Bývanie na vysokom poschodí s malým dieťaťom
Dobry den, chcela by som sa spytat tych, ktori s malymi detmi byvaju na 13. poschodi a vyssie, ci ste spokojni s byvanim tak vysoko, ci nefuka viac vietor, ci sa da vychutnat posedenie na balkone a posledne, ci sa stava, ze vytahy obcas nefunguju a ci na ne cakate dlho zvycajne. Dakujem
Ja by som na najvyššie poschodie nešla. Ak sa cez leto nahreje strecha, tak v byte budeš mat strašne horúco.
A potom zas keď naprší, tak by som sa obávala najmä ak je to starši panelák že môže strecha začať zatekat.
Toho výťahu by som sa až tak nebála. Takéto paneláky majú zvyčajne tých výťahov minimálne 2.
Najvyššie poschodie za mna nie
@mamusa34 presne ako u nas...zapratané, že neprejdeš s nabytkom keby si sa chcela nedajbože sťahovať...hotové skladisko po poschodiach..inak byvam aj ja na 8. posch. ked nejde výťah, nevadí, budem mať krajšiu prdel kým vyšlapem😂 ale mne je tu super...nik mi nebuchoce nad hlavou, nik nas nevytápa a mám nádherný výhlad na mesto a prírodu naokolo....jediné velké mínus je horúčava v lete od strechy...ale tak sme si zvykli už....
My sme bývali 3 roky na 12tom. Bolo to super lebo zhora nikto nedupal ani nebuchal, navyše sme boli krajiny byt medzi dvoma spojenými panelakmi a teda hlavná vedľajšia stena bola dvojitá a nebolo počuť nič. Strecha bola novo zateplena a zaizolovana takže ani sa neprehrieval ani netieklo. A ten výhľad....
Výťahy nešli raz za tie tri roky...asi dva dni, lebo ktosi z ôsmeho vytopil a zatieklo do elektriky. V takom prípade odporúčam mat v zálohe nosič. Supnes dieťa do nosiča a nejako tie schody vylezies...
Stat sa moze, ze sa pokazi a to je podla mna jedno, kolko poschodi ma vytah, no treba na to mysliet. Fukat fuka, krsna ma takto byt na trinastom a obcas je to teda riadna fujavica, no pri peknom pocasi si zas uzije aj posedenie na balkone s paradnym vhladom na mesto
A čo sa týka bezpečnosti...je zhruba jedno, či ti dieťa vypadne z tretieho alebo 13ho. V každom prípade z neho ostane len mastný fľak a treba riešiť poistky na okná a nie výšku poschodia...
byvali sme na 8 poschodi a nam sa tam byvalo dobre, nik nam nedupal nad hlavami ani stupacku sme nepoculi ked niekto splachol atd ja som bola spokojna a vyhlad mi chyba doteraz
@anavianavi my byvme v 25 poschodovom dome, su tu 4 vytahy a za 6 rokov sa nestalo ze by sme museli ist po schodoch lebo by nesiel ani jeden 🤷🏼♀️ Fuka aj v zavislosti kde mas balkon a z kt svetovej strany je prevladajuci vietor v danej lokalite. My mame v byte velke okna zacinaju uz od kolien, ked sa otvoria su tam este take sklenene zabrany, takze sa nebojim, ze nam mala vypadne. Za mna je byvanie vysoko super, pekny vyhlad, menej hluku a prachu.
Nemam problem s akymkolvek poschodim, okna musis zabezpecit aj tak. Ak je zle urobene strecha a je to vrchny byt moze byt problem okrem teda toho tepla aj napr. zatekanie/uniky tepla... ale inak vidim skor vyhody.. no jasne nejdu vytahy, tak zabava :D Plus ak je maly vytah, tak aj stahovanie je radost.. vyslapat niekde na 13. s niecim... ale tak to zase nie je tak casto 🙂
Vietor skor zavisi od lokality.. ja som byvala na kopci, novostavba na "holej luke", na 3 poschodi tak fucalo, ze na balkon som ani nemohla.. susiak totalne napratany pradlom, mi sfuklo z balkona. CIze to naozaj lokalita/orientacia...
@mamusa34 @iriska13 nuz to je chyba velka s tymi vylozenymi vecami, mozete ako panelak dostat riadnu pokutu, nam kvoli pozairnikom vyhadzali vsetko zo schodisk, medziposchodi... museli sa aj spolocne priestory, tzv"kocikarne" odharaburdovat.. cize nie len "unikova" cesta... ako nahle mal niekto dlhsie nieco vylozene, napr. my sme rperanali, supli sme jedny dvere na medzi poschodie, tak hned sa bola domovncika pytat, do kedy to tam bude. U mamy v panelaku detto, naozaj aj kvetinace na podlahe oznacila kontrola, ze musia ist prec
My byvame 5/8, ale isla by som radsej nizsie. U nas stale smrad z cigariet, vsetci susedia pod nami a okolo nas fajcia. Ledva mozeme vetrat a nie este popijat kavicku na balkone 🙂 Pradlo vesiam len vnutri, smrdi mi od cigariet. Nam ako nefajciarom to dost vadi. Asi je to dost individualne na akych susedov natrafis, my sme stastie nemali 🙂 Ale vyhlad fajn 🙂
@simca06022011 ja som nato už davno upozornila, že bude z toho zle ale spravkyňa nič nekoná....ked som kupovala sedačku, mali sme sakra problem cez niektoré poschodia prejsť, ešte sa suseda osopila, že uvidíme, čo spraví, ked jej polámeme kvety,chápeš? ...joj nervy som mala neskutočné....
@iriska13 to verim, su taki ludia... u nas sa nahlasilo, do toho datumu bude vsetko prec. Spravkyna objednala kontajner, par dni pred tym este obehla ludi, a upozronila ich, ci to a hento nie je ich a VSETKO co si ludia neodlozili a nehlasili sa k otmu, sa vyhodilo. A ver ze nik nepovedal ani n... bolo tam aj viac dovodov, planovala sa rekonstrukcia, upratovacia firma zacila potom chodit... lebo s takym zahadzanym domom sa nic neda robit. Vec kocikaren na bycikle pouzivali dochodcovia 50 rokov ako bordelaren... tam boli hadam aj 100 rocne veci :DDD
@kris12 a neskusila si na fajciarov nieco vysypat? :DDD my sme sa kvoli tomu tiez stazovali.. ale zase si vezmi, ked si pod nimi mas od spakov a popola cely balkon (skusenost mojej mamy). Nakoniec zasklili balkon komplet, tam sa im to dalo...

@anavianavi ahoj síce sme na 8smom ale keď výťah nejde vraždila by som ..už len preto že susedia majú na schodoch druhu izbu normálne .. sušiaky ,koberce natiahnuté ,kvety . A keď tade idem cítim sa ako votrelec no žiadny únikovú východ u nás nieje 😂🤷super výhľad inak a pokoj od tých čo sú naspodu. Tie partičky s prvych poschodí