icon

Chodíme na cintorín na Dušičky len v čiernom?

2. nov 2024

Ahojte , včera sme boli páliť sviečky a obliekla som si rifle, čierne topánky a horčicovy kabát. PS viete akú farbu myslím 😆 . No a keď sme už prišli domou priateľ mi hovorí že mala som si dať iný kabát napríklad čierny. že sa to na cintoríne nehodilo . A ja naňho len kukám že a čo veď nešla som na pohreb. Tak teraz neviem či mal pravdu . Pretože každý tam bol len v čiernom.

Strana
z2
autor
3. nov 2024

Páliť sviečky sme boli v dedine.

moonlight1210
3. nov 2024

Tak mam po vcerajsku za sebou niekolko cintorinov, mestskych i dedinskych, a ludia tam boli normalne farebne poobliekani ako do mesta na nakupy. Dokonca zeny z danej dediny boli vo svetlych farbach. Jednu som videla v kriklavoruzivej bunde, druhu v bielej.
Jeden pan si na cintorin asi odskocil zo stavby, lebo mal monterky a vystraznu vestu este na sebe.
Videla som ludi, co dosli v teplakoch.
Starsiu pani, co dosla v zastere a papuciach, len mala cez zasteru hodenu bundu.
Slecny poobliekane modne v crop bundickach s odhalenym pasom, ci v kozenej bunde s vybijanymi ostnami a metalovou vysivkou.
Videla som srdieckove leginy. Damy oblecene sportovo, akoby si odskocili z kazdovecerneho behu okolo stadiona. …

Povedz priatelovi, ze nikto neriesi, co si kto oblecie na dusicky.
Nakoniec je to sviatok a nie pohreb. A nie, nie je to sviatok narekov, ale prijemnych spomienok so zosnulymi. Na vsetko dobre, co bolo.
Alebo aspon odpustenie toho zleho, co narobili, kym zili.

bloger
3. nov 2024

Môže a nemusí sa použiť čierna. Vidím chodiť ľudí aj v inom ako čiernom oblečení. Podľa mňa je to v poriadku.

lindus_esterka
3. nov 2024

Autorka, ja som mala oblecene presne to co ty (+cierne triko, neviem ako ty) a nikto nekukal 🙂

Strana
z2