icon

Chceme začať so snažením v lete 2010. Kto sa pridá?

mirka251
8. jún 2010

Ahojte kocky,chystame sa na babetko.Chceli by sme to skusit v auguste,aby bolo majove.Dufam,ze sa to podari.

betina1984
31. aug 2010

@lucinkaaa. , to je už dosť dlhá doba na skúšanie. Skús ju poprosiť, či by ti nespravila hormonálny profil. Ovuláciu mávaš? A cyklus máš pravidelný? Alebo nech ešte vyskúša folikulometriu, či ti dozrievajú a praskajú vajíčka...

lucinkaaa.
31. aug 2010

Teraz som dostála hormonálne lieky, aby vlastne zistila, či mám ovuláciu lebo ak by som mala ovuláciu, tak už mi doma babetko leži v postielke alebo miminálne som tehotna, ale stále nič. Na základe duphastonu mám ale raz za pol roka mi mešká a musí sa to riešiť vyvolavačkou. Nič mi nerobila iba základné vyšetrenia... a ta folikulometria sa ako robi?? Mne teraz pred pár dňami povedala, že sa mi netvoria nové vajíčka ( po 2 rokoch snaženia mi toto povedala až teraz ) :(

zuzuula
31. aug 2010

@lucinkaaa to ma mrzi ze sa ti nedari, my sa sice snazime len 4 mesiace ale aj tak si viem predstavit ako sa asi citis. Mne sa raz stalo ze mi meskalo dlhsie ale to mi zistili ze mam cystu na vajecniku. Inak neviem, moze to mas viac pricin, mozno mas zapal.....

betina1984
31. aug 2010

@lucinkaaa., keď nemáš ovuláciu, samozrejme, že sa ti netvoria vajíčka. Ja som vysadila v máji antikoncepciu. Vždy som mala nepravidelný cyklus, ale teraz mi meškal dva mesiace, tak som šla na vyvolávačku, potom som si merala bazálnu teplotu a zistila som, že nemám ovuláciu. Tak zase na vyvolanie a hneď som si dala predpísať aj Clostilbegyt (mala by byť po ňom ovulácia). Skús si merať bazálnu teplotu a zapisovať. Tu sú dve dobré stránky, jedna nemecká, jedna anglická. Neviem, ktorý jazyk ti ide lepšie. Dajú sa tu vytvoriť grafy a zaznačovať teplotu a program ti potom sám zvýrazní, či mávaš ovu alebo nie. Folikulometria sleduje, či ti dorastajú a zväčšujú sa vajíčka. Napr. keby ti dala ten Clostil - berie sa 5.-9. deň cyklu a ovu by mala nastať 11.-15. deň cyklu, tak by ťa možno priebežne zavolala na tú folikulometriu.

http://www.fertilityfriend.com/

http://www.wunschkinder.net/forum/zykluskurven....

zuzuula
31. aug 2010

@lucinkaaa a robili ti hormony? niekedy je problem aj stitna zlaza alebo niektory hormon. A ake hormony ti dali na tu ovulaciu? a skusila si aj ineho lekara, mozno by to pomohlo... 2 roky je dlha doba

betina1984
31. aug 2010

@lucinkaaa., ešte som zabudla, ta folikulometria sa robí normálne ultrazvukom. Prípadne ak nebude chcieť robiť nejaké vyšetrenia, skús zmeniť doktora. V BA je ich strašne veľa. Baby z BA by ti poradili.

lucinkaaa.
31. aug 2010

@zuzuula ahoj zuzuula ďakujem za príspevok, ja našťastie nemam žiadnu cystu a zápal ( no uvidí sa podľa krvi, či je to gravidita alebo nejaký zápal v tele ) Aj ja som si hovorila keď sme sa snažili pol roka, že ešte je to v pohode do pol roka to hádam príde, ale ked to ani po dvoch rokoch neprišlo, tak som vedela, že niečo nie je so mnou už v poriadku ked manžel má všetko OK. Prajem Vám veľa šťastia aby sa Vám to vytúžené bábetko podarilo čo najskôr 🙂

zuzuula
31. aug 2010

@lucinkaaa takto potom neviem, moze to byt hocico, no to ti verim ze to nie je v pohode, a mrzi ma to, dakujem, dufam ze sa to podari, dnes som strazila kamaratke 5 dnove babatko a veru mi bolo aj do placu trosku, tak dufam ze sa to na mna nalepilo :D

zuzuula
31. aug 2010

@lucinkaaa - a ozaj ovulaciu si mozes zistit aj ovulacnymi testami, neskusala si?

betina1984
31. aug 2010

@zuzuula, bodaj by...🙂. Ja som si už aj v Bojniciach bociany fotila, že by už dáky prišiel...🙂

lucinkaaa.
31. aug 2010

@zuzuula nerobila mi žiadne hormony a na štítnej som bola teraz v lete a tu mam naprostom poriadku, takže odkial nejde ten problém... hormony mi dala clostilbegyt, ale ešte som to nemala možnosť vyskúšať pretože sa MS nedostavila 🙂

zuzuula
31. aug 2010

@betina1984 aka zlata, no ja dufam ze sa to na mna nalepi. kazda moja kamaratka ked chcela tak hned to bolo, maximane do 3 mesiacov. tak ja uz idem skusat nemozne aby som vedela. uz som bola na vseliakych testoch, sono som mala viac krat ako niektore zeny za cely zivot, a stale nic neviem. vraj sme obidvaja zdravy... .tak neviem v com je problem....
a ty sa kolko snazis?

betina1984
31. aug 2010

@lucinkaaa., no, mohla si spomenúť skôr ten názov...🙂. Počkaj na tie výsledky a keď bude negatívny, tak si ju daj vyvolať, aby si mohla čo najskôr začať brať. Ja začínam v piatok...

zuzuula
31. aug 2010

@lucinkaaa tak sa mozno uz ani nedostavi a budete sa o 9 mesiacov radovat.... drzim palce ja to prajem kazdemu je to take nadherne a uzasne

lucinkaaa.
31. aug 2010

@betina1984 aj ja som mávala nepravidelný cyklus až kým mi nenasadila ten duphaston, ale ako pozorujem už aj ten začína nejako haprovať . Tento mesiac som dostala aj ja ten clostilbegyt, ale nemala som možnosť ich ešte vyskúšať pretože sa mi nejako niekde MS zasekla 🙂 Ďakujem veľmi pekne za stránky, začnem si to od zajtra merať a uvidím či ovulácia budem mať 🙂

indonal
Odpoveď bola odstránená
betina1984
31. aug 2010

@zuzuula, no od mája. Ale to bolo také snaženie. Vysadila som HAK, dostala menzes a naivne som myslela, že ovu bude 14-15 DC, tak sme sa v podstate snažili len tieto dva dni. Potom znova na vyvolanie, dostala som 18.7., začala merať bazálku, snažili sme sa jak králici a nakoniec bol anovulák. Teraz mám akurát menzes, v piatok začínam s Clostilom, tak uvidím. Pri prvej sme sa nikdy nejak zvlášť nesnažili. Od júla 2006 som nebrala HAK, v júni 2007 mi urobil profil a ani nestačili prísť výsledky o mesiac a ja bola tehu...🙂. Jednoducho som na to prestala myslieť, čo sa teraz nedá povedať.

lucinkaaa.
31. aug 2010

@zuzuula Ďakujem veľmi pekne, ak by sa to potvrdilo, tak by som bola najšťastenjší človek na Svete 🙂 aj ja to každému prajem lebo je to najkrajšie obdobie ked žene miminko rastie pod srdiečkom 🙂

betina1984
31. aug 2010

@lucinkaaa. , ono je najlepšie začať hneď po menzese, takto v prostred cykla to nebude mať význam, ale vyskúšaj. Ak si tehu, mali by sa ti teploty pohybovať tak okolo 37 stupňov viac dní. Ale meraj jedným teplomerom, na digitálnom môžu byť o 0,3 stupňa nižšie, tak radšej normálnym.

betina1984
31. aug 2010

@lucinkaaa. a šak si sprav tehu test, za to nič nedáš...

zuzuula
31. aug 2010

@betina1984 - no ja som si tiez myslela ze ovu je 14 - 15 den preto si chcem tento mesiac robit tie ovulacne testy. Ale akosi mi uz 4 dni meskaju tak este cakam, ale citim sa zle ako kazdy mesiac tak si nerobim ziadne nadeje :D
no a stale sa hovori ze je to najviac psychicka neplodnost a netreba nato mysliet, ale to sa neda, ja na to myslim 24 hodin denne, dokonca o tom aj v noci snivam tak nech mi nikto nehovovori prestan na to mysliet a ono to pride :D nechapem ako sa to da......

betina1984
31. aug 2010

@zuzuula, no ja zas tak intenzívne nemyslím, ale keď už idem s mužom sexovať, vždy ma to napadne...🙂. Ja si robila testy od 5 DC až po 35 DC, zbytočne vyhodené peniaze. Teraz skúsim toto a ovu by mala prísť takmer určite, tak okolo toho 11. DC začnem skúšať

lucinkaaa.
31. aug 2010

@betina1984 to tak býva, že keď to človek vôbec neplánuje a nemysli na to, tak vtedy sa to podari aj keď žena berie antikoncepciu, má problémy so štítnou žľazou tak aj otehotnie, ale človek ktorý sa na to pripravuje, začne brať vitamíny aby bábetko sa narodilo v naprostom poriadku, tak takýmto sa nedari a stále majú oči pre žiaľ keď uvidia na tehotenskom teste Jednu /. Ja už som toľko peňazí na test minula, že by som si za to mohla kočík kupiť :( Ja som si už tiež veľa krát hovorila, že kašlem na to a nebudem na to myslieť, že čo má prísť, tak to príde, ale to sa neda :(

betina1984
31. aug 2010

@lucinkaaa., to poznám. Ale teraz keď ti mešká, skús. A keď nie, hneď by som išla v štvrtok na vyvolanie, aby si to mohla začať čo najskôr brať.

lucinkaaa.
31. aug 2010

@betina1984 robila som si včera test, ale ukázal sa negatívny :( ked menzes dorazi, tak po skončení, začnem pravidelne merať bazalnú teplotu a aj zistim, či vlastne tie tabletky na ovuláciu zabrali, alebo zase zbytočne hormóny a zvyšne kila na tele 🙂

zuzuula
31. aug 2010

@betina1985 - testy nepomohli? ja som z toho zufala, no dufam ze ti to vyjde, drzim palce, ja to mozno tiez skusim uvidim, lekar mi povedal zeak sa do pol roka nepodari tak zopakujeme vsetky testy, tak dufam ze to dam. Moj drahy mi povedal ze to je otazka 5 minut.... no a tych jeho 5 minut trva uz 4 mesiace :DDD

@lucinkaaa nebud smutna, a viem ze sa to neda pvedat kaslem na to, neda sa to a lahko sa to hocikomu hovori ked sa to nedari... a ake beries vitaminy? babyplan alebo maternu?

lucinkaaa.
31. aug 2010

@betina1984 vo štvrtok sa mam dozvedieť výsledok z krvi a ked to bude negatívne čo si aj myslím, že to bude negatívne, tak chcem isť na vyvolavačku a zmeniť aj doktorku pretože som sa v nej veľmi sklamala a veľa ľudí mi povedalo, že to nie je normálne a mám ju zmeniť...

betina1984
31. aug 2010

@lucinkaaa. , aj ja sa tých kíl bojím, ale čo už. Skúsim tento mesiac a keď nič, tak to nechám tak a vrátim sa vo februári do práce a možno sa zadarí. Neviem, ja by som naň nečakala, ale išla na to vyvolanie.

betina1984
31. aug 2010

@zuzuula, nepomohli, keďže bol anovulák. Vždy tam bola druhá čiarka len slabšia. Teraz keď by mala po Clostile prísť, tak ich vyskúšam, ešte mi tuším 4 ostali. Keby som to bola vedela, meriam len BT a ušetrím vyše 20 Eur.

zuzuula
31. aug 2010

@lucinkaaa no asi by si mala ozaj zmenit lekarku, mozno ti to pomoze, uz som o tom pocula, moja segra robi na gynekologii a povedala ze sa to stava velmi casto, ze jednu pacientku mali co nemohla 4 roky otehotniet a isla ku inemu doktorovi a za 2 mesiace bola tehotna.... skus za to nic nedas :D