icon

Ceny materiálu na kompozitnú plombu: Aké sú náklady?

enver
31. júl 2025

💰 Koľko stojí materiál na jednu plombu?
1. Kompozitná (biela) plomba – najčastejšia
Samotný materiál (kompozit): cca 3 – 10 € za plombu, podľa kvality a značky.

Používajú sa aj:

Bonding (lepidlo): 1 – 2 €

Etchant (kyselina): centy až 1 €

Poliaci prostriedok a nástroje – drobné náklady

Celkovo: materiál na 1 bielu plombu vychádza cca 5 – 15 €
(špičkové materiály môžu byť aj drahšie)

Strana
z3
viestta
31. júl 2025
@enver

Pozor Zubárov sa to dotklo nebudu autička domčeky dovolenky ?

@enver ty si myslis, ze zubari chodia na MK? 🙄Nie oni si uzivaju svoje zisky v inych instituciach ako je MK. Takze neboj sa, ziaden sa neurazil
Na MK chodia si hodia zeny a matky pokecat a chlapi vyplakavat. Aj o cenach u zubarov...

anika
31. júl 2025

@enver ceny tychto pripravkov su dostupne na nete, su vyssie, ako pises, ja by skor videla problem, ze sa casto nepouzivaju pripravky jednej znacky, ale to, co ma ;(

hiro
1. aug 2025
@viestta

@hiro to mas ako pri elektrikaroch, instalateroch, obkladacoch tak je to aj u zubarov. Ten uz nevie co pytat, vsak to je zderstvo. Vsak ked je to zderstvo, tak spravim sam, nikoho platit nemusim. Jedine, ze by som na to nemal. Vedomosti, zariadenia, zrucnosti. Ked ich nemam, tak za poskytnute sluzby zaplatim. Horekovat, ze za vymenu baterie pyta instalater 60€ to je take "nase". Vsak ked nechces platit vymen ju sam. Na rozdiel od zubara na to neporebujes ani vzdelanie ani zariadenia za destatisice za kazde jedno zariadenie.

Tak zase ludia si vedia pomoct aj sami bez zubara ked chcu a su sikovni :D

https://www.youtube.com/watch?v=cBNMg1H3ag8
viestta
1. aug 2025
@hiro

Tak zase ludia si vedia pomoct aj sami bez zubara ked chcu a su sikovni :D

@hiro fuj, az mi zle prislo 😝 Ale fakt, tie klieste ani netreba kupovat, tie ma asi kazdy doma

dominikamacakova
1. aug 2025

Nabudúce poprosím skupinu reálne ceny gélových nechtov napríklad 😀 Vieš koľko stojí taký gél? Cca 3€, trblietka 2€ a nechtarka si vypýta aj 40€ 😱😱😱 To je nehorázne

Strana
z3