icon

Ceny rastú: Ako ušetriť a nežiť len doma?

22. nov 2024

Ani vy nikam veľmi nechodíte ? Mne príde že všetko je tak extrémne drahé,už keď chce ísť človek aj na trhy alebo niečo tak tam veľa utrati,to isté aj cukrárne, reštaurácie atď,ja chodím len do potravín a zvyšok voľného času som doma aby som si čo najviac ušetrila do rezervy,lenže už ma po pravde nebaví byť stále len doma len s tou predstavou že pôjdem niekam na trhy si niečo kúpim a zas 100€ v prdeli

Strana
z2
lavender94
23. nov 2024

@kleopatra114 u nás stal 4,50€ možno pred šiestimi rokmi. Minulý rok to bolo 7-8€ a klobásy tiež skoro 10. My sme tam išli ako partia, tak zase raz za čas ma to nezabije ale keby tam mám chodiť pravidelne tak sa asi tiež len prechádzam a nasavam atmosféru. Tento rok radšej pôjdeme niekam do viedne alebo Budapešti. Tam to nestojí o nič viac ani menej takže aspoň uvidíme niečo iné.

danica2711
23. nov 2024

život treba žiť, nielen škudliť a nič nezažiť... veď idem na vianočné trhy, dám si, na čo mi peňaženka stačí a vychutnávam si atmosféru, aká je len raz do roka. Teš sa zo života, tých pár EUR za to stojí!

avicii18
23. nov 2024

Ja som rád, že niektoré veci nemusím zažívať v súčasnosti, lebo by som musel asi kradnúť. Alebo sa zadĺžiť...Čo bolo kedysi úplne bežné a nikoho to neruinovalo, dnes je už viac-menej luxus. Pritom ta pridaná hodnota vo forme atmošky či zážitku sa nedá porovnať s časmi minulými. A možno len starnem...Každopádne termoska a dóza je mi dnes bližšia ako stolík plný žrádla na Vianočných trhoch, alebo obed v reštike.

lenka.25
23. nov 2024

Nechodím do práce na to , aby som prežívala , ale aby som žila . Včera sme boli na basketbale , za lístky pre štyroch som dala 160€ + 20€ za občerstvenie na štadióne . Dnes pôjdeme večer k nám do stánku s vianočným puncom a lokšami , keďže jedna loksa stojí 4€ , horúca čokoláda 3€ , tak tiež tam nechám minimálne 30€ a áno , keď ideme na Vianočné trhy na Prahy , Brna ,Budapešti , Viedne , no za par hodím tam necháme dosť € . Ale tak čo je dnes lacné ?
Ja rozumiem že chceš šetriť , aj to je správne , ale zas odtiaľ potiaľ . Dostaneš sa do bodu , že už aj v obchode budeš kupovať to nalacnejsie a nič si nedopraješ

saxana000
23. nov 2024

Na trhoch minem max 30e ciganska vino alebo punc detom pagacik caj pre nich mame v termoske za ten im fakt 4eura neda. prejdeme sa tam chvilu si pobehaju kupim si este nejaky vonny olej do lampicky masticku na herpesy od bylinkarov a ideme domov..

margotka17
23. nov 2024

Hej, drahé všetko, ale zas nie sme každý deň v cukrárni, aj keď ju mám v práci oproti. Občas muž kúpi po veterníku či francúzskej kocke, to nie je až taká položka. Z trhov mám rada ten turmed či ako sa ta presladena sladkost vola? Aj punč si dám na zahriatie. Občas nejaké ponožky teplé kúpim 👍. Skôr sa mi páči tá atmoska ako nákupy.

nadchovnik
23. nov 2024

Veď môžeš na prechádzky do prírody.Nemusíš na trhy a do obchodov

matej2227
25. nov 2024

@ivik4 presne tak a žijete na dlh..

romino
25. nov 2024

@avicii18 mozno taketo trhy, a ist sa tam najest a napit do syta, su malinky luxus. Ale celkovo ked sledujem, ako sa masovo ludia stravuju v restauraciach, ked vidim v obchodnom centre ako su zaplnene kaviarne, ..ako masovo pendluju kurieri s jedlom ... luxus to ocividne nie je.
My ako deti ci mladi,
do uplne klasickej restauracie sa slo len v ramci dakeho sviatku ci oslavy. Na nejakych cestach a pod., jasne, sem-tam dake halusky v "kolibach". A bufety ..sem tam take ze hotdog

romino
25. nov 2024

@matej2227 ak som spravne cital jej prispevky, nespomina ze ziju na dlh.
Mozno maju hypoteku ...a nejakym setrenim na restauraciach, by ju vedeli rychlejsie vyplatit.
Ale ked clovek pozrie na inflaciu, tak si povie, naco sa s tym ponahlat - ovela vyhodnejsie je postupne to vyplatit buducimi peniazmi.
A potom zostava aj tu a teraz na nejake to rozhadzovanie.
Vidim to na svojom okoli ...cudoval som sa ludom, ze preco chodia na luxusnejsie dovolenky, preco radsej rychlejsie nevyplatia hypo.
Ja som viac setril.
Par rokov preslo, vysledok: aj si uzivali, aj vdaka tej inflacii splacaju zvysok lavou zadnou. Nuz ..naucil som sa, tak je ocividne system nastaveny, ..cas uz nevratim.

kvetinka_2
27. nov 2024

Život je na to, aby si ho človek vedel aj užiť. Ja hovorím, že peniaze sa vrátia, ale zážitky a dobrodružstvá nie. Áno, ja viem, že je to drahšie ( to mi tu nemusí, nikto hovoriť). Myslím si, že do reštaurácie, na vianočné trhy, na dovolenky človek nechodí každý deň, a pocit, že si raz za čas urobíš radosť je na nezaplatenie. A samozrejme, že je to každého osobné rozhodnutie a nastavenie priorít. Keď si niekto môže každý deň kupovať krabičku cigi, tak prečo, by som si ja nemohla dopriať obed v reštike?!.......

Strana
z2