icon

Chceme začať so snažením v lete 2010. Kto sa pridá?

mirka251
8. jún 2010

Ahojte kocky,chystame sa na babetko.Chceli by sme to skusit v auguste,aby bolo majove.Dufam,ze sa to podari.

zuzuula
31. aug 2010

@simonika173 - ahoj, mohla by si skusit aj ovulacne testy, ja idem tento mesiac tiez skusit, my sa snazime uz 4 mesiace a nic tak tento mesiac nenechavam nic na nahodu :D malo by to byt tak ze ak ti vyjde ovulacny test pozitivny tak behom 24 az 48 hodin budes mat ovulaciu takze mas asi 3 dni najvacsiu sancu aby sa to podarilo :D drzim palce

simonika173
31. aug 2010

@zuzuula -a si si pôjdem kupit. Bola som aj u lekara,že všetko je OK,takže snád.Moc týmto veciam nerozumiem,teda ak si spravím ovu test a bude pozitívny tak na druhý den respektíve na ten další budem mat plodné dni?

innka09
31. aug 2010

ahojte, aj ja by som sa k vam rada pridala..my sa snazime zatial dva mesiace a nic, tak uvidim snad sa coskoro zadari... drzim vam vsetkym palce 🙂 🙂 🙂

simonika173
31. aug 2010

@innka09 ajoooj.vítam ťa medzi nami 🙂

tehulka14
31. aug 2010

Pripájam sa🙂ja už fičím na ovu testoch tak uvidíme.-)

simonika173
31. aug 2010

tehulka14 - a ako to vyzerá? ja som si ich teraz toooolko naobjednávala 😉

chomica
31. aug 2010

Ahojte. No my sa tiez snazime od jula, no mrcha dosla 😠 dnes. V maji sme o babenko prisli bohuzial a to sa nam podarilo na prvy sup, tak hadam do Vianoc sme vsetky tehulky 🙂 Drzim vam palce!!!!!!!

simonika173
31. aug 2010

Chomica -a prečo si oň prišla?? ☹

chomica
31. aug 2010

@simonika173 spontanny potrat. Kazde 4te tehu konci potratom bohuzial. No ideme dalej 🙂 Hadam o mesiac to uz bude🙂

simonika173
31. aug 2010

chomica-ty kokso, ja sa toho strašne bojím,že sa mi také niečo stalo.ale počula som že to je aj geneticky dané.čo si myslíš o tom? a mala si aj stres,alebo dačo také?

chomica
31. aug 2010

@simonika173 No priroda to zariadila tak, ze prezije len silny jedinec. Z histologie nastastie nezistili nic. A co sa tyka genetiky, tak to sa zistuje az po dvoch prekonanych potratoch. A ano, mala som dost velky stres. A neboj sa. Musis mysliet pozitivne 😉

simonika173
31. aug 2010

chomica-no to mohlo byť aj z toho. to ma moc mrzí,ale vidím,že si dosť pozitívne naladená. Ja sa aj snažím ale nejde to. a babtko ste predtým plánovali?

chomica
31. aug 2010

@simonika173 No prve co sa ma opytala sestricka bolo ci som neprekonala stres, lebo tehu hormon som mala ukazkovy. No co uz, zivot je taky. O mesiac sa zadari...do Vianoc urcite. Babatko sme planovali a zadarilo sa hned v prvy mesiac co sme chceli.

simonika173
31. aug 2010

jeeeeeeeeeeej to je super. my sa snažíme od mája.len ja ani neviem kedy mám ovu,bo doteraz som menš.nemala rovnako.Tak teraz neviem :(

chomica
31. aug 2010

@simonika173 aha...no ja mam pravidelny cyklus. Po kyretazi sice nie uz 28dnovy ale 33 dnovy ale pravidelny. Skus ovulacne testy ked nevies kedy mas ovulaciu.

chomica
31. aug 2010

@simonika173 a inak snazite sa od maja, ved to este nie je dlha doba 🙂 tak nezufaj. ked sa nezadari do roka, tak az potom zacnes zufat 🙂 Ale viem je to tazke a tuzba je silna a u zien co o babetko prisli, este silnejsia 🙂 no treba verit a dufat a sen sa naplni.

innka09
31. aug 2010

@simonika173 dakujem za privitanie... aj ja planujem zacat s ovu testikmi tak som zvedava ci sa zadari..teraz neviem poriadne kedy mam ovu pretoze mam kazdy mesiac iny cyklus, jeden mesiac som mala 32 dni a predosli 36 ...

chomica
31. aug 2010

@innka09 ovu je stale priblizne v strede cyklu, ale aj to tak nemusi byt. Skus tehotenske kalkulacky, teda ovulacne kalkulacky je to sice len take orientacne ale predsa. Ked mas nepravidelne cykly tak prave vtedy su dobre ovu testy.

simonika173
31. aug 2010

innka - ja som na tom tak isto.naposledy som mala mala cyklus 45 dní a dostala som vyvolávačku.

simonika173
31. aug 2010

ovu testy si objednávate z netu,alebo priamo v lekarni?? bo tych testov budeme asi veeeela potrebavat,co myslite?

chomica
31. aug 2010

@simonika173 mrzi ma ze mas take cykly. hmmmm.ale neboj mozno to bude trvat trosku dlhsie, ale podari sa...chce to cas a aj trpezlivost. Alebo chod na gyndu a popros o folikulometriu.

zuzuula
31. aug 2010

simonika173 ano malo by to tak byt, teda aspon to som sa ja docitala ja to chcem tento mesiac skusit, kamaratke to vyslo hned prvy mesiac vdaka tomu, zistila totiz ze ma ovulaciu 4 den a ja som ratala ze nejaky 15 den ... takze preto
a ja som si ich objednala cez internet a ze to staci kazdy druhy den robit, tak som si ich zatial 24 objednala :DDD

chomica
31. aug 2010

@simonika173 ja som si kupila v lekarni ale aj som si objednala cez net.

simonika173
31. aug 2010

chomica - to folikulometriu. No ja som bola na gyne a že ked sa mi to stalo prvýkrat,že som mala taký cyklus,že zatial netreba nic robi.mala som hrozne velky stres a dost dlho,že to mohlo byt tým.tak uvidím.ako to výjde.

zuzzula - máš už nejaké deti?

simonika173
31. aug 2010

a máte skúsenosti s ovu testom - mikroskopom?

chomica
31. aug 2010

@simonika173 hlavne treba pohodu a nestresovat sa. Klud a pohoda je zaruceny uspech 😉 Treba to brat tak ako to je, taky je zivot. A hlavne OPTIMIZMUS. Uvidis dalsi cyklus. Skus si merat bazalnu teplotu, to je tiez fajn, aspon zistis ci ovu vobec prebehla.

zuzuula
31. aug 2010

@simonika173 nie nemam deti ziadne, to sa snazime o prve, a ovu test miktoskopom to som este nepocula ako to funguje?

chomica
31. aug 2010

@simonika173 zatial nie, ale mam ho uz objednany cez net. Ale netreba nic prehanat a urputne sa snazit. Hovorim to s vlastnej skusenosti. 🙂

zuzuula
31. aug 2010

@chomica a akko funguje ten test mikroskopom prosim ta?

lucinkaaa.
31. aug 2010

Ahojte baby, som tu nova a chcela by som sa opytat.... s manželom sa už snažíme 2 roky o babetko a stále nič ☹ doktorka mi po dvoch rokoch povedala, že sa mi netvoria nové vajíčka a stále ma tlačí na insemináciu, ktorú ja nechcem ešte podstupiť a radšej by som podstúpila laparoskopiu na ktorú mi povedala, že to nie je nutné robiť. Teraz mi síce mešká MS 8 dní aj napriek tomu, že beriem Duphaston, ale testy mi ukazujú negatív. Prosím Vás ma niekto skúsenosti s niečim takýmto 🙂 dakujem