icon

Cesta späť k viere po odcudzení od kostola

7. apr 2025

Baby ja som sa pristihla, že úplne neznášam Boha. Toľko zlých veci čo sa mi stalo. Cítim strašný odpor. Deti mám pokrstené Teraz má dcéra v máji 1.svate prijímanie. Absolvovala už všetky prednášky čo mali tak už jej to nechcem rušiť ale ja normálne nechcem ísť do toho kostola ale zasa som jej mama. Mali ste toto aj vy po zlých veciach čo sa vám stali? Mali sme minulý rok sobáš v kostole a odvtedy sa nám rúca vzťah. Hádali sme sa aj predtým ale toto je už extrém. Máme zle vzťahy v rodine ja v totálnych depresiách premaham sa čokoľvek robiť. Ja neviem či robím dobre neviem akou cestou sa vybrať ako necítiť takú nenávisť. Chcela by som dieťa ale nedarí sa. Som z toho na dne. Povedzte vaše skúsenosti či už ako ste znova získali cestu k Bohu alebo ste zostali neveriaci a prečo ?

ukgirls
7. apr 2025

niesom veriaca..ale ak si myslis,ze niekto alebo nieco robi zazraky a ked sa ti nedari zhodim vinu na to tak si zrela na psychyatra.. snazis sa 3 mesiace a uz si zufala? co ludia snaziaci sa roky? daj sa dokopy .. na pocatie treba aj psychyku v poriadku a nie nadavat vsetkemu a vsetkym naokolo a len ty si ta svata ... nauc sa meditoat,ukludni sa chod do prirody alebo si daj lieky -hlavne sa ukludni

autor
7. apr 2025

@kiki68 svokra muža stále prehovára aby išiel na vazektomiu ( poza moj chrbát) povedal, že od začiatku ho odhovárali odomna aj s babkou, že nech si nájde inú a že ľutuje že tak aj nespravil. Vykrical mi to v hádke. Ako som jej porodila vnúčatá už má veľmi chce za svoju nevestu už som jej zrazu dobrá a poza chrbát ohovára. Keď bude do neho hustit tak viem, že ju počúvne a mne zostanú oči pre plač.

ivik4
7. apr 2025

Wau super, drzim palce aby si priviedla na svet dalsich x deti do nefungujuceho vztahu a rodiny.
Potom tolko ludi fnuka ako sa zle maju..
Vsak same si za to mozete.
Inak ty asi fakt nemas vazne velke problemy ako kopa z nas ma ci mala🙄 . By si sa zbadala hned ako sa mas relativne fajn

kiki68
7. apr 2025

Tak a v tomto marazme chces dalsie dieta s nim? Ved budes potom sama s 2 detmi mozno, tiez brat sa v kostole bol napad roka, ako vzala si si pomaly nesvojpravneho mamickara, tam tomu ani Boh nepomoze. Vlastne mozno iba ten, asi sa zacat modlit, az to nejako dopadne. Mna by islo trafit keby mam takuto zostavu v blizkej rodine. Najprv zisti, co vobec chces od seba, od zivota a ci tam je zahrnuty muz. Potom sa mozes zamyslat nad vztahom k Bohu.

juliacenc
7. apr 2025

Bohu sa mozes vyzalovat a vyrozpravat

123profil321
7. apr 2025

"Toľko som prosila Boha aby mi dal nejaké znamenie alebo proste ukázal cestu ale je to čím ďalej len tým horsie. Stále sa vyskytne nejaký problém. Dosť často mám aj zdravotné problémy."

Pozri si toto video, nenašla som ho s prekladom:

https://www.youtube.com/watch?v=953pSxnhoZc
autor
7. apr 2025

Teraz muža hucka, že tam nechcem chodiť, že za všetky hádky v rodine môžem iba ja. Ale ona ako sa zachovala na to sa už dávno zabudlo.

maja22
7. apr 2025

Prečo sa hneváš na Boha? Akú máš o ňom predstavu? Ako často pristupuješ k sviatostiam? Ak trpíš depresiou, vyhľadaj lekára - psychiatra, lebo depresia ovladne tvoj život a bude to horšie. S manželom sa musíš porozprávať, aké má on predstavy o vašom vzťahu, o spoločnom trávení casu, komunikácii. Vyjasnite si svoje miesto vo vzťahu, opíš mu svoje pocity a nechaj hovoriť aj jeho. Proste spoločne Boha o požehnanie vášho manželstva a prejavujte si lásku v konkrétnych skutkoch. Svokre žehnaj, odpúšťaj a zároveň si vymedzte určité hranice. Máš veľa, na čom musíš pracovať ty aj manžel, osloboď sa od myšlienok na ďalšie dieťa a buduj najprv manželstvo. A svoj vzťah k Bohu - cez sviatostný život.

autor
7. apr 2025

@maja22 no k sviatostiam som už nepristúpila asi mozno aj 10 rokov svadbu v kostole sme mali bez náuk a neboli sme predtým ani na spovedi. Do kostola chodime len na krst a prijímanie alebo ak má niečo niekto v kostole inak vôbec.

maja22
7. apr 2025

Aha… Tak až budeš mať Boha na prvom mieste, postupne sa poukladá všetko na správne miesto… Začni na tom pracovať 😉

strelicia
7. apr 2025

Ja som sa obratila prave pocas priprav na synove 1.sv. prijimanie. Odvtedy uz prisla aj kriza, hnev na Boha. A to hlavne vtedy, ked o nieco prosim, ale nedam to do jeho ruk, ale nechcem to pustit z mojich ruk. Chcem aby vysledok bol po mojom. Alebo sa pytam Preco ja? Preco prave ja mam choreho syna? S odstupom casu uz chapem, ze Boh dopusti, ale neopusti. Dopusti, aby sa mohlo zle premenit na dobre. Keby moj syn nebol chory, myslim si ze by som sa neobratila. A toho sa teraz uplne hrozim. Uz si zivot bez Boha neviem a nechcem predsavit. Viera neni lahka, je tazka. Aj hnev na Boha byva. To vsetko k tom patri a je NORMALNE. Dolezite je, ci sa mu chces otvorit, odovzdat mu toto vsetko vsetky pocity co voci nemu mas, a nechat Boha nech kona. Byt ako male dieta, ktore sa drzi otca za ruku a nepremysla nad tym, ci sa s nim nepotkne a nespadne, nerozbije koleno. Proste to neriesi. Mne pomaha vyhladavat Boziu pritomnost. Idem si zabehat a pustim si bud nejake svedectva obratenia, alebo God's message kanal, alebo chvaly pesnicky, nejaku modlitbu na Youtube, alebo len v tichu pozeram do neba a zalujem sa Bohu. Uz to, ze si zalozila tuto temu, znamena ze to s Bohom nechces vzdat. Nevzdavaj. Dnes sa za teba pomodlim.

domkakvet
7. apr 2025

Toto vsetko co tu pises za to si mozes sama, napisala si, ze tvoj muz bol taky aj pred tym a predsa ste mali svadbu, potom dieta a teraz aby toho nebolo malo chces dalsie dieta a akoze na co? Ked mas nefungujuce manzelstvo. Tak miesto dietata si najdi cestu k Bohu.

mamutka
7. apr 2025

Za to, že si sa zle vydala Boh nemôže. Ak chceš do nefunkčného vzťahu priviezť ďalšie dieťa, je to od teba sebecké. Pories si vzťah, alebo sa rozved, maj dieťa s iným mužom. Usporiadaj si život, je to tvoja voľba, Boh ti muža nevybral.

mamamasama
7. apr 2025

Takže miesto modlitby nenávisť? A divíš sa, že sa ti nedarí?

tilonka
7. apr 2025

Cesta k Bohu vedie jedine skrze Jezisa Krista, nie skrze kostol, katolicku cirkev, knazov...
Sk17:24 Boh, ktorý stvoril vesmír a všetko, čo je v ňom, pretože je Pánom neba a zeme, nebýva v chrámoch rukami vybudovaných

dzulli1980
Autor odpoveď zmazal
dzulli1980
7. apr 2025

Boh je voľba ... Boh Ti dal rozum a slobodnú vôľu ... sama rozhoduješ, ON akurát Tvoje kroky vedie tým správnym smerom ... to nie je folklór, že Ty teraz niečo chceš, pomodlíš sa milión otčenášov a ON Ti to splní ... tak to nefunguje ... Boh je láska, viera, nádej, úcta, pokora ... Boh dopustí, no nikdy neopustí ... Boh má byť súčasťou Tvojho života nielen v tmách, no i vo svetle ... to je pravá viera.

maja22
7. apr 2025

@tilonka To, čo cituješ, povedal Pavol Aténčanom, ktorí boli síce velmi nábozní, ale verili v pohanských bohov, ktorým stavali svätyne. A áno, v časoch sv. Pavla ešte kostoly vybudované neboli. Avšak už v časoch Pavlových sa kresťania zhromažďovali na slávení sv. omše, pri ktorej prichádzalo k premene chleba a vína na Ježišovo Telo a Krv. Dnes je v katolíckych kostoloch prítomný Eucharistický Ježiš, čo oznamuje svetielko nad Bohostánkom. Nemusiš tomu veriť, nie si katolíčka, ale nevytrhuj z Písma veci bez historicko-spoločenského kontextu…

zmrzlinka8
7. apr 2025

tak na Boha sa hneváš, ale sama sa od neho vzďaľuješ, keďže neprijímaš sviatosti, ktoré by ťa k nemu priblížili.
staviaš medzi seba a Boha múr, zatváraš mu dvere. on čaká, kým mu otvoríš . rád by ti naplnil srdce radosťou, pokojom, ale musíš aj ty niečo pre to urobiť.

zmrzlinka8
7. apr 2025

@tilonka Ježiš povedal Petrovi, Peter, ty si skala, na tebe založím svoju cirkev
a preto potrebujeme aj katolícku cirkev aj kňazov, keďže potrebujeme sviatosti.
je to neskutočný pocit, keď odchádzaš z dobre vykonanej spovede a s čistým srdcom prijmeš Kristovo telo, ktoré ťa naplní hlbokou radosťou a pokojom

tilonka
7. apr 2025

@maja22 ja nevytrhavam verse z Pisma. Boh je vsadepritomny, ked ma clovek vztah s Bohom a vyhodia ho aj z vrtulnika na pust, aj tam bude Boh s nim. Ludia mohli ist k Bohu aj predtym nez vznikla katolicka cirkev, v case Adama, Noeho, Abrahama a tak dalej. Dejiny je mozne rozdelit na urcite casove useky, teraz sme od letnic v dobe milosti kedy Pismo hovori o veriacom, "16 Či neviete, že ste chrám Boží a Duch Boží prebýva vo vás?"
Dalej sa pise, ze "kde sa dvaja, traja zhromazdia v Jeho mene, tam je Boh medzi nimi.

zmrzlinka8
7. apr 2025

@tilonka Ježiš povedal "Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa."
takže iba cez neho

tilonka
7. apr 2025
tilonka
7. apr 2025

@zmrzlinka8 ano Pan Jezisa je cesta, pravda a zivot.

marketa7584
7. apr 2025

Bezte za knězem prosit o modlitbu rozvázání a osvobození od Zlého a od démonických pout.

zmrzlinka8
7. apr 2025

@tilonka neviem teda, či dobre to tam je vysvetlené, ale v španielčine , ktorá vychádza z latinčiny, je piedra skala, kameň a je jedno či malý či veľký, ale skalný masív to nie je. problematiku prekladu dôverne poznám a s uvedenou stránkou sa nestotožňujem

guliver19
7. apr 2025

BOH NEEXISTUJE, treba verit prirode a samej sebe a vsetko pojde lahsie bez zvastov o vymyslenej postavicke pana boha!

maja22
7. apr 2025

@tilonka súhlasím, Boh je všadeprítomný, tak, ako si to opísala. A dal nam prostriedky, ako si k nemu vytvoriť hlbší vzťah - cez sviatosti.

maja22
7. apr 2025

Autorka, odporúčam - začni počúvať počas rutinnej práce slovo, ktoré ťa posunie bližšie k Bohu. Môžeš začať tymto:

https://www.youtube.com/watch?v=WoDTAm6mrYg
kvoli
7. apr 2025

Zlý útočí na manželstvo, preto vzťahy ktoré sú spolu 8 - 12 rokov, sa po svadbe 'rozpadávaju', preto treba v týchto situáciach viac navštevovať kostol, pristupovať (spoločne) k sviatostiam, nemysli si, že ti píšem teóriu ale reálnu skúsenosť. Začni spoveďou.
Za mrakmi je milované slnko, len my občas dovidime len na tie mraky...

kvoli
7. apr 2025

A ešte k tým prípravam na manželstvo, oni majú veľký význam, vysvetľujú napríklad takú podstatnú vec, že syn opustí otca a matku a priľne k svojej manželke... teda nie mama má byť na prvom mieste (niekým koho radami sa bude riadiť) ale manželka, ak manžel nedisponuje touto a inými podstatnými informáciami, máte toho obaja ešte čo doháňať. Držím prsty