icon

Chcem auto, ale mám strach z jazdy

orchidea89
16. jan 2021

Ahojte... poprosím vás o radu. Mám 17 a chcem ísť na vodičák, chcem mať auto a jazdiť veľmi to chcem, ale na druhej strane veľmi sa bojím...mám strach z jazdy, mám z toho takú fóbiu, veľmi sa bojím keď som v aute alebo aj v autobuse a ideme rýchlo :( ..
Mal to niekto tak podobne??... Čo mám s tým robiť..?
Ďakujem .

Strana
z2
bavlnka92
17. jan 2021

aj na youtube je kopec videí z autoškôl kde vysvetľujú kde sa máš pozerať keď tam uvidíš bod (kužeľ/ auto,...) kam a koľko točíš volant,.. potom aj učebnica autoškoly sú tam situácie aj nakreslené a vysvetlené. existuje aj aplikácia na preskúšanie z testov v autoškole.
jediné čo musíš je neprestať jazdiť keď skončíš vodičák. nie že zabudneš ale potom je to nezvyk. ja som spravila vodičák a mama mi odmietala požičať auto. musela som sa naučiť na vlastnom o dosť neskôr. až keď sa malý narodil - prvá cesta bola po diaľnici v decembri, snehu do Bratislavy 😅

tosomja
17. jan 2021

Ahoj. Ja som si podala prihlasku do autoskoly. Najprv spravim vodicak, ak ho spravim a potom uz sadnem za volant. Ja sa bojim aj na autodrome na kolotococh ich, aj na bobovej drahe, motokarach. Ja mam fobiu z tuch ciar na ceste, co ked sa nevojdem do jazdneho pruhu a take scenare mi viria hlavou 🙈 alebo ze nedovidim na znacky...ale auto potrebujem, takze situacia ma donuti a potom verim, ze sa budem tesit a budem konecne nezavisla 🤭 co netesi mojho priatela 😋

akebergifts
18. jan 2021

@orchidea89 Neboj sa, prejde to. Ja som sedela 2x v havarovanom aute ako malé dieťa prvý rok bol ťažký ale potom to prešlo. 😉

Strana
z2