icon

Čerstvá šoférka

11. jan 2022

Ahojte, idem sa asi len vyzalovat a vypustit to zo seba a mozno sa najde niekto, kto to ma/mal podobne. Ach zeny, ja som taka zufala zo soferovania 🙄 mam sice vodicak len tri mesiace, nie je to vela, chce to prax, viem viem... Ale som z toho dost deprimovana, stale robim chyby, byvam v BA, takze ako novacik som v strese aj z tej rusnej premavky, este mi to obcas skape, vyblokujem niekoho, to mi na sebavedomi neprospieva. Asi naozaj riesenim bude automat, aj ked velmi som sa chcela naucit ovladat aj manual. A to nehovorim o parkovani, no katastrofa, trva mi to vecnost, neviem asi pochopit, ako sa mam nastavit a tocit, aby som bola nakoniec rovno. Ja neviem, snad sa to casom zlepsi, ale je to tazky boj...

Strana
z2
lulus13
12. jan 2022

Toto je problem autoskol 🤦‍♀️ ten kto vyjde z autoskoly a povie neviem parkovat nema co robit na ceste. V dobrom to pisem. Ja ked som chodila do autoskoly 2008 nosila som nahradne oblecenie, musela som vediet z kazdej strany zaparkovat, a to pomaly na milimetre chodila som z tadial tak unavena a tak mokra ako mys. Nepustila ma pokial som nevedela za kazdu situaciu zaparkovat v kazdej situacii si poradit. A to ze ti to skape je to najmenej, mne sa to tiez niekedy stava. A soferovat v BA je o drzku jazdila som tam 5-6rokov denne. A rozmyslat nad automatom? Co das D ako debil a ides, dopredu vie ist kazdy debil. Treba sa naucit manualom potom vymyslat s inymi, inak budes hrozbou pre kazdeho na ceste. Prax, prax a prax jazdit musis stale ak sa to chces naucit.

autor
12. jan 2022

@lulus13 to je pravda, autoskola neuci parkovat, je tam sice cvicisko s kuzelami, ale nabiflia ta to tak, aby si to dala podla kuzelov a koniec. A napriklad moj partner pred 10 rokmi nemal ani cvicisko, pocas autoskoly parkoval asi len 2x...
No ano, dat D a ist ako debil je fajn, lebo sa zamerias viac na situaciu okolo teba. A som si vedoma toho, ze pokial by som presla na automat, k manualu by som sa uz nevratila

17alexis
12. jan 2022

Neviem, co ma kazdy s tym automatom. Je jedno, ci mas automat, ci manual, bud vies soferovat alebo nevies. Jazdi na zaciatku s niekym, aby si si bola istejsia. Mam VP od 2017. Od prveho dna som soferovala s muzom. On nema rad vlecucich sa soferov, tak som musela ist vzdy najvyssou dovolenou rychlostou. Prve dni som mala smrt v ociach, ale neskor som sa uz aj sama pustila na dlhe trasy. Hlavne si sleduj znacky, nejazdi cez dva pruhy, ako niektori u nas zvyknu, nikoho nevytlacaj a snaz sa byt v klude. Mne sa poslednu dobu stava, ze stretavam vodicov, ktori nevedia, ako sa odbocuje vlavo, ked aj protiiduce auto chce ist vlavo. Za mesiac uz traja experti do mna takmer naburali. 🙈

maris5
12. jan 2022

Vsetko to chce len cvik. Ja mam najazdenych 100.000+ kilometrov, ked som vymenila auto, tiez som s nim nezaparkovala na prvy krat, lebo som si este nezvykla na jeho rozmery. Zober auto niekde na parkovisko, kde su ciary a malo aut a skusaj parkovat. Vypni radio a budes pocut motor ako place, ked potrebuje preradit. Vsetko chce len cas, skusenosti a nebat sa.

vso10
12. jan 2022

Ahoj, bývam pri BA a teda po získaní vodičáku som vedela, že budem musieť (raz, časom) začať jazdiť denne do BA. Veľmi mi pomohlo mať "rande s autom". len ja a auto, išla som niekde blízko (len do Lidlu v PK, kúsoček) a takto niekoľkokrát do týždňa, vždy len kúsok niekoľko km, ideálne doobeda, keď bolo málo áut. treba sa zžiť s tým autom, manuál nie je problém.
k parkovaniu mi veľmi pomohlo (rada od príbuzného, čo je šofér povolaním asi 15r), že si dám denne svojich 10min parkovania. proste idem z autom von z garáže, a idem cúvať nazad do garáže a takto denne niekoľkokrát. najprv sme parkovali spolu (ja v aute, on vedľa auta a diktoval mi a vysvetľoval, dokonca mi kreslil kriedou čiary na zem, aj vnútri v garáži mám doteraz, už x rokov čiaru, kde mám mať zrkadielko, aby som nenacúvala do poličky, ale ani aby mi netrčal čumák von z garáže). minule ma známy pochválil, že parkujem ako profík 🙂 bolo to veľmi milé (väčšinou cúvam do garáže na jeden šup). no boli chvíle, keď som chodila na prázdne parkovisko, a pchala som sa pomaly na 10x do toho jedného parkovacieho miesta, von a dnu, von a dnu... len aby som to dala do nejakého dostatočného stavu, nie vždy budem mať prázdne parkovisko. treba sa naučiť parkovať pekne, medzi čiary, nie nalepená na jednu čiaru. potom už to pôjde ľahšie aj na plnom parkovisku medzi autá 🙂

Strana
z2