Chodí vám pošta až popoludní?
To sú čo za nové móresy? Hocikedy čakám na poštu zadlanú prvou triedou a ono to príde o 14tej poobede.
Ano, nosia ako stihaju. Niekedy aj poobede.
@jamidea poštárka k nám chodí poobede. Vždy som bola zvyknutá, že bola max do desiatej.
Naozaj toto myslis vazne?
U nás chodi doobeda, ale ze by som bola nasrata za to, že prišla o druhej...
U nás vždy chodí poobede...medzi 14-15...vieš, ona má svoj rajón, má veľa ulíc, tak si to rozdelí tak, aby všetko stíhala...keď ju zastupuje niekto iný, je tu okolo 10tej..proste každý má iný systém...doručí ti v jej pracovnej dobe? Doručí. Neviem, čo riešiš...
A čo teraz akože že prišla poobede? 🤦
Ak ti to vadí, doplň zamestnancov a vyskúšaj si to 🤷
V poriadku, len som sa s tým ešte nestretla. Zrejme ich menej tak nestíhajú.
@casavina už sa to stalo asi štyrikrát, zaujímalo ma, či to tak niekto máte.
Áno máme úplne bežne a nerobím z toho tragédiu. Robia čo môžu.
Porušili veľa pracovným miest. U nás v dedine robí od 8.00 - 10.00 priamo v budove pošty a potom chodí sama roznášať poštu.
Tak predpokladam, ze v inom rajone chodi posta doobeda a tak vo vasom poobede, zrejme ma postarka viac tych rajonov, nie? My sme na dedine a postovy kurier chodi vzdy poobede, nikdy mi nenapadlo sa nad tym pozastavovat alebo nechapat preco…
@skusihu vidím že nastalo veľa zlých zmien na pošte, celé to šlo veľmi dole vodou.
@anavixy u nás to tak nikdy nebolo a pošta chodila vždy doobeda max do desiatej a hovorím o štyroch adresách z toho 2 adresy v rámci Slovenska. Vždy do desiatej.
Autorka, to nemyslíš vážne túto otázku, však? Väčšina doručovateliek má pracovnú dobu od 7-15.00 hod. Každá má svoj rajón, plno ulíc, sídlisk, radové zástavby... Čiže časť rajónu stihne poštárka rozniesť doobeda a časť poobede. Ak je zásielok veľa a je to ťažké, tak časť zásielok vezme doobeda, aby to nemala príliš ťažké a poobede si ide pre ďalšie zásielky na poštu a roznáša ďalej. Ak sa zmenila poštárka alebo ju niekto zaskakuje, tak nová si možno povedala, že bude začínať na tom konci, kde predtým končila predchádzajúca kolegyňa a tým pádom budeš mať zásielky doručené až poobede.
Ak bývaš na malej dedine, tak si viem predstaviť, že pracovníčka pošty je aj doručovateľkou a prácu na pošte a v teréne si delí (doobeda roznesie zásielky a poobede pracuje za okienkom na pošte alebo naopak).
oni maju urcite nejaky "rozvrh" ako prechadzat svoj rajon, ten sa samozrejme moze menit. vy ste teraz aktualne mozno zaradeny na poobede.
nevie ci je niekde zakorenene, dokedy ti musi doniest pistu v dany den,a le podla mna to nikde nenajdes, preto sa ti ti sice pacit nemusi, ale nic s tym nenarobis a musis sa prisposobit,
my sme mali dost dlhe obdobie, kedy nam takto posta chodila, teraz chodi doobeda, ale netusim preco. no beriem to ako to je.
Áno bežne.Nasa poštárka napr.robi od leta aj kuriéra, takže nosí aj balíky a nestíhajú.
Autorka, našla som túto diskusiu, veľmi zaujímavé čítanie. Aspoň očkom mrkni, aby si sa zobudila z toho sna, že zásielku MUSÍŠ mať v schránke doobeda do 10.00:see_no_evil:
https://www.modrykonik.sk/forum/praca-a-zamestnanie/dorucovatelka-na-poste-2/?page=3&scrollto=first
Mala by si si nou vymenit miesto aspon na jeden den
Potom by ta ani len nenapadlo nieco take napisat
U nás chodí o 13:00 už asi tretí rok, nikomu to neprekáža.
Tak asi zmenila trasu pochodzky, vsak niekde musi ist aj poobede, ci myslis, ze ona robi len do desiatej? 🤦♀️ Fakt neviem co je na tom take nepochopitelne. U nas je niekedy skor, niekedy neskor, ako jej vyjde...
Nechcela som nikoho uraziť. Vravím že mi vždy chodila pošta doobeda, zrazu zmena a naozaj prvou triedou by som čakala, že to bude doobeda dupľom. No nič, teraz keď to viem, budeme s tým rátať.
Ale ved dorucovatelka nosi prvu aj druhu triedu spolu, nemoze ist jeden rajon 2x aby rozniesla doobeda prvu triedu a poobede druhu...
@nelca84 dobre v poriadku, už budem vedieť že chodia poobede. Naozaj som to nikdy nezažila, preto som sa pýtala.
U nás chodí poštár doobeda, ale začína našu trasu a pochybujem, že stihne obísť celú dedinu doobeda, takže na druhom konci, kým poobchadza ulice je tak cca 13.30-14.00. Vôbec by ma netrápilo, že poštu nedoručil doobeda, ale až po 13.00 hodine.
No, hlavne by mohli spravit to ze ak dorucuju nieco na podpis tak by chodili rano do osmej-deviatej a potom po piatej. Nechapem na co chodia uplne zbytocne cez den. Vsak ludia su v praci...
@hiro najlepsie aby robili 24/7 ze?
Treba si vybavit podpisove pravo na clenov rodiny
Jasné niekedy je pošta už o 9, niekedy pred obedom a aj poobede už bola
Uz som zazila cokolvek ale toto? Naozaj?
Ano u mojich rodicov kde je postarka do cca 9-10 ci ako za okienkom. Tak ide roznasat postu do jednej dediny. Tak do druhej. A okolo jednej-druhej je v dalsej dedine. Ja nechapem ako to stiha...
u nas je postarka uz si viem aj hodiny podla nej nastavit. Ak ale "vypadne" a ide zastupujuca tak... uz viem 😂 ze sa nieco deje.
@hiro veľmi rýchlo by si zmenil názor ak by si si tú prácu vyskúšal? A ešte mám otázku na teba... odkiaľ si vzal práve tento časový interval? Lebo ty máš tak pracovnú dobu a si doma len v tomto čase? A kto si ty, že podľa teba sa ma riadiť hocijaký inšitút? A čo človek, ktorý robí na zmeny? A takisto tie doručovateľky majú prácu na 8 hodín a aj rodinu si predstav...
Trošku treba aj rozmýšľať, kým niečo pustím do éteru, lebo to, čo si napísal nemá hlavu ani pätu.

Nerozumiem otazke, je ti posta doeucena nasledovny prac.den ako je podana? Ak ano, vsetko ok.