icon

Chodievate na stretávky zo strednej školy?

zuzulienocka78
20. jún 2025

Ahojte. Dostala som pozvánku, ale priznám sa, veľmi sa mi nechce. Nemali sme práve najlepší kolektív, skôr také skupinky, žiadna súdržnosť. V podstate som si tam nenašla ani kamarátov, nie som s nikým v aktívnom kontakte, viem o pár babách, ale nepíšeme si, nestretávame sa.
Chodíte na takéto stretnutia aj po rokoch?

Strana
z3
dia219
21. jún 2025

U nás není problém, kolektív na strednej sme boli dobrý. Ale niekto nám organizoval stretnutie zo základnej a to som okamžite odmietla. Odmietam ísť na stretávku s bohatšími spolužiačkami ktoré má šikanovali že nemám toľko oblečenia ako oni 😃

silvike
21. jún 2025

@zuzulienocka78 NIe, ja napr. nechodim vobec na stretavky zo SŠ. A mali sme aj zo ZŠ stretavky tak to som bola na dvoch ale po poslednej uz tiez nepojdem, nie je uz o com.

natiblaskova
21. jún 2025

Aj keby sa organizovala, tak by som nešla .... Polovica boli sikanatori ktorí si škrabkali ego na druhých...

muchotrafka298
21. jún 2025

U mna sa nejedna o ziadne nespracovane traumy ani zo zakladnej, ani zo strednej skoly. Jednoducho nie je o com a sama organizovat nic budem. S par spoluziackami som sa stretla, opakovane, a len ma to utvrdilo v tom, ze sa s nimi stretavat nepotrebujem. Lebo nas nespaja absolutne, ale ze absolutne nic. Tam bolo len ciste chvalenkarstvo, co maju, kde byvaju, kolko ma kto luxusnych domov, aut, chat, kam chodia na dovolenky. A ja toto vystavovanie "na obdiv" nemam rada.

janulap
21. jún 2025
@deniseee

@really8 Nedivam sa na to tak, ze by sa niekto nepreniesol cez ktorukolvek skolu. Jednoducho cas je vzacny, neda sa vratit spat, neda sa kupit, vacsina ludi ho ma zalostne malo. Cely den v praci, ked clovek pride domov, tak po ceste nakupit, doma dalsie povinnosti a ked konecne mam vecer nejaky cas pre seba, chcem ho travit s ludmi, ktorych milujem, s rodinou, priatelmi, alebo aj len tak sama s knihou v ruke. Cas je pre mna nesmierne vzacny. Ked si predstavim, ze by som ho mala venovat ludom, ktorych som nevidela 30 rokov, neviem o ich zivotoch nic a ani ma nezaujimaju (a kludne nech si ziju svoje zivoty, nic zle im neprajem), tak preco to robit? Preco si ukrajovat zo svojho casu pre ludi, ktori v mojom zivote nezohravaju nijaku ulohu a nic pre mna neznamenaju? Co by mi to malo priniest? S mamou sa na to, ze si zajdeme spolu niekam na caj a kolacik dohovaram uz dva mesiace a nevieme si spolu najst chvilu, ktora by obom vyhovovala. A ked ju najdem, opat by som to mala odvolat, tentoraz kvoli cudzim ludom, ktori ma nezaujimaju? Preco? Divam sa na to cisto pragmaticky, nehladaj v tom nic ine. Nic by mi to neprinieslo, iba by ma to pripravilo o cas, takze som to uplne skrtla. A presne takto to vnimam aj u ostatnych, jednoducho v tom nevidia ziadny vyznam a svoj cas stravia omnoho lepsie.

@deniseee ako by som citala o sebe👍 tak isto mi je cas vzacny a kedze mam pracu,ked vacsinou pracujem sest dni v tyzdni,tak tie volne chvile chcem byt s tymi,ktori su pre mna doleziti❤️

zuzik1407
21. jún 2025

My máme aj zo ZŠ každé dva roky,super .A pritom sme boli skupinky ,jednotkarky,ktoré sa s nami horšími nebavili vôbec.ked sme dostali 2,3 ohovarali.teraz na stretnutí sa na Tom bavíme,smejeme,vsak už máme 40 rokov.Zaujimave je ,že jedna ešte len porodila,druhá sa učí šlabikár,tretia môže byť babka.🤣🤣🤣🤣🤣🤣Stále sa teším na stretko

evansova
23. jún 2025
@ibrunova

Chodievam, dokonca ich organizujem. Teraz sme mali po 30 rokoch a prišli všetci, okrem piatich. Ale prehovárať niekoho, kto hneď povie, že sa mu nechce, alebo že je tam nejaká falošnosť a iné, čo tu čítam, tak radšej nech ostane doma.
A mamina má dnes po 60 rokoch a malo by ich prísť 15.

@ibrunova Stretávali sme sa každých 5 rokov, neskôr už každý rok, v tomto roku je 60 rokov od maturity.
Naposledy nás bolo 12, niektorí nás opustili navždy, niektorí nemôžu prísť pre vážne choroby, ale sme v telefonickom kontakte
Predchdzajuca stretavka bola u nás doma, máme veľkú terasu, zabezpečili sme katering a bolo fajn.
Vždy sme boli dobrá partia, niektorí organizovali, iní sa radi zviezli, ale držali sme spolu.

nikaeli
23. jún 2025

@zuzulienocka78 ani my sme neboli neviem aký kolektív, ale idem. Nedávno sme mali stretko z gymka po 25 rokoch a prišli takmer všetci (okrem 2, ktorých sme nevideli od maturity) a z VŠ po 20 rokoch sme boli 8 zo 14.

natalka13
23. jún 2025

Ano chodim. Kto ma dobre vztahy chodi, kto nie logicky co by tam robil?

ibrunova
23. jún 2025
@evansova

@ibrunova Stretávali sme sa každých 5 rokov, neskôr už každý rok, v tomto roku je 60 rokov od maturity.
Naposledy nás bolo 12, niektorí nás opustili navždy, niektorí nemôžu prísť pre vážne choroby, ale sme v telefonickom kontakte
Predchdzajuca stretavka bola u nás doma, máme veľkú terasu, zabezpečili sme katering a bolo fajn.
Vždy sme boli dobrá partia, niektorí organizovali, iní sa radi zviezli, ale držali sme spolu.

@evansova tak to presne ako moja mamina.. Presne tak, niektorí už nie sú, ale tí, čo sú, stále o sebe vedia ❤

evansova
23. jún 2025
@zuzik1407

My máme aj zo ZŠ každé dva roky,super .A pritom sme boli skupinky ,jednotkarky,ktoré sa s nami horšími nebavili vôbec.ked sme dostali 2,3 ohovarali.teraz na stretnutí sa na Tom bavíme,smejeme,vsak už máme 40 rokov.Zaujimave je ,že jedna ešte len porodila,druhá sa učí šlabikár,tretia môže byť babka.🤣🤣🤣🤣🤣🤣Stále sa teším na stretko

@zuzik1407 Stretnutia so spolužiakmi zo zakladky ti závidím. Ja som za tie dlhé desaťročia stretla jediného spolužiaka, aj to náhodou, máme spoločných známych.
Na ZŠ som chodila v Petržalke a o pár rokov sa začalo búrať, sťahovali nás na sídliska v meste a kontakty sa prerušili. Škoda, boli sme dobrá partia.

lenka.25
26. jún 2025

My podľa mňa sme boli celkom fajn kolektív , na prvej stretávame som nebola , lebo som mala týždennú dcérku a na druhej som bola , som sa tešila , že ako bude super a teda katastrofa . Samí chvalenkari .. kto co má , čo koľko stálo , no katastrofa . Normálne som tých ľudí nespoznávala . Viac sme už ani s piatimi ľudmi , čo sa pravidelne stretávame nešli .

Strana
z3