Chodievate na stretávky zo strednej školy?
Ahojte. Dostala som pozvánku, ale priznám sa, veľmi sa mi nechce. Nemali sme práve najlepší kolektív, skôr také skupinky, žiadna súdržnosť. V podstate som si tam nenašla ani kamarátov, nie som s nikým v aktívnom kontakte, viem o pár babách, ale nepíšeme si, nestretávame sa.
Chodíte na takéto stretnutia aj po rokoch?
Nikdy sa mi tam nechce ale vzdy idem a nakoniec som vzdy rada ze som sla
Nie, nechodim aj ked som pozvana, buduci rok mame po 30tich rokoch a uprimne, neplanujem tam ist
Ja chodím,bavím sa tam s kým chcem,nemusím s každým z triedy .A dosť ma prekvapilo akí ľudia sa z nás stali. Napríklad niektoré som veľmi nemusela a na stretávke som zistila, že máme rovnaký pohľad na život. S niektorými som bola kamoška a už si veľmi nemáme čo povedať.
Keď sa niekto necíti komfortne, nech nejde. Nikto nerieši tých, čo neprišli v zmysle ohovárania. Každý má dosť zaujímavých vecí zo života, takže je o čom hovoriť.
Inak je smutne vidiet kolke ste sa este nepreniesli cez zakladnu/strednu skolu.
@zuzulienocka78 nechodím, neboli sme dobrý kolektív. Už vtedy som si s nimi nemala, čo povedať.
@zuzulienocka78 mali sme teraz po 25 rokoch. Bola som a išla by som znova. Tiež sme boli kedysi skupinky, ale ľudia sa fakt menia, vyvíjajú. Dobre sme sa zabavili a zasmiali.
@zuzulienocka78 My sme v zivote ziadnu nemali 🤷 ani na zakladke a ani na strednej...ale uprimne, ak by aj niekto zorganizoval, tak by som nesla. Nevidim v tom zmysel...zbytocne silene vztahy. Ja som pravidelne v kontakte iba s jednym byvalim spoluziakom, co sme boli naozaj velky partaci a to mi uplne staci. Mna vobec nezaujima, co je s ostanymi, pre mna uz vlastne neznamimi a uplne cudzimi ludmi.
@zuzulienocka78 so základy chodím, zo strednej som bola 2x. Už 12 rokov nikto nezorganizoval. Teraz niečo riešia, ale chcú chatu, čo mne nevyhovuje. Zo základky mávame takú klasickú - včera, zákusok, posedíme 3-4 hod. Boli sme relatívne dobrý kolektív. Zo strednej sme boli také skupinky, s 2 spolužiakmi sme aj kolegovia, s niektorými len ahoj, ahoj, s niektorými vôbec. Strednú sme končili v 1991. 🙂
Nie a ani neplanujem
@zuzulienocka78 nie nechodím, stretávam sa s ľuďmi ktorými chcem pomimo. Nemusím sa pretvarovať, ako po 20 rokoch rada vidím Lucku, s ktorou sme sa nemali " v laske" 🙈😁
Načo niečo zbytocne siliť
Bola som raz - po 15-tich rokoch ... samé ohováračky atď., presne ako za starých čias ... ani vtedy ma to nebavilo 😀
@zuzulienocka78 nechodím. Mala som tam pár spolužiakov,s ktorými aj teraz viem pokecať, ale inak nemám dôvod.
Inak je smutne vidiet kolke ste sa este nepreniesli cez zakladnu/strednu skolu.
@really8 Nedivam sa na to tak, ze by sa niekto nepreniesol cez ktorukolvek skolu. Jednoducho cas je vzacny, neda sa vratit spat, neda sa kupit, vacsina ludi ho ma zalostne malo. Cely den v praci, ked clovek pride domov, tak po ceste nakupit, doma dalsie povinnosti a ked konecne mam vecer nejaky cas pre seba, chcem ho travit s ludmi, ktorych milujem, s rodinou, priatelmi, alebo aj len tak sama s knihou v ruke. Cas je pre mna nesmierne vzacny. Ked si predstavim, ze by som ho mala venovat ludom, ktorych som nevidela 30 rokov, neviem o ich zivotoch nic a ani ma nezaujimaju (a kludne nech si ziju svoje zivoty, nic zle im neprajem), tak preco to robit? Preco si ukrajovat zo svojho casu pre ludi, ktori v mojom zivote nezohravaju nijaku ulohu a nic pre mna neznamenaju? Co by mi to malo priniest? S mamou sa na to, ze si zajdeme spolu niekam na caj a kolacik dohovaram uz dva mesiace a nevieme si spolu najst chvilu, ktora by obom vyhovovala. A ked ju najdem, opat by som to mala odvolat, tentoraz kvoli cudzim ludom, ktori ma nezaujimaju? Preco? Divam sa na to cisto pragmaticky, nehladaj v tom nic ine. Nic by mi to neprinieslo, iba by ma to pripravilo o cas, takze som to uplne skrtla. A presne takto to vnimam aj u ostatnych, jednoducho v tom nevidia ziadny vyznam a svoj cas stravia omnoho lepsie.
Mali sme minulý rok po 20tich rokov a teda na tej predtým som nebola, lebo sa mi nedalo, no neľutujem, že som šla na túto..ani som nečakala, že sa tam tak zdržím a bolo naozaj dobre..nás bolo v triede veľmi veľa, cez 30 určite a teda prišli sme celkom v hojnom počte, pár ľudí neprišlo a teda nemôžem si sťažovať, tiež sme neboli nejaký extra kolektív, ale teda ani nejaký extra zlý, takže sa to dalo..a sme si povedali, že nabudúce sa stretneme aj po 5tich rokoch, predsa nám vek už pribúda a sily ubúdajú 😂
My sa stretávame každých 5 rokov, neboli sme v škole nejak super kolektív, ale teraz je to iné. Sme starší, vyspelejší máme sa vždy o čom porozprávať. Nechodia vždy všetci, ale komu sa dá príde, aspoň polka sa stretneme.
Chodím. Neboli sme žiaden super kolektív a nebola som ani triedna hviezda, ale po rokoch sú zrazu kedysi trápne historky smiešne, prísni učitelia kamaráti, z dievčat vyzerá najmladšie triedna 🤣 a všetci máme na jeden večer znovu 14 ci 18 s dnesným nadhľadom. Je to príjemný úlet. Ale raz za tých 5 rokov stačí...
@zuzulienocka78 ja by som určite išla, boli sme super kolektív, aj keď trochu na dva tábory rozdelený. Ale zo ZŠ by som nešla.
Ak sa mi dalo tak som išla. My zvykneme organizovat-teda spoluziacky dve kazdy rok. Niekedy pridu 6-8. Niekedy aj viac.
Teraz sme mali po 15-rokoch a organizovala to triedna.
Zial mne sa nedalo ☹ dcerka bola v teplotach. Inac by som isla.
Na ZS prisli v 4.triede agresivne dvojicky, ktore rozdrbkali celu triedu a zrovna ti by sa chceli stretavat, dakujem, neprosim. Zo SS sa neviem preniest cez svinstvo triedneho, ktore spaktoval proti spoluziakovi. Na palier sme mali napisat, kde robi otec, matka. Aj ked to mal davno v malicku 100* prelustrovane,prehadzoval tu kopku zlava doprava az nasiel. 💤Emigroval do NSR... Napisal spiluziak na otca. Triedny sa odbrzdil, ako sialenec, vrieskal, ze ho bolo pocut cez 2 ulice. Kkt, normalne. Onedlho bol 89.a on spachal poistny podvod a zarobil prvy milion. Z oddaneho sudruha zasluzily podnikatel, len ustrazjt prst na tepe doby👽
Mali sme po 15tich rokoch. Odvtedy už nemal kto zorganizovať. Prvú organizoval spolužiak, a ešte aj tam chcel na nás "ryzovat" čo som mu povedala. Ups nepáčilo sa mu to.
@zuzulienocka78 ako keby som čítala o sebe. Nebola som na stretku a ďalšie tuším nebolo. Teraz by som šla, aby som všetkým neprajníkom vytrela zrak.
@zuzulienocka78 Ja vôbec nechodievam, ani ma nepozývajú asi im je to blbé keďže ma celé 4 roky šikanovali. Popravde aj keby ma pozvali nešla by som. Som rada že už ich nikdy v živote nemusím vidieť
Nie nebola som ani na jednej
@zuzulienocka78 nie. Keby bola, rada idem. Ale nemá kto zorganizovať. Ja som bola v tomto aktívna, ale keďže nežijem v rodnom meste, kde som chodila na strednú, je to pre mňa nereálne sa do toho pustiť.
@gab1sol iba poznámka - dá sa zorganizovať aj na diaľku, v pohode
Na ZS prisli v 4.triede agresivne dvojicky, ktore rozdrbkali celu triedu a zrovna ti by sa chceli stretavat, dakujem, neprosim. Zo SS sa neviem preniest cez svinstvo triedneho, ktore spaktoval proti spoluziakovi. Na palier sme mali napisat, kde robi otec, matka. Aj ked to mal davno v malicku 100* prelustrovane,prehadzoval tu kopku zlava doprava az nasiel. 💤Emigroval do NSR... Napisal spiluziak na otca. Triedny sa odbrzdil, ako sialenec, vrieskal, ze ho bolo pocut cez 2 ulice. Kkt, normalne. Onedlho bol 89.a on spachal poistny podvod a zarobil prvy milion. Z oddaneho sudruha zasluzily podnikatel, len ustrazjt prst na tepe doby👽
@ahhola ak ste boli spolužiaci ok, tak srať na triedneho a Stretavka bez neho
Áno. Aj zo ZŠ. Máme aj skupinku na messengeri a občas si napíšeme. Vždy sa nasmejeme.
@gab1sol iba poznámka - dá sa zorganizovať aj na diaľku, v pohode
@cacianka samozrejme, že dá… Ale je to komplikovanejšie… Do rodného mesta chodíme už len za rodičmi/rodinou, už takmer 20 rokov som preč, v centre, kde sú podniky, som nebola hádam už roky. Mnoho podnikov, ktoré som poznala (najmä po Covide) už zaniklo, vznikli nové, o ktorých neviem, nepoznám ich kvalitu… Mám prácu, mám deti, nebudem si komplikovať život ešte aj organizovaním akcie na diaľku, keď mnoho spolužiakov ostalo v rodnom meste, poznajú to tam, pravdepodobne majú aj kontakty. Prečo by som to robila?
@cacianka samozrejme, že dá… Ale je to komplikovanejšie… Do rodného mesta chodíme už len za rodičmi/rodinou, už takmer 20 rokov som preč, v centre, kde sú podniky, som nebola hádam už roky. Mnoho podnikov, ktoré som poznala (najmä po Covide) už zaniklo, vznikli nové, o ktorých neviem, nepoznám ich kvalitu… Mám prácu, mám deti, nebudem si komplikovať život ešte aj organizovaním akcie na diaľku, keď mnoho spolužiakov ostalo v rodnom meste, poznajú to tam, pravdepodobne majú aj kontakty. Prečo by som to robila?
@gab1sol veď to chápem, ja len že sa dá. Ale keď to neriešia miestny, kašlú na to, tak prečo sa trápiť.
Možno by stačilo len spomenúť, tichu poštu a pôjde to
@gab1sol veď to chápem, ja len že sa dá. Ale keď to neriešia miestny, kašlú na to, tak prečo sa trápiť.
Možno by stačilo len spomenúť, tichu poštu a pôjde to
@cacianka jasné, že sa to dá, len ja tvrdím, že pre mňa je to nereálne, lebo mám už dávno iné záujmy, iné aktivity,… A hlavne, istom momente som si už aj povedala, že aj ja chcem byť konečne tá, ktorá sa nechá bez starostí len pozvať a iní všetko zorganizujú.
Raz sme sa organizovali takto zo základnej - žiadna oficiálna stretávka, len viacerí písali, že by sme sa mohli stretnúť, na pivo/kofolu. Väčšina z nich je v rodnom meste. Ja som cestovala tých 200km, aby som prišla, aj keď mi ten termín nie úplne vyhovoval. Stretli sme sa až dvaja.
@zuzulienocka78 v tvojom prípade by som nesla, naco

Nie, ani ked ma zavolali, ani na pozvanie som nereagovala. Nechcem ist a tym to pre mna hasne. A podla tvojho popisu sudim, ze tiez nenachadzas dovod, preco tam ist.