povaha, a jeho byvala manzelka je uz totalne “terno”
Roky po rozvode nevedia medzi sebou komunikovat, deti su huckane extremne, mladsia k nam este chodi, ale so starsim so sa napriklad ja nikdy!!! nestretla, nakolko sa po rozvode prestal stykat s otcom. Muz vyzivne plati, plati aj extra vydavky na deti a prava ziadne. Z toho, co ma nariadene sudom, syna nemal ani raz a dceru mozno tretinu. Nevie jej zavolat, na sviatky ju nema nikdy. Horsie je, ze ja uz pocitujem nechut aj k tomu decku, ktore za nic nemoze v podstate, ale my si prisposobujeme cely zivot okolo terminov, kedy ju mame mat a nakoniec nemame😂 a ak toto cita zena, ktora zvazuje vztah s detnym muzom, nechodte do toho😂😂😂
Ak sa raz rozvediem, len dufam ze dalsia partnerka bude dobre tolerovat moje deti, a nech si uzivaju vylety bezo mna do prcic. Striedavkáu/vikendy by som momentalne videla ako jeden z velkych benefitov, ked sa zrazu nemusis starat o tych soplosov

tanyag
Autor odpoveď zmazal
tosomja
23. aug 2023

@majlo1234 mám dcéru z prvého manželstva a máme dve spoločne deti. O to ešte horšie. Lebo žiarlia neprávom. Práveže keď tu boli, my sme boli mimo, snažila som sa mu/im dať priestor, aby boli s otcom, keďže ja s ním žijem a mám ho kedy chcem. No darmo. Škoda slov. Môj ex by mohol byť tiež taký, veď aj on bol podvedený, ale on je iná povaha. Jasné, že sa bál tiež zo začiatku, že dcéra bude mať radšej môjho terajšieho. Ale proste som vysvetlila všetkým, že ona má otca a budem rada, keď ním zostane on, môj partner je môj, jej môže byť dobrým priateľom, kamarátom, ale musí ho rešpektovať, poslúchať, tak ako on ju môže mať rád, ale nie nárokovať si na ňu, lebo otca má. Bolo to ťažké zo začiatku, lebo môj nevedel pochopiť, ako môžem byť taká normálna a dovoliť mu všetko, mať ju kedy chce, posielať fotky, komunikovať. Keď jeho ex je drbnutá, myslel, že to každá ex je taká 🤦🤣
Ale povedzme si pravdu, ja som rada, keď teraz dcéra ide k nemu a ja mám sem tam kľud 😋 veď nech si ju užije, nech idú na dovolenku, nech s ním má zážitky. Ako muž bol naprd, ale otcom môže byť dobrý.

majlo1234
23. aug 2023

@tosomja s poslednym odstavcom do bodky suhlasim. Moj muz je este lepsi otec pre tie svoje deti teraz, lebo je s nimi vkuse, vyprave so cely doar a furt sa dcere venuje. Nechapem, co tu ex tolko skrie.

tosomja
23. aug 2023

@majlo1234 ona mi povedala keď za mnou bola. 🙄 Že sa nám pomstí a že on ešte bude plakať, že ju nechal. Už sme spolu 7 rokov a ešte ju to neprešlo. Aj keď boli obdobia, že mala priateľa, krátkodobé známosti, tak sa dalo aspoň ako tak, lebo nevypisovala, dala pokoj...no nikto s ňou nevydržal a potom sa zase ukájala na nás 😬
Mne je už smiešno z toho. My sme si veľa prežili. Keby som vedela, že bude taká drbnutá v našom živote, tak otočím už teraz manžela na päte a nech ide k inej. 🤣🤣
Ale tak vydržali sme to a už sme prestali riešiť, tak sa ľahšie žije. Aj keď ona vkuse vypisuje. Aj včera mi volal manžel, že mu písala, aby jej preplatil benzín lebo bola so synom v inom meste robiť strojček. Tak jej napísal, že chodia vlaky a on ma zadarmo. Už s ňou tak musí komunikovať, lebo je vychcaná.