icon

Chystá sa niekto na rozširujúce štúdium matematiky v Ružomberku/Levoči?

sheyla
9. jún 2020

Dobry deň chcem sa opýtať má niekto skúsenosti s DPŠ matematiky v Ružomberku alebo Levoči chystá sa tam niekto študovať dakujem za odpoved

Strana
z2
jennifer007
2. sep 2023

@lonely66 ano je, ja tam tento rpk začínam

davidos222
2. sep 2023

@lonely66 bolo, samozrejme, plati bilaterálna dohoda medzi ČR a SR o uznávaní dokladov (platí na všetky profesie...lekári, zdravotné sestry, učitelia, eletrikári....)

lonely66
Odpoveď bola odstránená
davidos222
3. sep 2023

@lonely66 od seba, ja som tam študoval

lonely66
Odpoveď bola odstránená
davidos222
3. sep 2023

@lonely66 2 roky, teda 4 semestre; mne je jedno kde pôjdeš, ja nerobím nikomu reklamu, ale hovorím z vlastnej skúsenosti. Vyštudoval som jedno rozširujúce štúdium na Slovensku, a jedno v Čechách a rozdiel je obrovský...mám na mysli teraz ľudský prístup, napríklad ideš na skúšku, a dekanka ti v kancelárii ešte aj kávu ponúkne😅. Ale tak celkovo to myslím....ozaj ten prístup je častokrát citeľne ľudskejší....ale vážim si aj slovenských učiteľov a slovenské vysoké školy, aby to nebolo, že chválim len české univerzity, len všetko to píšem hlavne pre tých, čo nevedia, že aj takéto možnosti v Čechách sú a môžu to vyskúšať.

zuzanockamt
3. sep 2023

@davidos222 A čo sa týka obsahovej stránky? Čo všetko zahŕňalo štúdium? Výroková logika, deskriptívna geometria, matematická analýza, stereometria, planimetria, programovanie, ...?

davidos222
4. sep 2023

@zuzanockamt všetko čo píšeš...ale deskriptívna a programovanie len okrajovo....inak analýza, stereo, plani...logika....to všetko. Avšak všetko si to môžeš zistiť na stránke danej univerzity, keď si dáš obsah štúdia.

zuzanockamt
4. sep 2023

@davidos222 Ďakujem, nepotrebujem si to zisťovať. Matematiku mám vyštudovanú klasicky 5 rokov - denne.

davidos222
4. sep 2023

@zuzanockamt ok, tak potom blahoželám a teším sa s tebou, že už máš po, len trochu nerozumiem prečo sa zaujímaš o to štúdium, keď sa ťa to tým pádom asi ani netýka. Ale však nevadí, snáď sme našou konverzáciou pomohli iným nerozhodnutým budúcim študentom.

zuzanockamt
4. sep 2023

@davidos222 Len tak sa zamýšľam nad úrovňou takto vyštudovaného učiteľa - keď to tu čítam 🤔.

davidos222
4. sep 2023

@zuzanockamt neda mi nezareagovat, citim z tvojej odpovede akesi opovrhovanie rozsirujucim typom studia...tak aby som bol presnejsi...skoncil som napriklad rozsirujuce studium fyziky na Slovensku a vsetci profaci na katedre nam doslova tvrdili, ze sme daleko lepsi ako denni, a ze nas davaju dennym studentom za priklad. Myslim si pri vsetkej skromnosti, ze sme chodili vzorovo pripraveni, priklady, labaky....atd. Dokonca ked som sa ucil alebo pripravoval na skusky, potreboval som nieco dovysvetlovat, tak som vyhladaval hlavne gymnazialnych ucitelov ale ani jeden ( a to vsetci boli klasicki denni vystudovani) mi nevedeli pomoct, ze oni sa take neucili, alebo ze si nepamataju, ze by sa take ucili. Ja som presvedceny ze takyto "rozsirujuci" ucitelia su minimalne na tej istej urovni ako klasicki denni, ak nie lepsi. Hovorim aspon svoju skusenost. Preto to ani neskoncia vsetci...napriklad u nas to spominane rozsirujuce studium skoncila necela polovica, a to si myslim, ze nik to neflakal, len zrejme nestacili ich kapacity na zvladnutie enormneho mnozstva uciva. Veduci katedry nam povedal, ze co do rozsahu hodin mame toho menej, preto viacej samostudia, ale co do obsahu mame to iste ako denni Preto tlieskam kazdemu ucitelovi, ktory si aj povedzme vo vyssom veku dorobi rozsirujuce studium. A v Čechách detto, len som tam pociťoval ľudskejší prístup.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
4. sep 2023

@davidos222
@lonely66 Áno, aj úroveň denného štúdia veľmi klesla za tých viac ako 20 rokov.

davidos222
4. sep 2023

@zuzanockamt ak som mal na mysli ludskejsi pristup tak som tym myslel, ze vyucujuci vyzaduje na skuske len to co bolo v skriptach, ze nerobia ziadne zakernosti...popripade ked ti nieco vypadne na skuske,...co sa predsa pri tom strese stava...tak sa ta snazi naviest na spravnu odpoved. Urcite ti nikto neda skusku zadarmo, a aj v cechach si musis prepocitat 1000 integralov a 1000 derivacii aby si mohol urobit skusku z analyzy. Islo mi v podstate len o to, aby som podciarkol ludský prístup: pacilo sa mi na nich ( Čechoch) to, ze ked ti nieco vypadlo, alebo si si nevedel spomenut, vedeli ta usmernit od coho by si sa mal odpichnut, urcite ti nedali spravnu odpoved. Takze ucit sa budete musiet urcite vsade, len niekde je to povedzme ako to ja nazyvam v prijemnejsej atmosfere.

davidos222
4. sep 2023

@zuzanockamt a uz ked som sa rozpisal...😅 Neviem ti povedat, ci uroven vysokoskolskeho studia klesla...nestudoval som matematiku pred 20 rokmi...to by museli porovnat ini...ale urcite sa niektore veci zrejme neberu tak do hlbky, ale zato na druhej strane niektore nove veci pribudli...co povedzme neboli pred 20 rokmi. Kazdopadne sa tesim ze mas vystudovanu MAT na dennej baze, my sme sa museli trapit vo vyssom veku...ale nevadi...hlavne ze mame z toho radost a ucenie v skole nas bavi, a mozeme mladsej generacii odovzdavat vedomosti dalej.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
davidos222
26. okt 2023

@lonely66 no ako? Nastupila si na to štúdium? Ako prvé dojmy?

Strana
z2