Celoročné pneumatiky: Sú vhodné aj do zimy?
Ahojte. Používate niekto celoročné pneumatiky aj do poriadnej zimy? Jazdím do práce krátke trasy 2km tam a 2 späť) a zvažujem, či je potrebné pneumatiky prezúvať alebo dať celoročné a mať pokoj... . Máte niekto skúsenosti s celoročnými? Na rôznych fórach sú názory rôzne...zaujíma ma hlavne názor tých, čo s nimi majú nejakú skúsenosť. Pekný deň všetkým 🙂
@zuzanaete neviem o tom, zeby to ze je niekto blby a nevie jazdit tak zatazoval tym len zadne pneu. Ja som paradoxne videl oskrete disku hlavne na prednej naprave. Prvykrat citam argument, ze preto sa striedaju predne a zadne pneu. Stale som zil v omyle, ze je to kvoli tomu, ze zvacsa je predna naprava hnana a tym padom sa pneumatiky skor opotrebuju. No holt, nie som odbornik na vsetko 😉😅
@duunlo Nie je to len kvoli obrubnikom. Je to aj tak, ako pisal @egonsk . Soferske schopnosti nejdem obhajovat. Nemame oskrete disky, ale pri cuvani na urcitych parkovacich miestach musim ist cez obrubnik, ktore su v roznom stave. Parkovacie miesta su velmi uzke. Sme radi, ze parkujeme. Idealne podmienky nemame. Uz mi raz v servise povedali podla pneu, ze vidno, ze na jednu stranu beriem obrubniky. Takze aj podla toho nam prehadzuju pneu.
@nikha2809
A nebude to práve tým,že má pneuservis a ľudia už nechodia toľko prezúvať? Lebo vieš..keď si dajú celoročné pneu,tak ich tam možno aj štyri roky neuvidí.
Brat má tiež "malý pneuservis" a ten mi to hovoril,koľko áut obúval na celoročné pneu. A pritom on sám jazdí na celoročných. Len problém je skôr v tom,že v tých "malých pneuservisoch" im už nestačí 25€ za prezutie,ale keď už začali pýtať 40+,prípadne za výmenu ventilku 8€,tak si každý zráta 2+2 a obuje si rovno celoročné.
Myslím, že záleží aj od toho, aké kúpiš. Ja som kúpila auto dovezené z Nemecka na celoročkách, v zime, takže o zábavu bolo postarané..zo začiatku som mala rešpekt, ale rýchlo som zistila, že držia na ceste lepšie než originál zimné, ktoré som mala na predošlom aute. Ja som s nimi bola veľmi spokojná.
@nepic môj muž berie 25-30€ a roboty má už od októbra vyše hlavy, včera prišiel domov večer pred 6 aj to len kvôli tomu že sme šli na oslavu.Neviem, či celoročne obuval niekomu alebo nie a ako píšem, vravel to mne, netuším či aj s niekým iným sa o tom rozprával ja som chcela celoročky.A úprimne, ja si na tých celorockach tiež neviem predstaviť ako človek vyjde na Skalku, lebo tam je koľkokrát problém vyjsť so zimnými a nieto ešte s celorockami, akurát aj včera mesto dávalo upozornenie, že mrzne a mrholi.V Ba áno, tam sme sa o tom bavili že už sú také zimy, že kľudne, ale u nás nie

@duunlo skor to zrejme myslela, ze vpredu viac a v zadu menej, co je bezne.
Ak by som videl rozdiel okolo 3mm, zrejme by som ich tiez zamenil zadne a predne. Prevazenie po nejakom najazde tiez neni zly napad, lepsie ako ked trase volantom a nici loziska...