Chcem byť perfektná
Rozmýšľam či je tu niekto s podobnými problémami ako ja lebo mám čoraz častejšie pocit že som nejaká divná. :D Som prvý krát tehotná, neplánovane. No s priateľom sme už 5 rokov a aj tak sa to malo uskutočniť niekedy o 5-6 rokov. Akurát som skončila vš denné a prešla na externé ktoré si určite dokončím aj keď sa mi veľa ľudí čuduje a ja nechápem prečo. Neviem prečo by som nemala študovať ten jeden rok a pár mesiacov popri bábätku. :-/ Problém je v tom že som príliš mladá a necítim sa na to a okrem toho som silne zaťažená na kariéru. Dostala som veľmi dobé miesto v Bratislave, no vzhľadom na tehotenstvo a súčasné doštudovanie som to nechala tak. Na jednej strane som sa chcela vypracovať byť niekým, starať sa o seba, užiť si mladosť aj s peniazmi a kariérou, vplyvnými priateľmi, veľa veľa cestovať a byť s priateľom len tak. Po skončení školy si za rok naplánovať dokonalú svadbu. Postaviť domček a až potom dieťa. Deti mimochodom milujem a chcem byť najlepšou matkou akou dokážem byť. Lenže popri tom sa akosi nechcem vzdať tých svojich plánov čo sa týka kariéry, štúdia. Do práce nechcem ísť tak chcem rozbehnúť vlastný biznis. Zároveň nie som ochotná odísť od dieťatka skôr ako pôjde do škôlky. Samozrejme si zakladám tiež na tom aby som mala dokonale upratané vždy v domácnosti a taktiež aby om bola stále príťažlivá. Je to podľa Vás reálne? Byť perfektná vo všetkých smeroch?
@vejula ja mám tiež pocit že si toho prečítala dosť medzi riadkami, ale akceptujem každý názor 🙂
@miminka272 vzdy,ked ma pochyti tuzba po dokonalosti-chcem mat dokonale upratane,navarene,co najviac sa venovat detom,prosto tip-top vsetko,tak ma po tych niekolkych dnoch horliveho usilia sklati choroba. A to som este na materskej! A mam po snazeni.. Takze radsej deti,varenie a co sa ostatneho tyka-co stihnem,stihnem,ale potrebujem aj oddychovat,inak bude zle.
Ale silno ti drzim paste,nech mas idealne a nic nevyzadujuce babatko. Ja som mala a mam obe deti narocnejsie.
A tiez som mala krasne predstavy,ako vsetko stihnem,ved babatka spinkaju predsa vela.. Velky omyl.
@anuska74 nemám potrebu hádzať niekoho do vreca, načo by som to robila 😀 no pre istotu si skús prečítať všetky príspevky v diskusii 😉 vôbec nemusí nikto dávať klobúky dole, v živote je najdôležitejší názor na samého seba a nie rešpekt a obdiv od iných 🙂
@miminka272 ani ja nevidím nič zvláštne na tom, že sa pýtaš ...prečo aj ... ale taktiež mám svoj názor ... myslím, že túžba po perfekcionizme je nebezpečná, vedie k rôznym psychickým poruchám ... takže len preto som ti napísala svoj názor, že si na dobrej ceste 😉
@siska53 som rada že v rámci svojich možností sa tak snažíš, nech sa ti darí aj naďalej 🙂
@majka35 ďakujem za diagnózu určenú na základe fóra na modrom koníkovi 😀 nech sa darí 🙂
Aj tak sa tu vsetko toci v hypotetickej rovine. Este si nedostudovala, neporodila, neodstahovala si sa do BA za tou dobre platenou pracou. Takze, dokonci skolu, uzi si matersku, dojdi do BA, najdi si pracu, rozbehni karieru, zacni podnikat a potom nam daj vediet, ako sa ti dari. Myslim, ze ti vsetky uprimne zagratulujeme, ako super si to zvladla. 😉
@miminka272 nemám tušenia, že by som určovala diagnózu 😕 ale ďakujem za milé prianie ... všetko dobré aj tebe 🙂
@radina presne tak, nikto nevie čo bude zajtra. No zároveň by to nemalo znamenať že človek by sa mal len tak nechať unášať prúdom kto vie kam bez smeru. Smer udávajú plány, túžby,... prioritou je aby bolo dieťa zdravé, a za to by som obetovala všetko čo mám a mám pocit že aj to čo nemám 🙂
do BA sa sťahovať nebudem nakoľko tá pozícia je už dávno obsadená, chcela som sa ti vyjadriť ešte k tomu že aká práca, no tých príspevkov je toľko.. pre mňa to bolo dobré miesto, v čistom to vychádzalo na nejakých 1000 , čo je pre absolventku bc dosť dobré, ty ak máš už nejaké zázemie tak sa to môže zdať málo na BA, ale pre mňa aj daná pozícia v marketingu bola veľmi zaujímavá..
A druhá vec je že ja nechcem vychovávať dieťa v ba, keďže som zo ZA a mám tu veľkopočetnú rodinu a kamarátov 🙂
ok, ak pri tom všetkom čo chcem nezabudnem 😀 tak určite sa ozvem po niekoľkých rokoch čo všetko sa podarilo
nech sa ti darí a si šťastná 🙂
@miminka272 inak v tej suvislosti mi napadlo-davnejsie som citala o vysokopostavenej zene,cize ma karieru,po akej tuzila a po navrate domov sa venuje len detom. Ma vsak i navarene i upratane. Na to si ale plati zeny,ktore jej to zabezpecia. Cize aj ona pochopila,ze na vsetkych frontoch bez pomoci byt dokonala nemoze.
Ale fakt,drzim ti paste,ked to zvladnes sama,ked si na to trufas.
@siska53 no všetko sa tu napísať nedá naraz a ak by som si mala vybrať medzi tým či večer bude dokonale upratané alebo sa budem venovať bambuľke tak voľba je jasná že budem v prvom rade matkou 🙂 a to najlepšou akou dokážem byť... resp. z toho upratovania urobím pre ňu nejakú zábavnú činnosť, nech sa pomaly zaúča 😀 😀 😀
@miminka272 no myslím, že takéto uvažovanie je zbytočné, čakáš dieťa, aj keď neplánovane ale je to tak....mala by si sa sústrediť na to a nie na to, čo by bolo keby bolo....mala si plány, ale nedali ste si s partnerom pozor, tak sa plány zmenili. myslím, že žiadna kariéra, dom, dovolenka, kávička s priateľmi ti nedá toľko ako vlastné dieťa, je to to najväčšie šťastie, aké ťa mohlo stretnúť. kariéra sa dá robiť aj popri dieťatku, aj stretnutia s priateľmi, aj dovolenky......
@miminka272 Myslím, že áno. Ale všetko v ramci možností. Tak ako sa nedá zjesť desať perfektých jedál naraz . Určite potrebuješ k tomu ľudí. Nejakú pomoc, manžela a teda riadnu výdrž, lebo si si toho teda naložila priorít. Akurát sa obávam, že dieťa a kariéra neviem. Čo si ho budeš vodiť so sebou?
@miminka272 tak potom sa to ale cele vylucuje s tym , co si pisala v uvode. 😕 lebo nechces byvat v BA ,lebo tu nemas rodinu , kamosov atd. Pochybujem, ze ak by si sem raz dosla a zacala tu pracovat, tazko by sa ti odchadzalo , nehovoriac o tom, ze pri tych najmoch co su tu, by si si vela penazi domov spat neodniesla (ibaze by si po praci sedela doma a nikam nechodila). 😉
@miminka272 nemysli si,ze som to tak nerobila a nerobim..len jednak to s nimi vzdy dlhsie trva a jednak po nejakej dobe velkeho zaujmu aj prestane bavit. Ale tiez z toho skor robim zabavu,ked sa chcu pridat,mozu..
Ale ak ti staci 4-5hodin spanku,tak mozno stihnes vsetko.
@miminka272 ach dievca, mas nejak hlavu mimo realitu a kladies na seba privela. Chces vsetko, ale ono to nejde. Z niecoho budes musiet zlavit....bohuzial. A aj sa s tym vysporiadat, co pre tak narocnu osobku ako Ty jednoduche veru nebude. 😎 Cim skor sa s tymto popasujes, tym lepsie pre teba a tym menej frustracie v buducnosti. Z nenaplnenych predstav a snov byva cloveku tazko....tak na tom popracuj. 😉
@radina s čím sa to vylučuje v úvode? ja som v úvodnom príspevku písala že som odmietla miesto v ba, to znamená že bývam stále v za a ani sa neplánujem sa tam už presťahovať.. som tam napísala že chcem radšej vyskúšať svoj biznis.. ale tu 😉 myslíš tú rodinu a priateľov? ja som tam chcela ísť len dočasne...
no na začiatok je 1000 € ok, a nie som na to sama takže by som ani sama nebývala 🙂
vidím že ty si presne ten pozitívny typ človeka 😀
@dai no treba sa vediet aj pripravit na to, ze nie vsetky sny a ambicie sa podari naplnit. Zivot prinasa rozne situacie a prekazky. A nenaplnene ambicie ci sny byvaju casto dovodom nespokojnosti, smutku a frustracie. Niekedy je uzitocne vediet aj zlavit, co nie je pre ambicioznych ludi jednoduche. Uz len pre ten vnutorny pokoj. Ten nedosiahnes stvanim sa za predstavami....Autorka sama uvidi co zivot prinesie. Mozno zisti, ze vsetko stiha lavou zadnou a mozno pride na to, ze je nezmyselne drzat sa svojich vysnivanych vizii o tom ako ma jej zivot plynut. Je krasne co vsetko chce postihat a dosiahnut. Ale....a to ona sama zisti...az za pochodu. Ak bude pripravena co to zlavit, lahsie sa jej bude dychat. 😉
@jabadaba no to som ja zvyknutá mať také nároky, aj doteraz tomu tak bolo.. 😀 to si človek nevyberie, to je proste povaha 🙂 ja som zvyknutá že sa mi darí vo všetkom ale pochopiteľne nikdy nie je reálne splniť všetko na 100 % 🙂 ale ja beriem aj tých 80 - 90 % 😀
@miminka272 lebo z tvojho uvodu som mala pocit, ze sa vidis v BA, na vysokom poste, s kamosmi len z top manazmentu , v dobrom byte v dobre stvrti, kariera, vecierky , nobl podniky 😀 to som citala medzi riadkami. asi chybne. 😀 ... a jasne, zacat podnikat mozes aj u vas ... hoci sama viem (mame marketing firmu v rodine ) nie je to med lizat, statis jedneho velkeho klienta a firma ledva preziva. No ale to je o inom zasa. ja som paveze az prilis pozitivna, momentalne v stave salam parky , nohy hore a tesiaca sa na mimco. 😉
@miminka272 doverne to poznam. Viem, ze je to o povahe... ale....kazdopadne drzim palce, nech sa Ti dari aj nadalej vo vsetkom, aby si nebola potom sklamana, ak nieco nepojde podla tvojich narokov. Holt, vies ako sa vravi, clovek mieni....a kolko som ja toho mienila. 😀 Tak sa drz a tfuj tfuj... 😉
@hanka_april a to uz preco? ked uz mas dieta tak asi si mala vela pomoci ked sa ti nezda co som písala...
@jabadaba ja počítam s tým že nie všetko bude úplne na 100 % tak ako chcem.. isté veci sa nedajú naplánovať ale treba sa snažiť vždy čo najviac aby človek potom neľutoval s odstupom času.. ak niečo aj nevyjde, nemám s tým problém.. život pôjde zase ďalej a plány sa znova zmenia.. všetko je dynamické.. tak nech z toho čo mieniš sa ti podarí čo najviac 😉
@miminka272 az teraz vidim ze tato tema bola uplne nafuknuta..... vlastne mozno uplne inac zmyslas ked citam teraz tvoje prispevky ako si uviedla v prvom hodenom na diskusiu.
vlastne debata o nicom lebo ty konecnom dosledku za 24 hod. mas uplne rozne nazory na vec a situaciu, dobre mienene rady a nazory niektore dievcata tu doviedli takmer k hadke.
Miminka zlata len pekne zostatn robit karieru v ZA, tam je vela takych ambicioznych co si myslia ze pridu do Ba a padne im cely svet k noham, tu sa na marketinku maka za 1000eur cisteho 16hodinovky a niekedy aj ponociach dorabas pracu nie je tu med olizovat pri kavicke ako si myslia niektore mimobratislavske dievcata.
@margaretka ja si nemyslím že je to o tom že mením alebo nemením názory 🙂 vieš ono ťažko vyjadriť celú osobnosť človeka do jedného príspevku, pretože to potom môže skresliť úplne celú situáciu.. proste nedá sa napísať všetko do pár viet.. ja nemám záujem sa s niekým hádať, ja mám jasno v tom čo chcem a urobím pre to najviac ako sa bude dať.. avšak ma zaujímali názory žien čo mali podobný prístup k veciam ako ja.. no veľa som ich tu nenašla 😀
to o ba som si určite nemyslela a počítala som s tým že budem pracovať veľa, lebo ma to veľmi baví.. lenže to som ešte nevedela že som tehotná, a preto teraz už nemám vôbec záujem ísť do BA, a ver tomu že viem čo znamená ťažko pracovať hoci som mladá.. zažila som si svoje v zahraničí
Mat ambicie je dobra vec. Plany vyzeraju pomerne rozumne. Asi mas dobry vzor (mamu), ktora bola dobrou mamou a popri tom aj uspesna v praci a chces sa jej vyrovnat, alebo ju predcit. To, ze to kladies na prve miesto, nie je divne, len trochu nezrele. Casom dospejes, pochopis, v com si lepsia, v com horsia, v com ina a na com nezalezi.
Plany sa ti (moj nazor) urcite uplne splnit nepodari. Uz to teda zacalo dietatom. Naviac budes mat muza, ktory moze mat vlastne predstavy o zivote a budete robit kompromisy. Starostlivost o dieta je zo zaciatku velmi narocna. Malokto to dopredu hovori, lebo su aj nenarocne deti a nikto nevie, ako to bude konkretny par zvladat. Zvycajne vsak starostlivost o dieta zaberie vacsinu zo 16 hodin, ked je mama hore a asi take 2-4 hodiny z casu, kedy by chcela spat, Najma zo zaciatku. Takze to vsetko, co si si predsavzala, budes robit pravdepodobne v stave trvalej nevyspatosti a obmedzenosti. (S dospelymi si nepokecas a ked tak len o plienkach.) Potom ti bude asi prednejsie trochu sa vyspat, osprchovat, alebo najest, ako upratovat. Pomoct ti moze muz aj rodina. Chvile s dietatom, ak je spokojne, su vsak velmi pekne a zvycajne potom na inych veciach nezalezi. Skola sa dokoncit da, aj budovat kariera, ale kvoli dietatu si das asi na chvilu pauzu.
no tak neviem o com je presne rec, ale ked ja som zvladla tazko chorého manzela skolu a domacnost pisanie diplomovky, druhu maturitu statnice tak hlavu hore zvladnes to aj ty nemusis byt perfektna hlavne aby si bola spokojna sama so sebou moj nazor
@miminka272 myslim, ze mozes mat co chces...len ci v tom vsetkom nebude ustvana zena a frustrovane osamele dieta. Ja som dala prednost dietatu pred ostatnou dokonalostou, ale ja som si musela prejst dlhu a trnistu cestu kym som sa k nemu dopracovala. Dnes uz viem, ze ziadne cestovanie, vecierky, vplyvni aj obycajni znami a kariera uz vobec, nenahradia ba sa ani nepriblizia ku krase zivota s dietatom. P.S. firmu som prenechala manzelovi, upratovanie a zehlenie som prenechala inym. Dieta je a bude pre mna na 1. mieste

@miminka272
Si ešte veľmi mladá, prečo hádžeš hned ostatné do iného vreca ako chceš byť ty, to že tu píšeš, ako by si chcela je pekné ozvi sa za 10-15 rokov a potom dáme možno klobúk dole, figu vieš, čo kto v živote dokázal, a kon modrý znesie popísaného veľa 😉