Chceme začať so snažením v lete 2010. Kto sa pridá?
Ahojte kocky,chystame sa na babetko.Chceli by sme to skusit v auguste,aby bolo majove.Dufam,ze sa to podari.
Ahojte baby. Som tu nova dnes som sa zaregistrovala a zacina sa mi to tu strasne pacit.
Ibaze pozeram ze od 14.teho ste tu ziadna nebola. Dufam ze neprestanete pisat lebo ma to velmi zaujalo.
Aj ja som z tych ktore sa uz tesili ale potom to nejako nevyslo. Ale takisto ako vacsina z vas aj ja by som chcela do konca roka uz byt opat tehotna. Tak dufam ze to vyjde a budeme sa tu stretavat pravidelne.
Ahojte
@fazulka1512 vitaj medzi nami a ako dlho sa snažíš? 😉
Aha prepacte ja som z toho nejako pomylena
A dakujem za privitanie
ahojte, konecne som sa od rana sem dostala. dnes je moje dieta ako zbesnele, od rana skusa moju trpezlivost, vyvadza ako diva
vitam nove snazilky 🙂
skuste to tam baby nejak otvorit ☹
baby nevieme ako je to s tym, ze ak chce niekto dievca resp. chlapca, kedy sa treba snazit ??
@aalinka ja viem! ale je toho dost....
Plánovanie výberu pohlavia počatého dieťaťa je založené na výbere správneho dňa, vzhľadom ku dňu ovulácie, v ktorom sa uskutoční pohlavný styk s cieľom počať dieťa želaného pohlavia. Americkí vedci Lendrum B.Schettles a David M.Rorvik z Harwardskej univerzity takmer pol storočia zasvätili rozpracovaniu metodiky výberu pohlavia budúceho dieťaťa podľa času uskutočnenia pohlavného styku vo vzťahu ku dňu ovulácie.
Zistili, že spermie, nesúce ženské gény s X- chromozómom sú viac životaschopné, žijú dlhšie ako tie, ktoré nesú mužské gény s Y- chromozómom, ktoré sú podstatné menšie ako gén s X- chromozómom, sú pohyblivejšie, ako nositelia ženských génov, aj keď dĺžka ich života spravidla neprevyšuje jeden deň.
Vedci s pomocou využitia tohto zisteného fenoménu určili, že priemerný ejakulát obsahuje viac spermií nesúcich Y- chromozóm, než X- chromozóm.
Táto výhoda sa zmenšuje, podľa výskumov Schettlesa, už od prvých minút potom, ako sa spermat počas aktu dostáva do pohlavných ciest ženy, kde je značná kyslosť vaginálnych výlučkov a X - spermatozoidy žili dlhšie ako Y- spermatozoidy.
No tak, ako sa približuje deň ovulácie, tak aj výlučky sa stávajú viacej zásadité, čo zvyšuje pravdepodobnosť oplodnenia s Y- spremazoidom. Na základe vyššie napísaného je jasné, že najdôležitejším momentom pri výbere pohlavia je to, v ktorý deň vo vzťahu ku dňu ovulácie sa uskutočňuje pohlavný styk. Ak sa styk uskutočňuje 2-3 dni pred začiatkom ovulácie, keď prostredie vo vagíne má viacej kyslejší charakter, tak v priaznivejších podmienkach sa nachádzajú odolnejšie X- spermazoidy a týchto hynie menej počas čakania na stretnutie s vajíčkom. Tu teraz nie je dôležitá rýchlosť, ale odolnosť. Ak sa ale styk uskutoční v čase bližšom k momentu ovulácie, tak je väčšia šanca na splodenie chlapca. No okrem týchto je ešte množstvo iných doplňujúcich podmienok, ktoré majú tak alebo inak vplyv na určenie pohlavia budúceho dieťaťa.
Jedna z nich je dosiahnutie u ženy orgazmu počas pohlavného aktu, hlavne ak nastal orgazmus u nej skôr, ako u muža. V ten okamih sa prostredie v pošve zmení na viac zásadité, čo napomáha k väčšej pravdepodobnosti počať chlapca. Dôležitý význam má aj zdržanlivosť pred pohlavným aktom, cielene namiereným na počatie chlapca, lebo počas tohoto času, čo je 4-7 dní sa koncentrácia Y-spermazoidov u muža zvyšuje a tým následne sa zvyšuje aj pravdepodobnosť počať chlapca. Zvýšená teplota nepriaznivo pôsobí hlavne na menšie, menej odolné Y- spermazoidy, ktoré vytvárajú chlapcov, preto spodné oblečenie muža má byť široké a nie tesné. Taktiež sa doporučuje vynechať počas prípravy na počatia chlapca prácu v horúcom prostredí, prácu šoféra a podobne. Vo svojich prácach B.Schettlz doporučuje pre počatie chlapca vybrať pri pohlavnom akte polohu odzadu, lebo pri nej sa sperma vylieva hneď vedľa krčku maternice. Pre počatie dievčaťa Schettlesa doporučuje manželom uskutočniť pohlavný akt omnoho skôr ako príde ovulácia, to znamená, 4 až 2 dni pred ovuláciou. V tomto prípade sa môžu dočkať vajíčka vo vajcovode viac životaschopné X- spermatozoidy, ktoré sa podieľajú na vytvorení dievčaťa.
Taktiež pre zväčšenie pravdepodobnosti počať dievča B.Schettlesa doporučuje začať uskutočňovať pohlavný styk hneď po ukončení menštruačného cyklu a to denne až do príchodu kritických dni, čo sú 4-2 dni pred okamihom ovulácie, za účelom zníženia množstva spermazoidov v sperme. Pri počatí sa doporučuje obyčajná poloha (tzv. misionárska), t j. tvárou k tvári, kde muž je zvrchu. V takejto polohe sa sperma vylieva ďalej od krčku maternice a nie priamo k jej ústiu a spermazoidy sú nútené dlhšie sa pohybovať vo vagíne, kde je pomerne kyslé prostredie, priaznivé pre X-spermatozoidy, ktoré sa podieľajú na plodení dievčat.Taktiež sa doporučuje žene vyhnúť sa orgazmu.
Ako tu môžeme vidieť z horeuvedených údajov, počatie dieťaťa a taktiež určenie jeho pohlavia s pravdepodobnosťou 80-85% vo veľkej miere záleží od určenia okamihu ovulácie v menštruačnom cykle ženy. Vo väčšine prípadov sa tento okamih udeje bez symptómov. Iba približne 10-15% žien cítia roztrhnutie folikula ako krátku bolesť uprostred spodnej časti bruška, ktorá môže byť ženou aj nespozorovaná.
tak nejde to ani adminovi da to preverit a potom mi da vediet 😉 a uz nie som v obraze ,ze co je tu nove
dakujem za privtanie, ja chodim na konika uz od jula min. roku nesnazili sme sa o babo pravidelne ale tak od decembra je to uz pravidelne
mam za sebou vysetrenie hormonalneho profilu, pouzivam duphaston lebo mam nizsku hladinu progesteronu, merala som bt od januara aj meriam po ovu aby som vedela kedy bola
moj mm uz ma doma 2 mesiace papier na spg,ale nechce ist lebo on tvrdi ze je ok, tak ja ho nenutim
nova ci stara, dufam , ze si budeme rozumiet.
verim ze sa to raz podari ale neviem kedy
moj cyklus je pravidelny aj ovu mam takze ja som ok, dnes som 14 dc, pobolievaju vajecniky takze ovu sa blizi

@fazulka1512 vitaj, ja som tiez "cerstva", ako vidis, teraz sa hrame na technicke typy 😀 ako dlho sa snazite?