icon

Chorobná žiarlivosť z partnerovej strany

icegirl
19. mar 2018

Ahojte, potrebujem s vami zdielať moje trápenie..
S priateľom sme spolu dva roky, deti nemáme.. ja som mala pred ním vážny vzťah, po rozchode som bola cca 1,5 roka sama, kým som nestretla jeho. Od začiatku bol do určitej miery "majetnícky", chcel vedieť kde a s kým som bola, kedy som prišla domov, vypytoval sa na detaily, no mne to nevadilo, priznávam, že skôr lichotilo, hovorila som si ako veľmi mu na mne musí záležať. Bola som veľmi zamilovaná...
Po čase sa táto "zvedavosť" začala stupňovať, začal sa vypytovať s kým si píšem na FB, na čo to vlastne mám (po niekoľkodňovom nátlaku som FB deaktivovala), otázky typu načo ideš s mamou na kávu, veď si s ňu bola včera, určite si nebola s ňou ale s niekým iným. Toto vyvádzanie som stopla (aspoň som si myslela) dlhým monológom, kedy som mu vysvetlila, že mám právo ísť s matkou na kávu, mám právo zaspať a neodpisovať a nemusím automaticky trpieť narážky typu, kde si, určite nie si doma a bohviečo robíš keď neodpisuješ..Po mojom výstupe bol cca pol roka kľud až doteraz...
Všetko sa zdalo byť fajn, sme obidvaja temperamentní takže menšie výmeny názorov v obchode neberiem do úvahy, to sme skrátka my..ale jeho žiarlivosť a paranoja bohužiaľ prerastá do obrovských rozmerov. Otázky typu s kým si píšeš a prečo ešte nespíš, určite s niekým komunikuješ poza môj chrbát už ani neriešim. Začal vyťahovať moju minulosť, nič výnimočné na nej nie je, no jemu vŕta v hlave obdobie, kým som ho nespoznala. Teda obdobie, kedy som žila úplne sama. Vkuse sa vypytuje na môj sexuálny život, čo som s kým kedy mala, čo som skúšala s bývalým, niekoho na ulici pozdravím a hneď som s ním určite spala, minimálne mám vysvetliť odkiaľ ho poznám..Ja sa nemám za čo hanbiť, ale uráža ma, že stále vyžaduje vysvetlenia k niečomu, čo neexistuje, k osobám, s ktorými som nikdy nič nemala. Odkedy som ho spoznala, prerušila som pomaly všetky kontakty s kamarátkami a kamarátmi, venovala som sa iba jemu, so žiadnym iným mužom som si nepísala, už vôbec som sa s nikým iným nestretla, paradoxne on bol ten, ktorý telefón nepustil z ruky..
Unavuje ma, že ma vkuse upodozrieva, posledné týždne len tŕpnem, čo si zas vymyslí, čím ma napadne, čo sa zas začne vypytovať a ja som doteraz bola tá, ktorá všetko krvopotne vysvetľovala a presviedčala ho o tom, že milujem len jeho. No mám pocit že čím viac vysvetľujem, tým menej mi verí. Pritom mňa jeho minulosť nezaujíma, resp nikdy som sa nevypytovala, každý máme niečo za sebou. Psychicky ma to strašne unavuje, chodím jak bez duše, pretože jeden dva dni je dobre a potom mu prepne a začne ma upodozrievať a vypytovať sa aj napriek tomu že sme vo vzťahu, je to moje súkromie, niečo čo mu vysvetľovať nemusím a ani nechcem...
Prosím poraďte ako mám stopnúť jeho útoky na moju osobu, pretože tomu nerozumiem, chcela by som, aby sme si vzťah budovali a upevňovali a nie ho ničili takýmito hlúposťami...

Moc ďakujem za každý názor a radu !!

kathy93
20. mar 2018

@icegirl vies oni to neberu zo srandy oni si to neuvedomujú maju psychickú poruchu...aspoň si to myslím niesom doktor

iloveyoumygirl
20. mar 2018

Zažívam to isté...Keby som bola slobodná,bezdetna,utekala by som tak ďaleko,ako by sa dalo..Ale ja uz s ním mám dieťa..Vlastní ma,doslova..už robím iba to,čo chce on..Plánujem sa aspoň trochu finančne zabezpečiť a utiecť z tohto pekla..Začalo rovnako "nevinne,, ako u Teba,u nás momentálne (sme 8rokov spolu) už väčšia hádka končí bitkou...Chceš dopadnúť ako ja????Bez duše,bez života,plánovať útek od psychopata???Utekaj moja,utekaj,kým je ešte čas!!!!!!!

cecilia68
20. mar 2018

@icegirl Keby som ti opísala všetko, neverila by si...prepáč, ale je to zakomplexovaný magor, ktorý si lieči na tebe svoje udupané ego :(

lulkala
20. mar 2018

No ja ti poviem ze som to zažila, bola som v takom vzťahu 4roky, a možem ti poradit utekaj!!! Je to choroba, rovnako ako každý iná, toto síce nevidíš na tele neprejavuje sa fyzicky, ale je to oveľa horsie..nezmenis ho a hlavne nikdy
Nepochopíš!!! Lebo si normálna a v hlave to máš v poriadku... Nesmieš ho ľutovať ano sa nad tým zamýšľať proste ho nechaj ...

montemotherone
20. mar 2018

@icegirl to nestopneš moja. Bež, bež, bež... kade ľahšie. 2 roky života ešte prekusneš. Nechci sa zobudiť po 10-tich ☹ Chlapec je patologický žiarlivec. Stratíš priateľov, rodinu, život...

montemotherone
20. mar 2018
lulkala
20. mar 2018

@vanearysss neskutočne si to vystihla!!!' Najlepši-najvernejší komentár aký som na MK čítala

kompy
21. mar 2018

@icegirl Zda sa mi, ze ty uz si vo faze, ze vies, ze sa musis s nim rozist, len si teraz ako keby overujes, ze mas na to moralne pravo opustit ho, ze on je ten zly. Neboj sa, nakoniec to dokazes, nenechas sa obmäkcit, ale mozno to chce pomoc od niekoho blizkeho z okolia. Razne to s nim ukonci, odstahuj sa, ak spolu byvate, vyhod ho, ak byva on u teba, nevolaj mi, nepis mi. Nepristup uz na ziadne "podme si to vysvetlit", "chcem sa s tebou este porozpravat" atd. Je to len vycuciavanie energie, k nicomu to nevedie. Prosim ta, urob to este dnes ❤

icegirl
autor
21. mar 2018

@kompy vystihla si presne to čo momentálne prežívam, už sa pri ňom necítim dobre, veľmi dobre si uvedomujem že takto nechcem žiť a že dieťa absolútne neprichádza do úvahy, ale myslím si že ja mám tiež problém, keď som to doteraz nevedela ukončiť. vždy som sa JA snažila o to, aby sa situácia nezopakovala ale aj ak sa nezopakovala, prišiel iný podnet a ďalší problém. Bála som sa, že stratím takého "úžasného" muža, veď čo by som aj bez neho robila, čím by som bola, už som si pripadala jak cvičená opica, veď ja som tu na to aby som si vážila čo všetko pre mňa robí, ako ma veľmi miluje a to že žiarli je len prejavom lásky a vždy sa to v ňom prebudí keď nie som pri ňom. Ten vzťah bol jak sínusoida, raz extrémne dobre, vtedy som nabrala energiu, nová nádej na krásny vzťah a o týždeň extrémne peklo, kedy som sa cítila jak posledná handra, nesvojprávna odísť ráno do roboty bez toho aby ma skontroloval. Píšem to preto, lebo som za celý čas o tom s nikým nekomunikovala, obhajovala som ho sama pred sebou a nechcela som aby niekto vedel čo máme doma za zavretými dverami, a teraz mi pomáha keď vám to môžem aspoň napísať a hlavne, keď čítam spätné väzby ❤

ticko
21. mar 2018

@icegirl ano presne tak ukončit ver mi že to bude horšie ja to preživam už roky neda sa tomu pomoct presne takto to začalo až to prešlo do psychickeho tyrania

ticko
21. mar 2018

@icegirl to je jasne že ked budes chciet odist bude prosit a plazit sa že sa polepši ale never mu to je chory clovek a ja som z takeho velmi ochorela

korunka1
21. mar 2018

Hlavne si Ty nič nevyčítaj....nie si Ty tá zlá...ani na to nepomysli. Práve tieto pocity v Tebe chce on vyvolať. Musíš byť silná, držím prsty, nech ťa nezlomí

hatsepset
21. mar 2018

never mu nic...mna doteraz manipuluje, proste sa rozpravame nieco ohladom maleho a z toho na mna zacne utocit slovne ja hned placem a ked sa otocim ze odchadzam tak hned, "kam ides, to sme sa uz dorozpravali?,hadam by sme si to mali vysvetlit, po tom co si mi urobila so to zasluzim a ze som taka ako vzdy" a podobne...a ja blba vzdy ostanem a on ma depta dalej...pozeram nanho rozum si uvedomuje ze to jexmanipulacia a ze on je sociopat a aj tak neviem povedat "daj pokoj" aodist. Na "vysvetlovacie" stretnutia so mnou chodil pripraveny jak advokat a odpovede odomna chcel hned tu a teraz...proste ukazkove spravanie manipulatora. A ja stale nie som v stave odputat sa, stale pocujem v hlave jeho slova ze som mu ublizila ked som od neho odisla a ako som to mohla urobit synovi, ze som mu pokazila cely zivot, ze on do mna INVESTOVAL!!! roky zivota, ze som nieco horsie ako zlatokopka, ze by som si zasluzila minimalne par faciek a podobne. Je fakt tazke odist kvoli tomu ze oni sa chovaju uplne choro...ale je to sofiina volba...bud to prezijes ty alebo on. Cim dlhsie s nim budes tym bude tazsie odist. Tym horsie bude na teba ta manipulacia vplyvat. A na margo toho ze som byvalemu "vzala vsetko" ja som odisla z jeho bytu a nasla si podnajom, nechala som mu tam okrem svojich osobnych veci uplne vsetko, riad elektroniku maleho oblecenie, hracky ( co povedal ze sa dohodneme a rozdelime si...haha...pytala som od neho jedno auto na ovladanie co malemu kupili moji rodicia...samozreme ze mi ho nedal) ked som odisla mala som este asi dva tyzdne veci unho kym som sa odstahovala a chvilu podnajom na mieste kde som maleho nechcela brat- povedala som mu to a aj tak mi vzal kluce od svojho bytu, cize ked som sla po maleho do skolky o tretej az kym pan neprisiel okolo siedmej vecer domov, som bola so synom von,alebo ked prsalo tak v interierovych ihriskach. Asi sa bal ze mu ukradnem daco. Dokonca napisal papier kde akoze ja tvrdim ze mame vyrovnane financne a majetkove zalezitosti ( ja som od neho ziadne peniaze nikdy nedostala) a boli sme overit podpisy na urade :D proste jeblina od ktorej chcete mat pokoj...nevravim ze bolo spravne ze som ho podvadzala ale nelutujem to...inac by som neodisla od neho asi nikdy. A este chutovka - od nasich sme dostali sadu poharov na vino taku luxusnejsiu a ked sa pytal ci si fakt nechcem uz nic viac vziat, povedala som ze tie pohare...povedal ze tie by chcel aj on...cize ma tri on a tri ja :D...cize kym si slobodna bezdetna a nezijete spolu je odchod najjednoduchsi a URCITE ODID. To co ti robil s tymi nohavickami...to nech sa hanbi on a nie ty. Mna sa raz ex pri milovani ( to sme este nemali ani syna) pytal ze " co som taka roztahana," ci som s dakym pred nim spala...ja som vtedy nevedela ci sa rozplakat ci co

icegirl
autor
21. mar 2018

@hatsepset moja zlatá, mne až srdce trhá keď to čítam, šak takto sa nechovajú ani zvieratá k sebe, je to humus, ja nikomu neprajem nič zlé ale oni si dobré nezaslúžia, chorí magori...paradoxne som sa ja vždy cítila ako hlupaňa a psychopatka keď som mu ani nedokázala vysvetliť čo mi ubližuje, lenže po tomto čo som si prečítala to ani nemá význam, niečo vysvetľovať. Najviac ma štve to, že on o sebe vie že nie je normálny, on sa tým dokonca pýši keď má svoju fázu, vtedy som pre neho nepotrebná, neschopná, všetko mi on zabezpečil a vybavil a teraz nebudem mať nič. čo mne absolútne nevadí, všetko si viem vybaviť a zabezpečiť sama, len on neznesie tú myšlienku že viem existovať aj bez neho, preto ho táto fáza po pár dňoch ako keby prejde a začne plakať prosiť sľubovať, ale akonáhle som povolila tak sa zopakovalo všetko čoho som sa obávala. a teraz som šťastná že si uvedomujem, čo mi tak ubližovalo a viem to konečne pomenovať, bez toho aby som jemu niečo vysvetľovala

icegirl
autor
21. mar 2018

@hatsepset každopádne je až desivé, ako sa niektoré situácie(napr zo spálne) môžu tak strašne podobať, uplne ako cez kopirák...

cecilia68
21. mar 2018

@hatsepset Mala si mu povedať, že to nie ty si rozťahaná, ale že on má malého vtáka...to by bolo pre neho horšie, ako pár faciek😂

kompy
21. mar 2018

@icegirl nosis v sebe velke bremeno. Dostal ta presne tam, kam chcel - do izolacie. Predpokladam, ze nikto z tvojich blizkych nevie o tvojom trapeni, tvaris sa, ze je vsetko ok, ale vo vnutri tvoja dusa krici!!! A place. Nerob si to. Ja som takto stratila 9 rokov, samozrejme, nie vzdy bolo iba zle, ale naco je dobra taka sinudoida?! Na nic, ze sa potom citis este horsie. Takto vztah nemoze vyzerat. Ked som ho konecne a definitivne opustila, to obrovske bremeno zrazu spadlo. Nie hned. Este som mala chvilu vycitky (to je paradox, co?), ale potom zrazu som si uvedomila, ze som slobodna, spokojna a stastna. Volna. A dostavila sa euforia, zrazu som mala okolo seba tolko dobrych ludi, ktorym som sa predtym vyhybala kvoli ex a vsetci ma mali radi a vzdy bolo co robit. Par rokov som bola sama a potom som stretla super muza a zili stastne az kym ....❤❤❤ chcem ti povedat, ze nema zmysel dlhsie sa trapit, hoci clovek si zvykne na vsetko. Ake ty predsa nie si mucenicka, ani nechces, aby ta vyhlasili za svatu. Chces prezit svoj zivot pekne a v stasti, tak eliminuj to a toho, kto ta robi nestastnou. Drz sa a vyries to uz dnes! A este jedna mudra veta: druha sanca je len jedna, potom je uz len tretia, stvrta atd. Ale tie len dlazdia cestu do pekla.

kathy93
21. mar 2018

Bože baby je to strašné ze nás je toľko co máme toho za sebou, ale sme silnejšie ako kedykoľvek predtým a tie co ešte neodišli od svojich psychopatov verím že nájdu v sebe dostatok síl aby sa už nikdy neobzreli späť

buba24
21. mar 2018

@icegirl Utekaj kade ľahšie a čo najskôr. Zaslúžiš si iného muža. Pozeraj na budúcnosť a prestaň sa trápiť. Kúp si niečo pekné, choď kaderníčke, kozmetičke. Urob si radosť a s ním to skús čo najskôr ukončiť.

janulik2008
21. mar 2018

to je s prepacenim debil. ja som so svojim kratko ale nikdy mi telefon nekontroloval ani sa nepytal s kym pisem. pisem si na fb aj s muzmi lebo su to kamarati samozrejme len on je on ale aby som prerusila kontakty s muzmi lebo mam priatela? nie. v robote pracujem s x muzmi. ked pracoval tam kde ja videl jak sa smejem s kolegami ale neriesil to lebo nema preco. lebo mi veri tak ako ja jemu. takze kasli na neho obycajny ziarlivec zakomplexovany.

janina821
Autor odpoveď zmazal
janina821
21. mar 2018

@iloveyoumygirl toto nepochopím ako sa da tolerovať???? To nie je niekto kto by ta k sebe vzal?? Ale radsej ostať a nechať sa otlkat kktom?
Treba to nahlásiť policajtom.

ticko
21. mar 2018

@kathy93 no presne je nas vela ale niekedy to nejde odist a tak trpime

obsadenemeno
21. mar 2018

@ticko vsetko ide, ked sa chce.....

ticko
21. mar 2018

@obsadenemeno ano ja viem len si hovorim či nieje neskoro a za chvilu už asi aj bude stale čakam jak priblbla že bude všetkemu koniec

zuzu1886
21. mar 2018

Moj byvaly bol tiez ziarlivec, casto sa mu snivali sny, v ktorych ho podvadzam a rano bol na mna nasraty 🙃 tiez ziarlil na mna napriklad ked sme boli v obchode a dlhsie som rozpravala s predavackou, na kamaratkinho manzela, na svojich vlastnych kamaratov, na hocijakeho muza na ktoreho sa mu zdalo ze som sa pozrela a milion inych pripadov...okrem toho bol aj gambler a bral pervitin, co este zvysovalo jeho paranoje...je pravda, ze tie pekne chvile vo dvojici s takymto clovekom su take povedala by som naplnujuce, plne lasky, jeden pre druheho, ale je to bohuzial klam, je to totalna naviazanost a nesloboda. Drzim palce.

lencika226
21. mar 2018

Nečakaj že sa niečo zmení presne takýto typ partnera mám aj ja lenže my už spolu máme jedno dieťa a sme spolu 7 rokov keby mám možnosť odísť tak neváham ani sekundu verila som strasne dlho že sa niečo zmení aj po narodení dieťaťa ale je to len horšie takže nečakaj a rýchlo od neho utekaj kým sa dá

mariah0307
21. mar 2018

Nečítala som ine komnety ale len jednu vec ti poradím...... utekaj, bez ako o život.... choroba žiarlivosť neprejde... aj moja mama mala po rozvode priateľa ktorý bol ziarlivy v podobnom duchu ako tvoj a chvalabohu to stopla.... lebo toto už nieje "milý a lichotivý" zaujem

obsadenemeno
21. mar 2018

@ticko tak si hovor este dalsich 20 rokov a potom uz bude fakt neskoro.....

necitas? Mas tu priklady zien, ktore "necakali" ale konali.... lebo cakat mozes akurat tak na smrt..... kazdy je svojho stastia strojcom....ale musis preto aj nieco urobit, cakat nestaci....

nativanativa
22. mar 2018

@icegirl nohavičky ???? do papule by som mu ich dala ....že na a zožer ich ty chudák !! prepáč mi za úprimnosť ......
nezabúdaj - vyhrážajú sa len slabé kusy , on ešte bude hrať divadlo ako je psychicky rozbitý , ako si mu zničila život a ako sa postará o to aby si v živote nikomu inému nepatrila --- tomu ver že k tomu príde . Tuto to už nie je o láske ale len o majetníctve a pocite niekoho manipulovať - v skutočnosti on sám má so sebou problémy z minulosti a tie si prenáša na teba