Chorobná žiarlivosť z partnerovej strany
Ahojte, potrebujem s vami zdielať moje trápenie..
S priateľom sme spolu dva roky, deti nemáme.. ja som mala pred ním vážny vzťah, po rozchode som bola cca 1,5 roka sama, kým som nestretla jeho. Od začiatku bol do určitej miery "majetnícky", chcel vedieť kde a s kým som bola, kedy som prišla domov, vypytoval sa na detaily, no mne to nevadilo, priznávam, že skôr lichotilo, hovorila som si ako veľmi mu na mne musí záležať. Bola som veľmi zamilovaná...
Po čase sa táto "zvedavosť" začala stupňovať, začal sa vypytovať s kým si píšem na FB, na čo to vlastne mám (po niekoľkodňovom nátlaku som FB deaktivovala), otázky typu načo ideš s mamou na kávu, veď si s ňu bola včera, určite si nebola s ňou ale s niekým iným. Toto vyvádzanie som stopla (aspoň som si myslela) dlhým monológom, kedy som mu vysvetlila, že mám právo ísť s matkou na kávu, mám právo zaspať a neodpisovať a nemusím automaticky trpieť narážky typu, kde si, určite nie si doma a bohviečo robíš keď neodpisuješ..Po mojom výstupe bol cca pol roka kľud až doteraz...
Všetko sa zdalo byť fajn, sme obidvaja temperamentní takže menšie výmeny názorov v obchode neberiem do úvahy, to sme skrátka my..ale jeho žiarlivosť a paranoja bohužiaľ prerastá do obrovských rozmerov. Otázky typu s kým si píšeš a prečo ešte nespíš, určite s niekým komunikuješ poza môj chrbát už ani neriešim. Začal vyťahovať moju minulosť, nič výnimočné na nej nie je, no jemu vŕta v hlave obdobie, kým som ho nespoznala. Teda obdobie, kedy som žila úplne sama. Vkuse sa vypytuje na môj sexuálny život, čo som s kým kedy mala, čo som skúšala s bývalým, niekoho na ulici pozdravím a hneď som s ním určite spala, minimálne mám vysvetliť odkiaľ ho poznám..Ja sa nemám za čo hanbiť, ale uráža ma, že stále vyžaduje vysvetlenia k niečomu, čo neexistuje, k osobám, s ktorými som nikdy nič nemala. Odkedy som ho spoznala, prerušila som pomaly všetky kontakty s kamarátkami a kamarátmi, venovala som sa iba jemu, so žiadnym iným mužom som si nepísala, už vôbec som sa s nikým iným nestretla, paradoxne on bol ten, ktorý telefón nepustil z ruky..
Unavuje ma, že ma vkuse upodozrieva, posledné týždne len tŕpnem, čo si zas vymyslí, čím ma napadne, čo sa zas začne vypytovať a ja som doteraz bola tá, ktorá všetko krvopotne vysvetľovala a presviedčala ho o tom, že milujem len jeho. No mám pocit že čím viac vysvetľujem, tým menej mi verí. Pritom mňa jeho minulosť nezaujíma, resp nikdy som sa nevypytovala, každý máme niečo za sebou. Psychicky ma to strašne unavuje, chodím jak bez duše, pretože jeden dva dni je dobre a potom mu prepne a začne ma upodozrievať a vypytovať sa aj napriek tomu že sme vo vzťahu, je to moje súkromie, niečo čo mu vysvetľovať nemusím a ani nechcem...
Prosím poraďte ako mám stopnúť jeho útoky na moju osobu, pretože tomu nerozumiem, chcela by som, aby sme si vzťah budovali a upevňovali a nie ho ničili takýmito hlúposťami...
Moc ďakujem za každý názor a radu !!
Kocka... 100% nazorov je tu takych, ze sa s nim mas rozist. A ver mi... ze tie nazory su niecim podlozene. Ako to tu bolo spomenute, to je pacient, ktoremu hras do karat... nebol bod ked si si povedala (ale naozaj)... ze co do pi.. sa ty mas niekomu spovedat? sama si napisala, ze si silna sebestacna zena... maj sa radsej. Toto je nechutna psychologicka hra, v ktorej prehravas... a vie to naozaj skoncit aj horsimi scenami. Ja ti slubujem....a to by som dala ruky do ohna..aj nohy... ze budes extremne stastna.. po boku ineho muza. Este tip... po rozchode, ta bude pravdepodobne fakt otravovat a vyhrazat sa, ze si nieco urobi...to je uz nejaky trend. Taky vysosavaci vedia kde mas slabost. Vyuziva proti tebe presne to, ze ho mas rada. A to sa bude snazit vuzit aj po rozchode, ..takze aj ked sa ti bude psychologicky vyhrazat, bud silna..a vykasli sa na to. Podla mna ty si takzvany "healer". To znamena, ze mas take dobre srdiecko... ze mas tendenciu sa davat dokopy s psychicky oslabenymi jedincami...alebo takymi, ktory si nieco zle zazili. A dat ich do laty, pomoct im.... nevidis v tom nejaky vzor? nestalo sa ti uz niekedy?.... uprimne...podla mna teba zaslepuje uz lutost, nie laska..a ak je tam laska...ta zachvilu odprcha... v takomto vztahu urcite. ... a ak nenaberies silu ihned sa s nim rozist, tak prosim, za ten cas co ju naberies....nic mi nevysvetluj. On nema dovod, ani pravo ti nedoverovat, nema pravo na to chciet vediet detaily o tvojom zivote ani ta obvinovat. Vztah neznamena stratu sukromia. Ked budes s normalnym chlapom co ta bude naozaj lubit a doverovat ti (nie s takymto vysavacom), tak ten si ani nevsimne, ze zupan je na druhom mieste...a na kavu s kamoskami alebo s kamosmi..nie to este s maminou ta bude posielat sam. Zacni si vazit samu seba kym je cas..a ak si myslis ze si to doteraz robila tak sa mylis. Najuzasnejsi krok pre tvoju telo, mysel aj buducnost... tu uz bol spomenuty. Bud silna 🙂
Takto laska nevyzera. Co uz chces s nim budovat, ked niet lasky. Z tvojej strany ide o strach, si citovo vydierana a z jeho strany ide o chorobu a zavislost na tvojej osobe. UTEKAJ! Iste je, ze sa NIKDY nezmeni a ak ano, iba k horsiemu - zacne ta mlatit ako zito. Ak to chces, zostan. Ak nie, vies, co mas robit. Si mudra, nenechaj sa nicit. S odstupom casu sa budes sama sebe cudovat, ako si toho kretena mohla vystat a co si si vlastne od "vztahu" s nim slubovala...
Vlastne - spytaj sa sama seba: Naozaj by som chcela s nim dieta??? Pozor, nemyl si to s otazkou: Naozaj chcem mat dieta? Je rozdiel tuzit po dietati a tuzit po dietati presne s tymto muzom, ktory stoji po mojom boku.
Toto je zasadna otazka, ked si das uprimnu otazku, hned vies, ci ten vztah ma zmysel. A este jedna rada - dieta partnera k lepsiemu nezmeni!!! Skor naopak, prave pri dietati sa ukazu skor tie horsie povahove crty, lebo plac, neustala unava, docasna absencia milenky a partnerky su dost velkou zatazovou skuskou pre slabochov.
Rozhodni sa, ako potrebujes a bud stastna!
@obsadenemeno aj ja.. ale ked mas dieta ta to nepusti.. nie od neho.. myslim pod most.. no nic, ja som povedala ze aj zachody budem radsej umyvat aby som mala ma chleba.
@chocky11 neverim, ze nemas nikoho, kto by ta prichylil aspon na mesiac ci dva...... prave koli tomu dietatu....myslis, ze tto, co vidi/citi/pocuje kazdy den je dobre a spravne? Aj pod tym mostom by som bola stastnejsia ako s takym debilom.
Alebo by som si zabezpecila niekoho k dietatu a veru sla tie zachody umyvat a hned po prvej vyplate by za mnou bol len dym a ciara....... 😒
Teš sa, že nemáte deti a utekaj kade-ľahšie, toto sa bude len a len stupňovať.
@icegirl Nečítala som diskusiu, určite si ju prejdem, ale tak z prvého dojmu z tv.riadkov- je psych.chorý a potrebuje sa liečiť.. Neostávaj pri ňom a nemaj s ním deti. S takým človekom sa nedá žiť..nemám osobnú skúsenosť, ale neviem si ani len predstaviť, žeby mi niekto určoval, s kým sa mám stretnúť, s kým nie, čo si obliecť, čo nie... Asi mu vážne preplo. Dá sa s ním porozprávať? Ak nie, skús to cez jeho kamarátov, nech mu oni povedia, že by mal s tým niečo robiť..
Docitala som len do polky, adios... Aby dospelu normalnu zenu kontroloval nejaky zakomplexovany idiot, na to by som nervy nemala. Moj nie je dokonaly, ale taketo obmedzovanie a vysluchy, nie, dakujem... Ani ja to nerobim. Dovera v partnerstve je pre mna dolezita. Keby si aj mala pocas toho single obdobia 10 chlapov, co je jeho do toho, pokial nemas syfilis alebo daco take. Takze znovu bud samostatna a posli ho niekam, kedze vidis, ze dohovor zabral na pol roka. Aby si este s babom nemusela pocuvat, ze urcite nie je jeho...
nieco podobne som si zazila...len ja som so svojim bola skoro 9 rokov a mam s nim syna, neustale mi okrem veci co si spominala vravel ze ak by som chcela aby si ma vzal, tak by som sa podla toho spravala ( samozrejme ze za 9 rokov ani naznak hovoru o svadbe lebo naco, ved dieta je najvacsi zavazok) kym som bola na MD este sa dalo ale ked som chodila do prace tak kto bol pri mne preco nedviham (argument ze som v praci nic) ked bol maly chory alebo jemu trebalo daco vybavit tak ja som mala syna v praci. Ked som nahodou nestihla z prace tradicny spoj tak uz bolo kde som s kym som urcite ma niekto vezie, dokonca si dal tu namahu a siel na niektoru skorsiu zastavku aby tam nastupil ci som v buse :D.Volal mi do baru kde som bola s kamoskami alebo kolegynami ze kedy pridem ze uz mi pojde bus :D...ja som musela dobre ze nie 30 dni dopredu davat oznamenie ze pojdem von a on mi vecer oznamil ze ide s kamaratmi a vratil sa nadranom v stave ze dalsi den len prelezal, ak som nah9dou ja si vypila tak normalne ze co som to za matku...a to nevravim komentovanie mojho oblecenia a vystrihov ( a to nemam fakt ziadne prsia tak ako co by som ukazovala asi) ...summa summarum dospelo to do stadia ze som sa uplne uzavrela schudla na takmer 49 kil, okrem prace a skolky nikam nechodila ....az sa stalo to z coho ma 9 rokov obvinoval a stretla som ineho muza...a vdaka tomu inemu som nasla silu odist. Teraz som stastne vydata a mame synceka, manzel je uplny poklad. A byvaly mi prostrednictvom nasho spolocneho syna robi peklo zo zivota doteraz a velmi to ovplyvnuje maj terajsi zivot :/...takze bud utec kym sa da, alebo plat za svoje chyby ako ja
@icegirl Tento vzťah sa určite budovať nedá...Ani len netušíš, do čoho si sa to zamotala....a radím ti ako stará a skúsená ženská, utekaj kade ľahšie, lebo príde čas, keď ti po príchode z práce bude ovoniavať nohavičky a vekom sa bude jeho "choroba" stupňovať a ty sa z toho zblázniš :(
@icegirl a este stale cakas na zazrak?
@obsadenemeno všetko napätie, stres a úzkosť zo mňa postupne opadávali za tie dva dni tu s vami na MK, som vážne nesmierne vďačná za každý komentár, bol to pekný kopanec do zadku
@icegirl moja, utekaj a uz sa nikdy nenechaj obmakcit peknymi slubmi. On sa nezmeni, urcite nie, kym si neuvedomi ze ma problem a to dokaze len jeden z tisica.
@icegirl rozhodne odíď. Ja som bola v podobnom vzťahu skoro 8 rokov. Postupne som prestala komunikovat s rodinou a priatelmi. Doteraz nechápem aká som mohla byť slepá. Ja som si to totiž nepripustala stále som si myslela ze sa zmení nezmenil. Ba čo horšie prerástlo to k psychickému a fyzickému tyraniu. Dokonca on bol ten co ma podvadzal. Aj ked som podla jeho slov podvadzala ja jeho. Rozchod bol náročný naozaj prenasledoval ma vyvolával vypisoval. Musela som to len pretrpiet. A teraz som uz konečne šťastná a vidím aká som bola hlúpa ze som mu to všetko akceptovala. Zbytočne som premrhala toľko rokov života.
@kathy93 ja sa najviac bojím toho rozchodu a aj preto som už pár krát cukla a zostala som s ním. uznávam zbabelé ale vždy ma pohladkal a utvrdil v tom že si váži že som ho neopustila a že už to bude len lepšie. a keď som sa na chvíľu vymanila z tejto manipulácie tak som neverila že som to zase spravila a odpustila
Vieš on keď ti začne hrať na city a uvidí ze to nič s tebou nerobí tak sa prejaví jeho práva stránka. Ten môj ex si ma po rozchode jeden večer odsledoval doniesol mi kvety a nejakého blbeho plysaka. Nechala som sa presvedčiť aby som nasadla k nemu do auta sa porozprávať pravdaže ma tam zamkol a odišli sme na silu preč, vyhrážal sa mi ako inak ze ma nechá niekde na poli nech ma hľadá kto chce. Nakoniec ma zaniesol našťastie domov vďaka mojím vyhrazkam. Nechcem ta strašiť ale mohla som dopadnúť aj horšie a také niečo môže čakať aj teba. Myslím ze väčšina bab si prešla niečím podobným. Len ti prajem veľa šťastia a hlavne davaj na seba pozor a povedz to niekomu blízkemu aby ti pomohli
Bola som 10r v podobnom vztahu. Nebol to sice az taky extrem ale tiez som si uzila svoje. Teraz ked nad tym rozmyslam uz by som jemu ani jemu podobnym nevenovala ani minutu mojho casu. Rozia som sa s nim. A odstahovala sa na druhy koniec sveta aby som mala pokoj. Nestracaj cas s chu*om.
Ešte som zabudla, včera som sám pýtala že čo ho vlastne núti k takémuto správaniu, či mu niekto niekedy ublížil, či ho nejaká bývalá podviedla a nevstrebal to, a odpoved: myslím si že ma bývala podvádzala. On si to MYSLEL. Takze chyba naozaj nie je vo mne ale v jeho chorej hlave 😏

Utekaj pokiaľ sa dá...