Červená šnúrka proti urieknutiu
Ahojte dievčatá, prosím Vás vysvetlite mi niektorá zmysel červenej šnúrky na zápästí bábätka. Aké urieknutie?Vy tomu naozaj veríte?Nechápala som mamičky v pôrodnici, ktorým len čo sa narodilo bábo, už im dávali červenú šnúrku na ručičku..Ja som to vôbec neriešila, som veriaca v Boha, ale nie v takéto čáry máry..viem, že existuje tzv. z očí, ale veď to je malinkaté babätko, a to, že je nervózne, keď naňho pozerajú cudzí ľudia je úplne normálne..v poslednom čase som stretla ľudí v mojom okolí, ktorí nechápali, kde mám červenú šnúrku, veď ich syn/dcéra ju stále má a to má 3 roky..naozaj som divná?aký máte názor vy?
@hviezdicka111 Keby sa jednalo len o taku zlozitu otazku ci je/nie je gravidna. Castokrat ani nerusia ani ň o biologii rozmnozovania. Potom ked sa udari, test je dvojciarkovany a doktor im vyda tehotensky certifikat zacina ine kolecko. Nastupuje faza "stupidus gravidicus" po porode nasledovany stavom "nappies demency" spravadzany "plurar maternicus"... Aj ja som mala pocit, ze na materskej osprostievam, ale aj tak mi ostalo zopar mozgovych buniek, ktorym fungovali synapsy. Teraz bud odumru vsetky uz pocas teotenstva alebo synapticke vazby idu oklukou vez MK. Neprisla som na to, ktora verzia je spravna, ale obidve su velmi pravdepodobne. 😅
Vyrabam z drahých kamenov kuk moj album
@wieruss Lutujem vsetky deticky ktore tie snurky musia nosit lebo ich rodicia sa uspokojili s vysvetlenim, ze to je proti urieknutiu. To znamena, ze ked ti tvoja babka alebo mama povie uviaz dietatu zelenu okolo nozicky lebo je to proti urieknutiu tak proste to tam uviazes a neriesis povod povery???? Cervene snurky sa viazali detom na rucky lebo boli oznacene ze ich budu obetovat bohovi Balovi. Znamenalo to zasvätenie dietata zlu. Chudatka male...je to smutne, ze mamicky nepatraju, len to dietatu lahkovazne uviazu.
Neverim tomu a nemam z oci... A moje dieta tiez nebude mat, lebo je to vymysleny blud. Aaach, hluposti...
@jfd V zahraničí je málo pobožných ľudí a sú tolerantnejší.
U nás ľudia radšej počúvajú kňazov a chodia do kostola,namiesto toho,aby počúvali svoju intuíciu.
Ja verím na urieknutie.
Nič si nerobte z tých ľudí na modrom koníku,to sú všetko zakomplexovaní a pobožní.
Veriaci sú najviac pokryteckí a zlí ľudia,akých som kedy poznala.
Mali by sa odsťahovať do USA,tam by ich prijali s otvorenou náručou.
@severanka96 Dobre ste urobili.
Červená šnúrka má za úlohu odvrátiť zlý pohľad od bábätka,lebo sú medzi nami aj zlí ľudia.
Ja bývam tiež občas urieknutá a robím aj zoči,aj uhlíkovú vodu,dokonca používam čistec a vždy to zaberie.
@kvetinka211 Jedno šťastie,že je to takto na Slovensku,že tu máme ľudí,ktorí až tak nežerú tú vieru a kombinujú s vierou aj pohanské tradície.
Ja som rada,lepšie,než ziť medzi náboženskými fanatikmi.
Komunisti robili poriadky s kňazmi,viem si predstaviť,aké nezmysly ľuďom radili a čo do nich tlačili za dogmy,určite vedeli aj o pedofílii.
Len tak z ničoho nič neboli proti cirkvi,mali dôvod.
Aj keď vy neveríte ochrannej sile červenej šnúrky,ale je to pravda.
Spomínala,že som mala červenú mašľu na kočíku.
Mama ma ako malú pretierala,keď som bola často urieknutá,aj pľula na mňa,v čisteci ma kúpala a samozrejme to pomohlo.
Aj v práci bývam občas urieknutá,chodím sa na záchod pretierať a hneď v tej chvíli mi je dobre,akoby balvam zo mňa opadne.
Naši predkovia pohania vedeli,čo robiť proti urieknutiu a je super,že sa táto ľudová múdrosť posúva z generácie na generáciu.
@domiinicca Hrozné,čo ten farár tvrdí o červenej šnúrke.
To sú také hlúposti...
Vidím,že fanatizmus u nás prekvitá.
@mamulienka77 Pekný opis červenej šnúrky,snáď to už niektorí konečne pochopia,o čom to celé je,že to nie je čierna mágia.
@majmik Náramky,odpľúvanie,uhlíková voda a červená šnúrka sú normálne pohanské rituály a našťastie sa udržali až do súčastnosti.
Cirkvi sa nepodarilo ich zničiť.
Ja si vykladám karty cez net a som úplne v poriadku,napr.
Čudujem sa vám,že ste si našli čas čítať taký stupídny článok,hrozné,čo tam je napísané...
Také veci že sú proti bohu ?
Farári by sa k tomu vôbec nemali vyjadrovať,lebo kvôli cirkvi zahynulo okolo 6 miliónov ľudí v časoch svätej inkvizície.
O toto by sa mali starať a nie kritizovať a znevažovať dedičtvo po predkoch.
@vonicka Urieknutie je to,keď veľmi zlý človek prenesie svoju negativitu a zlobu,závisť na druhého.
Obzvlášť nebezpečné je to u bábätiek,lebo tie majú ešte slabú auru,preto sa na ochranu pred zlou energiou používa práve červená farba.
Červená farba je vlastne ochranná a používa sa
nielen pri urieknutí.
Aj vo Feng Šuej má červená farba svoj zmysel.
@maja22
@zonjushe Červené stužky sú z budhizmu. Kým sa to dostalo sem, je to už zmes povier a možno aj mágie. Ja mám taký dojem, že to porobenie a "z očí" funguje na tých, ktorí na to veria. Majú v hlave prijaté, že niečo také funguje, tak sú presvedčení, že ich naozaj uriekli a niečo ich odriekne. Ježiš hovoril: Tvoja viera ťa uzdravila. No a v týchto prípadoch akoby táto viera z očí fungovala aj opačne. Veríš, že ťa niekto uriekne? Tak sa ti to stane.
Ja tomu neverím, nikdy som červenú šnúrku nepoužívala a nikto ma neuriekol. Nie je jedno v čo veríme a komu.
@loliki vsak samozrejme. Vsak vacsine ludi v realnom zivite ked toto hovorim, ze co niektori tvrdia v diskusiach...ani netusia o com hovorim, poculi to prvy raz 🙂
A cirou nahodou tym co na to veria sa to deje pravidelne, a pravidelne si musia pretierat oci.
Taka ista "nahoda" ako v katolickych krajinach sa ludom zjavuje panenka maria, zato v hinduistickych krajinach, tam zase daka 6 ruka bohyna s hlavou slona.
Ale len nahodou !! To nie nie preto ze na take vyjavy/prejavy fanaticky dotycny veri, nieeeee 🙂
@dorekapa Je mi ľúto,že vaša dcérka mala až tak porobené...
Sú medzi nami naozaj veľmi zlí ľudia,ktorí neváhajú ublížiť aj malému dieťaťu,strašné...
Ja viem tiež zhadzovať uhlíky,aj čistec mi pomohol, keď som sa v ňom okúpala.
Keby bol stredovek táto babka,ktorú ste opísali by skončila na hranici...
Pritom tieto ženy iba pomáhajú ľuďom,ktorí sú urieknutí,majú choroby a dokážu stiahnuť z niekoho zlú energiu dokonca,keď má porobené, wau 👍🏻
Sú to ľudové liečiteľky a malo by sa toto remeslo posúvať z generácie na generáciu.

@zita19 tak to mas pravdu 🙂
inak k tomu rozoberaniu, mna tu najviac bavia otazky/diskusie typu: som tehotna? jedine fakt, ze by sa medzi nami nachadzala nejaka vestica 😀 😀 😀 ja som si vzdy myslela, ze kazda normalna zena vie, co ma robit, ze sa daju kupit testy, ze ak je aj tak na pochybach, existuje nieco ako lekar 😀 ale ako som prisla na MK, uz si nemyslim, ze kazda to vie 😀 😀 😀