icon

Červená šnúrka proti urieknutiu

zonjushe
3. okt 2012

Ahojte dievčatá, prosím Vás vysvetlite mi niektorá zmysel červenej šnúrky na zápästí bábätka. Aké urieknutie?Vy tomu naozaj veríte?Nechápala som mamičky v pôrodnici, ktorým len čo sa narodilo bábo, už im dávali červenú šnúrku na ručičku..Ja som to vôbec neriešila, som veriaca v Boha, ale nie v takéto čáry máry..viem, že existuje tzv. z očí, ale veď to je malinkaté babätko, a to, že je nervózne, keď naňho pozerajú cudzí ľudia je úplne normálne..v poslednom čase som stretla ľudí v mojom okolí, ktorí nechápali, kde mám červenú šnúrku, veď ich syn/dcéra ju stále má a to má 3 roky..naozaj som divná?aký máte názor vy?

Strana
z4
daria337
15. apr 2023

@slimstar Mňa moja mama vždy pretrela pocikanou plienkou a hneď ma prešla bolesť,takže aj keď si to moc nepamätám,ale vždy to zabralo a bolo po urieknutí a po fyzickej bolesti,ktorú mi spôsobilo urieknutie.

daria337
15. apr 2023

@slimstar Veľmi presne ste vysvetlili,ako konkrétne funguje červená šnúrka 👍🏻😍

daria337
15. apr 2023

@romino Aký rituál ? Veď naše babičky to robili,keď boli mladé,pretierali svoje deti,aj pluli na nich a keď bolo dieťa príliš urieknuté,stierali im uhlíky.
Keby ste si o tom niečo prečítali,tak viete.
Bežne sa to robilo na dedinách a žiadny fanatizmus to nie.
Že fanatizmus,to je urážka pre tieto ľudové múdrosti.
To,čo hovoria farári je fanatizmus a najmä farári v Poľsku.

daria337
15. apr 2023

@romino Čítala som si článok na katolíckenoviny. sk o červených nitkách a väčšiu somarinu som ešte nevidela.
Nosiť ochranné amulety je hriechom proti prvému božiemu prikázaniu....
Dokonca,že tam,kde sa šnúrka zväzuje potom zachytená zlá energia prúdi do tela človeka,ktorý nosí tú šnúrku. No comment.

loliki
15. apr 2023

@daria337 Ty spomínaš, že je zlá energia, negativita a od toho ťa uchráni ocikaná plienka, uhlie, sliny. Kresťania veria, že Boh je najväčším a najmocnejším Dobrom, ktorý nás ochráni od zlého. Preto nepotrebujú sa opľúvať a olizovať, či utierať sa ocikanými plienkami. Ja na tých pohanských rituáloch, či zvykoch nevidím nič príťažlivé.

daria337
15. apr 2023

@romino Ešte jedna vec,čo sa týka farárov.
Dočítala som sa,že jeden farár na Slovensku povedal priamo na omši,že Harry Potter je hriech. To je výpovedná hodnota našich farárov.
Ako môže niekomu vadiť Harry Potter ?
Veď je to obyčajná fantasy a pekný príbeh.
Ja som veľká fanúšička a nedopustím na Harryho.
Veľa detí začalo vďaka tomu čarodejníckemu svetu čítať a chápu rozdiel medzi dobrom a zlom a Harry im ide príkladom.

daria337
15. apr 2023

@loliki Vidno,že ste veriaca,ale nič v zlom.
Na pohanských ľudových múdrostiach nie je nič démonické a nenormálne,lebo tieto zvyky vytvorili,aby pomohli urieknutým.
Niektorí vedia aj sťahovať kliadby,takí sú dobrí.
Ide o to,že moč má liečivé účinky a preto sa bábätká zotierajú močom,aj väčšie deti.
Rodičia boli minule urieknutí,obaja mali silné bolesti a ani pirule im nepomáhali,boli sa pretrieť a v tom momente ich to prešlo.
Ja tomu verím,lebo takisto mám dosť zlú skúsenosť,keď niekto uriekne pohľadom plným nenávisti a závisti.

lolita555
15. apr 2023

No ja tak napíšem ,nikdy moje decka nenosili šnúrky a ja tiež nie ,ale kto nezažil nepochopí .ja bohužiaľ patrim k tým ľuďom ,ktorý trpia u nás tomu hovoríme skapina a naozaj ťažko to niekomu dokazovať kto nezažil

daria337
15. apr 2023

@lolita555 Častokrát to tak je,že uverí človek,až keď zažije silné urieknutie,presne.
Ja čo som sa dočítala,že niektoré ženy tomu neverili,že je ich dieťa urieknuté a chodili s deckom od lekára k lekárovi a lekári nevedeli,čo mu je.
Ani lieky nezaberali,nič.
Na toto nezaberá ani modlitba,osobná skúsenosť.

loliki
16. apr 2023

@daria337 Myslím si, že autorka si už vytvorila akúsi predstavu o tom, prečo niektorí nosia červené šnúrky. Je to akési presvedčenie tých ľudí, akási viera, je to čosi zvláštne, ako funguje myslenie ľudí. Ako nás naša viera ovplyvňuje. Niektorí veria v moc Boha, iní červenej šnúrke, iní aj-aj.

romino
16. apr 2023

@daria337 mna ale nezaujimaju farari a katolicke noviny. O tom mi nemusis pisat.
Ale aby v 21.storoci niejto veril tomu, ze existuje nieco ako zla energia ci co ...ktoru vyzenies oplutim akebo pretretim pocikanou plienkou, no proste no comment.
Strasna "zahada" ze ja nikoho nepoznam komu by sa tieto veci diali.
Ako som pisal, mnohi o niecom takom ani nepoculi, nieto este aby sa im tieto paranormalne javy diali, a uz vobec nie aby skusali absurdny stredoveky ritual - oplut dieta alebo pretriet pocikanou plienkou.
Mozno to dieta z toho soku, ze co to ta matka robi, prestane plakat 🙂

daria337
17. apr 2023

@romino Lenže práve farári šíria také veci,že je to proti bohu robiť tieto "rituály" podľa vás.
Prečítajte si napr. Postoj alebo Christianitas,to sú weby pre veriacich,ten druhý web asi patrí sekte.
Čítala som články na týchto weboch a mala som dosť. Farárom vadí napr. aj Halloween,ktorý je úplne neškodný,aj pochod čertov Krampus im vadí.
Nejaká sekta Milosť dokonca spisovala petíciu proti Krampusu,ktorý mal byť v Piešťanoch a väčšina sa tešila a aj tak sektári nič nezmohli a pochod čertov sa uskutočnil.
Pre mňa je sekta aj katolícka cirkev,aj keď nie je oficiálne už len pre tie choré názory,že prvý hriech alebo že odriekanie,pretieranie detí plienkami a plutie je proti bohu.
Ak je niekto urieknutý sa má modliť tvrdia farári,ja som sa modlila a nič,bolo mi ešte horšie,musela som sa nakoniec pretrieť.
Áno,zlá energia existuje.
Prečo sa potom robí exorcizmus ?
Nepoznáte nikoho,lebo ste iba medzi veriacimi a tí sa furt len modlia.
Možno sa čudujú,keď im deti revú od bolesti niekoľko dní,ale myslia si,že to nie je urieknutie samozrejme podľa nich.
Ľutujem tie deti,že majú takých zabednených rodičov.
Som rada,že žijem medzi modernými ľuďmi,ktorí neschvaľujú vieru a žijú podľa svojho presvedčenia a nie podla toho,čo im nadiktuje farár a biblia.

romino
17. apr 2023

@daria337 a dokolecka dokola o fararoch, katolikoch a pod., hoci som jasne napisal ze to ma nezaujima.
Verit ze nejaka cervena snurka Made in China a oplutie pomaha, a to ti co na to neveria su zabedneni ?
😁
PS: nie, prosim, nepiste mi znova o fararoch, katolikoch, Milosti - mna to nezaujima.
Ja som tu cely cas riesil cervenu snurku, opluvanie dietata, utieranie pošťanou plienkou ... a ine ritualy casti ludi, ktori si teda este aj hovoria ze moderni.
No, ale teraz uz idem radsej naspat dopozerat video o chatGpt, umelej inteligencii a pod. ...

loliki
17. apr 2023

@romino 👍 Lepšie sa to už ani nedá napísať. A vraj moderní ľudia. Pritom praktizujú pohanské zvyky. Tie nebudú z minulého storočia. 🙄

daria337
18. apr 2023

@romino Nebudem písať iba to,čo niekoho zaujíma,napíšem si svoj názor.
Červenú šnúrku si môžem urobiť aj doma,
nekupujem čínske šmejdy.
Takže umelá inteligencia,to teda máte záujmy.
Mnohí odborníci aj slávni ľudia ju veľmi kritizovali.

mabi11
19. sep 2023

@daria337 všetko je na tom divne. Scéna ako z filmu Hon na čarodejnice ….brrrr

romino
5. dec 2023

@daria337 ano , umela inteligencia, to je len dalsi smer v oblasti informacnych technologii. S tym pracujem. Cize nieco exaktne, nieco co clovek vytvoril, nieco co ma nejake dokazatelne suvislosti, principy, vysvetlenia preco funguje takto alebo onak. Riadne zdokumentovane.
Nieco ako auto, .. auto sa pohne preto vpred , lebo: .. a nasledovala by dlha dokumentacia. Hoci niekomu spred 200 rokov by to prislo ako nejake woo-doo.
Ale vsetci vieme ze nie je.
Jasne principy, nie je za tym nejaka neviditelna nezdokumentovatelna zahadna energia a sily, ako tomu byva v teoriach o cervenych snurkach .. kde principom je len cista viera ze take nieco existuje

kejtykejty
7. feb 2024

Problém nie je v šnúrke, ale vo viere a dôvode, prečo sa nosí. Volajú sa to aj tzv. kabala náramky proti urieknutiu. Je to povera, pretože duchovnú ochranu pred zlom zverujeme hmotnému predmetu, ktorý túto moc nemá, a pritom neprosíme Boha o pomoc. Je to hriech proti viere a dôvere v Boha. Keď šnúrku používame za týmto účelom, v podstate ju zbožšťujeme, lebo jej pripisujeme schopnosť, ktorú má iba Boh. A keďže ona ju nemá, vstupuje tam do hry diabol, ktorý vytvára dojem, akoby to fungovalo, aby človek čím dlhšie zotrvával v tomto klamstve a neutiekal sa k Bohu. Magická moc sa pripisuje aj červenej farbe. V minulosti sa cervenou snurkou oznacovali obete Baalovi. Je to vstupna brana do okultizmu, co je duchovny problem..... prikladam svedectvo otca Matusa Marcina: Pamätám si jeden prípad s červenou šnúrkou z mojej dávnejšej kňazskej praxe... Bolo to v Medžugorí. Spovedal som jednu mladú ženu a všimol som si červenú šnúrku na jednej ruke. Veľmi podrobne som jej vysvetlil, prečo by ju nemala nosiť a radšej by sa mala spoliehať na Krista a na Jeho pomoc. Veď samé Božie slovo nám hovorí, ak Boh s nami, koho sa mám báť? Žena prikyvovala, že rozumie a tak som sa nakoniec spýtal, či je ochotná si ju dať dole? Pozerala veľmi začudovane, čo od nej chcem. Snažil som sa jej vysvetliť že pokiaľ si ju nedá dole nemôžem jej dať kňazské rozhrešenie. Žena stále váhala. Prečo si ju nechcete dať dole? Pýtal som sa. Nosím ju už aspoň 15 rokov, znela odpoveď . Veľmi citlivo som sa snažil ju presvedčiť, nech si ju spokojne dá dole, nič sa jej nestane, a v budúcnosti ju bude chrániť Božia milosť. Žena bola nesmelá, akosi nechcela pochopiť že sa nedá aj žiť podľa Krista, aj podľa pohanstva. Keďže celkove jej spoveď bola naozaj veľmi úprimná, tak som sa jej snažil pomôcť. Povedal som. Môžem vám tu šnúrku dať dole? Veľmi nepresvedčivo prikývla a ja som sa naklonil cez kľakátko v spovednici a zo zápästia som tú červenú šnúrku pretrhol. To čo sa začalo diať v spovednici ma ale poriadne šokovalo a vystrašilo. Žena stratila dych, začalo ňou prudko triasť a vzápätí strácala vedomie. V prvej chvíli som ani nevedel čo robiť, takú reakciu som nečakal. Rýchlo som otvoril dvierka spovednice, aby sa mohla nadýchnuť a snažil som sa ju prebrať k životu. Žena začala prudko dýchať, akoby sa práve teraz vynorila spod vody, a lapala po vzduchu... Trvalo to pár minút, pokiaľ úplne prišla k sebe, upokojila sa a my sme spoveď mohli dokončiť. Spovede v Medžugorí sú vždy výnimočné, ale tento prípad sa mi vryl do pamäte. Jedna obyčajná šnúrka a predsa koľko neplechy urobila v živote človeka. Bola na ňu tak silno naviazaná, že pretrhnutie šnúrky bolo pre ňu akoby pretrhnutie pupočnej šnúry pri pôrode. Zlo ju úplne zväzovalo a ona sama nebola schopná pochopiť, koho je už otrokom.

kejtykejty
7. feb 2024

Problém nie je v šnúrke, ale vo viere a dôvode, prečo sa nosí. Volajú sa to aj tzv. kabala náramky proti urieknutiu. Je to povera, pretože duchovnú ochranu pred zlom zverujeme hmotnému predmetu, ktorý túto moc nemá, a pritom neprosíme Boha o pomoc. Je to hriech proti viere a dôvere v Boha. Keď šnúrku používame za týmto účelom, v podstate ju zbožšťujeme, lebo jej pripisujeme schopnosť, ktorú má iba Boh. A keďže ona ju nemá, vstupuje tam do hry diabol, ktorý vytvára dojem, akoby to fungovalo, aby človek čím dlhšie zotrvával v tomto klamstve a neutiekal sa k Bohu. Magická moc sa pripisuje aj červenej farbe. V minulosti sa cervenou snurkou oznacovali obete Baalovi. Je to vstupna brana do okultizmu, co je duchovny problem..... prikladam svedectvo otca Matusa Marcina: Pamätám si jeden prípad s červenou šnúrkou z mojej dávnejšej kňazskej praxe... Bolo to v Medžugorí. Spovedal som jednu mladú ženu a všimol som si červenú šnúrku na jednej ruke. Veľmi podrobne som jej vysvetlil, prečo by ju nemala nosiť a radšej by sa mala spoliehať na Krista a na Jeho pomoc. Veď samé Božie slovo nám hovorí, ak Boh s nami, koho sa mám báť? Žena prikyvovala, že rozumie a tak som sa nakoniec spýtal, či je ochotná si ju dať dole? Pozerala veľmi začudovane, čo od nej chcem. Snažil som sa jej vysvetliť že pokiaľ si ju nedá dole nemôžem jej dať kňazské rozhrešenie. Žena stále váhala. Prečo si ju nechcete dať dole? Pýtal som sa. Nosím ju už aspoň 15 rokov, znela odpoveď . Veľmi citlivo som sa snažil ju presvedčiť, nech si ju spokojne dá dole, nič sa jej nestane, a v budúcnosti ju bude chrániť Božia milosť. Žena bola nesmelá, akosi nechcela pochopiť že sa nedá aj žiť podľa Krista, aj podľa pohanstva. Keďže celkove jej spoveď bola naozaj veľmi úprimná, tak som sa jej snažil pomôcť. Povedal som. Môžem vám tu šnúrku dať dole? Veľmi nepresvedčivo prikývla a ja som sa naklonil cez kľakátko v spovednici a zo zápästia som tú červenú šnúrku pretrhol. To čo sa začalo diať v spovednici ma ale poriadne šokovalo a vystrašilo. Žena stratila dych, začalo ňou prudko triasť a vzápätí strácala vedomie. V prvej chvíli som ani nevedel čo robiť, takú reakciu som nečakal. Rýchlo som otvoril dvierka spovednice, aby sa mohla nadýchnuť a snažil som sa ju prebrať k životu. Žena začala prudko dýchať, akoby sa práve teraz vynorila spod vody, a lapala po vzduchu... Trvalo to pár minút, pokiaľ úplne prišla k sebe, upokojila sa a my sme spoveď mohli dokončiť. Spovede v Medžugorí sú vždy výnimočné, ale tento prípad sa mi vryl do pamäte. Jedna obyčajná šnúrka a predsa koľko neplechy urobila v živote človeka. Bola na ňu tak silno naviazaná, že pretrhnutie šnúrky bolo pre ňu akoby pretrhnutie pupočnej šnúry pri pôrode. Zlo ju úplne zväzovalo a ona sama nebola schopná pochopiť, koho je už otrokom.

Strana
z4